Deska HK pro quadrocopter
Re: Deska HK pro quadrocopter
Tak dekuji za rychlou reakci a strucny navod. Pokud ma nekdo jeste nejakej tip nebo postup na serizeni trimu, sem s nim, zatim se budu drzet tohodle navodu.
Misa+ Hitec Aurora 9, MPX Acromaster, homemade Click alias Pitchus, quadcopter Hydropero 2
Kedze je tu tema na HK quadcopter dosku chcem sa len opytat chapem to spravne, ovladanie modelu-zmenu smeru robi tato doska pridavanim-uberanim otacok na jednotlivych motoroch?
Dakujem za info
Dakujem za info
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro
Správná úvaha. Ano !
Tak jsem zkusil přehrát soft na "KK" desce od Jirky, ale bohužel bez úspěchu.
1. mě zarazila změna pozic jednotlivých motorů. Zatímco původně byly motory č.1Levý přední, č2.Pravý přední, č.3Pravý zadní, č.4 Levý zadní, teď to je podle popisu č.1Levý pření, č.2Levý zadní, č.3Pravý přední, č.4pravý zadní.
2. vůbec mi nejde spustit kalibrace jako předtím a jiný postup jsem v popisu nenašel.
3. Koptera se pouze zmítá a do letu má hodně daleko.
Použil jsem toto nastavení:
programmer: USBasp, http:www://fischl.de/usbasp
controller: atmega 168 (16kB flash) nebo jsem zkusil (Korea Blueboard (16kB flash)
file: flashcontrollerV4_7_X_M168_M328.hex nebo jsem zkoušel i verzi 4.5
firmware: quadrocopter (v4.7 (m168) kapteinkuk (mirored by lazyzer.de)
Nezkoušel to někdo s touto deskou? Nevíte případně co dělám špatně?
A s tou verzí 4.5 mi to přišlo lepší, ale rozhodně ne letuschopný.
1. mě zarazila změna pozic jednotlivých motorů. Zatímco původně byly motory č.1Levý přední, č2.Pravý přední, č.3Pravý zadní, č.4 Levý zadní, teď to je podle popisu č.1Levý pření, č.2Levý zadní, č.3Pravý přední, č.4pravý zadní.
2. vůbec mi nejde spustit kalibrace jako předtím a jiný postup jsem v popisu nenašel.
3. Koptera se pouze zmítá a do letu má hodně daleko.
Použil jsem toto nastavení:
programmer: USBasp, http:www://fischl.de/usbasp
controller: atmega 168 (16kB flash) nebo jsem zkusil (Korea Blueboard (16kB flash)
file: flashcontrollerV4_7_X_M168_M328.hex nebo jsem zkoušel i verzi 4.5
firmware: quadrocopter (v4.7 (m168) kapteinkuk (mirored by lazyzer.de)
Nezkoušel to někdo s touto deskou? Nevíte případně co dělám špatně?
A s tou verzí 4.5 mi to přišlo lepší, ale rozhodně ne letuschopný.
U tebou popisovane desky jsem nekde cetl, ze v nejake varce byly pouzite jine trimry, ktere meli drahu opacne. Nemuze byt problem jen v nastaveni citlivosti? Treba je to blbost, kterou jsi urcite zkousel, ale jen me to napadlo.
Ja mam HC desku verze 2, firmware jsem tam nahral posledni, co uvadis a zda se, ze to bude ok...teda blbne mi regulator, tak jsem to jeste nedal do vzduchu. Dva nove regly mi prisli dnes, zitra snad dorazi dalsi, tak to budu vecer moct vyzkouset. Teda pokud nase ceska posta ten druhy balik nekde nezasantroci.
Jinak ty vrtule by mely byt nasledujici:
predni a zadni pravotociva, leva a prava levotociva
To jsme si na predchozi strance ujasnili.
Ja mam HC desku verze 2, firmware jsem tam nahral posledni, co uvadis a zda se, ze to bude ok...teda blbne mi regulator, tak jsem to jeste nedal do vzduchu. Dva nove regly mi prisli dnes, zitra snad dorazi dalsi, tak to budu vecer moct vyzkouset. Teda pokud nase ceska posta ten druhy balik nekde nezasantroci.
Jinak ty vrtule by mely byt nasledujici:
predni a zadni pravotociva, leva a prava levotociva
To jsme si na predchozi strance ujasnili.
Misa+ Hitec Aurora 9, MPX Acromaster, homemade Click alias Pitchus, quadcopter Hydropero 2
Trimry mám původní, ale to by podle mě nemělo mít vliv, pokud jsou na středech. Horší je, že mi nejde udělat ta kalibrace jako dřív, protože to může být dost zásadní.
S těmi vrtulemi ti uplně nerozumím, protože mi to připadá jako nekompletní informace. Nicméně mám to podle návodu od JirkyA a točí se mi správně. Jen mě tam mate ta změna pozice motorů podle popisu nastránkách kde jsem to stahoval.
S těmi vrtulemi ti uplně nerozumím, protože mi to připadá jako nekompletní informace. Nicméně mám to podle návodu od JirkyA a točí se mi správně. Jen mě tam mate ta změna pozice motorů podle popisu nastránkách kde jsem to stahoval.
Myslis kalibraci rozsahu plynu? Nemuze to byt tim, ze mas "kratkou drahu" plynu? Tusim, ze se kalibrace zacina s plnym plynem pri stahnutem nejakem trimru na ridici desce.
Jinak s tema motorama jsem to myslel tak, ze kdyz jsem ozivil poprve desku z HC verze 2, tak v navodu byla jina rotace motoru, jak prave v popisu od jirky, ktery zminujes. Takze na strane 6teto diskuze jsem se ujistil, ze s fw 4.7 je nutne dodrzet rotaci podle navodu jirky, nikoliv podle origo navodu k moji desce z hc...tedy tak, jak jsem vyse popsal. Nevim, jak to myslis, ze je to matouci.
Jinak s tema motorama jsem to myslel tak, ze kdyz jsem ozivil poprve desku z HC verze 2, tak v navodu byla jina rotace motoru, jak prave v popisu od jirky, ktery zminujes. Takze na strane 6teto diskuze jsem se ujistil, ze s fw 4.7 je nutne dodrzet rotaci podle navodu jirky, nikoliv podle origo navodu k moji desce z hc...tedy tak, jak jsem vyse popsal. Nevim, jak to myslis, ze je to matouci.
Tohle mi přišlo nějak málo info: predni a zadni pravotociva, leva a prava levotociva
řekl bych to spíš tak že LP a PZ jsou levotočivé a PP a LZ jsou pravotočivé.
Nicméně vše mám evidentně zapojeno správně, protože jsem tam teď nahrál původní soft z KKmulticopter a fachá to v pohodě.
Že by si ta deska nerozuměla s tímhle softwarem? To se mi moc nezdá.
Nicméně vše mám evidentně zapojeno správně, protože jsem tam teď nahrál původní soft z KKmulticopter a fachá to v pohodě.
Že by si ta deska nerozuměla s tímhle softwarem? To se mi moc nezdá.
Semis píše:Tohle mi přišlo nějak málo info: predni a zadni pravotociva, leva a prava levotociva
Nechapu? Pokud se nepletu, tak quadcopter ma jen jednu predni a zadni.

To co popisujes je xcopter a na ten sedi tvuj popis. Ovsem pokud mas usporadani do x, tak bys zrejme mel pouzit jiny fw.
- pilothanter
- Kontaktovat uživatele:
Pri Hk softe su vrtule opačne pri kk softe je predna a zadna pravotočivá čiže CW a prava a lava lavotočiva čiže CCW. Tak sa nemýlte pokial zmeniš HK soft KK softom tak sa musia zmeniť rotacie motorov aj vrtule samozrejme.
Tak dnes dorazili druhe dva regulatory, takze jsem se pustil do testovani. Programovaci kartou jsem zmenil typ baterky a dalsi veci na regulatorech, jak je o nejakou stranku zpet obrazek. Nakalibroval jsem plyn, nastavil trimy do pulky a zacal testovat. Nejprve se mi vubec nechteli tocit dva motory...tak jsem zkousel trimy na vysilacce ale nepomohlo to. Tak jsem jeste jednou zopakoval kalibraci plynu a kupodivu se to zlepsilo. Uz na pridani plynu se zhruba stejne roztaceli vsechny ctyri motory. Zkousel jsem pridavat roll dokud to nezance kmitat. K tomu prahu jsem nedosel protoze me zarazilo nasledujici:
drzel jsem quada v ruce vodorovne se zemi, pridaval jsem plyn, zkousel jsem rotace, naklony a kontroloval, jestli jsou vychylky na spravnou stranu, ale obcas se mi stalo, ze z niceho nic se roztocil nejaky motor a kdybych to nedrzel, tak by to letelo nekam dopryc.
Je to zvlastni, u prvnich experimentu primo s hc firmware to sice bylo neposedne, ale zadne takove vystrelky to nedelalo a na vetsi plose to s tim dalo poletovat. S timto se bojim to zvednout do vzduchu v byte, takze musim pockat na telocvicnu. Otazka je, co muze byt spatne nastavene, takze pokud nekdo prosim ma postup, jak postupne naladit vsechny trimy a co a jak zkouset, dejte prosim vedet. Jeste muzu zkusit nahrat starsi verzi fw, tedy 4.5 a uvidim, ale dnes uz na to nemam cas.
drzel jsem quada v ruce vodorovne se zemi, pridaval jsem plyn, zkousel jsem rotace, naklony a kontroloval, jestli jsou vychylky na spravnou stranu, ale obcas se mi stalo, ze z niceho nic se roztocil nejaky motor a kdybych to nedrzel, tak by to letelo nekam dopryc.
Je to zvlastni, u prvnich experimentu primo s hc firmware to sice bylo neposedne, ale zadne takove vystrelky to nedelalo a na vetsi plose to s tim dalo poletovat. S timto se bojim to zvednout do vzduchu v byte, takze musim pockat na telocvicnu. Otazka je, co muze byt spatne nastavene, takze pokud nekdo prosim ma postup, jak postupne naladit vsechny trimy a co a jak zkouset, dejte prosim vedet. Jeste muzu zkusit nahrat starsi verzi fw, tedy 4.5 a uvidim, ale dnes uz na to nemam cas.
churavym píše:To co popisujes je xcopter a na ten sedi tvuj popis. Ovsem pokud mas usporadani do x, tak bys zrejme mel pouzit jiny fw.
Jo tak v tom je zakopaný pes, proč jsem ti nerozuměl
Já jsem opravdu mluvil celou dobu o verzi X a ne +.
Pravda tak je, že u některých softů bylo psáno pouze quadcopter a u jiných bylo jasně rozlišeno jestli se jendá o + nebo x.
Mrknu na to hned jak bude čas.
Každopádně by mě zajímala ještě jedna věc, která s tím nemá nic společného a to je ta kalibrace.
Jak probíhá kalibrace u tohoto novýho softu Vám kterým to funguje dobře?
Nedalo mi to a mrknul jsem na to a bohužel jsem měl soft správnej pro verzi X, takže nejsem ještě až tak blbej a musim hledat problém jinde. 
to Semis: covece, tak podle poslednich testu nevim presne, jak se to chova tobe, ale me to prijde taky nejak neposedne a hlavne bych rekl, ze to z niceho nic roztoci nejakej motor, ale doufam, ze to bude spatny serizenim. Jinak s tou kalibraci plynu, napred jsem nastavil kartou regulatory, pote jsem regulatory pripojil na desku, pouze od jednoh jsem vyvedl napajeni, ostatni odpojil a zaizoloval. Pak jsem zapnul vysilacku, dal plnej plyn, na desce jsem stahnul jaw trimr na minimum (uplne doleva) a zapnul napajeni prijimace a desky. Deska nekolikrat zablikala a pak zacaly pipat regulatory, hned po prvnich tonech jsem stahnul plyn na minimum.
Semis: přečti si, co jsem psal pár příspěvků zpět, možná ti to pomůže.
churavym: pokud máš kalibraci plynu hotovou, nastav počáteční nastavení, běž ven a vzhůru do vzduchu
doladění už provedeš v terénu
Šiki
churavym: pokud máš kalibraci plynu hotovou, nastav počáteční nastavení, běž ven a vzhůru do vzduchu
Šiki