Futaba 8FG

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
zdzd

Re: Futaba 8FG

#751 Příspěvek od zdzd »

FlyBear píše:Uložit do PC jako zálohu ano, editovat ale v PC nelze.

Lze i "editovat", přesněji řečeno konvertovat. To znamená, že nejde model přeprogramovat ve smyslu změny parametrů, nicméně jde data překonvertovat pro jiný typ vysílače a přenést je do něj. Funguje to pro Futaba řadu MZ/FG, nahoru i dolů, samozřejmě s jistými omezeními danými rozdílnými schopnostmi jednotlivých typů vysílačů. Osobně jsem to nikdy nedělal, ale podle zkušeností jiných to funguje velmi obstojně.
habasek
Kontaktovat uživatele:

#752 Příspěvek od habasek »

Díky, jen když dám kartu do PC tak je dle XP "prázdná". Je nějaký soft co to alespoň překopíruje do PC?

zdzd píše:
FlyBear píše:Uložit do PC jako zálohu ano, editovat ale v PC nelze.

Lze i "editovat", přesněji řečeno konvertovat. To znamená, že nejde model přeprogramovat ve smyslu změny parametrů, nicméně jde data překonvertovat pro jiný typ vysílače a přenést je do něj. Funguje to pro Futaba řadu MZ/FG, nahoru i dolů, samozřejmě s jistými omezeními danými rozdílnými schopnostmi jednotlivých typů vysílačů. Osobně jsem to nikdy nedělal, ale podle zkušeností jiných to funguje velmi obstojně.
Spirit System (Spirit W1, GTR & others)
Spirit Wave & JETI DS 12
http://www.habada.cz
frontier
Kontaktovat uživatele:

#753 Příspěvek od frontier »

ano to je správně, že na SD nic není, jedná se o jiný formát, tím pádem jí Win vidí jako plnou.

File System Utility máš zde:
http://downloads.hobbico.com/software/f ... 29-FFS.zip
Standapass
Kontaktovat uživatele:

#754 Příspěvek od Standapass »

Nazdárek. Mám problém. Rozladuje se mi střed kniplů.Dám li kalibrovat , píše že je mimo . Pohnu pákou , a zkalibruji. Mohu zapínat , vypínat přepínat modely a vše O.K. Ale přes noc je to zase mimo střed. Čím to ?? Soft je poslední. Dík za radu. S
Tak jak vypnu rádio , tak se to už také rozladí. Ale né vždy.
Naposledy upravil(a) Standapass dne pon 31.10.2011 12:59, celkem upraveno 1 x.
HTC evo3d
habasek
Kontaktovat uživatele:

#755 Příspěvek od habasek »

Díkes, to je přesně ono.

frontier píše:ano to je správně, že na SD nic není, jedná se o jiný formát, tím pádem jí Win vidí jako plnou.

File System Utility máš zde:
http://downloads.hobbico.com/software/f ... 29-FFS.zip
Spirit System (Spirit W1, GTR & others)
Spirit Wave & JETI DS 12
http://www.habada.cz
Standapass
Kontaktovat uživatele:

#756 Příspěvek od Standapass »

Standapass píše:Nazdárek. Mám problém. Rozladuje se mi střed kniplů.Dám li kalibrovat , píše že je mimo . Pohnu pákou , a zkalibruji. Mohu zapínat , vypínat přepínat modely a vše O.K. Ale přes noc je to zase mimo střed. Čím to ?? Soft je poslední. Dík za radu. S Soft 4,1
Tak jak vypnu rádio , tak se to už také rozladí. Ale né vždy.

Změna softu na 4 nepomohla. :?:
HTC evo3d
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#757 Příspěvek od JirkaA »

Nakoukni dovnitř jestli se ti nevaklá poťák (mechanické uchycení).
OK2WY
Standapass
Kontaktovat uživatele:

#758 Příspěvek od Standapass »

Koknu a napisi. Alemoc se mi to nezda.S
HTC evo3d
Standapass
Kontaktovat uživatele:

#759 Příspěvek od Standapass »

Tak jsem kouknul , no nic zjevného. Ale pohýbal jsem vším a ejhle ! Dnes ráno vše O.K. Asi studeňák. Budu to stále sledovat. Zatím dííík. S :P
HTC evo3d
StanleyP
Kontaktovat uživatele:

#760 Příspěvek od StanleyP »

Ahojte.
potrebujem radu skúsenejších.
Ako by som nastavil to aby trojpolohový prepínač fungoval takýmto spôsobom?:
1 poloha všetko vypnuté
2 poloha zapnutý kanál 3 s max výchylkou (100%)
3 poloha zapnutý kanál 3 s max výchylkou + zapnutý kanál 5 s max výchylkou (100%)
toto samozrejme v opačnom poradí.
pri tomto celom by som chcel ešte pohyb spožďovať.

Skúšal som všetko možné ako vysielač oklamať ale nedarí sa. možno nerozumiem tým letovým režimom alebo mixom.
Najbližšie som tomu bol s týmto spôsobom:
Menu GLIDER
Letový režim NORMAL na SC v poradí od seba on - off -off
Letový režim MOTOR na SC v poradí od seba off - on - off
Letový režim SPEED na SC v poradí od seba off - off - on
kanál 3 na SC v režime od seba off - on - on (nastavená krivka plynu tak že v stredovej polohe ešte nereaguje, ale v max polohe od seba už nabehne na 100%)
Kanál 5 na SC v režime od seba off - on - on zamixovaný sám do seba aby som mal krivku mixu. V krivke mixu som nastavil (priznávam že pokusne . nejako mi tú krivku nebral rozum :) ) to že nabehne kanál 5 už v stredovej polohe prepínača SC .
Ono to všetko funguje pekne. ALE je tu problém.
Keď začnem nastavovať DELAY na kanál 5 pri prepínaní letových režimov, tak sa tá krivka mixu akoby rozladí a nedá sa to už odstrániť dodatočnou úpravou krivky mixu.
Ak je DELAY v nule tak to ide ok.
Buď idem na to nenormálne zložito a dá sa to dosiahnuť jednoduchšie , alebo som vyčerpal v tomto smere všetky možnosti T8FG

Menu glider musí byť dodržané, lebo ide o dosť zložitý vetroň. Toto som chcel aplikovať na pantografický sklopný pohon, bez využitia sekvencera. Chcem celý mechanizmus ovládať jedným trojpolohovým prepínačom.

Ak by si toto niekto prečítal celé a zamyslel sa nad tým, mohol by napísať kde robím chybu (možno je chyba to že používam na to rádio ktoré to nedokáže)
jeremi
Kontaktovat uživatele:

#761 Příspěvek od jeremi »

Tak jsem si to zkusil napípat, obětoval jsem na to nějakých 20 minut času, ale jde to celkem jednoduše.
1) na 3. kanál si zvolím přepíbač, třeba SC
2) aktivuji mix "THR CURVE" a upravím křivku tak aby v poloze 1SC byl plyn v nule, v poloze 2 100% a v poloze 3 taky 100%
3) Aktivuji mix "MOTOR" a tam nastavím zpoždění na obě strany
4) Akttivuji vlný mix "Motor do kanálu 5" a dám ho na přepínač SC
5) pomocí nastavení křivky mixu a nastavení polohy on/off přepínače SC nastavím tak, aby byl mix aktivní pouze v poloze 3 přepínače SC
6) zvolím nějaký letový režim, zvolím na něj přepínač SC a aktivuji ho ve 3 poloze tohohle přepínače a a v menu zpoždění let. režimu nastavím zopoždění na obě strany.
7) Jak jednoduché :D
StanleyP
Kontaktovat uživatele:

#762 Příspěvek od StanleyP »

Jeremi ty si macher. A ja som sa práve chcel pochváliť že som to už zvládol. A chcel som to 2x urobiť po tvojom ale ako som to skúšal , tak som zistil že ja som to spravil vlastne tak ako ty :D Ale ďakujem za snahu.
problém vyriešený.
jeremi
Kontaktovat uživatele:

#763 Příspěvek od jeremi »

StanleyP píše:Jeremi ty si macher. A ja som sa práve chcel pochváliť že som to už zvládol. A chcel som to 2x urobiť po tvojom ale ako som to skúšal , tak som zistil že ja som to spravil vlastne tak ako ty :D Ale ďakujem za snahu.
problém vyriešený.

Ale mně na to stačil jen jeden letový režim :)
StanleyP
Kontaktovat uživatele:

#764 Příspěvek od StanleyP »

no ešte sa nad tým zamyslím a doma to vyskúšam, ajtak to ešte nebude fungovať asi ako chcem. lebo v sklopenej polohe je odpojený signál od regulátora mikrospínačom. pripojí sa až vo vysunutej polohe a nezapnutom motore kde je už vlastne prepínač ktorý ovláda plyn v stredovej polohe. Neviem či nabehne regulátor keď bude ovládací prvok (prepínač) v polovici ovládacej dráhy, aj keĎ v tejto polohe je výchylka ešte stále nulová. To odskúšam dnes poobede.
Ináč pardon za offtopic ale jedná sa trochu aj o T8FG.
liborius
Kontaktovat uživatele:

#765 Příspěvek od liborius »

nechcem zakladať novú tému, tak sa spýtam tu, keďže som ani po hľadaní tu na rc manii nenašiel odpoveď

doteraz som mal firmware 2.1 a keďže teraz lietať nechodím, rozhodol som sa upgradnúť. Vložil som prázdnu SD kartu do vysielača podľa postupu a naformátoval. po naformátovaní však ukazuje chybu pri kopírovaní súboru na SD kartu, že karta je plná.
Keď sformátujem kartu vo windows, nahrať súbor sa dá, avšak po otvorení súboru .exe mi nefunguje načítanie.
kde môže byť problém?

alebo treba použiť na skopírovanie súboru program file system?
díky za odpovede
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“