Homer.Simpson píše:Jasne aj VOP s SOP dam na "V"
Ved aero brzdy sa nemusia vyklapat nezavysle, tak az tak by som to nehrotil...
Su tu ludia co lietaju, homemade helikoptery bez gyra na nepocitacovych vysielackach....To je podla mna, nieco, co si zasluzi obdiv
Na druhej strane su tu ludia co nevyuziju ani 30% svojej vysielacky a su schopny hadat sa, ze len ta ich je naj a ziadne ine riesenie neexistuje.
Ide o to, ze nie kazdy je schopny(ochotny) vsetky svoje volne prostriedky investovat do svojho konicka a napr cenovy rozdiel medzi vysielackami moze znamenat kupu/nekupu noveho modelu.
Ja osobne by som mal radsej doma viac modelov a vysielacku na hranici svojich moznosti(stale plne postacujucu), ako vysielacku co plne nevyuzijem a nemat s cim lietat
Ale je to IBA MOJ NAZOR a ja nie som objektivny...
Je to skutečně jenom o názoru.
Já to vidím třeba obráceně:
Mít doma radši méně letadel, ale ty mít v dokonalém stavu, ne šunky.
(Proč jsou dobré třeba ty brzdy na samostatných kanálech na to přijdeš hned jak to budeš dělat a mechanicky nastavovat ).
Takže souhlasím s tím, že se dá létat třeba pětimetrový větroň na čtyřkanálu,vrtulník domádo bez gyra....., protože dřív se to létalo a taky to letělo. Jde jenom o to co od toho vyžaduješ a jak jsi ochotný s tím mlátit o zem.
(Podívej se do posledního čísla časopisu RC Revue.
Pan Kroufek tam popisuje např. serva Aostar za 120,- , které na závěr hodnotí jako dobrá a vhodná. To servo absolutně nestředí a 10,3 h s tím nalétal jenom proto, že to bylo v modelu, kde se prakticky nevrtělo, protože jinak by odešel ten trimr co je na místě potenciometru.
Na jiné stránce je digitální mikrometr za 325,-. Je to z plastu, už teď to má přesnost 0,1mm. K čemu je to dobré?
No a nakonec perlička na straně 77. Nějaký ujetec sešrouboval "pult" na Optika z dílů ze stavebnice Merkur. Je to nechutný párač tepen, větší obludnost jsem ještě neviděl.
Důvod?
Stálo to 0 korun!
Takže takhle si já modelařinu nepředstavuji.)
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka