nejhorsi bylo ze jak se zvetsila tak sem ji skoro nemoh vytrhnout z trupu kterej tak pekne vyplnila
Energic
Re: Energic
1800
mno to sem zvedavej, ja lipolky nemam rad od chvile kdy sem z EDF ktery papalo kontinualne jenom 60A vytahoval varici lipo ze sem ji skoro nemoh udrzet v ruce a mela tvar valce :d
nejhorsi bylo ze jak se zvetsila tak sem ji skoro nemoh vytrhnout z trupu kterej tak pekne vyplnila
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
- lakotamm
- Kontaktovat uživatele:
Veď to nič, to len 500g aku....
300g motor (či viac?!!!) 
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
Jen pro konec dohadů co kolik hmotí ..atd 
Dal jsem na váhu vše vybavení do Energica.A to..
Neu 1409/1.5D/6.7 plus Castle Ice 100
5x Servo Hyperion Wing
rx...Futaba 6208 HV
Baterie 3S-2800 Power HD-XT
rx Baterie 850mAh Flat LiFePo
Vrtule RF15/13 plus kužel
A to tam není kabeláž, nějaké to lepidlo..atd
Takže reálné bude letovka 2kg ..1900g asi dost těžko.
No čím víc nad tím uvažuji..tak je to naprosto jedno. Termický super speciál to stejně být ani nemůže. Jak jsem to už psal, těším se na model pro létání za každého počasí..tzn Model do sraček
A tam je nizounké plošné zatížení na závadu. Při 2kg letovky vychází plošné zatížení 49.6 g/dm. Pro porovnání můj Viking má plošné zatížení přesně 48g/dm a létá v termice fantasticky. Takže to celé vydím dost nadějně.
Jinak díky ježuchovi co přinesl termo box od Robbe jsem si řízeně testnul nabíjení ohřáté baterky do Vikinga.
Což je 5S-2200mAh PowerHD-XT 55C. Po 50 cyklech (reálně asi víc o fous), ale už jsem si to přestal počítat.
Je baterka ohřátá na přesně 33st C na hodnotách průměr na článek 2.28mOhm. Přesné rozložení Ri baterky je na obrázku. Rozložení napětí na článcích je přitom na tisíciny stejné. Na posledním obrázku je calý můj nabíjecí ansábl
:.-)
Takže když si to tu vše promýšlím..pokud Pepa ztěžkne na 2300g letovky pořád to bude létat lépe naž naložená Enigma, u které je přistání řízený pád. A pořád s mnohem lepší ambicí na termické létání .Kdy v létě, kdy je termika výrazná nebude i s Energicem problém si termiku užít.
Pro mne bude i podstatný jeden test...a to přistání na letadlovou loď (na plac u mojí chalupy ,přez 150cm plot).
Pak budu mít jistotu, že s Energicem můžu kam chci)
Dal jsem na váhu vše vybavení do Energica.A to..
Neu 1409/1.5D/6.7 plus Castle Ice 100
5x Servo Hyperion Wing
rx...Futaba 6208 HV
Baterie 3S-2800 Power HD-XT
rx Baterie 850mAh Flat LiFePo
Vrtule RF15/13 plus kužel
A to tam není kabeláž, nějaké to lepidlo..atd
Takže reálné bude letovka 2kg ..1900g asi dost těžko.
No čím víc nad tím uvažuji..tak je to naprosto jedno. Termický super speciál to stejně být ani nemůže. Jak jsem to už psal, těším se na model pro létání za každého počasí..tzn Model do sraček
Jinak díky ježuchovi co přinesl termo box od Robbe jsem si řízeně testnul nabíjení ohřáté baterky do Vikinga.
Což je 5S-2200mAh PowerHD-XT 55C. Po 50 cyklech (reálně asi víc o fous), ale už jsem si to přestal počítat.
Je baterka ohřátá na přesně 33st C na hodnotách průměr na článek 2.28mOhm. Přesné rozložení Ri baterky je na obrázku. Rozložení napětí na článcích je přitom na tisíciny stejné. Na posledním obrázku je calý můj nabíjecí ansábl
Takže když si to tu vše promýšlím..pokud Pepa ztěžkne na 2300g letovky pořád to bude létat lépe naž naložená Enigma, u které je přistání řízený pád. A pořád s mnohem lepší ambicí na termické létání .Kdy v létě, kdy je termika výrazná nebude i s Energicem problém si termiku užít.
Pro mne bude i podstatný jeden test...a to přistání na letadlovou loď (na plac u mojí chalupy ,přez 150cm plot).
Pak budu mít jistotu, že s Energicem můžu kam chci)
- lakotamm
- Kontaktovat uživatele:
Myslíš že interný BEC nepotiahne 5 digi serv?
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
Můj mega Ion mněl taky 2 kg a přesto létal v termice. Se Skyasistantem to není žádnej problém. Jo a když se do termiky dá jiná baterka, třeba 8S 1600 tak bude váha taky jinde.
Žádný BEC , vše jen HV. 
- lakotamm
- Kontaktovat uživatele:
Ja viem že všetko je to HV ale možno by sa dalo pár g ušetriť... Samozrejme ak je to zbytočný risk tak nie.
EDIT: teraz som si spomenul že pri Ice Lite je BEC pri 10s fikcia...
EDIT: teraz som si spomenul že pri Ice Lite je BEC pri 10s fikcia...
Naposledy upravil(a) lakotamm dne ned 25.12.2011 18:44, celkem upraveno 1 x.
UBEC...při proudech na reglu od 90 do 200A je zaručená cesta jak model poslat 20 čísel pod zem.
Proto je Energic a od teď již vše..např i Marošúv Viking řešen HV cestou. S tím, že se nepoužije 2S-Lipol, ale 2S LiFePo..pak bude i dobrá životnost serv.
PS..někdy doporučuji rozebrat si motor v mikro servu, nebo Wing servu (motor je skoro to samé)...Lecos pak každému dojde.
Proto je Energic a od teď již vše..např i Marošúv Viking řešen HV cestou. S tím, že se nepoužije 2S-Lipol, ale 2S LiFePo..pak bude i dobrá životnost serv.
PS..někdy doporučuji rozebrat si motor v mikro servu, nebo Wing servu (motor je skoro to samé)...Lecos pak každému dojde.
Jo a CC 160HV ICE Lite žádný bec nemá. 
- lakotamm
- Kontaktovat uživatele:
Aha, hmmm chybička... To že regle Ice Lite BEC pri 10s nemajú mi nedoplo.
Pýtal som sa preto lebo tak mám 5xHS125 + HS81 + HS85 (7 dokopy) na Lynxovi... Castle Ice 75 (beriem aj 100+)...
To že servá sú vo vnútri hnusné mi vravieť nemusíš... Ale Hyperiony mi pripadajú ako tá lepšia trieda vo všetkých ohľadoch. Zajtra-pozajtra budem 1 Hyperion DS09AMD preliepať tak otvorím a uvidím.
Možno tie Life fakt kúpim... Každopádne vďaka za upozornenie.
Pýtal som sa preto lebo tak mám 5xHS125 + HS81 + HS85 (7 dokopy) na Lynxovi... Castle Ice 75 (beriem aj 100+)...
To že servá sú vo vnútri hnusné mi vravieť nemusíš... Ale Hyperiony mi pripadajú ako tá lepšia trieda vo všetkých ohľadoch. Zajtra-pozajtra budem 1 Hyperion DS09AMD preliepať tak otvorím a uvidím.
Možno tie Life fakt kúpim... Každopádne vďaka za upozornenie.
Tak je mazlik doma
Je nááádhernej. Čistá prázdná hmotnost 1150g. K tomu pěkné obaly a bohaté příslušenství .
Co se tu ještě nepsalo a neví se. I Energic má balastní futra v křídlech. Tak pro dovážení na svah není problém přidat kilo olova.
Již brzo fotečky ze stavby.
Jo a ten flek na křídle zespoda je podpis výrobce..přeci jen je Honza Stonavský náš reprezentant v F3B a tak je to čest.
Je nááádhernej. Čistá prázdná hmotnost 1150g. K tomu pěkné obaly a bohaté příslušenství .
Co se tu ještě nepsalo a neví se. I Energic má balastní futra v křídlech. Tak pro dovážení na svah není problém přidat kilo olova.
Již brzo fotečky ze stavby.
Jo a ten flek na křídle zespoda je podpis výrobce..přeci jen je Honza Stonavský náš reprezentant v F3B a tak je to čest.
Sakra ten je pěknej
. Už abych mněl doma ten muj 
Probírali jsme trup pro tebe. (O křídla nejde, ty snesou věci které se ti budou líbit). Tak vzhledem k tvojí GM 18/21 budeš mít ještě posílený čumák až za spojku křídla. Trup na Energica je vakuován vnitřním přetlakem přez 2 tmosfery a tím je nejenom lehký, ale i pevný a uvnitř naprosto hladký. Zajímavá technologie...
- bolekkrutor
- Kontaktovat uživatele:
"zajímavá technologie",tak každý tomu říká jinak,já jí říkám "vulgární",těch ku...a pi...co padne než se to odladí