Konverze F3B a F3J na elektro

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
milost
Kontaktovat uživatele:

Re: Konverze F3B a F3J na elektro

#46 Příspěvek od milost »

Pěkné! Fotky osazení v trupu?
Kdo je bez miny, ať hodí kamenem.
graup15

#47 Příspěvek od graup15 »

Fila píše:konečně se mi povedlo uveřejnit článek s postupem předělávky Ascota F3B na elektro verzi.. lehké a levné řešení..

http://www.f3f.cz/clanky/ascot-elektro

už se pracuje na dalším projektu.. 8)

Na Stingera-E jsem zase navýsost zvědavý já ..:-) O výkend ti změřím ten pohon a v týdnu dám sem výsledky.
Kentán
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od Kentán »

V trupu Ascota zabudované za spojkou křídla serva Vop a Sop na destičce ,před ně přijde Jeti 8,anténky budou vyvedeny vně trupu,acu před spojkou křídla,nyní už jenom vtiskount vně pohon :cry:...
Přílohy
017.JPG
019.JPG
016.JPG
Fila
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od Fila »

milost píše:Pěkné! Fotky osazení v trupu?

fotky nejsou, protože do trupu není vidět :wink: , je to popsáno v článku, serva před spojkou, pak přijímač a nad ním Rx bat. pak lipolky, regl a motor. serva jsem nemohl dát za spojku jak je to normální, protože mám lehký motor a nedokázal bych letadlo vyvážit pomocí komponentů.
Fila
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od Fila »

Na Stingera-E jsem zase navýsost zvědavý já ..:-) O výkend ti změřím ten pohon a v týdnu dám sem výsledky.

to budeš laskav, jedu mimo a budu v ČR až v Út. Pak se do toho zase dám. stanovil jsem si šibeniční termín na dokončení, to abych se nemohl flákat..
graup15

#51 Příspěvek od graup15 »

ST píše:Dotazoval jsem se u p.Hořejšího na konverzi převodovky KONTRONIK pro motor HET. Příruba 16mm je potřeba upravit rozteče na 19mm, neb ta s 19mm je vysoká a je pro motory s delším hřídelem což je pro HET problem. To by nebyl pro mě problém převrtat. Co mě ale překvapilo, že doporučuje pro dobré přilepení pastorku zdrsnit hřídel motoru nebo nějak jinak ? Jsou nějaké možnosti jak to inteligentně zahrubovat ?

Tak jdu skládat Het motor, nízká příruba pod Kontronik převodovku a převodovku.
No..hmm to by mne zajímalo jak to myslí Ivan s tím převrtáním. Neb když to převrtáš na u debilnost co má Het za rozteče, tak ti vychází díra 3mm průměr ani né 1mm od stěny příruby. Tzn docela nehratené na hlavičku šroubku.
Navíc je v té konverní přírubě díra 9.7mm a osazení na motoru je 10mm. Takže pokud se mi povede vyrobit spec šroubek stejně se to pak musí vystředit na hodinkách. Jinak to nepoběží v ose. Hmm docela pakárna.
Na Neu řady 11xx to pasuje bez problémů, protože ten má rozteče šroubků 16/19..což je standard..Idioti u Het mají jednu rozteč a to 19mm a pak něco po 120st. Tzn doma to svrtat je nemožné..budu muset v týdnu na CNC soustruh a zadat to po 120st úhlu...(prográmek v G kodu, na pár řádek). Ale ten opruz..s takovou píčovinou...(ještě sehnat vrták do poháneného nástroje, držák na 3mm stopku...se z toho pos...)
PS tušil jsem průser..tak jsem si ty konverze koupil rovnou dvě..když se jedna zmrší)
Jestli se naseru, tak si to vytočím celé a pořádně)
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od Milan Nes »

jo tohe mne na hetu tay upne stve, nechapu proc to delaj ....

pak dej vedet, vypadalo to jako ekonomicky zajimava varianta pohonu ....
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
graup15

#53 Příspěvek od graup15 »

Předem se omlouvám za to, že budu sprostý:-) Ale jsem nakrklej
Hovno ekonomický pohon..možná tak, že to bude málo baštit, ale taky to bude mít prd výkon.
Když si spočítáš, že Het stojí i s poštovným 1600kč a k tomu konverze naprosto na hovno za 300 tak už ti do mnohem výkonnějšího Neu zbývají jen 300 stovky. Fakt úspora jako hrom...leda tak, že to máš hned, neb je to dostupné. Hmm to mám za to, že jsem zase jednou sešel z cesty a myslel, že to pújde očurat...NEPÚJDE!!!!!!!!
Když si spočítáš čas práce vložené do toho abych to složil ve funkční pohon, tak to vyjde dráž než dva Neu pohony.
graup15

#54 Příspěvek od graup15 »

Jo celý příští týden se budu motat okolo stroječků Okuma, Citizen) které jsou schopny v pohodě vyrobit konverzi i s vodotryskem.
Jestli ukecám obsluhu a ta bude mít kleštinu na 3mm vrták a tvarový plátek do nože na ten jemný závit co má konverze vytočím si to celé znova a tak jak to má být správně. Grrrrrr
Ale pokud to mít nebudou, tak se na to vykašlu, a objednám Neu...
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od Milan Nes »

ok tak si me prekecal :) koupim neu az nastane cas od tebe :d

jinak se tesim na mereni toho maleho NEU zazraku ... nejak zjistuju ze nahoru to clovek chce porad vic a vic :d
SOVA is YouR CO-pilot

ST
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od ST »

Tak to je fakt vopruz, mě p.Hořejší psal, že jim to někdo předělával na HET ale nemají ještě kalkulaci. Takže jak to tak sleduju, tak bych si to nechal u Hořejšího asi převrtat. A nebo až se Dalibor vytočí , tak si jednu zabukuju u něj. Já si sice točím na soustruhu (non CNC) na firmě věci na mikrovlny, ale jsem v tomhle začínající samouk. Tak bych to asi těžko dával.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
graup15

#57 Příspěvek od graup15 »

ST píše:Tak to je fakt vopruz, mě p.Hořejší psal, že jim to někdo předělával na HET ale nemají ještě kalkulaci. Takže jak to tak sleduju, tak bych si to nechal u Hořejšího asi převrtat. A nebo až se Dalibor vytočí , tak si jednu zabukuju u něj. Já si sice točím na soustruhu (non CNC) na firmě věci na mikrovlny, ale jsem v tomhle začínající samouk. Tak bych to asi těžko dával.

Tak jsem běhal hoďku okolo toho se šuplerou.
Definitivně!!! Konverzní sračka na Het nejde ani kdyby měl Ivan kouzelnou vrtačku.
Obě konverze jdou na Neu motory a nejspíš i na Megu ..Na Het Ani omylem.
Ale!!! Na převodovce je takový špunt který pújde v pohodě předělat na konverzi. Navíc je to plný matroš, tak si díry můžu udělat jak chci. Navíc to bude podstatně tužší. Takže to pújde, jen jsem zbytečně vyhodil litr za tři konverze k ničemu. Respektive je schovám na Neu, tam pújdou..neb jsem už to dělal.
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od Milan Nes »

to je teda radost ... ja premejslel het + levnejsi prevodovka ale haidrich :d taky neni zadara a po tom co sem videl asi 3 kousnuty se mi do nej nechce a nic jinyho asi nema smysl vubec premejslet ...
SOVA is YouR CO-pilot

graup15

#59 Příspěvek od graup15 »

Já mám ještě v živé paměti moje období Feigao plus Hendrych. No tenhle debakl bych nerad opakoval.
Předělám ten špunt u Kontronk gear na konverzi a celek pak poměřím. I na oteplení. Pak se uvidí. Het jako takový není špatný motor a na rozumných výkonech by to mohlo fungovat. Doufám. :-)
Akorád mi sere, že jsem zase (a né poprvé v životě) vyhodil dost peněz do kanálu.
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od Milan Nes »

to mi poviej dneska sem na sebe nadaval, zapomnel sem premerit rozmer sachty ve futabe a objednal pack o 5mm vetsi bych se ... kolega mi doporucil pilnik, malem to byla jeho posledni veta :d

jinak hety sou opravdu dobre, popravde nevidim duvod kupovat megu, hety se pocitove hrejou min ale pravda nezkousel sem je tak brutalne pretezovat jako megu ... ale proste NEU inrunner 4 pol je lahoda

mel sem ho jeden cas v aute a pravda jelo to krasne 4 pol je 4 pol :)

premejslel si pouzivat NEU auticarsky motory co prodavaj ke kombum castle za zajimaci ceny do letadel ?
SOVA is YouR CO-pilot

Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“