Easycopter V4.5 Colibri Profipack
Easycopter V4.5 Colibri Profipack
Ahoj, prosím vás za jak dlouho se člověk naučí létat s Easycopterem V4.5 Colibri? Když budu každý den létat?
*![>>(Vety)<<]!*
- darth.hokro
- Kontaktovat uživatele:
Re: Easycopter V4.5 Colibri Profipack
to záleží na konkrétním člověku
Hlavně to chce mět do zásoby náhradní díly
Mě to trvalo několik týdnů, než jsem to tak nějak dostal do ruky a o dílech ani nemluvím
ze začátku jsem pořád něco opravoval
Bohužel jsem měl špatné návyky j koaxiálu 3chn. A už teď vím že Colibri je pro mě ve vrtulnících maximum.
http://darthhokro.rajce.idnes.cz/
- Alesmodelar
- Kontaktovat uživatele:
tak koukám že jsi si už vybral
, k těm dílům, nakup hlavně vrtule:D
Vety píše:Ahoj, prosím vás za jak dlouho se člověk naučí létat s Easycopterem V4.5 Colibri? Když budu každý den létat?
Nikdy. Člověk s ním lítat nebude nikdy. Ten drobeček má jen 28 gramů.
Ale jinak je hodný a létá sám a dobře. A během pár letů si zvykne i na Tebe. Na první baterky by bylo vhodné zajít do nějaké velké místnosti bez průvanu. A nestartovat ze země, ale z ruky - "plynovou rukou" držet vysílač a přidávat plyn a druhou rukou držet a pustit vrtulníčka.
A mít na paměti, že by se neměl po zemi mlátit jako postřelená koroptev - čili - když je zle, stáhnu plyn. On si neublíží. Je to kolibřík. Pokud na podlahu hodíš nějakou "televizní deku", neublíží si ani při pádu od stropu.
- ASW28
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem se na něm naučil asi za týden ale neuměl jsem hned všechno, ale jinak lítá dobře
T9x v2 + FrSky 2.4GHz, E-Hawk 1500, ASW28, LION, JEAN spalovák 2.5ccm, COLIBRI v 4.5,
ASW28 píše:Já jsem se na něm naučil asi za týden ale neuměl jsem hned všechno, ale jinak lítá dobře
Potřeboval si hodně dílů? Já si chci koupit vrťas a moc do něho neinvestovat. Je to lepší než Lama V4?
*![>>(Vety)<<]!*
„Já si chci koupit vrťas a moc do něho neinvestovat.“
Nesplnitelné předsevzetí, neb oba úmysly se navzájem negují.
Nesplnitelné předsevzetí, neb oba úmysly se navzájem negují.
Jako dobře, ale když si koupím Colibriho tak nevrazim do něj dodatečně víc než třeba do Lamy V4?
*![>>(Vety)<<]!*
- ASW28
- Kontaktovat uživatele:
Vety píše:ASW28 píše:Já jsem se na něm naučil asi za týden ale neuměl jsem hned všechno, ale jinak lítá dobře
Potřeboval si hodně dílů? Já si chci koupit vrťas a moc do něho neinvestovat. Je to lepší než Lama V4?
Ne, až na to že jsem jednou kupoval nějaké táhla tak ne, kolibřík je dost pružný a zas tak lehce se nerozbije... A s lama v4 jsem nelítal
T9x v2 + FrSky 2.4GHz, E-Hawk 1500, ASW28, LION, JEAN spalovák 2.5ccm, COLIBRI v 4.5,
Nevím jestli je lepší jednorotor. Dvourotor je dražší ale omrzí mě, asi ho hned nerozbiju. Jednorotor je levnější, nevím jestli se naučím ho ovládat a jestli ho hned nerozbiju.
*![>>(Vety)<<]!*
Vety píše:Nevím jestli je lepší jednorotor. Dvourotor je dražší ale omrzí mě, asi ho hned nerozbiju. Jednorotor je levnější, nevím jestli se naučím ho ovládat a jestli ho hned nerozbiju.
Nejlepší vrtulník je ten, který si nekoupíš!
-------
Obchodníkům zmar! Muhehehehe.......
corona píše:Nejlepší vrtulník je ten, který si nekoupíš!
To je dobré heslo, ale spíš pro nějakou půjčovnu RC modelů. V ČR existuje dokonce i půjčovna RC vrtulníků viz tento odkaz a mají tam i heli školu viz tento odkaz.
Možná by bylo lepší nejprve pár měsíců cvičit jen na PC simulátoru, pak investovat na začátek do několika letů v reálu spíš v rámci té heli školy kde si zaplatí několik hodin s propojením RC souprav žák/učitel a bude absolvovat pár letů s vypůjčenou helinou, která už je seřízená a připravená k letu tj. nemusí se o nic starat a může se plně soustředit na výuku řízení modelu. Pokud mu to půjde tak může zvážit nákup nějakého vlastního solidnějšího modelu. Pokud mu to nepůjde a omrzí ho to tak to prostě zabalí a bude se věnovat něčemu jinému a nemusí nic prodávat ani se zbavovat případných zbytků.
Stejně si chci koupit nějaký vrtulníček na Vánoce a na heli školu bych asi neměl čas, co by jste mi radši doporučili ? Koupit si třeba Lamu V4 nebo toho Colibri ?
*![>>(Vety)<<]!*
Vety píše:Stejně si chci koupit nějaký vrtulníček na Vánoce a na heli školu bych asi neměl čas, co by jste mi radši doporučili ? Koupit si třeba Lamu V4 nebo toho Colibri ?
Pokud nemáš čas pak buď ani jedno a spíš nějaké auto apod. a nebo když už tak jen na krátko koax (dvourotor), ale počítej s tím, že tě brzo omrzí. Jednorotor nemá smysl kupovat pokud nemáš čas, protože naučit se sám létat s jednorotorem ti bude trvat mnohem a mnohem déle a tak je u jednorotoru dost pravděpodobné, že jenom vyhodíš peníze, absolvuješ pár neúspěšných pokusů a pak to z nedostatku času buď bude někde ležet a nebo se toho rovnou zbavíš.
Pokud nemáš čas tak si kup raději něco jiného a když už trváš na něčem co se vzhledem trošku podobá helině tak zkus ten dvourotor. Dvourotor je na zvládnutí začátečníkem jednoduchý a za pár hodin bys měl umět vše potřebné. To tě zabaví tak zhruba přes ty vánoce a pak to stejně bude těžítko.
Jednorotor si při nedostatku času ani nekupuj, protože s ním si hned tak nezalétáš. Helina jednorotor to znamená pro začátečníka věnovat tomu spoustu času (ze začátku několik měsíců než to aspoň trochu zvládneš) jinak nemá smysl si ji kupovat, teda pokud ji nechceš používat jako těžítko. I když se ti to třeba nezdá tak s heli školou bys naopak nejspíš spoustu času ušetřil oproti tomu pokud by ses měl sám učit létat s jednorotorem a ještě navíc si ho sám seřizovat, opravovat atd.