Tibor BK píše: mám AC/DC tak jsem udělat několik závitů okolo
Jak to myslíš-pár závitů?
pokud dáš přes kleště jen jeden drát tak to co je na měřáku je v drátu pokud uděláš přes kleště 2 závity tak už počítáš a tím se ti zvětší přesnost měření
Čím víc namotáš tím přesnější měření
No to budu muset vyzkoušet-každopádně by měl být vodič uprostřed kleští- v ose a jsou tam i rysky -ale nevím proč ,když mi kllešťák měří na 40A rozsahu s rozlišením 0,01A-a přesností +- 2%+5digit , něco motat.Ale netvrdím že to nejde.
jde to a běžně se to dělá
velmi zjednodušeně řečeno
pokud jeden drát vyzařuje nějaké pole X tak potom dva dráty vyzáří dvakrát takové pole tři dráty ......
to znamená větší přesnost měření hlavně pokud měříš malé hodnoty,špičky jsou víc vidět
No myslím že ač hovoříme každý jinou řečí (obrazně)máme na mysli oba dva stejnou věc -něco malinko jsem už v týhle problematice(ač vzděláním ne-elektrotechnik)naštudoval. Jo nemáš nějaký tip na to jak si ubastlit nějakou bezkontaktní-tedy galvanicky oddělenou od obvodu (kleště)DCsondu a ne to co já měl na mysli(allegro sondu-která ač má senzor typu Hall-přesto je v obvodu) na osciloskop? Mám jednu klešťovou od Tektronixu ale jen na AC proudy-bohužel na DC je mimo mé finanční možnosti. Vím že některý klešťáky třeba od Chauvin -Arnoux maj výstup i na oscil
Tak taky prispeju svou troskou do mlyna.. Mam 1 elektro samokridlo a tam byval Xreg 18, na 3 clanek ale motor zere 22A a regulator vpohode prezil, obcas jen vypnul kvuli teplote. Pak prisel Xreg30 A naprosto zadnej problem. Ten Xreg 18 sem dokonce utopil na hodne dlouhou dobu ve vode kdyz byl v hydrofoamovi, po vysuseni porad funguje.(Ale do letadla uz ho nedam)
arda1 píše:No myslím že ač hovoříme každý jinou řečí (obrazně)máme na mysli oba dva stejnou věc -něco malinko jsem už v týhle problematice(ač vzděláním ne-elektrotechnik)naštudoval. Jo nemáš nějaký tip na to jak si ubastlit nějakou bezkontaktní-tedy galvanicky oddělenou od obvodu (kleště)DCsondu a ne to co já měl na mysli(allegro sondu-která ač má senzor typu Hall-přesto je v obvodu) na osciloskop? Mám jednu klešťovou od Tektronixu ale jen na AC proudy-bohužel na DC je mimo mé finanční možnosti. Vím že některý klešťáky třeba od Chauvin -Arnoux maj výstup i na oscil
Já to bral tak trochu s humorem
Kdysi jsem si hrál s něčím ..... takovým ale zda to je ono si už nepamatuju