OPTIC 6 ( vynechává ???, nebo mám obrovskou smůlu ???)

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
blacklight

OPTIC 6 ( vynechává ???, nebo mám obrovskou smůlu ???)

#1 Příspěvek od blacklight »

Letos jsem rozsekal 2 velká letadla aniž bych věděl , co se vlastně stalo a chování před pádem bylo vždy stejné.

Proto si říkám jestli už někomu nějak blbnul Optic,protože už fakt nevím co by mohlo být špatně.

První letadlo bylo Omega 2-měl jsem s ním nalétaných asi 30 startů ,letadlo bylo zpracováno čistě , precizně - kovové vidličky atd. Jeden start se mi stalo že jsem letěl jen asi 8m nad zemí na plný plyn a letadlo najednou šlo trochu dolů , tak jsem potáhl výškovku , jenže se nic nestalo.Lětěl jsem kousek od sebe (asi 50m) a letadlo dopadlo asi 30m ode mě. Pád byl pod úhlem cca 40 stupňů.Baterky jsem měl i v RX i v TX plně nabité , serva dobře uchycené. Po dopadu jsem objevil že prasklo táhlo výškovky zrovna v tom závitu , ale jestli se to stalo před havárií nebo po - to už nikdo nezjistí.

Druhé letadlo byl Giles na ZDZ 40 , situace vypadala úplně stejně , letěl jsem v jiném místě asi 70metrů od sebe a letadlo najednou přestalo řídit , dopadlo to úplně stejně jako s Omegou - s tím rozdílem že Giles je totálně na sračku.RX a TX jsem před tímto startem nabíjel. NAVÍC v Gilesovi byla výškovka na 2 části řízená 2 nezávislýma servama , takže kdyby praskl náhon jednoho tak by to reagovalo alespoň to druhé.Přijímač tam byl jiný Omega měla HFD08RD , Giles měl HFD08R0 .V obou letadlech byly akumulátory SANYO 5čl . 1800 SCE , které neměly víc jak 10 cyklů.
Pád je vždy takový že to najednou nejde řídit - žádné kopnutí , zacukání-nic , jen ztráta kontroly a letadlo zůstalo v posledních výchylkách v jakých jsem to měl ještě pod kontrolou.

Opravdu nevím jestli je toto dílo velké náhody a smůly , nebo jestli to mohl zavinit Optic.

Nejhorší je že jsem tím přišel o 2letadla:cry: :cry: a nevím proč se to stalo.
Katana 3m ZDZ160 a další 3m v přípravě
AAddaamm
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od AAddaamm »

No řeknu ti to asi takhle - ber mou radu jen jako myšlenku založenou na jedna babka povídala - ale přece: U nás na letišti má tento vysílač několik pilotů, ale už jsem se stkal s tím že VF modul který je vzdau vydělávatelný měl dosti velkou vůli. A někdy vypádával proto signál. Nemůže být tomu tak i v tvojem případě? U nás to vyřešili potom tak že po boku VF modulu dali pěnový molitan.
KATANA X Lite
DIABLOTIN ( 15 ccm )
Sprint
ZooMBI
...
j3nda
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od j3nda »

presne tak, take me to delalo - jenze krome mechanicke vule za to muzou spatne kontakty a to molitan nevyresi (musi se prihnout)

ja jsem se tak nastval kdyz jsem to zjistil (rozsekal jsem kuli tomu 2x konstrukcniho spitfire - svadel jsem to v prvnim pripade na konektor od baterek a v druhem na krystal a nakonec jsem na to prisel nahodou v houboletu - spadnul taky, ale tomu to tolik nevadilo), ze jsem ho radsi prodal a muj hlavni pozadavek na dalsi radio byl "zadny vymeny vf modul"

dalsi problem ktery za to by mohl byt zodpovedny je, ze pry nekomu odchazi prepinani ucitel-zak (ale to mam pouze z doslechu)
blacklight

#4 Příspěvek od blacklight »

AAddaamm píše:No řeknu ti to asi takhle - ber mou radu jen jako myšlenku založenou na jedna babka povídala - ale přece: U nás na letišti má tento vysílač několik pilotů, ale už jsem se stkal s tím že VF modul který je vzdau vydělávatelný měl dosti velkou vůli. A někdy vypádával proto signál. Nemůže být tomu tak i v tvojem případě? U nás to vyřešili potom tak že po boku VF modulu dali pěnový molitan.

Na toto jsem byl taky upozorněn , můj VFmodul vůli nemá,dokonce je obtížné jej i vytáhnout a kontakty jsem měl naprosto čisté.
Ale jinak dík za nápad.
blacklight

#5 Příspěvek od blacklight »

j3nda píše:presne tak, take me to delalo - jenze krome mechanicke vule za to muzou spatne kontakty a to molitan nevyresi (musi se prihnout)

ja jsem se tak nastval kdyz jsem to zjistil (rozsekal jsem kuli tomu 2x konstrukcniho spitfire - svadel jsem to v prvnim pripade na konektor od .......

Taky už jsem uvažoval o koupi něčeho jiného , ještě to můžu nechat zkontrolovat v servise , nebo to poslat na reklamaci ,ale s tím co slyším za stážnosti na některé Hitecy tak od toho dám asi ruce pryč.

Optic dostane poslední šanci-mám doma ještě diablotina(nově postaveného) a pokud zklame tak jde pryč.
Farky
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Farky »

Mám Optica rok, občas se mi stane, jako by někdo trhutím poslal signál ať už do křidélek, nebo do výškovky(směrovka na E-trenéru Q není až takovej problém). Připisoval jsem to zatím jen nějakému rušení. Dlužno přiznat, že létám cca 500m od drátů vysokého napětí a u pole, kde je nějakej elektrickej budník.

Jinak přijímač je Jeti Rex 5 MPD
helbo
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od helbo »

nemieril si náhodou omylom anténou na model ? či stál si k modelu bokom ?
Ak si mieril anténou na model je dosť možné, že si letel v "mrtvom bode", to je to miesto vyžarovania kde nieje žiadny siginál... nemohlo sa ti to stať omylom ? mne sa to stalo nedávno, okamžite som sa otočil bokom k modelu a hneď sa mi chytil... štastie bolo to F3J, ktoré si to mierilo z 300m a viac kolmo na futbalové ihrisko... tiež som sa neuvedomil a mieril som kolmo na model anténou...
blacklight

#8 Příspěvek od blacklight »

To nejspíš ne , protože jednou letěl model proti mě a jednou bokem.
Nejdrsnější bylo , že když jsem přišel ke Gilesovi jak byl na zemi na šrot a zkusil jsem to tak všechno fungovalo. :roll:
helbo
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od helbo »

tak potom už neviem, ako tu už niekto spomínal kludne môžeš mať na šrot prepínač učitel žiak, že je v ňom dáka špina alebo niečo podobné, mechanická chyba a sem tam sa skratuje sám ... skú ho odpojiť ak ho nepoužívaš
Henry
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Henry »

No to se mi stalo něco podobnýho já mám sice jinej vysílač ale je od Hiteku(Zebra FM 4)a teda rosekal sem sice jen ep pipera ale i tak je ho škoda :(
Vladan
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Vladan »

blacklight píše: Na toto jsem byl taky upozorněn , můj VFmodul vůli nemá,dokonce je obtížné jej i vytáhnout a kontakty jsem měl naprosto čisté.
Ale jinak dík za nápad.

No já jsem měl smůlu na Optica jako ty. I když znám hodně kluků /z fóra, ne osobně/co ho mají a jsou s ním spokojeni, tak já měl s Opticem jen samé peripetie. A všechno taky dělal ten výměnný VF modul.
Kolik mě stály cesty z Opavy do Hradce, do autorizovaného servisu raději ani nepočítám. Dvakrát byl modul na opravu, pak jsem dostal nový a pořád to blblo, zase byl pro změnu rozladěný. A to už jsem se naštval, Optica vrátil a koupil si Graupnera MX 12. A od té doby v pohodě. Jen bych si už dneska raději připlatil a koupil rovnou MX16. Ty stopky které MX 12 nemá, u elekter chybí.
MX 16S - 35 MHz
Uvidíme, řekl moudrý, oční chirurg ....
japes

#12 Příspěvek od japes »

Mě se stalo to samé a mám MX 12 Graupner. Ptal jsem se, co to může být a prý jsem se mohl dostat do linie s hotspotem.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od arda1 »

j3nda píše: za to muzou spatne kontakty a to molitan nevyresi (musi se prihnout)

Tohle nikdo neberte jako radu ! Spíš jako odstrašující případ !Co a jak chceš proboha přihýbat? Jendo měl jsi rozdělaný VF díl a koukal na jakém principu ten konektor funguje?A proč jsou tam použitý tak dlouhý samci?(13,5mm)Troufám si tvrdit že vakl samotného VF dílu nemůže mít z principu jakýkoli vliv na samotný kontakt v konektoru. :wink: Spíš to vidím na možnou nečistotu na dotyku(ruku na srdce-kolikrát vytáhnete VF díl a otřete samečky vatičkou namočenou v izopropylu?) a nebo mechanickou závadu(studený spoj)či vadný konektor.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od arda1 »

Takže pánové dovoluji si tvrdit že ten VF modul by tam držel i jenom kontaktama(bez plastových zacvakávátek)jakou maj přídržnou sílu-zde dokumentační foto:

Konektor bez zasunutých samečků:

Obrázek

Pohled z opačné strany:

Obrázek

A se zasunutámi"čudlíky"

Obrázek

Jinak ty kontakty ten VF díl defakto vystřeďují--o ohýbánií jsem již psal že je to prasečina největšího kalibru-jen tak pro představu- ti samečci maj rozměr cca 0.65x0.65mm přez hrany cca0.93mm a jdou do díry v DPS o průměru 1,5mm-mají tedy vůli asi 0,28 mm na každou stranu(pro představu vlas má asi 0,07mm-tedy čtyři vedle sebe) takže vůle naprosto minimální :wink:
Vladan
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Vladan »

To nic nemění na tom, že VF modul je slabé místo Optica.... :(
MX 16S - 35 MHz
Uvidíme, řekl moudrý, oční chirurg ....
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“