Jaký je to diferenciál?

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
DonEmilio

Jaký je to diferenciál?

#1 Příspěvek od DonEmilio »

Ahoj,
mám prosbu, nevíte-li někdo, jaký je v příloze diferenciál? Pro jaké to je měřítko auta a kde případně přijít ke zbytku nápravy? Nikde se mi nepodařilo jej vygooglit. Je to tak 10, možná i víc let staré.
Přílohy
difer2.JPG
difer1.JPG
Maximo

Re: Jaký je to diferenciál?

#2 Příspěvek od Maximo »

to by chtělo i nějaký rozměry pane, bez nich se měřítko dost těžko určí,aledle všeho je to zadní náprava z nějakej starej placky, podle toho že je kolo difu hnaný na přímo....
Swift 2, FunCub by Multiplex, Blade mSR, T-rex 250, Losi XXX-S/G, TRF415 MSX, SCX-10 a další
DonEmilio

#3 Příspěvek od DonEmilio »

Nojo, průměr velkého kola 43 mm včetně zubů, průměr díry na osu je 5mm. Bylo to hnáno Speedem 600. Vnější průměr hnaného kola včetně pneu byl kolem 50 mm.
martys

#4 Příspěvek od martys »

tak takovýto diff jsem viděl naposledy před více jak 20-ti lety a jezdil jsem ho v zadokolce 1:12, která byla komplet domácí výroby i konstrukce. Škoda, že jsem si to autiko neschoval, dnes by to byla dost rarita - Porsche 911 s laminátovou kastlí :D

Ten diff jsem kupoval od jednoho z tehdejších modelářů (už netuším kdo to byl), ale jen ta kolečka. Ani nevím jestli nebyl také domácí výroby, nebo jestli ho ten dotyčný odněkud nevozil.

Jestli to není tajné, odkud ho máš ?
VBC Racing, Sanwa, Team Orion
horpak

#5 Příspěvek od horpak »

nějakej takovej diff jsem měl kdysi v hračce ze supermarketu :D
Pajik_CZ

#6 Příspěvek od Pajik_CZ »

i já bych se připojil k myšlence, že to bude něco zadohrabovýho, formule, placka nebo něco podobnýho :) Jaká je délka osy?
zase jen na zemi...
DonEmilio

#7 Příspěvek od DonEmilio »

No kdysi jsem od příbuzného dostal komplet takovejhle diferák ve dvou kouscích, jeden s osou a kolečky komplet a ještě přední koly a laminátová karoserie. K tomu jsem podle karoserie udělal z kuprexitu podvozek, uložení předních kol jsem lil z epoxidu a regulátor jsem dělal podle nějakého starého modeláře s integráčema, relé a mělo to i zpátečku. Domečky ložisek zadní nápravy jsem dělal z 5 mm plexi. Jezdilo to jako drak, ale pak asi před 2ma lety jsem ho neprozřetelně daroval bývalému žáku s tím, že už s tím asi jezdit nebudu. Teď neodpovídá na prosby o půjčení na přeměření. Ach jo. Vnuk a zeťák bys tím teď jezdili jak diví. Mě den diferenciál připadá konstrukčně docela zdařilej na on road, o když silonovej.
Odpovědět

Zpět na „Auta“