Čínské regulátory

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Zpráva
Autor
arda1
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od arda1 »

No podle mě taky ne- doma jsem ho zkoušel a měl ho píchlý na PC a choval se jako můj-dosah jenom na zemi- v luftě na to nebylo počasí - vše bylo ok :wink:
arda1
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od arda1 »

Tibor BK píše: mám AC/DC tak jsem udělat několik závitů okolo
Jak to myslíš-pár závitů?
Tibor BK
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Tibor BK »

arda1 píše:
Tibor BK píše: mám AC/DC tak jsem udělat několik závitů okolo
Jak to myslíš-pár závitů?

pokud dáš přes kleště jen jeden drát tak to co je na měřáku je v drátu pokud uděláš přes kleště 2 závity tak už počítáš a tím se ti zvětší přesnost měření
Čím víc namotáš tím přesnější měření
arda1
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od arda1 »

No to budu muset vyzkoušet-každopádně by měl být vodič uprostřed kleští- v ose a jsou tam i rysky -ale nevím proč ,když mi kllešťák měří na 40A rozsahu s rozlišením 0,01A-a přesností +- 2%+5digit , něco motat.Ale netvrdím že to nejde. :wink:
Tibor BK
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Tibor BK »

jde to a běžně se to dělá
velmi zjednodušeně řečeno
pokud jeden drát vyzařuje nějaké pole X tak potom dva dráty vyzáří dvakrát takové pole tři dráty ......

to znamená větší přesnost měření hlavně pokud měříš malé hodnoty,špičky jsou víc vidět
arda1
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od arda1 »

Ano -ale není pak už lepší použít nějakou Hall sondu třeba od Allegra? :wink:
Tibor BK
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od Tibor BK »

a v tom kleštáku je co?

jdeme spát :D

zítra třeba líííííííííííííííítat
arda1
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od arda1 »

Jasně- taky hall-ale měří se bezkontaktně(tudíš méně přesně)- hall sondou od třeba allegra jsem myslel tu co je v Hibohu -tedy zapojenou v obvodu :wink:
Tibor BK
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Tibor BK »

a jak se měří s Hall kontaktně :D
debata akademická
obávám se že pro naše účely je přesnost dostačující a na měřáku je tlačítko reset nebo zero či co.

pokud tam jsou špičky tak je spíše poznáš pokud skáče 200mA než 20mA a to je asi to hlavní.
Tibor BK
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od Tibor BK »

kleště jsou taky mag. obvod jen díky velikosti otvoru ta přesnost je už horší pro ..... na naše měření je to postačující
Tibor BK
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od Tibor BK »

Hibox jsem nerozebral, tam bude drát připojen /přilepen/ přímo na sondu kontaktně /bezkontaktním/ lepidlem :D :D :D :D :D :D

už opravdu jdeme spáááááááát
arda1
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od arda1 »

No myslím že ač hovoříme každý jinou řečí (obrazně)máme na mysli oba dva stejnou věc -něco malinko jsem už v týhle problematice(ač vzděláním ne-elektrotechnik)naštudoval. Jo nemáš nějaký tip na to jak si ubastlit nějakou bezkontaktní-tedy galvanicky oddělenou od obvodu (kleště)DCsondu a ne to co já měl na mysli(allegro sondu-která ač má senzor typu Hall-přesto je v obvodu) na osciloskop? Mám jednu klešťovou od Tektronixu ale jen na AC proudy-bohužel na DC je mimo mé finanční možnosti. :cry: Vím že některý klešťáky třeba od Chauvin -Arnoux maj výstup i na oscil :)
arda1
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od arda1 »

Tibor BK píše:Hibox jsem nerozebral, tam bude drát připojen /přilepen/ přímo na sondu kontaktně /bezkontaktním/ lepidlem
No v principu ano ,ale ty sondy jsou přece jenom trošku jiné -mám doma tuhle: http://www.allegromicro.com/en/Products ... bers/0755/ :wink: :lol: :lol:
Sarah
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od Sarah »

Tak taky prispeju svou troskou do mlyna.. Mam 1 elektro samokridlo a tam byval Xreg 18, na 3 clanek ale motor zere 22A a regulator vpohode prezil, obcas jen vypnul kvuli teplote. Pak prisel Xreg30 A naprosto zadnej problem. Ten Xreg 18 sem dokonce utopil na hodne dlouhou dobu ve vode kdyz byl v hydrofoamovi, po vysuseni porad funguje.(Ale do letadla uz ho nedam) ;)
Tibor BK
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od Tibor BK »

arda1 píše:No myslím že ač hovoříme každý jinou řečí (obrazně)máme na mysli oba dva stejnou věc -něco malinko jsem už v týhle problematice(ač vzděláním ne-elektrotechnik)naštudoval. Jo nemáš nějaký tip na to jak si ubastlit nějakou bezkontaktní-tedy galvanicky oddělenou od obvodu (kleště)DCsondu a ne to co já měl na mysli(allegro sondu-která ač má senzor typu Hall-přesto je v obvodu) na osciloskop? Mám jednu klešťovou od Tektronixu ale jen na AC proudy-bohužel na DC je mimo mé finanční možnosti. :cry: Vím že některý klešťáky třeba od Chauvin -Arnoux maj výstup i na oscil :)

Já to bral tak trochu s humorem :D :D :D

Kdysi jsem si hrál s něčím ..... takovým ale zda to je ono si už nepamatuju

http://www.ges.cz/?page=index&or=sort&i ... ES05600274

a tady je návod

http://www.ges.cz/sheets/t/tle49x5.pdf

jen to pak musíš zkalibrovat to se dělá trimem mezi napájení a výstup a nebo kalkulačka a počítat převod.
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“