Výměna Li-pol baterka do kamery Fly cam one 2

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Garmen

Výměna Li-pol baterka do kamery Fly cam one 2

#1 Příspěvek od Garmen »

Mám dotaz ( nikde jsem ho zde nenašel,tak se nezlobte jestli jsem se překoukl )jak výjmout baterky z kamerky Fly cam one2. nikde jsem nenašel žádné šroubky a nevím jak do toho,aby mě toho v ruce nezůstalo víc než má :D .Nemáte s tím někdo zkušenosti nebo popsaný nějaky návod na demontáž.Předem díky za odpovědi.
kovaco

Re: Výměna Li-pol baterka do kamery Fly cam one 2

#2 Příspěvek od kovaco »

Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
Garmen

#3 Příspěvek od Garmen »

Koukal jsem tam ale o rozebiratelnosti jsem se tam nic nedočetl,potřebuju vyměnit starou baterii za novou ( již koupenou ) ,a nechci do toho moc vrtat ,jinak ještě jednou díky
kubadera
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od kubadera »

teď to budu dělat kamarádovi na jeho kamerce. Není to nic složitého:
stačí vložit ostří nože do rohu do drážky a lehce otočit, s lupnutím se dvě půlky kamerky oddělí. Totéž v dalším rohu atd. ... Jen vypadne kupolka toho senzoru, ale ta se tam jen položí až to budeš zase scvakávat.
Baterka je placatá lipolka, přilepená oboustraně lepícím polštářkem k desce s plošňákem a připojená k desce přes konektor. Protikus konektoru má ještě kus drátku a ten je napájen na desku. Lipolka je 1S, neměl jsem jinou tak jsem z balančního konektoru 2S vytáh napětí z jednoho článku a makala bez problémů.
Nyní čekám na 2S 500mAh, objednal jsem si i protikusy balančního konektoru a hodlám mu to zapojit takto:
černej mínus spojím natvrdo s mínusem z balančního konektoru a na červenej plus dám asi bullet 2mm. Na protikus balančního dám dva protikusy bulletu 2mm a při lítání se kamerka zapne vždy jednou na jeden článek z toho 2S a potom zase na druhý, takže defacto bude mít kapacitu 2x 500mAh. Ano, bude se kazit baterka nestejným čerpáním z článků, ale při ceně těchto malých baterek...

Pokud to nechceš dělat takhle "složitě", viděl jsem u Pecky i 1S článek pro nějakej mikrovrtulník a dokonce se stejným konektorem, kapacita tuším 350mAh (originál je tuším 200mAh). Ale stojí asi 350 Kč. Maj i vyšší kapacitu (myslím že 500mAh), ale ta už nemá ten konektor.
Garmen

#5 Příspěvek od Garmen »

Ja jsem kupoval tady http://www.jino.cz/li-pol-pro-flycamone ... -3566.html tak uvidíme. Jinak díky za info. Myslel jsem si že to budu muset asi udělat tak jak to popisuješ
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“