Panty na EPP z tavného lepidla

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
cabannos

Panty na EPP z tavného lepidla

#1 Příspěvek od cabannos »

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OV499_GhdrM&feature=related[/youtube]

Zkoušel jste již někdo tento postup?
chrpos

Re: Panty na EPP z tavného lepidla

#2 Příspěvek od chrpos »

JoJo je to paráda ted to akorát dělám na polaris drží to pěkně
LOOP,Su27/Gripen 70EDF/ViperJet 9OEDF/Mig29 2x64EDF/Ardea3m/P51 mz18_hott/
iwojima1
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od iwojima1 »

ano funguje to skvele. asi pred mesiacom som tym urobil panty krytu na baterku do mojho EPP mustanga. Aj ked som to stahoval naslinenym prstom a nemal som tam tu pasku funguje skvele
•Letu zdar•Futaba FX20•Spektrum DX6i•DiablotinXL EME55+starter•Trainer 2500mm•Diablotin MVVS12,7•
FF

#4 Příspěvek od FF »

Zdravím, zkusmo jsem to zkusil také na 3mm poptronu (pro halový model), po odzkoušení na kousku jsem takto upevnil zatím zkusmo jen směrovku a zatím se to jeví perfektně (zatím jedna hala 6 letů). Franta
věčný začátečník nyní s T9x
zero_ozero

#5 Příspěvek od zero_ozero »

No, já to zkusil taky,ael rovnou na ostro a na depron. Výsledný efekt byl takový, že se mi deproz zvlnil horkem. Prostě tam kde jsem nanesl lepidlo tam se to pokroutilo. Takže bacha na to :-)
Nahoru nepoletím, dole mě najdou!
Rád opravuju to, co ostatní vyhazujou. Nevyhazuj to - prodej mi to
Ticcino

#6 Příspěvek od Ticcino »

Zkoušel.
Výsledek dost mizerný. Chce si to nejdřív natrénovat a nepřihlazovat lepidlo kovovou špachtlí, protože to pak moc rychle tuhne a na špachtli ulpívá.
corsair
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od corsair »

Ticcino takhle je to lepší
http://www.youtube.com/watch?v=N4Of1IjTIIo
Lubor

#8 Příspěvek od Lubor »

corsair píše:Ticcino takhle je to lepší
http://www.youtube.com/watch?v=N4Of1IjTIIo
Velice pěkné video. To použiji až mi upadnou "přírodní" EPP závěsy. Tu pásku doporučuji odlepovat pod co nejostřejším úhlem, aby se tavné lepidlo dobře "odřízlo" (prostě postup naprosto stejný jako když se něco stříká a odstraňujete maskování).
pozn. všimli jste si, jak mu při práci odkapává to lepidlo z odložené pistole přímo na stůl? :evil: ... stačil by kousek papíru ... :wink:
Bumpy_SK
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Bumpy_SK »

staci to potom odlupnut od stola a dat spat do pistole
ale najlepsie je povytiahnut tycinku
1mulen1

#10 Příspěvek od 1mulen1 »

Vyskusane na EPP v lete to drzi vyborne bez problemovo, ale stalo sa mi ze sa mi to v zime odlepilo.
FF

#11 Příspěvek od FF »

zero_ozero píše:No, já to zkusil taky,ael rovnou na ostro a na depron. Výsledný efekt byl takový, že se mi deproz zvlnil horkem. Prostě tam kde jsem nanesl lepidlo tam se to pokroutilo. Takže bacha na to :-)

Dnes jsem dělal zas nějaké pokusy s 3mm depronem. Je potřeba opravdu dát pozor na teplotu. V předchozích pokusech jsem vždy rozehřál na funkční teplotu a vypnul a pak teprve nanášel stylem po jednom kousku -malá kapička a okamžitě špachtlí (plastovou) setřít.
Pak jsem vyzkoušel při plně rozehřátém lepidle a nastal problém - depron se začal ztrácet před očima -hrůza, ale i zde pomohla změna metody aplikace. Takže na plastovou stěrku dám kapičku tavného lepidla a okamžitě stěrkou rozetřu na místo určení - a funguje to (stihne to vychladnout). Takže jsem dnes takto připravil závěsy na připravovaný model do haly a vypadá do dost dobře a podle váhy jsem ušetřil necelý 1g (předtím jsem tam měl už nalepenou lepicí pásku).
Franta
pad
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od pad »

Nemyslím, že je to nějak extra výhodné řešení. Pant bude docela tuhý, ostatně i na tom videu je pěkně vidět jak se při vychýlení kormidla ohýbá i kus okolního EPP. Daleko lepší službu v tomto případě poskytne osvědčené řešení s namáznutím epp UHUPORem a přelepení papírovo textilní páskou (Omnipor apod.). U Depronu už pak vůbec není co řešit protože naprosto dostatečně vyhoví obyč. průhledná izolepa, na pronu dobře drží. Pokud se snad začne po čase odchlipovat opět stačí lehce podmáznout UHUPORem.
Na videu je to sice zajímavé, ale za dobu co tam maník oblepuje páskou všechno možný aby mu to drželo a neodjelo na stole tak by to "obvyklými" postupy měl udělané 5x :)

I když samozřejmě existují různé patrony do tavné pistole tak nevylučuji, že existuje nějaká s extra gumovým materiálem který by pro to mohl být vhodný (vhodnější než je na videu).

Zajímalo by mě i hmotnostní srovnání. Izolepa š. 10mm váží při délce 1m 1g, kolik může vážit pant z tavného lepidla?
FF

#13 Příspěvek od FF »

pad píše:Na videu je to sice zajímavé, ale za dobu co tam maník oblepuje páskou všechno možný aby mu to drželo a neodjelo na stole tak by to "obvyklými" postupy měl udělané 5x :)

Zajímalo by mě i hmotnostní srovnání. Izolepa š. 10mm váží při délce 1m 1g, kolik může vážit pant z tavného lepidla?

zcela souhlasím, pracnost a možnost nepovedení s následky vytaveného depronu je velká
při vážení mi váha s rozlišením 1g ukázala úsporu u tavného lepidla celkem 1g, ale je otázka s rozlišením - je to 0,1g, nebo více??
cabannos

#14 Příspěvek od cabannos »

pad
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od pad »

Nenapadá mě jediný důvod proč něco takového použít :-)
Odpovědět

Zpět na „Dílna“