Vysílač JETI DC-16 (DS-16)

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
RiMr
Kontaktovat uživatele:

Re: Novy vysielac od JETI

#631 Příspěvek od RiMr »

TomasC píše:Data jsou na microSD kartě v rádiu.

Super! A jsou v nějakém zpracovatelném formátu, nebo na to mají nějaký spešl soft (jak třeba na Alti2)?
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#632 Příspěvek od TomasC »

Je na to soft, v kterém to jde prohlížet a z kterého jde exportovat.
Frenkí

#633 Příspěvek od Frenkí »

RiMr píše:
TomasC píše:Data jsou na microSD kartě v rádiu.

Super! A jsou v nějakém zpracovatelném formátu, nebo na to mají nějaký spešl soft (jak třeba na Alti2)?

Je na to speciální SW Flight Monitor viz. http://jetimodel.cz/data_downloads/104/ ... cz-web.pdf strana 13
Zapomněli jste napsat, že ta karta je integrovaná a nepůjde běžným způsobem (bez šroubováku) vyndat, mělo by to mít konektor USB mikro. Na MH jsem se ptal, zda půjdou nahrát aktualizace, ale prý ne, tak nevím jestli se něco nezměnilo...
Krtek
Kontaktovat uživatele:

#634 Příspěvek od Krtek »

takže k připojení - mikro USB to má, po připojení k PC se to chová jako HDD, takže se v tom dá hrabat. Co se týká aktualizací, tak si (v budoucnu) stáhneš z webu soubor, přehraješ ho do vysílače a restartuješ rádio.
Data a nastavení zůstanou, doplní se, nebo poopraví soft rádia
Hitec Aurora, Jeti DC-16
Trex 600FBL PRO, Trex 450 PRO, Mini Titan, Protos FBL, Trex 700FBL elektro, Rave 450 FBL, Trex 550 3G, Protos 500
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#635 Příspěvek od Kuba78 »

slozite, zbytecne, malo komfortni.. vysilacka roku 2012 by si mela updaty stahovat automaticky, pres vlastni 3G modul, levnejsi verze staci pres wifi.. konfigurace by mela byt automaticka tez, ve stylu dvouminutove konverzace s inteligentnim asistentem "mila vysilacko, prave mi z hobykingu dosel bombarder s deseti servy v kridle, ctyrmi motory, osvetlenim, podvozkem a takove ty blbosti, vsak uz vis.. Lezi to vedle v mistnosti, ja ti to teda zapnu, ted si du uvarit kafe, nez se vratim koukej se s tim spojit, nakonfigurovat to a nastavjit pro zacatek ctyri letove rezimy.. jo a litat deme zitra za kravin na pole, tak si koukej stahnout update mapy, kdyby se mi nahodou pomotaly kniply at to koukas na autopilota bezpecne pristat na parkoviste u alberta - a nezapomen se pripojit na jejich webkameru aby tam nahodou nebylo nejaky auto. kapisto?" Vysilacka jen spiklenecky zablika modrym ockem, zapne na dalku pres snmp kavovar a da se do dila.

Tak nejak mi to zatim pripada ze si autori vzali dost velke sousto.. az to uvidim, tak tomu uverim. aby nevznikla mylka, ja nejsem rypal, stoural, pochybovac, ja sem jen realista. me se to radio fakt libi (DS16) a fakt si ho chci koupit, jen tak nejak porad pochybuju ze na prvni pokus prvniho radia vyjde vyrobci na perfektno vsechno co si autori softu usmysleli a co tu nekteri prezentuji.. rad bych, ale az uvidim, uverim. kazdopadne drzim palec a tesim se, pokud to fakt nejak nepohnoji mych tisic ecek maji relativne jistych.
Krtek
Kontaktovat uživatele:

#636 Příspěvek od Krtek »

se zastav, nafasuješ kafe a můžeš si hrát :-)
Hitec Aurora, Jeti DC-16
Trex 600FBL PRO, Trex 450 PRO, Mini Titan, Protos FBL, Trex 700FBL elektro, Rave 450 FBL, Trex 550 3G, Protos 500
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#637 Příspěvek od Kuba78 »

Krtek píše:se zastav, nafasuješ kafe a můžeš si hrát :-)

diky za nabidku, ale nejsem vrtulnikar takze az tak nehovim tem vasim cyklykam a podobnym vecem.. a navic mi jeste nedosel z hobbykingu ten bombarder :-)
ne vazne, uvaoval sem o tom se zastavit, uvidim jak budu stihat. pro me je primarni DS16 a ta bude az za pul roku nejdriv jak sem pochopil tak zas tak nespecham, do te doby snad bude ten soft umet to co sem psal.. :-)
AR1
Kontaktovat uživatele:

#638 Příspěvek od AR1 »

žádná věc, pokud má být na úrovni, se nemůže nastavovat sama. Jak to začne být automatika, kterou nadefinoval výrobce, je to omezení a je to špatně. Třeba ten bombardér - já třeba nechci mít vůbec podvozek tam, kde ho máš ty, světla chci mít na jiný straně vysílače a chci je rozsvěcet a blikat a zhasínat..
http://ar1.rajce.idnes.cz/
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#639 Příspěvek od Kuba78 »

ehm.. to byla tak trosku nadsazka s tou automatizaci. to jeste trosku predbihame, pochybuju ze do male vysilacky s nevykonnym procesorem a storage dokazou nacpat neco jako uber-Siri nebo Watson :-)

mimochodem i automatizace vetsinou s sebou prinasi vec jako je customizace - takze az prijde s tou kavou a vysilacka ti rekne "dala sem ti podvozek na kanal 10 a svetla se rozsveci automaticky v pul sesty" tak staci rict "ses blba, myslel sem na kanal 12 a svetla podle zakona po cely den, koukej to predelat!" :-)
Drondys

#640 Příspěvek od Drondys »

AR1 píše:žádná věc, pokud má být na úrovni, se nemůže nastavovat sama. Jak to začne být automatika, kterou nadefinoval výrobce, je to omezení a je to špatně. Třeba ten bombardér - já třeba nechci mít vůbec podvozek tam, kde ho máš ty, světla chci mít na jiný straně vysílače a chci je rozsvěcet a blikat a zhasínat..

Tak samozřejmě, že to samonastavování by možné bylo, ale jen do určité míry a v kontextu s umělou inteligencí, která se sice zatím nevejde do RC soupravy, ale mohla by běžet na nějaké mašině někde u výrobce a jednotlivé RC soupravy by se k ní jen připojovaly a předávaly by příslušné požadavky a informace o zvycích a požadavcích toho konkrétního uživatele. V rámci tohoto systému by tam měla každá jen anonymně přihlášená RC souprava svůj profil a podle uložených informací by pak vycházely pro toho kterého uživatele ve vztahu k tomu či onomu modelu ty nejpřijatelnější konfigurace. Se změnou uživatele by to dalo vyresetovat nebo využít těch znalostí a převzít je pro nového uživatele. Rozhodnutí by bylo jen na novém uživateli.

Zkrátka ve tvém případě by už UI třeba věděla, na jakém ovládacím prvku pro ten či onen typ modelu chceš mít obvykle světla a jak je obvykle chceš ovládat atd. Pokud bys byl novým uživatelem a nechtěl bys využít konfigurací od předchozího uživatele tak by se tě zpočátku při vytváření konfigurace nového modelu na řadů věcí sama RC souprava zeptala tj. nemusel bys studovat žádný manuál, sama RC souprava by se tě vyptala co chceš jak mít nastaveno co a jak používáš atd. a časem když už by tvé zvyklosti dobře znala by stačilo na dotazy odpovídat tohle nastav jako je u mě obvyklé pro tento typ modelu nebo tohle nastav jako u modelu XXX apod.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#641 Příspěvek od TomasC »

Je to stále o DC-16 nebo už jsem u DC-64??

Není třeba odpovídat. Pokud chcete dál teoretizovat, tak někde jinde prosím. Díky.
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#642 Příspěvek od Kuba78 »

no pozor, tohle neni teoretizovani a tlachani, to je teda dost k tematu.. Protoze mam takovy dojem ze Krtek vyhlasil (ted nevim esi tu nebo na konkurecnim foru) ze pany programatory z jeti by zajimaly namety a pripominky od bezneho modelare, tak sem proste doma rozhicoval troubu, strcil sem tam tu svoji hlavu a videl sem pane veci..

ano, je to teoretizovani. nemyslim ze fenomen AI, cloud computingu a server-klient architektury dorazi na nase RC soupravy uz pri prichodu DC-64 na trh. Nicmene, Tomasi, vem to tak nejak politicky - je tu 43 stranek k tematu "novy vysilac od jeti". Realne k tomuto tematu vime krome par zasvecenych (a rekl bych ze i mlcenlivosti zavazanych) asi tolik, kolik by se veslo na stranku jednu, a to i s obrazkama a screenama z jeti katalogu. Vsechno ostatni je spekulace, teoretizovani a strkani hlavy do trouby. Nicmene porad lepsi tak nejak tlachat k tematu at uz konstruktivne nebo odlehcene, davat realne i nerealne podnety pro vyvoj na rok 2012 nebo az do roku 2120, nez skocit jako podobne tema na nejmenovanem serveru, kde se to vzdy po par prispevcich zvrhne v obvninovani "ty si kokot-ne ty si vetsi", nemyslis?
AR1
Kontaktovat uživatele:

#643 Příspěvek od AR1 »

Drondys píše:
AR1 píše:žádná věc, pokud má být na úrovni, se nemůže nastavovat sama. Jak to začne být automatika, kterou nadefinoval výrobce, je to omezení a je to špatně. Třeba ten bombardér - já třeba nechci mít vůbec podvozek tam, kde ho máš ty, světla chci mít na jiný straně vysílače a chci je rozsvěcet a blikat a zhasínat..

Tak samozřejmě, že to samonastavování by možné bylo, ale jen do určité míry a v kontextu s umělou inteligencí, která se sice zatím nevejde do RC soupravy, ale mohla by běžet na nějaké mašině někde u výrobce a jednotlivé RC soupravy by se k ní jen připojovaly a předávaly by příslušné požadavky a informace o zvycích a požadavcích toho konkrétního uživatele. V rámci tohoto systému by tam měla každá jen anonymně přihlášená RC souprava svůj profil a podle uložených informací by pak vycházely pro toho kterého uživatele ve vztahu k tomu či onomu modelu ty nejpřijatelnější konfigurace. Se změnou uživatele by to dalo vyresetovat nebo využít těch znalostí a převzít je pro nového uživatele. Rozhodnutí by bylo jen na novém uživateli.

Zkrátka ve tvém případě by už UI třeba věděla, na jakém ovládacím prvku pro ten či onen typ modelu chceš mít obvykle světla a jak je obvykle chceš ovládat atd. Pokud bys byl novým uživatelem a nechtěl bys využít konfigurací od předchozího uživatele tak by se tě zpočátku při vytváření konfigurace nového modelu na řadů věcí sama RC souprava zeptala tj. nemusel bys studovat žádný manuál, sama RC souprava by se tě vyptala co chceš jak mít nastaveno co a jak používáš atd. a časem když už by tvé zvyklosti dobře znala by stačilo na dotazy odpovídat tohle nastav jako je u mě obvyklé pro tento typ modelu nebo tohle nastav jako u modelu XXX apod.

Tys to celý nepochopil. Já nechci, aby se to nastavovalo samo a aby to mělo nějakou tebou uváděnou inteligenci. Přečti si to ob příspěvek Kuby78 a znovu můj.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
Drondys

#644 Příspěvek od Drondys »

AR1 píše:Tys to celý nepochopil. Já nechci, aby se to nastavovalo samo a aby to mělo nějakou tebou uváděnou inteligenci. Přečti si to ob příspěvek Kuby78 a znovu můj.

Je mi jasné, že o nějaké inteligenci ses vůbec nezmiňoval, ale když už se tu z mého pohledu zabrouzdalo trochu tímto směrem tak jsem to holt vzal jako určitou "nahrávku k dalšímu rozvedení". Jeden nikdy neví, třeba u JETI z dlouhé chvíle když nebudou mít co dělat jednou něco takového spáchají. :mrgreen:
Krtek
Kontaktovat uživatele:

#645 Příspěvek od Krtek »

Stále platí, že kdokoliv může přijít si pípnout, prohlídnout a říct svůj názor, na to, či ono. Za tu chvilkju, kdy se to dá vyzkoušet bez stresu výstavy a v klidu, se na pár drobností v softu už přišlo. Aby to nevyznělo jako hrubé nedostatky, ale třeba se do obrazovek některých meny přidala rychlá klávesa na servomonitor, aby si uživatel bez dalšího složitého překlikávání mohl zkontrolovat co právě udělal.

Ten soft funguje, funguje dobře, je tam toho pro všechny možnosti dost, ale teď se dolaďuje jakoby "příjemné" uživatelské ovládání a o tom ta možnost pípmout si a říct svůj názor je.

Pokud budute chtít, tak 17.12 na halové akci - krtkování bude Jeti tým a bude možnost diskuze nejen o DC16, ale i ostatních věcech, které jsou (profijetibox, antibleskové konektory, nové regly mezon a pod.)

ps - díky všem, že se to tady nezvrhlo jako na mojehobby
ps2 - pokud máte dotazy a nechce se Vám ke mě na pokec, piště, co bude v mých silách, tak zodpovím
Hitec Aurora, Jeti DC-16
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“