TRAXXAS E-REVO 1:10 2.4G RTR

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
FlyBear

Re: TRAXXAS E-REVO 1:10 2.4G RTR

#16 Příspěvek od FlyBear »

S tím cutt-off na maximu 3,5V bych to nepřeháněl. Doporučuju vyzkoušet na konkrétních používaných baterkách a přizpůsobit se tomu.

Mám v autíčku baterky z HK už nějaký ten pátek. Jsou to IMHO dobré baterky, ale nejsou tak tvrdé, jak jsem například zvyklý od Hyperionek do heliny :wink:

Tyhle levnější baterky pod vyšší zátěží docela ochotně ztrácejí napětí a pak je cutt-off na 3,5V příliš restriktivní. Zkoušel jsem to a baterky se vybily tak na 50%. Mám tedy pro své konkrétní baterky nastaven cutt-off na hodnotu 3,3V a vybíjím v klidu 70%, víceméně podle času jízdy a projevu auta. Když to přeženu moc, jde vybít i 80% (měřeno nabíječkou při opětovném nabíjení).
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od darth.hokro »

já mám zlatou střední cestu :) 3,4. Baterky mám už víc jak rok, zatím nejeví známky opotřebení. Teď mi kámoš dovezl to revo, ty moje baterky se tam tak akorát vlezou :) zavřít to jde.
http://darthhokro.rajce.idnes.cz/
midiborec

#18 Příspěvek od midiborec »

No jaa mam Turnigy 5000mAh 2s1p Hardcase a musim mit nastavenej cutoff na 3.5V protože pak napeti šlo rychle dole a baterky šli do háje :))Jak jsem psal jezdim dobré půl hodiny a to si myslim bohatě stačí..
HITEC, TRAXXAS, ALIGN, RC FACTORY
djmikin
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od djmikin »

Ahoj v jednom takovém tématu už mi scarabeus říkal ,že pro vhodnou odpověď na muj dotaz je třeba zadat odkaz auta :) .TAkže kamarád si koupil tohle E-Revo v této výbavě http://www.elcar.cz/auta-elektro/1721-t ... er-tr.html .Ptá se ,jestli do auta může hodit 3S nebo 2S lipolky bez toho ,aby třeba shořel motor ,protože chtěl lepší převod ,nebo něco takového.Děkuju.Michal
p-51 mustang Šad model,skylady http://www.rcalbum.com/index.php?action ... e=&id=3084 Blast G3 (od Honzy Špatného :-) )
scarabeus

#20 Příspěvek od scarabeus »

Tvuj kamarad by fakt mel prijit sem na forum a ptat se za sebe. A taky studyrovat net. Ono to neni jen o tom, ze tam prdnes baterky a pak zkouset, jestli to vydrzi nebo ne. 6s tam pujde, jen je potreba zvolit vhodny prevod. Samozrejme odpalit motor muze i se 4s, pokud, opet, da spatny prevod a motor se bude prehrivat. Proto je dobre mit infrateplomer a pri pocatecnim testovani zkouset, ktere pastorky jsou jeste vhodne.

Prevod se neridi poctem akumulatoru, ale prevodovym pomerem mezi spur a pastorkem.
djmikin
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od djmikin »

Takže 2S muže dat bezproblému a nic nemusí měnit ? On tomu nerozumí ,pořídil si auto ,asi nevěděl ,co dělat s prachama ...
p-51 mustang Šad model,skylady http://www.rcalbum.com/index.php?action ... e=&id=3084 Blast G3 (od Honzy Špatného :-) )
Yopi

#22 Příspěvek od Yopi »

Když mě se ten Summit nelíbí :-(
Jinak co je to ten spur?
Tak bych teda vzal 2x2SLiPo. Rychlost zas tak moc nemusím, spíš ten terén. Takže tam se dá vyměnit pastorek? Vzal bych to všechno z ElCaru, mužete mi poradit nějakej ten pastorek, aby to jezdilo pomalejc a nějakou tu vodotěsnou výbavu?

Jinak šel bych teda do tohohle http://www.elcar.cz/auta-elektro/1721-t ... er-tr.html
Link od midiborec mi nějak nefunguje, nic na te strance neni.
Blade 400 3D, T-rex 500 ESP, E-maxx brushless a pak mraky dalších, nevejde se mi to sem :-)
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od darth.hokro »

Náhodou samec je pěkná kára :D Nevím jak u brushless Reva ale u Maxxe je přibalenej ještě jeden menší pastorek na 6s. Ale jak říkám, stačí mě to na 2s. Spurgeaer je hlavní převodové kolo. Neboj se nic i Revo z plechovkama se hravě vyškrabe kde kam :D Natož pak se stříďákem. Na vodotěstnost regulátoru se používá tekutá izolace Plastidip nebo tohle http://www.gme.cz/cz/-p749-100/
Jinak co jsem si všimnul to borci natahují přez vanu Reva plaveckou čepici. Na ježdění ve sněhu to bude stačit. Pastorek řešit nemusíš, pokud budeš brát ten Castle link, můžeš si rychlost omezit přímo na regulátoru. Ale je fakt že menší pastorek, znamená převod více do síly a menší maximálku.
http://darthhokro.rajce.idnes.cz/
FlyBear

#24 Příspěvek od FlyBear »

scarabeus píše:Tvuj kamarad by fakt mel prijit sem na forum a ptat se za sebe. A taky studyrovat net. ....

Ten člověk si to auto už koupil. Takže by si především měl přečíst návod :!:

V návodu má jistě napsané, jaké baterky do toho může dát a rozhodně tam má i přehlednou tabulku vhodných kombinací pastorek/spur. Traxxasácké manuály jsou americké, tedy psané doslova "pro blba". To snad ani nelze nepochopit :mrgreen:

Další variantou je navštívit web Traxxasu, kde si přímo na produktové stránce svého autíčka může nechat najít vhodné baterky (Traxxas je sám dodává).

Prohlížení a studování fór nepomůže, pokud není schopen najít si tou výše popsanou cestou ani tyhle naprosto nejzákladnější informace :evil:
Obsah jakéhokoliv diskusního fóra s přemírou protichůdných názorů by totiž pro něj byl jedině zavádějící.
Pak by asi nelepší bylo raději osobně zajít k někomu, kdo se v RC oboru vyzná a umí to i vysvětlit...
midiborec

#25 Příspěvek od midiborec »

Odkaz funguje normálně jen tam není obrázek Reva a nic ktomu napsané.. Oni ti ale z elcar zavolaji a zeptaji se ti nato.
petr07

#26 Příspěvek od petr07 »

Určitě běž do E reva 5608,já ho kupoval přímo na prodejně Elcaru.Mají tam vystavený všechny modely Traxxas.Jsou u toho baterky,který pro začátek-vyzkoušení stačí.Už ale pošilhávám po nějakých Lipo.Borec v obchodě mi říkal,že k lipolkám nebudu potřebovat lipostop,že už to umí regulátor.Poradte někdo,jak to je,díky.
Traxxas E-Revo 2.4GHz Brushless(5608)
papaya

#27 Příspěvek od papaya »

petr07 píše:Určitě běž do E reva 5608,já ho kupoval přímo na prodejně Elcaru.Mají tam vystavený všechny modely Traxxas.Jsou u toho baterky,který pro začátek-vyzkoušení stačí.Už ale pošilhávám po nějakých Lipo.Borec v obchodě mi říkal,že k lipolkám nebudu potřebovat lipostop,že už to umí regulátor.Poradte někdo,jak to je,díky.

ziadne LIPOStop a podobne zazraky nepotrebujes. Kazdy inteligentny regulator je mozne programovat pomocou programovacej karty, alebo DO. Pokial je to ako na helinach mozes si nastavit ci sa ti ma vypnut motor, alebo znizit vykon. Tym lahko zistis ze LIPO je vybita. :-)
DX9
Goblin 570 + Spirit
Compass Chronos + VBar
midiborec

#28 Příspěvek od midiborec »

Tomu lipol stopu se řika cutoff a nastavuje se to v regulatoru u mamby se to děla přes castle link...Nastaviš si třeba napětí 3.5V na článek a auto pak po dosažení této hodnoty vypne..Pak se už nedoporucuje snžit se dojet k sobě a radeji rovnou si pro auto dojít protože pak napetí jde rychle dolů.
papaya

#29 Příspěvek od papaya »

midiborec píše:Tomu lipol stopu se řika cutoff a nastavuje se to v regulatoru u mamby se to děla přes castle link...Nastaviš si třeba napětí 3.5V na článek a auto pak po dosažení této hodnoty vypne..Pak se už nedoporucuje snžit se dojet k sobě a radeji rovnou si pro auto dojít protože pak napetí jde rychle dolů.

On ma asi namysli HCckarske bzuciaky do balacneho konektora. Pri vodotesnych autach by som ich urcite nepouzil. Minimalne z dovodu, ze je potrebne vytiahnut konektor z puzdra, aby bolo pocut ze sa vybija lipolka.
DX9
Goblin 570 + Spirit
Compass Chronos + VBar
Yopi

#30 Příspěvek od Yopi »

A co rikate na tohle?
http://www.rcpark.cz/elektro/21266-trax ... g-rtr.html
Je to podobny jako to E-Revo?
Dívm se, že to nemá zykrytý baterie a pružiny s tlumiči to má venku, tak to asi nebude tak odolný jak to Revo, že?
Blade 400 3D, T-rex 500 ESP, E-maxx brushless a pak mraky dalších, nevejde se mi to sem :-)
Odpovědět

Zpět na „Auta“