Akorát co se té HK produkce týče tak OSD je evidentně kopie. Na gps modulu chybí odrušovací kroužky
OSD AEO APACHE
Re: Môj prvý FPV let
Ok, díky. Tak holt budu muset letovat:-)
Akorát co se té HK produkce týče tak OSD je evidentně kopie. Na gps modulu chybí odrušovací kroužky
Mám tam nějaké dát?
Tak to je divné, protože já je ( ho) tam mám. a taky nakoupeno na HK. Někdo tě okradl o kroužek 
JInak neříkám že to mám správně a oni ne... Přiznám se že teď nevím, jestli to nemůže být tak jak jsi to namaloval... kouknu se jestli OSD dává čistých 12V a pak by to z něho šlo napájet.
JInak neříkám že to mám správně a oni ne... Přiznám se že teď nevím, jestli to nemůže být tak jak jsi to namaloval... kouknu se jestli OSD dává čistých 12V a pak by to z něho šlo napájet.
Když tak na to koukám, tahle debata už není zrovna o prvním letu. Tome, můžeš to šoupnout někam jinam? Třeba založit nové vlákno "OSD AEO APACHE"? Díky
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Asi by to stálo za to...
Od kdy to chceš rozdělit??
Od kdy to chceš rozdělit??
Třeba od toho mého příspěvku na třetí stránce ....
"OSDéčko právě dorazilo, číňan je šikovnej, objednáno 16.11., dnes je 30.11. a mám to na stole. Tradičně v dodávce HK je jeden list A4 s popisem ze kterého moc zřejmé jak vše zapojit není. Pokud někdo tuto sadu máte uvítám info se zkušenostmi." ... tímhle příspěvkem by to nové téma mohlo začít
"OSDéčko právě dorazilo, číňan je šikovnej, objednáno 16.11., dnes je 30.11. a mám to na stole. Tradičně v dodávce HK je jeden list A4 s popisem ze kterého moc zřejmé jak vše zapojit není. Pokud někdo tuto sadu máte uvítám info se zkušenostmi." ... tímhle příspěvkem by to nové téma mohlo začít
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: OSD právě dorazilo
Uprav si předmět v prvním příspěvku.
Já pak tyto "organizační příspěvky" zlikviduji.
Já pak tyto "organizační příspěvky" zlikviduji.
Re: OSD AEO APACHE
Zprávy z bojiště. Vlastní blbostí jsem odpálil napájecí modul, holt zaměnit plus a minus není dobré (jak se říká práce kvapná málo platná
). Z toho plyne, že v modulu není vestavěna ochrana proti přepólování.
Po odstranění krycí smršťovací folie jsem se dost polekal. Jako ochrana jedné strany tišťáku je vložena balzová destička tl. cca 1,5mm. Provedení desky je dost zprasené. Opatlané kalafunou (nebo nějakým jiným tavidlem). Silové konektory jsou do desky zaletovány poněkud na křivo (na funkci to nemá vliv), pájené spoje jsou takové nějaké "zašlé", nikoli hezky stříbrné a lesklé.
Fotky níže.
Nyní probíhá pokus o opravu, pokud se dílo nezdaří nezbude než pořídit nový.
Po odstranění krycí smršťovací folie jsem se dost polekal. Jako ochrana jedné strany tišťáku je vložena balzová destička tl. cca 1,5mm. Provedení desky je dost zprasené. Opatlané kalafunou (nebo nějakým jiným tavidlem). Silové konektory jsou do desky zaletovány poněkud na křivo (na funkci to nemá vliv), pájené spoje jsou takové nějaké "zašlé", nikoli hezky stříbrné a lesklé.
Fotky níže.
Nyní probíhá pokus o opravu, pokud se dílo nezdaří nezbude než pořídit nový.
no_gold píše:Promiň, beru zpět. už jsem doma a já to mám zapojené trochu jinak ( nevím jestli dobře ale funguje to). Posílám obrázek.
To tvoje zapojení je OK, jen není potřeba tahat zvlášť zem (minus). Plus ale ano protože ve vysílači AV je "něco" (stabilizátor?) co napětí 3článku srazí na 12V. Asi by nebylo vhodné i do kamery cpát napětí plně nabitého 3článku LiPol. Nebo má to někdo vyzkoušeno?
pad píše:Plus ale ano protože ve vysílači AV je "něco" (stabilizátor?) co napětí 3článku srazí na 12V. Asi by nebylo vhodné i do kamery cpát napětí plně nabitého 3článku LiPol. Nebo má to někdo vyzkoušeno?
V týchto bazmekoch nie je nič, čo by upravovalo napätie. Výrobca väčšinou udáva rozpätie 12V+-10%, takže fungovať by to malo od 10,8 do 13,2V. Takže LiPo napriamo v pohode...
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
OK, tak se aspoň zbavím jednoho vodiče.
Když už jsem odpálil ten napájecí modul, dá se někde zjistit jak je napájen ten hlavní OSD modul? Propojení OSD modulu s napájecím modulem je pomocí 4žilového kablíku.
Předpokládám, že napájecí modul "vyrábí" 5V, ovšem funkce zbývajících dvou kablíků mi zůstává utajena.
Když už jsem odpálil ten napájecí modul, dá se někde zjistit jak je napájen ten hlavní OSD modul? Propojení OSD modulu s napájecím modulem je pomocí 4žilového kablíku.
Předpokládám, že napájecí modul "vyrábí" 5V, ovšem funkce zbývajících dvou kablíků mi zůstává utajena.
hele, že tys uělal tu chybu, co skoro já?
viz: viewtopic.php?f=96&t=43261
Bohužel, já to sprasil jen svou blbostí, ty "mínusy" jsem vůbec nebral v potaz, vycházel jsem ze standardního zapojení Tdean konektorů od HK baterek ........... jenže protože používám konektory jiné udělal jsem si redukci a ejhle, průser na světě 
Ale stejně díky za upozornění.
Ale stejně díky za upozornění.
jojo, taky jsem si dělal redukce.. hoooodně opatrně.
Tak dej vědět, jestli se ti ho podaří opravit.
Tak dej vědět, jestli se ti ho podaří opravit.
Opravit by v zásadě neměl být problém, je to jen otázka ceny
.... a zatím to vypadá, že se to prostě cenově nevyplatí.
No jo, ale i kdybys vyřešil napájení OSD....zrovna ten přehled o odběru a stav baterie mně připadá jako dost důležitá informace.. Já byl dycky při delším lítání nervózní, jestli už, nebo ještě?
)
Při posledním letu jsem nalítal na 2200mAh 7 kiláků a ještě zbyla slušná rezerva.. To bych si ale bez toho přehledu netroufnul.
No samostatný modul stojí 38 doláčů... to je dost.
Při posledním letu jsem nalítal na 2200mAh 7 kiláků a ještě zbyla slušná rezerva.. To bych si ale bez toho přehledu netroufnul.
No samostatný modul stojí 38 doláčů... to je dost.