Energic
Re: Energic
U kompozitů platí tisíckrát měř a jen jednou řež. Tak jsem strávil min púl dne vyměřováním co jak a kam dám.
Moje zkušenost je taková, že u full uhlík trupú je ideální umístit přijímač cca 15cm za křídlo a anténky tím vychází z trupu přez 25cm daleko za křídlem. Je to jediná oblast která není nikdy stíněná, ničím!!
Pořád jsem přemýšlel jak dám dozadu přijímač tak aby v trupu nabylo hnízdo kabelů. Prostě kabely mají mít svoji délku, svoje místo a žádný bordel!!
Odpoledne mi to trklo..stejně musí být v trupu výduch výměny vzduchu, tak proč ji neudělat lehce větší tak , aby zkrz prošel přijímač, plus se dali zapojit kabely.
Na obrázku to je dost jasné. Jo a pevnost trupu se naprosto nemění. Energic má takovou zajímavost. Podél celé délky trupu je navíc uvnitř sendvič uhlík-herex-uhlík. Pevnost je luxusní. Přitom to ani není vidět.
Moje zkušenost je taková, že u full uhlík trupú je ideální umístit přijímač cca 15cm za křídlo a anténky tím vychází z trupu přez 25cm daleko za křídlem. Je to jediná oblast která není nikdy stíněná, ničím!!
Pořád jsem přemýšlel jak dám dozadu přijímač tak aby v trupu nabylo hnízdo kabelů. Prostě kabely mají mít svoji délku, svoje místo a žádný bordel!!
Odpoledne mi to trklo..stejně musí být v trupu výduch výměny vzduchu, tak proč ji neudělat lehce větší tak , aby zkrz prošel přijímač, plus se dali zapojit kabely.
Na obrázku to je dost jasné. Jo a pevnost trupu se naprosto nemění. Energic má takovou zajímavost. Podél celé délky trupu je navíc uvnitř sendvič uhlík-herex-uhlík. Pevnost je luxusní. Přitom to ani není vidět.
Pro vedení kabelů z rx do (reglu, telemetrie a napájení) jsem v bočním rádiusu trupu vylaminoval kanálek.
Jinde to nejde, neb dno trupu je ploché a navíc chci zachovat možnost vložit baterii buď na stojáka, nebo na ležato.Na obrázku je vidět jak to dělám. Pásek polyamidu lehounce naboduji do přesné polohy. Pak přilaminuji uhlíkovou jednosměrku a přez ní zavírací sklo 100g/m2. Po vytvrzení se jen lehce přebrousí otřepy tkaniny.
Příprava trupu v místě laminování je klasika. Odbroušení povrchové vrstvy laminátu (lehce!!) pak odmaštení..a laminace.
Jinde to nejde, neb dno trupu je ploché a navíc chci zachovat možnost vložit baterii buď na stojáka, nebo na ležato.Na obrázku je vidět jak to dělám. Pásek polyamidu lehounce naboduji do přesné polohy. Pak přilaminuji uhlíkovou jednosměrku a přez ní zavírací sklo 100g/m2. Po vytvrzení se jen lehce přebrousí otřepy tkaniny.
Příprava trupu v místě laminování je klasika. Odbroušení povrchové vrstvy laminátu (lehce!!) pak odmaštení..a laminace.
- lakotamm
- Kontaktovat uživatele:
Takto sa s tým babrať...
Ale je to pekné, no....
Ale je to pekné, no....
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
Není babrání jako babrání já si takhle vyhrál i s OPTIMOU a nelituju toho. Pořádek musí být.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
- lakotamm
- Kontaktovat uživatele:
Ja len že prečo výrobcovia rovno neponúkajú takúto variantu?
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
To nejde ve formě udělat. Proto.
Dorazil jsem zkompletování pohonné jednotky. Ač to nevypadá, v Energicu není zase tolik místa co by si člověk přál:-) To bude sranda až tam budu cpát třikrát větší IceLite 200 a deset článků, ale už vcelku vím jak.
Na obrázku je pohon spojený tak aby zabíral co nejmíň místa. nevypadá to, ale sral jsem se s tím 4 hodiny.
Občas se objeví dotaz jak a čím pájet.
Na posledním obrázku je páječka co používám. Vývody z reglu a motoru nejdříve opájím normální (starou 100W) pistolkou..umeju v perchlorethylenu a už na to nešmatám rukama. Na spojení reglu s motorem pak použiju tu na obrázku (150W) s kladívkem od (Megamotor). Jde to naprosto super.
Na obrázku je pohon spojený tak aby zabíral co nejmíň místa. nevypadá to, ale sral jsem se s tím 4 hodiny.
Občas se objeví dotaz jak a čím pájet.
Na posledním obrázku je páječka co používám. Vývody z reglu a motoru nejdříve opájím normální (starou 100W) pistolkou..umeju v perchlorethylenu a už na to nešmatám rukama. Na spojení reglu s motorem pak použiju tu na obrázku (150W) s kladívkem od (Megamotor). Jde to naprosto super.
- Homer.Simpson
Obdivujem tvoj pristup
Si asi jediny, komu by som dal poskladat svojho milaska a nestresoval by som, co za bastel dojde naspat
Ako robis tie otvory do trupu?Frezujes to podla sablony?Mozes prosim hodit foto nastroja?Dik
Ako robis tie otvory do trupu?Frezujes to podla sablony?Mozes prosim hodit foto nastroja?Dik
Futaba T-14MZ,Proxima II,Skywalker EPO,DJI F450 + NAZA M V2 + H3-2D,Tricopter
Frezuju to v ruce
Podle nákresu tužkou. Freza 1.5mm, 20 000 ot.
Pak to na přesno dojedu jehlovým pilníkem.
Pak to na přesno dojedu jehlovým pilníkem.
Tak jsem dnes konečně dodělal nové závodní F5B SpeedFire. Provedení full 2x carbon s motorem palička a příkonem na 5S LiPo opět 6kW jak jinak. Tady je pár fotek
vrtule bude GM 18x21

vrtule bude GM 18x21
Ať nám to všem v novém roce lítá tak jak chceme a nikdy jinak.
Pepane...mooooc pěknej pták .Gratuluji. Už se těším na zálet.
Jo, ty už máš konečně foťák?
Jo, ty už máš konečně foťák?
Zatím ještě ne.
Byl u mně brácha tak mi to nafotil zrcadlovkou.
Pepane..hoď sem nějaká data..tzn
Rozpětí, plocha a konečná hmotnost modelu (včetně letové baterie).
Rozpětí, plocha a konečná hmotnost modelu (včetně letové baterie).
Rozpětí 1975mm
Délka 1180mm
Plocha 27,04dm2
Hmotnost 1,4-1,8kg
jinak stránka výrobce http://www.f5b.cz/cs/Technicka-data-2/
mně vyšla na 1850 g včetně baterie Turnigy 5S 3600 mAh 30C, holt více uhlí
Délka 1180mm
Plocha 27,04dm2
Hmotnost 1,4-1,8kg
jinak stránka výrobce http://www.f5b.cz/cs/Technicka-data-2/
mně vyšla na 1850 g včetně baterie Turnigy 5S 3600 mAh 30C, holt více uhlí