Nabíjení vysílačových Akku
Re: nabíjení vysílačových Akku
Smazal autor
Naposledy upravil(a) JASSoft dne čtv 29.12.2011 10:37, celkem upraveno 1 x.
Tak máš inú diodu, iný Accuel 6 - 50W,
alebo ja mám magickú moc prinútiť veci fungovať svojou fyzickou blízkosťou...
Aby som ale len nekecal, tak namiesto shottky diody SB540 s ktorou som to skúšal predtým, so zapojil do cesty výkonnú LEDku a dal to nabíjať
0,1A cez ňu - bez problému.
Ale v tom že prerušuje prúd, máš pravdu - neviem čo sým sleduje, alebo ako to je riešené, a možno sa mýlim že meria napätie pod prúdom - ok.
Ale nabíja.
alebo ja mám magickú moc prinútiť veci fungovať svojou fyzickou blízkosťou...
Aby som ale len nekecal, tak namiesto shottky diody SB540 s ktorou som to skúšal predtým, so zapojil do cesty výkonnú LEDku a dal to nabíjať
0,1A cez ňu - bez problému.
Ale v tom že prerušuje prúd, máš pravdu - neviem čo sým sleduje, alebo ako to je riešené, a možno sa mýlim že meria napätie pod prúdom - ok.
Ale nabíja.
Radíte teda spíš koupit tu nabíječku přímo dělanou pr vysílače nebo to můžu dále nabíjet Acucell 6? Poškodit mi to vysílačku nemůže ne?
Nabíjím to na 0,1 A a sedím u toho a kontroluju...
Nabíjím to na 0,1 A a sedím u toho a kontroluju...
http://www.rcalbum.com/index.php?action=udtl&id=1872;&mbck=6550
V pohode to nabíjaj accucell - tých 100mA je úplne bezpečný prúd, len sa načakáš... (odhadom tak vyše 20 hodín..) 
Nastavila si dlhší čas v User Setup nabíjača, aby to nevyplo po 5 hodinách?
Fakt si k tomu nabíjaču dokúp/urob ten teplomer a nastav 40 stupňov max - aby si nemusela pri tom sedieť. Tak máš zaručené že sa to neupečie, a potom aj môžeš aj dať trošku ( 0,2 - 0,4 a možno aj 0,5 A ale viac už radšej nie) vyšší prúd, - do rána to vždy bude perfektne nabité.
Nastavila si dlhší čas v User Setup nabíjača, aby to nevyplo po 5 hodinách?
Fakt si k tomu nabíjaču dokúp/urob ten teplomer a nastav 40 stupňov max - aby si nemusela pri tom sedieť. Tak máš zaručené že sa to neupečie, a potom aj môžeš aj dať trošku ( 0,2 - 0,4 a možno aj 0,5 A ale viac už radšej nie) vyšší prúd, - do rána to vždy bude perfektne nabité.
2O hodin?
jéjda to ale jak se znám budu pěkně posraná!!
A s těmi nabíječi pro vysílače to jde lépe? Ty se prostě zaručeně samy vypnou až bude mít baterka dost?
Nabijas to prvy krat? Aky mas k tej nabijacke kabel, sama si si vyrobila? Ide mi o to, ci mas spravnu polaritu. Lebo niekto tu spominal, ze DX 7 ma na koliku minus. Ja mam vysielac JR 9503 a tam je to tiez tak. Takze som si na to tiez musel dat pozor. Inak 0,1A je nozaj malo. Mozes kludne nabijat aj 0,2A.
Gaui 100,Rex 450,Prôtos 500,Frenzy TZ 50,Logo 600SE,FX18 DSM2,JR 9 DSM2,
MAX,Rival,BN-2 Islander
MAX,Rival,BN-2 Islander
jj sama jsem si ho "vyrobila" . Z Acucellu mi jde normál banánek zakončenej tím žlutým konektroem a do něj sem strčila opačnej konektor a k těm vystouplejm výběžkům připojila svorky ,který jdou do vysílače. ( černý kabel na červený a červený na černý - tady jsem vyměnila tu polaritu,estli se nemýlím.) Nabíjení funguje.
Sikovna, klobuk dole a hlboka poklona 
MAX,Rival,BN-2 Islander
MAX,Rival,BN-2 Islander
xsukk píše:2O hodin?jéjda to ale jak se znám budu pěkně posraná!!
A s těmi nabíječi pro vysílače to jde lépe? Ty se prostě zaručeně samy vypnou až bude mít baterka dost?
Tie sa nevypnú nikdy... To je presne o tom - že tak malý prúd je neškodný aj niekoľko dní (ale nie zas úplne trvale).
Prípadne, ak sú úplne špičkové a dokonalé, tak sa vypnú časovačom po 15 hodinách....
Nie je celkom na smiech, to že sa neypnú - podstatný problém s bežnými nabíjačmi je ten, že sa napriek malému prúdu, niekedy niektoré nechcene vypnú skorej ako treba.
xsukk píše:Radíte teda spíš koupit tu nabíječku přímo dělanou pro vysílače ...
Ja si myslim, ze urcite ano. Nabijacka urcena pre konkretny vysielac je asi najlepsie riesenie. Su to vecsinou jednoduche zdroje napetia, ktore zo zaciatku nabijaju vyssim prudom. Ku koncu nabijania sa tento prud stale zmensuje, az dosiahne nejaku hodnotu pri plnom nabiti.A tato hodnota je urcite navrhnuta tak, aby aj pri dlhsom ponechani zapnuteho nabijaca, clanky akumulatora neposkodila. Tento nabijac ale sam nabijanie neukoncuje.
MAX,Rival,BN-2 Islander
MAX,Rival,BN-2 Islander
Neviem ale, ci DX7 ma takyto nabijac. Lebo ako doporucene prislusenstvo pisu tento nabijac:
http://www.modelarina.cz/nabijec-fusion ... p-683.html
http://www.modelarina.cz/nabijec-fusion ... p-683.html
MAX,Rival,BN-2 Islander
MAX,Rival,BN-2 Islander
Správne nabitá sada - 200mA, max teplota pred vypnutím 33 stupňov (limit nastavený na 40, podľa mňa je treba otvárať kryt alebo možno aj vybrať sadu na vzduch), dodaných 2270mAh (aku sú 1600mAh t.j. cca 40% navyše), ukončené na nastavený čas 720 minút =12h (zobrazí to preblikávajúcim nápisom TIME).
V prípade potreby/zvedavosti, je možné napriek smiešne malému vybíjaciemu výkonu, aj dať vybiť a zistiť aká bola využiteľná kapacita..
S tým jednoúčelovým nabijačom bude človek vedieť čo? Že zhasla ledka, alebo že svieti na zeleno, a to je všetko? Aký je dôvod to použiť?
V prípade potreby/zvedavosti, je možné napriek smiešne malému vybíjaciemu výkonu, aj dať vybiť a zistiť aká bola využiteľná kapacita..
S tým jednoúčelovým nabijačom bude človek vedieť čo? Že zhasla ledka, alebo že svieti na zeleno, a to je všetko? Aký je dôvod to použiť?
shake13 píše:Ja si myslim, ze urcite ano. Nabijacka urcena pre konkretny vysielac je asi najlepsie riesenie. Su to vecsinou jednoduche zdroje napetia, ktore zo zaciatku nabijaju vyssim prudom. Ku koncu nabijania sa tento prud stale zmensuje, az dosiahne nejaku hodnotu pri plnom nabiti.A tato hodnota je urcite navrhnuta tak, aby aj pri dlhsom ponechani zapnuteho nabijaca, clanky akumulatora neposkodila. Tento nabijac ale sam nabijanie neukoncuje.
Prepáč ale mám pocit že takáto kombinácia argumentov vznikne spojením nie celkom dostatočných vedomostí s prehnanou sebadôverou.
Výrobcovi je úplne jedno či to čo predáva funguje dobre, podstatné je preňho niečo lacno vyrobiť čo ako-tak splní účel.
Ak je raz napísané 150mA, tak to má dávať stabilných 150mA. Napätie sa u NiMH môže meniť podľa veku a teploty sady až tak, že akákoľvek závislosť prúdu na napätí je škodlivá (čo má urobiť keď napätie klesne kvoli prehriatiu sady??)
V uzavretom vysielači mi tá istá sada ktorú som teraz fotil, pri 160mA čiže enšom prúde, dosiahla 50 stupňov a myslel som že ju to zničilo (ale prežila, tentoRAZ)..
Takže ani "originál pre vysielače" (p.s. čo je na Fusion značke originálneho pre Spektrum???) nebude len tak bezproblémový..
Ten druhý nabíjač na vysielače, Hitec CG-S32, zas dáva 80mA, to je na 30 hodín nabíjania - to je zase prehnane pomalé..
Chýba mi dôvod na obhájenie Tvojich tvrdení.
Coro děkuji že jsi mne vyvedl z omylu. Když jsem to na jaře zkoušel u nové Tx s NiCd baterkou, tak to bylo přesně jak jsem psal – nabíječka zapištěla a vyhodila chybu. Jednoznačný závěr – dioda - tak jsem ji vyzkratoval a byl pokoj. Vzápětí jsem přešel na zdroj LiPo a věc dále neřešil – až teď po tvém příspěvku – znovu jsem propojku přes diodu odpojil a nabíječka znovu zapištěla – chyba (Connection Break – dříve jsem nad tím nepřemýšlel) teď jsem vzal ohmetr a tu diodu změřil – je neprůchodná v obou směrech, po její výměně je to tak jak píšeš. Takže ty moje závěry je nutno také nebrat vážně a abych nikoho dále neuvedl v omyl, svůj minulý příspěvek s omluvou mažu.
coro píše:Výrobcovi je úplne jedno či to čo predáva funguje dobre, podstatné je preňho niečo lacno vyrobiť čo ako-tak splní účel.
Ak je raz napísané 150mA, tak to má dávať stabilných 150mA. Napätie sa u NiMH môže meniť podľa veku a teploty sady až tak, že akákoľvek závislosť prúdu na napätí je škodlivá (čo má urobiť keď napätie klesne kvoli prehriatiu sady??)
V uzavretom vysielači mi tá istá sada ktorú som teraz fotil, pri 160mA čiže enšom prúde, dosiahla 50 stupňov a myslel som že ju to zničilo (ale prežila, tentoRAZ)..
Takže ani "originál pre vysielače" (p.s. čo je na Fusion značke originálneho pre Spektrum???) nebude len tak bezproblémový..
Coro, nic v zlom, ale niekedy sa mi zda, ze z jednoduchych veci, robis prilis zlozite. Ja sa snazim podat take informacie, ktore veci az tak nekomplikuju. Ak si si nevsimol, tak z tvojich informacii je uz teraz taka vystrasena, ze nabija prudom 0,1A a po cely cas sedi pri nabijacke. A to este neskusila pouzivat LiPol aku. Ked sa dozvie o problematike nabijania a vybijania tychto aku viac, tak neviem ci aj neskonci s modelarinou. Ale je na kazdom, aby si z poskytnutych informacii vybral sam.
MAX,Rival,BN-2 Islander
MAX,Rival,BN-2 Islander