T-rex 450 Pro - zkušenosti III.

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
horpak

Re: T-rex 450 Pro - zkušenosti

#121 Příspěvek od horpak »

hej super, vibrace jsou fuč, dokonce menší než před tím :D . Hrozně moc Vám všem děkuju.
horpak

#122 Příspěvek od horpak »

Ahoj koupil jsem si adapter abych mohl nabíjet 2 baterky nejednou, je to tento http://www.savage.cz/cz/zbozi//49648-ad ... st-eh.html . Jen pro jistotu se chci zeptat, ty silový kablíky napojím na nabíječku a baterky nabíjím jen přes servisní konektory??
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#123 Příspěvek od Dejfak »

Přesně tak, nabíjíš to vlastně jako 6s a protože to nabíjíš přes servisáky tak do toho nemůžeš rvát 5C
Taky by se měly nabíjet baterie které mají stejně vylítáno a jsou stejně staré a mají stejnou kapacitu.
Mám tyto adaptery dva, nakonec jsem zjistil že je rychlejší nabít baterky po jedné větším proudem, dokonce se i lépe vybalancují.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
horpak

#124 Příspěvek od horpak »

takže je lepší nabíjet baterky po jedné 2C než s adaptérem dohromady proudem 1C???
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#125 Příspěvek od pkotatko »

Taky se chystam zacit nabijet baterky paralelne. Mam PL8 a jejich adaptery k tomu urcene. Da se tak nabijet az devet paku soucasne. Silove kabely ale pripojeny byt musi. Nabiji se pres ne. Jedinou podminkou je stejny pocet clanku u vsech baterek. Kapacita muze byt rozdilna. Celkovy proud se ale deli mezi jednotlive sady. Tzn. ze jednu sadu bych nabijel treba 20A. Ctyri paralelne zapojene sady ale uz jen 5A. Ten tvuj adapter ale neznam. Pokud se ale musi nabijet jen pres balancni konektory, tak bych se bal nabijeni proudem pres 2A. Ty konektory by to nemusely vydrzet.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
DaveLister

#126 Příspěvek od DaveLister »

Tendle adapter je seriovy, takze to co pise pkotatko zde neplati.

Osobne jsem s timdle taky experimentoval, ale moc se to neosvedcilo, protoze baterky meli problem s balancovanim. Po castejsim nabijeni timdle byly baterky tak rozhazene ze bylo rychlejsi je nabit normalne.

Kdyby nabijecka nejak podporovala nabijenim takto bylo by to super, nastavil by sis jak mas rozdeleny ten pack a ona by balancovala kazdy zvlast a jakmile by byl prvni nabity zarvala by na tebe a ty bys to odpojil a tu nedobitou zapojil normalne a nabil klasicky.
Synergy E7 | Gaui NX4 | Trex 450 PRO 6s | Futaba T14SG
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#127 Příspěvek od pkotatko »

Aha, tak to jsem netusil.
horpak

#128 Příspěvek od horpak »

jj nakonec jsem zjistil že je to k ničemu, časová úspora skoro žádná protože se to děsně dlouho balancuje... To radši budu nabíjet proudem 2C. Nevíte někdo jak se to podepíše na životnosti aku?
prochel
Kontaktovat uživatele:

#129 Příspěvek od prochel »

horpak píše:jj nakonec jsem zjistil že je to k ničemu, časová úspora skoro žádná protože se to děsně dlouho balancuje... To radši budu nabíjet proudem 2C. Nevíte někdo jak se to podepíše na životnosti aku?
tak si pořiď dvoukanálovou nabíječku a můžěš nabíjet 2 baterky najednou a do každý prát třeba 3C nebo 5C záleží kolik ti baterka snese, tak třeba nabílím tříčlánek Puls proudem 3C (6,6A) 2paky najednou - každý pak extra na svém kanálu
Filip.díky

#130 Příspěvek od Filip.díky »

Zdravím vespolek,

začal bych asi tak, že jsme se s tatínkem trochu unáhlili a koupili 450 sport super combo, prostě "pitomá sazka" a trochu zkrat :)
Né že bych byl uplná modelářská guma, něco odlítáno a odježdíno bych měl, ale k helikoptéře jsem přišel jako slepej k houslím :D

A vlastně mám trochu potřebu se ještě podělit o zkušenost a příhodu při nákupu, která za to, že sem píšu tak trochu může..

Kupovali jsme u Pecky a byli jsme s nimi domluveni, že si vše po technické stránce sešroubuji (díly z pytlíčků dohromady..) a dále, že zbytek (veškerá elektronika) odladí a po technicé ztránce zkontroluje za uplatek jejich heli-guru, tedy odladil... Po asi 7 baterkách jsem si zkoušel zaviset doma v hale a co se nestalo.. Mezi hlavou a unašečem vrtulky je osa, ložiska a šroubky, že? (Ach ta terminologie dílů :D) No tak právě tenhle díl, tedy ten unašeč a jeho vnitřní osa společne s listem rotoru se vytrhla a minula tenkrát mojí hlavu asi o 40 cm a udělal mi tu do zni pěknou dírku :D (..Je relativní jeslti jsem zavisel uvnitř či venku).
U Pecky jsem ale s něčím jako s reklamací nepochodil, bylo mi bez okolků řečeno, že to byla moje chyba, že je v návodu přikázáno na veškeré šroubky používat T43, to sice ano, ale jednak mě nenapadlo rozšroubovávat a kontrolovat "připravenou" součástku, kterou jsem vyndal již zkompletovaou z krabice a jednak to dle mého názoru měla být dle dohody o "kompletaci" starost servisáka od Pecky.. Ještě dodám, že jsem u pecky "skoro vyrostl", takže mě ta arogance težce ranila..

Co vy nato, kde je pravda?

No a tohle mě od jakéhokoliv létání s tímhle pekelným strojem odradilo, teď bych se k tomu chtěl vrátit a hledal jsem něco náhradních dílů do začátků.. Našel jsem na DX následující:

http://www.dealextreme.com/p/450-v3-6-c ... lack-82966
http://www.dealextreme.com/p/main-drive ... pro-111867
http://www.dealextreme.com/p/ccpm-stain ... ver-111869

Máte s tím nějákou zkušenost? Má to vůbec cenu kupovat?

děkuji za názor 8)
psena
Kontaktovat uživatele:

#131 Příspěvek od psena »

Jejich guru ti jen nastavoval heli, tedy elektroniku+nastaveni tahel hlavy+radio+ kontrola jestli mas vse spravne poskladane. Urcite se od nej neda ocekavat, ze ti bude celou heli rozdelavat a kontrolovat jestli jsi pouzil T43 ne?
To je snad i logicke.
Jak je to s reklamaci kvuli nezalepenemu predsestavenemu dilu nevim... ted si nejsem jistej, jestli se nekde v manualu neuvadi, ze by melo dojit i ke kontrole techto sesroubovanych dilu....kazdopadne se vseobecne radi, ze by melo k teto kontrole dojit.
Filip.díky

#132 Příspěvek od Filip.díky »

Ahoj,

z mého pohledu "začátečníka-zákazníka" je pod pojmem kompletace, kontrola a nastavení elektroniky zahrnuto vše, právě proto, že jsem si tuhle službu "objednal" od profíka se dá očekávat, že je to z toho důvodu, že jsem tomu nerozumněl, a tak by servis neměl nic podcenit! To je jako s autem v opravně.. Převezmeš auto po generální kontrole a na cestě domu ti upadně třeba kolo, co uděláš? Půjdeš za mechanikem co to opravoval?
Já vím, tady je o trochu více faktorů, které ovlivňují výsledek.. Jo a píše se tam "apply a little amount of T43 thread lock when fixing a metal part" ... "check if there is cracked and incomplete assembly of parts adn rotor holders". Chyba byla tenkrát v tom, že to byla pouze ustní dohoda, žádná faktura atd ;)

Ono je to asi jedno, nic se s tím "dnes" nezlepší, ale zajímá mě spíš jak je to s těma čínskema náhradníma dílama, nemáš zkušenost prosím?

děkuju ;)
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#133 Příspěvek od gamer007 »

Opravdu je to chyba spíš na tvoji straně, technik fakt nemůže kontrolovat lepení každého šroubku. S podobnou situací jsem se setkal i u nás na letišti a je to prostě chyba pilota. Tak snad škody nejsou tak hrozný a za pár babek to opravíš. Jen díly bych bud koupil u nás, hlavně at ti dají díly přesně na verzi Sport, myslim že zrovna příčná hřídel je u Pro jiná. Nebo pak čína, ale oopravdu si dej bacha na označení. Doporučuji místo DX spíše infinityhobby.com, rychle vyřizujou objednávky a mají levný poštovný...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
psena
Kontaktovat uživatele:

#134 Příspěvek od psena »

Chtel bych mit taky takovy naivni predstavy, ze pokud navstivim autoservis, tak mam zaruku, ze potom musi vse na aute fungovat 5 let. :)
Jak ti to mam rict, proste praci toho technika co ti to nastavoval bys mohl reklamovat pouze pokud by ti skladal komplet celej vrtulnik.
Takhle on za tvou praci nenese zopovednost, on nese zodpovednost pouze za konecne nastaveni.
Podivej padu nejen na techniku, ale i na ruce, ztratu orientace jeste par zazijes. Tak to oprav a val dal.
Ja nektere dily beru Tarot, ale prevazne original Align.
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#135 Příspěvek od pkotatko »

Presne jak ti kluci pisou. Bud si nechas heli postavit celou, tzn. slozit z pytliku, namontovat, seridit, nastavit do radia a zaletnout. Pak by technik nesl zodpovednost za takovou zavadu.
Pokud jsi si ale mechaniku skladal sam a technik jen heli nastavil a seridil, pak je to za tebou. Heli letela. Takze byla od technika nastavena. Skupiny, ktere jsou v krabici pohromade, jsou jen predslozeny. Nikdy bych tomu neveril. Vzdy to rozeberu a slozim si sam.
Podle mne technik svou praci odvedl v poradku. Chyba je na tve strane.
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“