TRAXXAS E-REVO 1:10 2.4G RTR

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
FlyBear

Re: TRAXXAS E-REVO 1:10 2.4G RTR

#91 Příspěvek od FlyBear »

petr07 píše:Píšeš ostře,ale věř,že někteří z nás jsou začátečníci a rádi si nechají poradit.

Pardón, nechtěl jsem psát ostře, to rozhodně nebyl záměr :)

Kromě toho máš pravdu - já jsem si vůbec neuvědomil, že se k těmhle verzím aut dnes dodávají přímo od Traxxase tyhle matice bez samojištění, jak ukazuje tvá fotka.

Moje auta byla vybavena od výrobce samojistnými maticemi a i když kupuju náhradní, beru zase samojistné. Považuju to za čisté a správné řešení.

Takže jak z toho ven, aby se kola nepovolovala za provozu:

U Bandita měním kola operativně podle povrchu, na kterém budu jezdit. Mám jiná kola pro off-road dráhu, jiná pro blbnutí na asfaltu a jiná pro krytou dráhu s kobercovým povrchem. Jak sám vidíš, samojistné matice jsou patrně jediným rozumným řešením. Sundávání a nasazování kol je příliš častou operací.

U E-Maxxe je situace jiná, ten mám na blbnutí a v normálním provozu kola neměním. Pouze když chci auto lépe očistit po jízdě v marastu nebo když seřizuju geometrii, nebo měním nějaký díl... Takže shazování a nasazování kol zde není tak časté, přesto se ale děje. IMHO jsou i zde samojistné matice velmi vhodným řešením.

Pro trvalejší umístění kol bych možná vzal na milost Loctite, ten používám na šrouby v helině, ale stejně se mi to moc nezdá, protože na můj vkus ta kola sundávám přeci jen příliš často na Loctite (i když by se dal koupit jiný Loctite vhodnější na tenhle druh častěji rozebíraného spoje).

Byla tu rada s Chemoprénem jako náhradou toho samojištění. Sám jsem nezkoušel, ale zní to zajímavě. Snad jen jediná poznámka, čistě moje subjektivní: proč to takhle bastlit, když samojistné matice lze koupit?

Radu s vteřinovým lepidlem, která tu rovněž zazněla, považuji IMHO za naprosto nesmyslnou. Vždyť to by bylo z principu nerozebiratelné spojení! A to přeci nechceme... Hmmm, možná mne právě ta zmínka o vteřiňáku nadzvedla, že jsem psal "ostře" :D
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#92 Příspěvek od darth.hokro »

Vždyť říkám že Brushless verze mají již tunning hexy 17mm orig traxxas a nemají samojistící matky, buď Loctite nebo finta z chemoprénem a nebo zakoupení nových samojistících. Na starém Maxxu i revu je hex 14mm a samojistící matice.
Edit: byl jsi rychlejší :) Vzhledem k tomu že u Maxxe taky nějak nemám potřebu kola často měnit, zůstávám u Loctite :) fintu z chemoprénem jsem někde četl v souvislosti z E-Revem :)
http://darthhokro.rajce.idnes.cz/
petr07

#93 Příspěvek od petr07 »

Byl jsem koupit samojistící matky s jemným stoupáním,podle prodávající stoupání 1:25,jenže je problém,že jsou moc vysoké.Ten jistící kroužek nedosáhne na závit.Jedině je nechat zbrousit(stočit).Co je tam vlastně za závit? :idea:
Traxxas E-Revo 2.4GHz Brushless(5608)
Yopi

#94 Příspěvek od Yopi »

Já mám brushless verzi E-Max a mám tam takový ty origo modrý matky a šrouby a ty jdou pěkně těžko sundat. Po celé délce šroubu musím celkem tlačit na klíč, abych to sundal. Sama by se rozhodně nepovolila, ale všiml jsem si, že na těch šroubech je takový modrý cosi, asi právě nějaká zajišťovací pasta.
Obrázek
Blade 400 3D, T-rex 500 ESP, E-maxx brushless a pak mraky dalších, nevejde se mi to sem :-)
petr07

#95 Příspěvek od petr07 »

Přesně tyto tam mám taky.Něco modrýho tam napaplaný bylo.Množství nulanula nic.
Traxxas E-Revo 2.4GHz Brushless(5608)
midiborec

#96 Příspěvek od midiborec »

Yopi píše:Já mám brushless verzi E-Max a mám tam takový ty origo modrý matky a šrouby a ty jdou pěkně těžko sundat. Po celé délce šroubu musím celkem tlačit na klíč, abych to sundal. Sama by se rozhodně nepovolila, ale všiml jsem si, že na těch šroubech je takový modrý cosi, asi právě nějaká zajišťovací pasta.

Ta modra pasta je modrý Loctite... Jinak ze začátku to tam jakš takš drží ale az kola sundaš tak 5x tak se ti zajizdy budou povolovat.. Zrovna onehdá mi uletelo zadni kolo na revu :D ale ja mam ty hexi pokraceny kvuli matce na hrideli.
HITEC, TRAXXAS, ALIGN, RC FACTORY
pavlos12

#97 Příspěvek od pavlos12 »

Za dezinformaci jménem vteřinák se omlouvám,ale dočetl jsem se to na konkurenčním foru :(
A taky jsem měl jak na e-revu tak na maxxikovi samojistý matice a nikdy se nepovolily už od výroby
Je: E-firestorm flux,Traxxas Summit
Bylo:2x himoto,3x traxxas,4x HPI
http://pavlos12.rajce.idnes.cz
Yopi

#98 Příspěvek od Yopi »

Tahle udělátka bych bral. http://www.integy.com/st_prod.html?p_pr ... _catid=163 Půjdou mě na mýho E-Maxe? (V budoucnu na Summita?)
Chci měřit hlavně sbíhavost a odklon kola.
A máte zkušenosti z tím shopem? Je v pohodě?
Naposledy upravil(a) Yopi dne sob 17.12.2011 21:02, celkem upraveno 3 x.
Blade 400 3D, T-rex 500 ESP, E-maxx brushless a pak mraky dalších, nevejde se mi to sem :-)
midiborec

#99 Příspěvek od midiborec »

Už se ti začal Summouš libit ? :mrgreen: tower je vpohodě...
Yopi

#100 Příspěvek od Yopi »

Jo, je to hustý auto. Vyplní mezery, co má E-max.
FlyBear

#101 Příspěvek od FlyBear »

Jo jo, EMaxx je vlastně posazen někde mezi Summita a ERevo :)
Takový krásný univerzál na blbnutí ve volném čase.
Yopi

#102 Příspěvek od Yopi »

Tak tohle mě docela znechutilo
http://www.elcar.cz/motory-a-vyfuky/271 ... m-220.html
A co když odejde jen motor nebo jen regl? Nikde jsem to nenašel zvlášť.
No, tak budu doufat, že to něco vydrží.

A todle je hustý http://revo.byps.cz/techbox/geometrie.html
Eště něco na sbíhavost a je vystaráno :-)
midiborec

#103 Příspěvek od midiborec »

hledej i na ebay tam se da sehnat spoustu věcí.
FlyBear

#104 Příspěvek od FlyBear »

Yopi píše:Tak tohle mě docela znechutilo
http://www.elcar.cz/motory-a-vyfuky/271 ... m-220.html
A co když odejde jen motor nebo jen regl? Nikde jsem to nenašel zvlášť.

To chce klid 8)
Ještě jsem neviděl, že by tohle kombo někomu opravdu odešlo, pokud to sám nějak nepokonil, například provozem pod vodou. Jsou to fakt dost bytelné výrobky a navíc na běžná opotřebení jsou k motoru dodávány náhradní díly nebo renovační sady.

Obojí, motor i regl, lze koupit zvlášť. Málo jsi hledal :wink:
I když uznávám, že levné to není.

Yopi píše:A todle je hustý http://revo.byps.cz/techbox/geometrie.html
Eště něco na sbíhavost a je vystaráno :-)

No jo, no. Někdo má dílnu a vybavení na samodomo, někdo zas má těch 100 USD na Integy sadu :twisted:
Záleží jen na vlastním výběru a prioritách :)
Yopi

#105 Příspěvek od Yopi »

Nemáte někdo zkušenosti s touto vyvažovačkou?
Vypadá to, že by mohla pasovat na kola co má E-max, E-Revo, Summit. Díval jsem se, že mají všechny tyto modely stejný náboj 17mm.
Popis u té vyvažovačky ale není, tak bych nerad objednal něco, co mě k ničenu nebude..

Kolá mám od výroby extrabrutálně nevyvážený a při rychlé jízdě na asfaltu se to celý hrozně klepe. To pak jdou všechny výhody dobrýho podvozku někam.
Jedna guma mě dokonce šmatlá do strany. To mě teda štve.
Odpovědět

Zpět na „Auta“