hitec aurora vs. graupner mx-16 hott vs. futaba t8 fg
Re: hitec aurora vs. graupner mx-16 hott vs. futaba t8 fg
Dá de létat téměř s každou. Mám známého a dodnes léta s vlastnoručně vyrobenou helinou bez gyra a dalších vymožeností. Na obyčejnou 15let starou vysílačku.začínal v době kdy plyn byl ještě na nožní pedál.Samozřejmě, že ne 3D ale maketově to zvláda. Tomu říkám borec.
T-REX 700N/ Goblin 700Spirit ,PROTOS, EXTRA 330L 3W157 futaba FG12 2,4Ghz
Homer.Simpson píše:Takze odhliadnuc od toho, ze je T8 lepšie vybavené rádio na heli.
Je Aurora plne postacujuce radio na lietanie s heli alebo nie?
Podla toho, ze si s nou vydrzal lietat cez rok, tak na tom asi az tak zle nebude, alebo sa mylim?
Proste sa mi nechce verit, ze stovky(mozno tisicky) ludi s nou lietaju heli dennodenne a zamerne by sa limitovali.To mi vazne hlava nebere.Sorry
Peace
A jak ti hlava bere situaci, že desetitisíce lidí denodenně jezdí fabíí, zatímco by mohli jezdit oktávkou, co oktávkou, ferrari, houby ferarri, rollsem!
Sakra, vždyť oni se záměrně limitují! Co s tím???
- Homer.Simpson
zdzd píše:Homer.Simpson píše:Takze odhliadnuc od toho, ze je T8 lepšie vybavené rádio na heli.
Podla toho, ze si s nou vydrzal lietat cez rok, tak na tom asi az tak zle nebude, alebo sa mylim?
Proste sa mi nechce verit, ze stovky(mozno tisicky) ludi s nou lietaju heli dennodenne a zamerne by sa limitovali.To mi vazne hlava nebere.Sorry
Peace
A jak ti hlava bere situaci, že desetitisíce lidí denodenně jezdí fabíí, zatímco by mohli jezdit oktávkou, co oktávkou, ferrari, houby ferarri, rollsem!
Sakra, vždyť oni se záměrně limitují! Co s tím???
Jasne ked ma niekto na Auroru tak urcite na T8 nevie dolozit
Futaba T-14MZ,Proxima II,Skywalker EPO,DJI F450 + NAZA M V2 + H3-2D,Tricopter
Homer.Simpson píše:Jasne ked ma niekto na Auroru tak urcite na T8 nevie dolozitJa koncim tu to vazne nema zmysel...
Protože jsi si zbytečně naběhnul a neseznámil jsi se lépe s těmi porovnávanými TX.
Co se týče funkcí pro heli, tak to už se tady vysvětlovalo.
Co se týká "plošníků", tak na tom je Futaba vybavením ještě lépe, protože to má o 5 kanálů navíc.
Naproti tumu Futaba má horší provedení vlastní skříně TX, není tam dobře vyřešená ta regulace tuhosti plynu a HLAVNĚ - nemá telemetrii.
Kdyby jsi to střízlivě zhodnotil, tak připustíš, že Futaba je proti A9 výrazně lepší co se týká vybavení, pokud pomineš telemetrii. V téhle třídě a za tu cenu nemá proti sobě v současnosti konkurenci. Má to ale jediný vážný háček. Připravovaná telemetrie Futaby tam v žádném případě nepůjde instalovat, zájemce o tuhle věc bude muset vyměnit TX.
Co se týká spolehlivosti přenosu tak Futaba je asi nejspolehlivějším a nejméně náchylným systémem k nějakému kiksu. Ale ani Hitec není problémový co se týká systému (těch několik událostí co se tady inzerovalo nakonec skončilo jinak) - pomíjím vyloženě závady TX,RX a ten přiblblý FS.
Takže kdybych se měl rozhodovat podle toho co ten který TX umí a jak je to mechanicky provedené, tak jednoznačně zvítězí Futaba.
Kdybych současně vyžadoval kompaktní telemetrii, tak musím tu T8 opustit a uvažovat o A9.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Homer.Simpson píše:.....
Takze odhliadnuc od toho, ze je T8 lepšie vybavené rádio na heli.
Ne nemýlíš. Je natom uplně stejně jako Dx6i nebo Dx7. To jsou pro heliny rádia taky dostačující stejně tak dobře jako A9. Možno podotknout že A9 počtem kanálů stačí i na NITRO heliny. Stejně jako Dx7 -tam dx6i jaksi kulhá. To co má A9 a co jsem použil je dost podobné s prve jmenovanýma. ( Dx6i / Dx7) Vlastně A9 byla pro mne zbytečný luxus. Ty sámé funkce. Jen je o dost dražší.
Důvody proč jsem od A9 utekl:
1) FS, pro heli nepužitelnej.
2) Nemá kompenzaci desky cykliky a úprvu rychlosti serv. (zprvu zvědavost v praxi jsem to začal používat až později)
3) Nenmá Swash ring (poměrně užitečná funkce a návyková
Tohle vše, v TEHDY (rozdíl pár stokorun) stejné cenové relaci s A9, nabízí T8FG.
A9 jsem prodal s čistým svědomím starému pánovi který létá plošníky a s helinama tehdy odmítal mít cokoliv společného.
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
JMalik píše:.....
Takže kdybych se měl rozhodovat podle toho co ten který TX umí a jak je to mechanicky provedené, tak jednoznačně zvítězí Futaba.
......
Promiň ale s tímhle nemůžu souhlasit. Pokud se bavíme o T8FG asi nevíš jak vypadá A9. Ta je udělána daleko lépe. Od ergonomie (přiznávám můj dojem) až po mechanické provedení a obsluhu.
T8FG vypadá v porovnání s A9 jako plastová hračka.
Homer.Simpson píše:[Jasne ked ma niekto na Auroru tak urcite na T8 nevie dolozitJa koncim tu to vazne nema zmysel...
Takže už jsi dostal od víc lidí vysvětleno, v čem ja T8 lepší na letadla i heli oproti A9. Já zmínil, a to se ti taky nelíbilo, na funkční problémy Aurory. Že nekecám, tak i stačí zde na foru najít téma např. A9 a stopky
- Homer.Simpson
jeremi píše:O těch problémů je daleko víc, stačí jen hledat a hlavně chtít hledata pokud to zdůvodňuješ počtem prodaných kusů, tak to je jen tvůj odhad. I kdyby třeba A9 měla dva problémové kusy z tisíce (a to fakt dost pochybuju) a T8 jen jeden, tak je to pořád o 100% horší výsledek
Ty mne ides nieco pisat o objektivnosti?
Treba citat prispevky tak ako ich pisem a nie tak ako by si chcel aby som ich pisal....
Takze citaj toto:
Obe su na priblizne rovnakej urovni, aj ked je na tom T8 lepsie.(pan JMalik a par dalsich mi dali nepriamo zapravdu, co si vazim.)
Miesto tohoto:
"Aurora its the best of the world, and futaba T8 ist biggest shit."(Toto vazne nie je moj nazor ani som to tu tak nikdy neprezentoval.Jedine co som tu pisal je, ze je pre bezneho uzivatela plne postacujuca a neni NUTNE siahnut po T8)
Homer.Simpson píše:jeremi píše:O těch problémů je daleko víc, stačí jen hledat a hlavně chtít hledata pokud to zdůvodňuješ počtem prodaných kusů, tak to je jen tvůj odhad. I kdyby třeba A9 měla dva problémové kusy z tisíce (a to fakt dost pochybuju) a T8 jen jeden, tak je to pořád o 100% horší výsledek
Ty mne ides nieco pisat o objektivnosti?
Treba citat prispevky tak ako ich pisem a nie tak ako by si chcel aby som ich pisal....
Takze citaj toto:
Obe su na priblizne rovnakej urovni, aj ked je na tom T8 lepsie.(pan JMalik a par dalsich mi dali nepriamo zapravdu, co si vazim.)
Miesto tohoto:
"Aurora its the best of the world, and futaba T8 ist biggest shit."(Toto vazne nie je moj nazor ani som to tu tak nikdy neprezentoval.Jedine co som tu pisal je, ze je pre bezneho uzivatela plne postacujuca a neni NUTNE siahnut po T8)
Tak ti to řeknu jinak. Já ve svých 50 už mám dost zkušeností, abych se řídil svým rozumem a nepotřeboval někoho, kdo by mi přikyvoval. A že A9 má PODSTATNĚ víc problémů než T8 je jasné každému. kdo umí trošku číst a třídit získané informece. takže pokud někdo chce info, zda A9, T8 či Mx-16, tak bohužel zrovna v otázce spolehlivosti je A9 na chvostu. Takže za mě A9 (A hitec obecně) doporučuji jako poslední. A klidně si můžeš myslet, že jsem zaujatej. Měj se, čus
- Homer.Simpson
Uz si trapny.Pises mi tu o objektivnosti a sam sa prezentujes ako zaujaty
Ty mas problem priznat co je zrejme.Ja som svoj omyl uznal.Ja nemam od Hitecu zaplatene ani Aurory nepredavam takze tak.Aby si nepochyboval tak mam na ceste T14MZ(FUTABA) To je radio, za ktore som ochotna vymenit A9.T8 nie.
Preco nereagujes na to co si aurore vytkol?
Preco nereagujes na to co si aurore vytkol?
Homer.Simpson píše:Co sa tyka toho nastavenia butterlfy, tak mam nastaveny na pake plynu a to tak ze do pol drahy paky sa vysuvaju iba klapky a ked potrebujem tak od polky sa pridaju kridielka.VOP nemam na viac bodovej krivke,lebo to nepotrebujem.Pokial by som to potreboval, mam pre nu volny mix so 7-bodovou krivkou.Samozrejme ked prepnem letovy rezim je na pake motor.Co viac treba?
Homer.Simpson píše:Obe su na priblizne rovnakej urovni, aj ked je na tom T8 lepsie.
Možná bychom si mohli upřesnit význam slova "přibližně". Nedávno se tu někdo snažil tvrdit, že "zevrubně" znamená jen letmo či povrchně. Není toto podobný případ?
Když někdo začne tvrdit, že relativně nespolehlivá věc s méně funkcemi a 9-ti kanály je "přibližně" na stejné úrovni jako velmi spolehlivá věc s více funkcemi a 14-kanály, vypadá to přinejmenším divně.
I když už tu byly i lepší perly, to je pravda. Objevily se i myšlenky, že A9 je mnohem pokrokovější než T12FG, protože má dotykový displej, případně to, že T12FG je technicky zaostalá, protože nemá telemetrii.
Všechno to znamená jediné. Autoři výroků ve skutečnosti neví o čem se baví.
Homer.Simpson píše:Aby si nepochyboval tak mam na ceste T14MZ(FUTABA) To je radio, za ktore som ochotna vymenit A9.T8 nie.
A proč ne T12FG? Rozdíl mezi T12FG a MZ14 je totiž menší, než mezi A9 a T8FG.
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
jeremi píše:.... A že A9 má PODSTATNĚ víc problémů než T8 je jasné každému. kdo umí trošku číst a třídit získané informece. takže pokud někdo chce info, zda A9, T8 či Mx-16, tak bohužel zrovna v otázce spolehlivosti je A9 na chvostu. Takže za mě A9 (A hitec obecně) doporučuji jako poslední. ....
Informace na DF bejvaj ty jediné správně
Ono jde také o to jak ty informace kdo podá. Tvrdit že Hitec a A9 je špatná bych si nedovolil. Lítat éra - mám ji ještě dnes.
- Homer.Simpson
Myslel som to skorej tak, ze neni uplne nezbytne kupovat T8 pred A9.Ale bavime sa o beznom uzivatelovy co ma doma nejaky 7-8 kanalovy vetron a ku tomu nejaky ten mixer.Ved uz som niekolko krat pisal ze je na tom lepsie.Preco, to ste uviedli Vy.Pokial niekto chce lietat makety alebo primarne heli kde vyuzije to co ponuka T8 navyse tak neni o com, tie prachy navyse za to stoja 
Ale pokial sa jedna o 14-kanal tak tam je cenovy rozdiel vyraznejsi(cena 14k primaca je cez 150€).
Ale pokial sa jedna o 14-kanal tak tam je cenovy rozdiel vyraznejsi(cena 14k primaca je cez 150€).
OPR píše:JMalik píše:.....
......
Promiň ale s tímhle nemůžu souhlasit. Pokud se bavíme o T8FG asi nevíš jak vypadá A9. Ta je udělána daleko lépe. Od ergonomie (přiznávám můj dojem) až po mechanické provedení a obsluhu.
T8FG vypadá v porovnání s A9 jako plastová hračka.
Možná si jenom špatně rozumíme.
Futaba je funkcemi a kanály lepší TX než A9, A9 má lepší mechanické provedení. Po zvážení obou hledisek bych se rozhodnul pro Futabu.
(Z hlediska mechanického provedení má Futaba horší celou skříň vysílače, z pohledu ergonomie je to věc názoru, přesto u Futaby je velmi slabé místo - špatně přístupné boční ovladače)
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka