Nabíjení vysílačových Akku

NiCd, NiMH, LiPol, LiIon, LiFe, Pb...
Odpovědět
Zpráva
Autor
xsukk
Kontaktovat uživatele:

Re: nabíjení vysílačových Akku

#76 Příspěvek od xsukk »

Ano, to jsem cetla ...:-)
http://www.rcalbum.com/index.php?action=udtl&id=1872;&mbck=6550
coro

#77 Příspěvek od coro »

Doktor píše:Ještě tady nepadla varianta klasické staré dobré NiCd. Když mam vybito, tak za 1h mam zase nabito. :wink:

Za 1h..., to je tak prúdom 800mA = 1C ?
Narážam na to že majú malú kapacitu, a pri normálnej sade napr tých Eneloop NiMH, sa 1A nabíjaním dobije za hodinu viac - aj keď to nie je doplna..
Plus to že sa dá čakať zrýchlenie samovybíjania pri klasických NiXX (aj NiCD).
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od jyrry »

jyrry.webnode.cz
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#79 Příspěvek od Doktor »

>coro
V mém případě se jedná o rigo pack z Eclipse NiCd 9,6V 600mAh. Automatické režimy jak u iCh tak u MCUDPII tam volí proud kolem 0,6A. Tedy 1C. Aku samotnou to sotva ohřeje. Takhle už ta sada jede od roku 2001 a vysílač na ni do alarmu jede stále 3h jako za mlada. Já na té aku nepozoruju zatim vůbec žádné známky stárnutí. Zda si tim zvýšim samovybíjení vůbec neřešim, protože když s ní jedu s nějakým motorákem na asfalt, tak ji musim kvůli době strávené na letišti stejně naplno nabít (3h na letišti utečou co by dup) a když si jdu za barák skočit s termikem, tak ji stejně po dvou hodinových letech zase dobíjim. Tenhle režim u takovéto aku mi prostě max. vyhovuje. Jakékoli aku NiCd AA třeba od Sanya nemůže být problém nabíjet 1C. Když nebude aku vybitá až na samé dno, tak ta 1 hodinka stačí na nabití zcela v pohodě aniž by to aku nějak zásadně ohřálo. Ale jak řikam v mém případě je to ideální provoz pro můj styl létání a zmíněnou kapacitu aku. Když by tam byla aku 1000mAh, tak by to asi fungovalo stejně. Už sem si kolikrát řikal že by to tu kapacitu chtělo vyšší, ale je mi líto vyhodit zcela funkční sadu. Uvidim za dalších 10 let. Třeba na tu výměnu potom dojde. :wink:
shake13

#80 Příspěvek od shake13 »

xsukk píše:Ano, to jsem cetla ...:-)

A kolko hodin denne lietas, ze ti nestacia NiMh akumulatory? Kolko ti vydrzia? Ake mas nastavene napetie na alarm?
Gaui 100,Rex 450,Prôtos 500,Frenzy TZ 50,Logo 600SE,FX18 DSM2,JR 9 DSM2,
MAX,Rival,BN-2 Islander
pikus 1
Kontaktovat uživatele:

#81 Příspěvek od pikus 1 »

xsukk píše:Ano, to jsem cetla ...:-)

Tak tedy jestli jsi to opravdu četla pozorně, tak si tedy uvědomuješ, že bez výmeny lineárního stabilizátoru za spínaný riskuješ to, že si odpálíš koncák.. :wink:

No držím palce... :D :D
K létání nepotřebuji mít v dosahu trafostanici...
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#82 Příspěvek od jyrry »

To xsukk: jeste porad je moznost pouzit ne LiPol ale LiFe... Ty se nabiji na 3.6 V na clanek a dost rychle to po nabiti spadne na 3.5 V na clanek. Napeti sady 3s je pak zcela v relaci s osmi clanky NiMh. Straseni s pretizenym stabilizatorem pak jde mimo.
jyrry.webnode.cz
Vratislav Kocinec

#83 Příspěvek od Vratislav Kocinec »

Zdravim. Mám taky DX 7. Mám tam origo NIMH 1500. Nabíjim 0,6 A a nemá žádný problém. Delta pack mám 10mv na článek. Baterky se ani nezahřejí a vydrží to hrozně dlouho. Letecký den mám tak tři hodiny a mohl bych aspoň pětkrát posobě. Vysílačka hrozně málo žere. To přijímačové 2000mah vydrží tak ty tři hodiny. O lipolku nebo life nemám zájem. Lítám benzíňák.
Čau
xsukk
Kontaktovat uživatele:

#84 Příspěvek od xsukk »

shake13 :
Když jdu létat, tak na poli strávím ke tří hodinám. Každopádně o to mi až tak nejde. Jenom jsem časově vytížená a prefuruji , když by se mi rádio prostě nabilo rychleji - nabít a letět... ( a nechci to nechat nabíjet bez dohledu, jsem hodně opatrná)

pikus 1 :
No takovýhle zásahy do tý vysílajdy dělat nechci. Nechci přijít o záruku a vysílačku zároveň :D

jyrry:
Děkuju za tip :-) Když tam teda dám tu Life tak vydrží stejně co Lipo, nabije se stejně rychle a ani nezatíží ten stabilizátor a navíc nemusím nic upravovat? Chápu to dobře? Má to ale nějaký nevýhody?
xsukk
Kontaktovat uživatele:

#85 Příspěvek od xsukk »

Vratislav Kocinec píše:Zdravim. Mám taky DX 7. Mám tam origo NIMH 1500. Nabíjim 0,6 A a nemá žádný problém. Delta pack mám 10mv na článek. Baterky se ani nezahřejí a vydrží to hrozně dlouho. Letecký den mám tak tři hodiny a mohl bych aspoň pětkrát posobě. Vysílačka hrozně málo žere. To přijímačové 2000mah vydrží tak ty tři hodiny. O lipolku nebo life nemám zájem. Lítám benzíňák.
Čau

0,6 A není to moc? :o Já nabíjím 0,1 a někdy 0,2
pikus 1
Kontaktovat uživatele:

#86 Příspěvek od pikus 1 »

xsukk píše:pikus 1 :
No takovýhle zásahy do tý vysílajdy dělat nechci. Nechci přijít o záruku a vysílačku zároveň :D

V tom případě Ti nerozumím... :?
Nechceš přijít o záruku a nechceš přijít o radio..., ale chceš tam dát Lipolku... :lol:
Tak to fakt nechápu!
Vratislav Kocinec

#87 Příspěvek od Vratislav Kocinec »

xsukk píše:
Vratislav Kocinec píše:Zdravim. Mám taky DX 7. Mám tam origo NIMH 1500. Nabíjim 0,6 A a nemá žádný problém. Delta pack mám 10mv na článek. Baterky se ani nezahřejí a vydrží to hrozně dlouho. Letecký den mám tak tři hodiny a mohl bych aspoň pětkrát posobě. Vysílačka hrozně málo žere. To přijímačové 2000mah vydrží tak ty tři hodiny. O lipolku nebo life nemám zájem. Lítám benzíňák.
Čau

0,6 A není to moc? :o Já nabíjím 0,1 a někdy 0,2

Nemyslim. 1C na 1500 mah je 1,5 A. Takže já nabíjim tak 0,4 C. T o že nabíjíš 0,1 nebo 0,2, tak nabíjíš přes celou noc. Já nabíjím tak do dvou hodin. Dělám to tak už tři roky a nemám žádný problém. To lipolky které mám a lítám s nima v letadlech, už jsou dávno nafouklí a nemaj výdrž.
pikus 1
Kontaktovat uživatele:

#88 Příspěvek od pikus 1 »

Vratislav Kocinec píše:Nemyslim. 1C na 1500 mah je 1,5 A.

To je sice pravda,ale ne u Nimh... :wink: 1C je moc! Asi ti někdo vymazal desetinou čárku.. :D :D

Nabíjení NiMh 0.1C je sice v pořádku :) , ale zbytečné a zdlouhavé...
Nabíjení 0.3- 0.5C je naprosto v pohodě..
Vratislav Kocinec

#89 Příspěvek od Vratislav Kocinec »

pikus 1 píše:
Vratislav Kocinec píše:Nemyslim. 1C na 1500 mah je 1,5 A.

To je sice pravda,ale ne u Nimh... :wink: 1C je moc! Asi ti někdo vymazal desetinou čárku.. :D :D

Nabíjení NiMh 0.1C je sice v pořádku :) , ale zbytečné a zdlouhavé...
Nabíjení 0.3- 0.5C je naprosto v pohodě..

To jo. To 1C jsem použil pouze na přepočet. Nabíjim 0,6 A, to znamená asi 0,4C
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#90 Příspěvek od jyrry »

xsukk píše:.......

vis co? sezen si pack AA Eneloop, testni je pri nabijeni 1A a bude klid. Ja jsem mimo modelarinu taky bastlic a experimentator a radsi nebudu radit co spokojene uzivam ja a neni to obecne rozsirene....
jyrry.webnode.cz
Odpovědět

Zpět na „Akumulátory“