holčičí modelařina

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
xsukk
Kontaktovat uživatele:

Re: holčičí modelařina

#286 Příspěvek od xsukk »

airkid píše:jsou tady taky nějaký ženský co jsou taky zasaženy touto modelářskou mánií? Ať už jenom lítání, stavění nebo jenom tak...

Jááá :D
http://www.rcalbum.com/index.php?action=udtl&id=1872;&mbck=6550
Mc_Green

#287 Příspěvek od Mc_Green »

xsukk
a s čim lítáš? nebo jenom stavíš modely?
xsukk
Kontaktovat uživatele:

#288 Příspěvek od xsukk »

Začala jsem s tím před dvěma měsíci. Postavila jsem EasyStara a Cessnu 480. Zatím ale nemám odvahu jít lítat a tak trénuju na simulátoru :-)
Jak ses k tomu dostala? :D Koukám že ženský v tomhle koníčku jsou fak hodně ojedinělý :D
A co ty?
malcomx

#289 Příspěvek od malcomx »

xsukk píše:Začala jsem s tím před dvěma měsíci. Postavila jsem EasyStara a Cessnu 480.

tedy klobouk dolu...... :wink:
EasyStar je super otloukanek a prezije vsechno (skoro), ja bych zacal s nim....
JASSoft
Kontaktovat uživatele:

#290 Příspěvek od JASSoft »

Koukněte sem -http://www.rcalbum.com/index.php?action=dtl&amode=&id=6419 - kdejaký chlap, který si o sobě myslí, že je modekář, by se mohl přihlásit do učení. Její manžel je taky stejně "postižený" - tak by mne docela zajímalo, zda se neperou o místo v dílně.
Mc_Green

#291 Příspěvek od Mc_Green »

xsukk píše:Začala jsem s tím před dvěma měsíci. Postavila jsem EasyStara a Cessnu 480. Zatím ale nemám odvahu jít lítat a tak trénuju na simulátoru :-)
Jak ses k tomu dostala? :D Koukám že ženský v tomhle koníčku jsou fak hodně ojedinělý :D
A co ty?

Holek lítá bohužel málo.
Já jsem se k tomu dostal asi před 3 rokama s Cassnou 480 a pak jsem přestal a znova začal letos v červnu. Mám Betu a Cassnu 480 kterou jsem si upravil a komplet nabarvil.
Máš napsáno že jsi z Praha západ napiš od kaď jsi přesně a mužeme se domluvit a pomůžu ti zalítnout.
Bydlím v Králově Dvoře a po Praze západ se pohybuju skoro každej den.
Jiri

#292 Příspěvek od Jiri »

Praha západ - přijď někdy na letiště Sobínka (www.sobinka.cz )
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
Mc_Green

#293 Příspěvek od Mc_Green »

Jiri píše:Praha západ - přijď někdy na letiště Sobínka (http://www.sobinka.cz )

a jak to tam na letišti probíhá koukal jsem na ty stránky a je tam docela vysoký roční poplatek.
Jiri

Re: Sobínka

#294 Příspěvek od Jiri »

Ano, to je fakt, + ještě 16 hodin na brigádách. Protihodnotou za to je nová stometrová asfaltová dráha pro motoráky a jety, pravidelně sekaný trávník na ploše pro ostatní, prostor pro diváky, auta a zázemí oddělený plotem, prima parta, dost lidí ochotmých poradit. Pokud byste potřebovali třeba pouze pomoct se záletem, určitě by vám někdo pomohl - dívce zejména ;-) , na pravidelné létání to chce licenci.
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
Mc_Green

Re: Sobínka

#295 Příspěvek od Mc_Green »

Jiri píše:Ano, to je fakt, + ještě 16 hodin na brigádách. Protihodnotou za to je nová stometrová asfaltová dráha pro motoráky a jety, pravidelně sekaný trávník na ploše pro ostatní, prostor pro diváky, auta a zázemí oddělený plotem, prima parta, dost lidí ochotmých poradit. Pokud byste potřebovali třeba pouze pomoct se záletem, určitě by vám někdo pomohl - dívce zejména ;-) , na pravidelné létání to chce licenci.

Je to zajímavý ale pro mě a sposta lidí se to nevyplatí. Dost pracuju takže čas na lítání mám jenom v pátek a v sobotu. A moje modely jsou Beta 1400 a cassna 480. Takže mě stačí pole. A do budoucna chci si pořídit Radiana PRO. Tak se bez letiště obejdu, ale chápu že se to někomu vyplatí si to zaplatit. Až si pořídím nějaký věčí letadlo třeba B 25 tak o letišti taky budu uvažovat
vitousek
Kontaktovat uživatele:

#296 Příspěvek od vitousek »

Mc_Green píše:a jak to tam na letišti probíhá koukal jsem na ty stránky a je tam docela vysoký roční poplatek.

Tak to si tedy nemyslím. Nikdo nevidí ( nechce vidět ) tu spoustu práce okolo a ani s tímto poplatkem se bojím to nepokryje reálné náklady....
Rychlost, výška, myšlenka.Pro úspěšné létání je třeba mít alespoň dvě.
Mc_Green

#297 Příspěvek od Mc_Green »

vitousek píše:Tak to si tedy nemyslím. Nikdo nevidí ( nechce vidět ) tu spoustu práce okolo a ani s tímto poplatkem se bojím to nepokryje reálné náklady....

Já vim že náklady jsou velký ale pro spusta lidí je to moc protože choděj lítat jenom občas a nebo jenom na pár minut deně. Já bych se na to letiště dostal tak 10 za rok (jinak mám čas na lítání max hodinu deně), a to mi připadá jako hodně peněz. Kdyby tam byla možnost třeba zaplatit 100 kč na den tak bych se tam párkrát ukázal.
vitousek
Kontaktovat uživatele:

#298 Příspěvek od vitousek »

Mc_Green píše: Kdyby tam byla možnost třeba zaplatit 100 kč na den tak bych se tam párkrát ukázal.

V ModelParku v Suché máme denní poplatek. Kolikrát do roka tam jedu létat nevím, ale roční poplatek si i tak zaplatím, žádné starosti, přistávání na "green" a nabíjení ze zásuvky... Navíc parta lidí okolo....
Rychlost, výška, myšlenka.Pro úspěšné létání je třeba mít alespoň dvě.
Mc_Green

#299 Příspěvek od Mc_Green »

chápu že to má své vyhody ale v dnešní době hodně lidí musí makat od rána do večera takže maj čas na lítání třeba cestou z práce. Já mám modely v autě a když stihnu vypadnout z práce za světla tak se stavim na poly a třeba na pul hodky si zalítám. A spusta lidí by si zaplatily jenom dení poplatek a třeba jednou za měsíc by si zajely na letiště, ale když vyděj že musej zaplatit roční poplatek 1400 kč a 16 hodin brigad tak to vetšinu odradí jako mě.
xsukk
Kontaktovat uživatele:

#300 Příspěvek od xsukk »

JJ na Sobínce jsem se už byla podívat :-) Akortá mám hodně práce a školy, takže bych tam stejnak moc nemohla chodit a neumím si sebe samotnou představit jak tam sekám trávu a podobný chlapský práce :D

Nejlepší by bylo platit tam nějaký jednorázový vstupný...
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“