Fotografování z ptačí perspektivy

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
rostac
Kontaktovat uživatele:

Fotografování z ptačí perspektivy

#1 Příspěvek od rostac »

Jde nastavit servo u Aurora 9 tak, aby byla při stlačení spouště malá prodleva mezi zaostřením a domáčknutím.
Trinom

Re: Fotografování z ptačí perspektivy

#2 Příspěvek od Trinom »

Pokud má třípolohový přepínač, jehož poloha jde poslat na výstup přijímače, tak bych použil ten. Měl bys tak možnost ručně ovládat stisk zaostření i spouště.
Tricopter ála RCExplorer, Rabbit, FlySky TH9x
Tamiya TT-01D typ E, FlySky GT3
rostac
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od rostac »

Dík za radu. Taky jsem nad tím přemýšlel, ale mám tam jen jeden třípolohový a ten potřebuji na styl létání. Ale mám tam i trimr s nulovou polohou ve středu, která navíc v této poloze ještě pípne, tak snad tím. Hned jak mi přijde z opravu přijímač, tak to vyzkouším. Ty máš postaveného trikoptéra? Já dodělávám Y6 hexakopter a jsem úplný začátečník a potřebuji sem tam poradit.
jova
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od jova »

Doporučuji mezi spoušť a servo vložil nějaký pružný element, já používám pružinky v trubičce. Osobně fotím bez namáčknutí a foťák si to vždy nejdříve zaostří a pak teprve vyfotí. To namáčknutí se používá pokud potřebuješ skutečně něco vyfotit v přesně stanovený okamžik (dáš mu čas na zaostření), nebo když potřebuješ fotit něco, co je mimo ostřící zónu. Například předmět v popředí. Pak nejdříve namíříš na ten předmět, namáčkneš a pak natočíš na celek a domáčknutím fotíš. Při snímcích z letadla to většinou není třeba. Stačí správně nastavit druh ostření. To trimrování se hodí, například když přejdu z tepla do zimy tak mi to občas jenom foťák namáčkne a snímek nevyfotí a musí se trochu trimrem to servo doladit.
Přílohy
10.jpg
EPP samokřídla
fotky: https://mapy.cz/fotografie?fotomapy&x=15&y=49&z=8&aid=861
rostac
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od rostac »

U mého foťáku Olympus E PL1 to potřebuje na zaostření 1vt.
Dal bych to i na manuál ostření, ale jakmile vypnu foťák, musím znovu nekonečno manuálně zaostřit. Ještě vyzkouším navolit pro servo co nejmenší otáčky. Spoušť jsem vyřešil co nejjednodušeji. A možná na tu pružinu i dojde.
Přílohy
P1062200.JPG
rostac
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od rostac »

Ještě jsem chtěl napsat, že to zasouvám do sáněk blesku.
HonzaS

#7 Příspěvek od HonzaS »

Rosťo a ty chceš jen tak fotit, nebo to budeš mít i zaměřované, případně s FPV? Jinak hodně štěstí s Y6... Ale pokud nemáš s těmahle věcma zkušenosti, nevím, jestli Y6 je ideální volba pro začátek... Je tam hodně problémů, o kterých zatím asi netušíš. Ale na to přijdeš... :wink:
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
jova
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od jova »

rostac píše:Ještě jsem chtěl napsat, že to zasouvám do sáněk blesku.

Pak by tu pružinu mělo spolehlivě nahrazovat to pružné rameno cuprextitu.
A to si ten foťák při stisknutí spouště rovnou naplno nedokáže zaostřit? To se mi nějak nezdá. Ta 1 sekunda za letu se ani nepozná. To by jsi musel dělat lopingy aby jsi na fotce neměl to co vidíš při stisknutí spouště.
EPP samokřídla
fotky: https://mapy.cz/fotografie?fotomapy&x=15&y=49&z=8&aid=861
rostac
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od rostac »

Schválně jsem to byl vyzkoušet znovu a při zmáčknutí spouště bez namáčknutí zaostření je to rozmazané. To ramínko z cuprexitu opravdu pruží a využívám toho, škoda jen, že ta spoušť je tak citlivá, kdyby byla tvrdší tak je to vyřešené.
Trinom

#10 Příspěvek od Trinom »

taky mám olympus (takovej starej krám kompaktní) a u toho se mi osvědčilo rychle zmáčknout naplno spoušť a hned pustit. Pak foťák zhruba dvě vteřiny chřoupe ostřením a pak teprv cvakne. za ty dvě vteřiny už stačíš bez obtíží foťák ustabilizovat.

S tricopterem taky začínám, takže ode mě moc rady zatím nečekej, spíš bych je taky potřeboval :D
A nevím, jak ty, ale já si to přibírám k RC autu, takže s letadly taky nic moc zkušenost.
Tricopter ála RCExplorer, Rabbit, FlySky TH9x
Tamiya TT-01D typ E, FlySky GT3
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“