hitec aurora vs. graupner mx-16 hott vs. futaba t8 fg
hitec aurora vs. graupner mx-16 hott vs. futaba t8 fg
Ahoj
Mohli byste mi prosím poradit při výběru soupravy. Rozhoduju se mezi těmito třemi. Aurora se mi velice líbí, podle toho co jsem četl tak je celkem dobře vybavená, ale je tu několik stížností na kvalitu. graupner vypadá také celkem dobře, a pak je tu futaba tu hodně chválí ale už je to 10000 (ovšem pokud je takový rozdíl ve funkčnosti mezi futabou, aurorou a graupnerem tak sem ochoten do toho ty peníze dát), návíc ta cena příjmačů je celkem hoodně vysoká. Rád bych se vešel kolem těch 8000. Zatím mám optic 6 a na vrtas už se mi zdá celkem málo. Soupravu budu potřebovat pouze k řízení helin (t-rex 450 pro), možná nějaké malé letadlo ale primárně k helinám. Co byste mi tedy doporučily?
Moc všem díky
Mohli byste mi prosím poradit při výběru soupravy. Rozhoduju se mezi těmito třemi. Aurora se mi velice líbí, podle toho co jsem četl tak je celkem dobře vybavená, ale je tu několik stížností na kvalitu. graupner vypadá také celkem dobře, a pak je tu futaba tu hodně chválí ale už je to 10000 (ovšem pokud je takový rozdíl ve funkčnosti mezi futabou, aurorou a graupnerem tak sem ochoten do toho ty peníze dát), návíc ta cena příjmačů je celkem hoodně vysoká. Rád bych se vešel kolem těch 8000. Zatím mám optic 6 a na vrtas už se mi zdá celkem málo. Soupravu budu potřebovat pouze k řízení helin (t-rex 450 pro), možná nějaké malé letadlo ale primárně k helinám. Co byste mi tedy doporučily?
Moc všem díky
Re: hitec aurora vs. graupner mx-16 hott vs. futaba t8 fg
Na heli je Futaba o krok před ostatními co se týká možností nastavení a do letadla se dá použít orange fasst přijímač za 850Kč.
Gaui200,Tarot450ProFBL,MinititanV2,TRex500,Raptor50,TZ-V2 Frenzy,TRex700,FutabaT-10C+nějaký letadla
- Vojc29
- Kontaktovat uživatele:
Orange fasst za 650 Kč 
Graupner/SJ MZ 24 , PA CZ , VA models CZ , SU-26MM Hangar 9 2,5m
dá se pořídit v čr nebo pouze na hobbyking??
- Vojc29
- Kontaktovat uživatele:
Myslím že i u nás ale počítej někde na bazaru nebo aukru od překupníků za dost více na Hobbykingu v pohodě 
Graupner/SJ MZ 24 , PA CZ , VA models CZ , SU-26MM Hangar 9 2,5m
Dá třeba u emotors.cz za cenu do 900Kč
Gaui200,Tarot450ProFBL,MinititanV2,TRex500,Raptor50,TZ-V2 Frenzy,TRex700,FutabaT-10C+nějaký letadla
- DaveLister
Jenom pro zajimavost, co ti na opticu chybi k heline?
Ptam se proto, ze mi nejak nic nechybi a nemam motivaci. koupit lepsi radio
Synergy E7 | Gaui NX4 | Trex 450 PRO 6s | Futaba T14SG
Zkus lítat spalováky a zjistíš to hned.
Rozdíl je jako mezi levným čínským autem TaTa a Škodou Fabii, obě tě odvezou ale jízda s ABS, ESP, KLIMOU, palubním počítačem, stavitelnými sedadly...... je mnohem příjemnější a snáz přizpůsobíš jízdu vnějším okolnostem protože ti s tím spousta věcí pomůže.
Rozdíl je jako mezi levným čínským autem TaTa a Škodou Fabii, obě tě odvezou ale jízda s ABS, ESP, KLIMOU, palubním počítačem, stavitelnými sedadly...... je mnohem příjemnější a snáz přizpůsobíš jízdu vnějším okolnostem protože ti s tím spousta věcí pomůže.
na optikovy mě asi nejvíc štve, že nelze zpomalit chod serva při přepnutí na jiný letový režim, a pak vrtulník poskočí. Další věcí co mě štve je, že ty páky jdou špatně jak nejsou na ložiscích (hlavně u plynu/kolektivu). Spalováky mít asi nikdy nebudu. A ty ostatní vysílačky by mě nestačily??, neříkám že nejsem ochoten jít do futaby ale přeci jen aurora nebo ten graupner výjdou levnějc a cena origo příjmačů je někde jinde...
DaveLister píše:Jenom pro zajimavost, co ti na opticu chybi k heline?
Nemá mixy ke kompenzaci šilhání mechaniky rotorové hlavy a nemá ani korekci rychlosti serv potřebnou u CCPM mechaniky - bez toho klopení z principu hrabe do kolektivu.
- LV
- Kontaktovat uživatele:
horpak píše:neříkám že nejsem ochoten jít do futaby ale přeci jen aurora nebo ten graupner výjdou levnějc a cena origo příjmačů je někde jinde...
Tak prečo si dáš T8 do nadpisu témy a ak ti ju niekto poradí, že na heli v tejto skupine nemá konkurenciu, tak tu píšeš o cene. Pokial ti je 70-100€ za prijímač veľa, tak lietaj EPP parkflyery a ušetríš
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
Přikláním se k futabě.zatím 100% spokojenost. Otázka je kolik máš helin a kolik příjímačů potřebuješ.pokud jedna nebo dvě, asi bych cenu neřešil.jinak hořejší prodává neoriginální viz http://www.horejsi.cz/Pages/ListProdukt ... 192&fraze= na letadla odzkoušeno a dobrý.zdeněk
T-REX 700N/ Goblin 700Spirit ,PROTOS, EXTRA 330L 3W157 futaba FG12 2,4Ghz
ok tak dám na vás a půjdu do futaby, díky moc všem...
- Homer.Simpson
Ja mam auroru a keby som nepotreboval radiao na FPV tak urcite nemenim(aurora ma na FPV obmedzenia).Ono Aurora neni spicka ani zo softwaroveho ani z hardveroveho hladiska, ale vacsina ludi ju neviuzije ani na 50%.Tak isto ani F8 ani MX-16.Aurora spomalenie serv zvlada bez problemu.
Osobne by som auroru za T8 nemenil.Jediny plus je PODLA MNA iba 14K(primac stoji cca 150€, takze skoro polka aurory)no samozrejme este znacka ale to vyuzijes iba ak maju kolegovia tiez futabu.Ja budem menit Auroru za 14MZ, este by som bol ochotny menit za T12 a fx-30, ale za nizsi model urcite nie!!!
Podla mna vsetky tri zvladnu rovnaku pracu.Jedine co tu PODLA MNA rozhoduje su sympatie ku znacke
A nie ze nie...
Osobne by som auroru za T8 nemenil.Jediny plus je PODLA MNA iba 14K(primac stoji cca 150€, takze skoro polka aurory)no samozrejme este znacka ale to vyuzijes iba ak maju kolegovia tiez futabu.Ja budem menit Auroru za 14MZ, este by som bol ochotny menit za T12 a fx-30, ale za nizsi model urcite nie!!!
Podla mna vsetky tri zvladnu rovnaku pracu.Jedine co tu PODLA MNA rozhoduje su sympatie ku znacke
A nie ze nie...
Futaba T-14MZ,Proxima II,Skywalker EPO,DJI F450 + NAZA M V2 + H3-2D,Tricopter
- DaveLister
Beep,horpak,zdzd píše:...
Ok, diky za info, bohuzel jste me taky nepresvedcily
Spalovaky nelitam a v blizke dobe ani litat nebudu. CCPM mixy mi dela bezpadlo, kompenzace rychlosti serv nema smysl, protoze pouzivam kvalitnia velmi rychla serva(0,05s/60st). Zpozdeni mezi letovymi rezimy pro me nema smysl protoze kolektiv mam vsude stejny a zmenu otacek obstara regl.
Synergy E7 | Gaui NX4 | Trex 450 PRO 6s | Futaba T14SG