Video: 2.5kW F3X Viking E - zálet v HD

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Zamčeno
Zpráva
Autor
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

Re: Video: 2.5kW F3X Viking E - zálet v HD

#1486 Příspěvek od Milan Nes »

zalítával bys letadlo, který má cenu součtu všech tvejch ostatních letadel za nárazového větru :-d

já nechápu jak de odladit letadlo bez motoru na svahu, dyť ty podmínky sou pořád jiný :-d
ještěže každé mé má motor :-d

alespoň sem si zpravil chuť ve vlákně o energicu :-d
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
kratas
Kontaktovat uživatele:

#1487 Příspěvek od kratas »

Já zalétávám každého větroně i toho s motorem ve větru a na svahu. Stejně tak jsem zalítával Ocelota-E. Vždy naprosto v pohodě. Dneska téměř nefouká. Včera to bylo taky slaboučké. On ten kompozit má na svahu vítr rád a pak jezdí jak z praku.
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
Fila
Kontaktovat uživatele:

#1488 Příspěvek od Fila »

jackboy píše:
graup15 píše:Možná to bude někoho zajímat. Podle toho si může udělat hmotnostní rozbor..co si do Vikinga dát za pohon a kolik to pak bude hmotit.
Prázdná hmotnost Full Cabon Vikinga2-E je 1765g.

8O :idea: :!: :D

to je pěkné a co to znamená full carbon? jaké tkaniny a gramáže na křídle a vop? singl dnes, není to co býval před 5ti lety :-) gramáže uhlíku šly dolu a stím i logicky pevnost modelu. :-)
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#1489 Příspěvek od Milan Nes »

kratas píše:Já zalétávám každého větroně i toho s motorem ve větru a na svahu. Stejně tak jsem zalítával Ocelota-E. Vždy naprosto v pohodě. Dneska téměř nefouká. Včera to bylo taky slaboučké. On ten kompozit má na svahu vítr rád a pak jezdí jak z praku.

já mám podle čidla DPP 6 m/s :( ještě uvažuju že dám na komín regulérní čidlo (samo do výšky minimálne 650 mm od hřebene abych omezil přisávání a zlepšil přesnost) abych měl opravdu přehled :d
ale uvidim asi po obídku vylezu a už to zalítnu, mám silné svrbení :lol:
SOVA is YouR CO-pilot

kratas
Kontaktovat uživatele:

#1490 Příspěvek od kratas »

Já nabíjím samokřídlo a asi vyrazím hned po obědě svah Praha Klukovice, jestli ten jih vydrží nebo prostě podle toho kde by to mohlo lítat.
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
graup15

#1491 Příspěvek od graup15 »

Páč je venku hnusně tak takové ohlédnutí.
Na podzim jsme se sešli u nás na letišti s třemi Vikingy.
Jeden z nich byl zatím nejvýkonnější co kdy byl postaven..bůh ví u koho teď je.A ten žluto modro bílý poháněn oběžkou.A létal velmi pěkně!!! Zajímavé bylo a to mne majitel dostal. Dokázal nacpat serva pod motýla, že mu na rozdíl ode mne nic z krytky nekouká. Šikovnej kluk (prý to kreslil v Cadu..umístění atd)
Proto a ještě to tu tak moc nebylo se na něj obrázkově zaměřím. Oběžka je Scorpion (nevím přesně jaký, ale dá se když bude potřeba zavolat majiteli)
Přílohy
P1080399.JPG
P1080396.JPG
P1080390.JPG
graup15

#1492 Příspěvek od graup15 »

Vš měl v trupu čistě udělané . A hlavně letový projev byl velmi pěkný. Takže Neu nemusí být za každou cenu :-) :-) Takto je možné při pořizování modelu ušetřit hodně tisíc korun (odhadem tak mi 7 litrů)
Pokud bude zájem, seženu kompletní data..(motor , vrtule,baterie, regl..atd)
Přílohy
P1080405.JPG
P1080402.JPG
miglosch
Kontaktovat uživatele:

#1493 Příspěvek od miglosch »

graup15 píše:Pokud bude zájem, seženu kompletní data..(motor , vrtule,baterie, regl..atd)

Ahoj, myslím že by nebylo možná od věci sem paramety toho pohonu i případně s naměřenými daty vložit, když už je to takhle nakousnutý :) (samozřejmě pokud by to majiteli nevadilo). Takovej "eko" pohon by určitě zajímal více lidí :wink:
chastra
Kontaktovat uživatele:

#1494 Příspěvek od chastra »

Tak regl si odšktrněte je to Tz85A. Mám dva a docela fachaji dobře. Jejich bec sice neni 5A ale 4A stále, nicméně oba živí u mě cca 0,8kW moturky a ještě 6 analog serv. Létané 2 sezony a nebyl jediný problém i po havárii, kdy jsem musel přepájet vodiče, které mi uštípla prolétnuvší baterka :-D

Jinak jsem si dal práci a projel jsem celý tread a musim říci, že jsem docela nahlodaný. Jak ENIGMU (moje přezdívka zelenej fofr) co mi při zrychlení nestihla zaostřit kamerka tak i VIKOUŠ mě naprosto uchvátili. (viděl jsem je v reálu a dokonce jsem s Váma kluci prohodil pár slov :-D) Nejen letový projev, ale i špičkové zpracování klobouk dolu!!! Až vydělám jěaké chechtáky, tak už vim do čeho pujdou :-D

Chtěl jsem se zeptat, kde scháníte motory Palička? Hledal jsem na netu jako blázen a nic. Radši bych nacpal peníze nějakému Českému výrobci než strejdovi z Ámošky když už ta cena.

Děkuju za radu a ať to v novém roce létá lépe a radostněji než v tom předešlém!!
creagel

#1495 Příspěvek od creagel »

Tak jsem ted neco hledal v drivejsich prispevcich a zmizely obrazky :( Skoda, neslo by je Dalibore zpet nahrat (odkazuji na tvuj web na http://www.electro-team.net)?
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#1496 Příspěvek od Milan Nes »

to chastra ...

uplně tě chápu, já co sem viděl jak to lítá i třeba na svahu rpostě radost se na to koukat ...
někdy mi přijde že to lítá jakok házedlo a pak se to změní v agilní raketu ...

zajímalo by mne to eco osazení, to typuju tak na 6s 2x3s 2200 + 800 kV oběžka ? tak od oka 1,2 kW
vrtule je malá takže to asi nebude moc míň tak schválně jak sem se trefil :-d
SOVA is YouR CO-pilot

Dzordzik

#1497 Příspěvek od Dzordzik »

chastra píše:Chtěl jsem se zeptat, kde scháníte motory Palička? Hledal jsem na netu jako blázen a nic. Radši bych nacpal peníze nějakému Českému výrobci než strejdovi z Ámošky když už ta cena.

Tady máš víc info: http://www.rceo.eu/Pel-Mel/Motor-Palicka-F5B/
chastra
Kontaktovat uživatele:

#1498 Příspěvek od chastra »

Motor bych tipoval na S 30-32-(10 nebo 8 ) a 5S lipol s výkonem kolem těc 1,2 kW jak píšeš :wink:

To Dzordzik: Děkuju!
Surgical

#1499 Příspěvek od Surgical »

chastra píše:...Chtěl jsem se zeptat, kde scháníte motory Palička? Hledal jsem na netu jako blázen a nic. Radši bych nacpal peníze nějakému Českému výrobci než strejdovi z Ámošky když už ta cena....

http://www.f5b.cz/cs/katalog/Motory/@produkt/Castor-2026-5500/

http://www.f5b.cz/cs/katalog/Motory/@produkt/Castor-2035-4100/

Obrázek

Je to ono?
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#1500 Příspěvek od Milan Nes »

v modeláři tak měsíc spíš víc zpátky byl test paliček :)

bavil sem se o tom s Vaňouchem - ukazoval mi to, ale asi to bude ještě víc zpátky, když vzpomínám byl sem u něj cca v listopadu ? prosinci ? teď nevím ...

pro mne je to popravdě spíš taková říše snů, ale jak říkám proč nesnít, pokud člověk nemá cíle vysoko, nikdy se nezlepší, ničeho nedosáhne i když ta cesta bolí :-d
SOVA is YouR CO-pilot

Zamčeno

Zpět na „Elektrovětroně“