Proč TGY 9X

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Odpovědět
Zpráva
Autor
JuraS.

Re: Proč TGY 9X

#241 Příspěvek od JuraS. »

Drondys píše:Takže se mohlo stát, že některá z položek, která se sice v objednávce jevila jako, že je skladem a reserved v reálu už skladem nebyla i když to v systému eshopu ani ve tvé objednávce vůbec nebylo poznat a zrovna čekali její brzké naskladnění a proto se položka v eshopu vůbec nezobrazila jako BK a bylo tam jen to zdržení při balení.

jasan chápu to, že zrovna v tu chvíli kdy je na skladě fyzicky volných 100 kosků se zrovna z celýho světa najde 101 zákazníků kteří v tu stejnou chvíli odkliknou to stejné zboží a dají platby paypal, ale i cestou kreditky a dalšími možnými způsoby co hk podporuje..pak eshop čeká na to až bankovní plugin zaznamená platbu a přiřadí ji k dané objednávce..v tu chvíli ještě zafunguje čekání na skutečné potvrzení platby, že dorazila na účet hk a v tu chvíli teprve se zadá zakázka do skladu kde ji vezme do ruky číňan co jako opička šplhá po regálech a hledá ten výrobek a nebo mají už elektronický sklad...nicméně se může stát, že mám smůlu a moje i když oprávněná objednávka ale prostě mašinerií bank opožděná platba na účet hk se opozdí o milisekundu po 100 zákazníkovi a já jsem prostě ten 101 pro kterého je ve skladě už -1 kusů...no a skladové množství se aktualizuje průchodem objednávky do skladu..tedy když sklad obdrží objednávku na vyskladnění tak se dané výrobky odečtou...mohli by mít uvedené skutečné počty a na 10+..klidně ať je uvedeno 10.125...skladová logistika je moje parketa....
Vity

#242 Příspěvek od Vity »

Drondys píše:
Vity píše:Pro všechny zájemce přidávám info o tom, že již dodali TG9x do euro skladu. Stojí i s poštou nějakých 80 babek a navíc vám zbyde halda hmotnosti v balíku!

Předem se za to omlouvám, ale nemohu si odpustit parafrázi ze známé české komedie. Ale Plho vždyť o tom se už více než půlhodinu bavíme. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Omlouvat se nemusíš, prolítl jsem jenom poslední stránku, tam to nebylo, tak si říkám "jsem první kdo oběvil Ameriku" :D Takže si to zasloužím :wink:
Mrkvak

#243 Příspěvek od Mrkvak »

A není skladem a není a není. :/
Alpha 1500 a nějaký ten plackolet /* T9X (ER9X) */
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#244 Příspěvek od RiMr »

Naskladnili, i v Německu, ale ani to nepokrylo "backordery".

#245 Příspěvek od Mrkvak »

Jojo, koukal jsem že mi přišel mail "arrival notice" a objednávka pořád hnije jako backorder. Docela by mě zajímalo kolik objednávek je teď ve frontě a kolik kusů dostávají, jestli má vůbec cenu čekat nebo na mě přijde řada až za deset let :)))
Drondys

#246 Příspěvek od Drondys »

Mrkvak píše:Jojo, koukal jsem že mi přišel mail "arrival notice" a objednávka pořád hnije jako backorder. Docela by mě zajímalo kolik objednávek je teď ve frontě a kolik kusů dostávají, jestli má vůbec cenu čekat nebo na mě přijde řada až za deset let :)))

Vánoční nákupy do toho hodily vidle tj. narostlo množství předobjednávek, které nebyli schopni pokrýt. Jaký je stav fronty u DE Warehouse, na to se můžeš zkusit poptat na podpoře Hobbykingu. Snad se jim to podaří srovnat v průběhu ledna 2012.
Mrkvak

#247 Příspěvek od Mrkvak »

Žejo, já si taky říkám že to je kvůli svátkům, nemají víc věcí. Před vánoci jsem nechtěl objednávat aby to nehnilo půl roku na celní poště, ale co - stejně je skoro pořád hnusně.
Ptát se na podpoře? Hmm, akorát mi odpapouškovala informaci z webu "should be restocked within 30 days" - už tam někdy někomu pomohli?

Jinak, zpátky k tématu T9x: jaký je v současnosti nejlepší FW? (Žádnou telemetrii ani nic podobného nemám a zatím nechci). Pořád ER9x?

Akorát je škoda, že tam nejde moc hezky dobastlit SD karta (pro případné budoucí použití). Koukal jsem na schéma a - buď vyměnit celou desku a dát tam větší atmegu, nebo se zbavit pár přepínačů a poměrně drasticky tu desku předrátovat - ani jedna možnost se mi zrovna nelíbí.
Drondys

#248 Příspěvek od Drondys »

Mrkvak píše:Ptát se na podpoře? Hmm, akorát mi odpapouškovala informaci z webu "should be restocked within 30 days" - už tam někdy někomu pomohli?

Jistěže ano, ale všude jsou jen lidi a nikdo není dokonalý. Záleží na řadě faktorů. Jak moc jsi pro ně důležitým zákazníkem (velikost a počet nákupů). Jak moc jsi neodbytný a v neposlední řadě záleží i na tom na koho zrovna na podpoře narazíš tj. zda na "extra salámistu" nebo na "extra ochotného".

Mrkvak píše:Jinak, zpátky k tématu T9x: jaký je v současnosti nejlepší FW? (Žádnou telemetrii ani nic podobného nemám a zatím nechci). Pořád ER9x?

Tohle bude dost subjektivní záležitost tj. někomu vyhovuje ER9X a jinému zas gruvin9x apod.
Mrkvak

#249 Příspěvek od Mrkvak »

Jinak, mohl by mi někdo nafotit zevnitř FlySky a origo Turnigy vysílací modul? Docela by mě zajímalo proč ta serva ujíždí, T9X mám objednanou tak budu zkoumat, ale jiný modul zatím neplánuji.
olisoft

#250 Příspěvek od olisoft »

Podla fora na HK v jednej serii origo modulov bola stabilizacia riesena inak ako krystalom. Predtym aj potom to riesili s nim, takze to uz neuchadza v aktualne predavanych kuskoch.
Mrkvak

#251 Příspěvek od Mrkvak »

Hmm, já zas na nějakém HK fóru četl že za to může špatně dimenzované chlazení u stabíku (7805), tak jsem chtěl kouknout. No, ale uvidíme.
coro

#252 Příspěvek od coro »

olisoft píše:Podla fora na HK v jednej serii origo modulov bola stabilizacia riesena inak ako krystalom. Predtym aj potom to riesili s nim, takze to uz neuchadza v aktualne predavanych kuskoch.

Mám FlySky vysielač s Flysky modulom ktorý má anténu priamo na sebe, a mierny posun stredu som pozoroval aj ja. Je to dosť malá výchylka ale mohlo by to na presných modeloch (a hlavne tak urobených že sa pri zmene teploty neposúvajú kormidlá vplyvom rozdielnej tepelnej rozťažnosti struny bowdenu voči plastom, guličkám či laminátu) aj dosť vadiť.

Ak to beriem ako rádio pre začiatočníka, bol to možno najhorší problém, lebo inak ten systém funguje nadmieru spoľahlivo, chytá sa na signál po zlomkoch sekundy aj na kilometrovú vzdialenosť a neblbne, nechaosí servami mimo dosahu a ani nemrzne ...

To je potvrdená informácia, že nové už to nerobia?
Pohľadom na modul a na fotky čo som kde vygooglil, sa mi zdá že osadenie modulov je rovnaké, mal som najprv pocit že možno len nastavenie procesora niekto zvolil také že beží na interný RC oscilátor aj keď tam kryštál je, alebo skorej použili lacnejší keramický rezonátor (a to neviem či by bolo možné zameniť za kryštál bez zmeny nastavenia v procesore)..

Chladením asi nič nevyriešite, leda že by to trvalo dlhšie a možno že by bol trochu menší vplyv zohrievania modulu vlastným teplom, ale iná teplota vzduchu (dnu/von/teplý z auta/mráz...) by sa prejavila aj tak.
Mrkvak

#253 Příspěvek od Mrkvak »

coro píše:Pohľadom na modul a na fotky čo som kde vygooglil, sa mi zdá že osadenie modulov je rovnaké, mal som najprv pocit že možno len nastavenie procesora niekto zvolil také že beží na interný RC oscilátor aj keď tam kryštál je, alebo skorej použili lacnejší keramický rezonátor (a to neviem či by bolo možné zameniť za kryštál bez zmeny nastavenia v procesore).

Ani bych se moc nedivil. Někde jsem našel jakési schéma, které ale už údajně není aktuální. A fotku aktuálního modulu na které by byl k přečtení typ toho uC jsem nikde nenašel - ale jestli tam je nějaké AVR tak to skoro určitě flashnout půjde, změna parametrů hodin = změna 1B.
Se záměnou krystal-keramický rezonátor (a obráceně) jsem nikdy neměl problémy.
coro

#254 Příspěvek od coro »

No keď hovoríš že by mohla fungovať zámena, takk keď bude trochu viac času tak ten modul oželiem a skúsim tam pozrieť, kúpiť a vymeniť kryštál (čo si myslím že by mohol byť len keramický rezonátor)..
Drondys

#255 Příspěvek od Drondys »

Nedávno RiMr testoval jednu Turnigy modul, který ujížděl z výchozí hodnoty 1500 na testeru za zhruba 10 minut po zapnutí o cca 10 až 20 což je dost zatímco modul z FS-TH9X měl posun tak minimální (cca 1 až 2), že by to dle mého názoru vůbec nevadilo ani u háklivějšího modelu, protože hodnota 1 až 2 je obvykle mimo rozlišovací schopnost serv. Info k tomu psal RiMr viz tento odkaz a viz tento odkaz. Koho to zajímá ohledně podrobností k tomu jak to testoval atd. tak se poptejte RiMra přes SZ viz tento odkaz.

Takže nepanikařte a nejprve se ujistěte o kolik přesně vám to ujíždí, protože ujetí o jeden nebo dva body oproti středu 1500 je opravdu naprosto zanedbatelné.

Pokud vám to bude ujíždět podstatně více jako tomu bylo u toho modulu Turnigy co testoval RiMr pak pokud máte tu možnost tak reklamovat. Pokud tu možnost nemáte tak můžete zvolit jednu z níže uvedených možností:

1. Se zachováním původních přijímačů tj. výměna za modul FlySky, který se dá koupit samostatně na eBay viz tento odkaz.

2. Bez zachováním původních přijímačů tj. výměna za modul FrSky + nové přijímače. S modulem FrSky získáte navíc mimo jiné FailSafe, které u většiny přijímačů FlySky vůbec není k dispozici a pokud si pořídíte telemetrický modul a přijímače tak získáte navíc i sledování kvality signálu za letu se zvukovým upozorněním na pokles signálu a navrch ještě další možnosti telemetrie.
Odpovědět

Zpět na „Turnigy T9x“