druhe lietadlo po easystar
druhe lietadlo po easystar
caute, od minuleho leta mam EasyStar. Prisiel cas obzriet sa po niecom novom. Es som dorobil kridelka, motor som tam nechal povodny. Easy je fajn ale chcel by som nieco trochu rychlejsie a navyse es je celkom rozbite, zaciatky boli tazke:)
Chcel by som radsej nieco z EPP predsa len stale som zaciatocnik. Predstavoval by som si nieco trochu rychlejsie, zivsie, dospelejsie (ale nie moc:) ). Co osadim striedavym motorom a bude to ma od vyrobi kridelka. Problem je ze neviem ci chcem skor lepsi vetron alebo nieco obratnejsie. Co poradite? Idealne by bolo keby to ma samostatne odpajacie kridla pre lepsiu prepravu. Dalej nechcem lietadlo ktore ma uz trup zostaveny/zlepeny bavi ma to skladat. Dalej nechcem nic s podvozkom co potrebuje kvalitnejsiu pristavaciu plochu, moje moznosti su limitovane horsou panelovou cestou a vyzsiou hrbolatou travou:)
Keby som isiel cestou vetrona pozeral som EasyGlider co asi nebude zla volba. V tych obratenjsich modeloch nemam vobec prehlad tak neviem ci vyukovy akrobat, hornoplnosnik,...?
Chcel by som radsej nieco z EPP predsa len stale som zaciatocnik. Predstavoval by som si nieco trochu rychlejsie, zivsie, dospelejsie (ale nie moc:) ). Co osadim striedavym motorom a bude to ma od vyrobi kridelka. Problem je ze neviem ci chcem skor lepsi vetron alebo nieco obratnejsie. Co poradite? Idealne by bolo keby to ma samostatne odpajacie kridla pre lepsiu prepravu. Dalej nechcem lietadlo ktore ma uz trup zostaveny/zlepeny bavi ma to skladat. Dalej nechcem nic s podvozkom co potrebuje kvalitnejsiu pristavaciu plochu, moje moznosti su limitovane horsou panelovou cestou a vyzsiou hrbolatou travou:)
Keby som isiel cestou vetrona pozeral som EasyGlider co asi nebude zla volba. V tych obratenjsich modeloch nemam vobec prehlad tak neviem ci vyukovy akrobat, hornoplnosnik,...?
- BOBIKA
- Kontaktovat uživatele:
Re: druhe lietadlo po easystar
ahoj koukni sem http://sad.okdar.net/ není to epp ale polyš ale lítají docela
slušně
no holt se učím,DX8,FASCINATION,Radian,
- tromr
- Kontaktovat uživatele:
BOBIKA píše:ahoj koukni sem http://sad.okdar.net/ není to epp ale polyš ale lítají docelaslušně
Šad má všechno z EPP
..Jinak odsud jsem si koupil z-50 jako druhé letadlo a spokojenost.
no ja som po bete siel do pioneera od pelikana, celkom v pohode... 
Bea Hawk EDF 90mm-FLY FLY, Partenavia Victor P68B-MS MODELL
- Alesmodelar
- Kontaktovat uživatele:
opisk píše:no ja som po bete siel do pioneera od pelikana, celkom v pohode...
to já začínal se super zoomem 4D ( ne uplne začínal ale bylo to moje první "létající' letadlo na kterým jsem se neco naucil )
- MarthiR
Ja na úplně prvním letadle a bez havarky SU 29 Epp, nic jiného sem z řad letadel, hazedel atd neměl, prostě sem to videl jak to lítá a měl sem jasno. Můžu doporučit
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
celkom dost sa mi zapacil multiplex funcub aj ked je trochu drahsi ako som planoval ale pacia sa mi tie velke kolesa s tym by nebol problem startovat, pristavat. Ani tie sad modely nevyzeraju zle
Já jsem po ES přešel na Toro od Telinku. I přes to, že je Toro rychlejší a obratnější nebylo to tak hrozné. S Torem jsem se hodně vyřádil a i dnes si s ním rád zalítám. Výhodou je i jeho skladnost a okamžitá připravenost k letu takže ho lze mít pořád v autě a když je vhodná příležitost tak si jít zalítat.
Toro900,SuperZoom,Siesta,Trempík,Fantasy TopmodelCZ,Multiwii QC
Optic 6 Sport 2,4GHz FrSky modul
Optic 6 Sport 2,4GHz FrSky modul
Když rychlejší větroň, tak co třeba Parabolic od Robbe:
http://www.youtube.com/watch?v=1ChnRQ6HIVs
nebo jemu podobný BLAZE:
http://www.youtube.com/watch?v=6VV5lZwKHwc
Mám Parabolica a lítá super. Je to takový univerzální větroň. Kromě vysení a nožáku s tím jde zalítnout v podstatě jakákoliv akrobacie. Max. rychlost na rovince jsem měl asi 70km/h. Koupil jsem ho jako KIT + elektroniku z číny
http://www.youtube.com/watch?v=1ChnRQ6HIVs
nebo jemu podobný BLAZE:
http://www.youtube.com/watch?v=6VV5lZwKHwc
Mám Parabolica a lítá super. Je to takový univerzální větroň. Kromě vysení a nožáku s tím jde zalítnout v podstatě jakákoliv akrobacie. Max. rychlost na rovince jsem měl asi 70km/h. Koupil jsem ho jako KIT + elektroniku z číny
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
ten parabolic vyzera dobre, skoda len ze sa kridlo lepi dokopy. Je nieco podobne ako parabolic ale konstrukcie ako Easystar tj kazde kridlo sa da zvlast vytiahnut z trupu pre lepsiu prepravu? Alebo sa takato konstrukcia pouziva iba v zaciatocnickych lietadlach?
Dělené křídlo při stejné pevnosti je vždy konstrukčně nezanedbatelně těžší a Parabolic je koncipován jako "warmliner", kde už o pevnost jde.
1,5m není zas až tak mnoho, když si pořídíš třímetrovku s děleným křídlem, bude mít každá půlka rozměr, jako tady celé křídlo. Jinak letadla podobného určení a vyráběná podobnou technologií, jako MPX Blizzard nebo Blaze ST (totéž Hype Wov nebo Pelikán Pulse), mají také křídlo vcelku.
Rychlostavebnice všech těchto modelů jsou dodávány s křídlem neslepeným, tedy se dvěma polovinami. V podstatě si můžeš křídlo upravit na dělené, ale výsledná pevnost a odolnost (a konečná hmotnost) jde pak už zcela na tvoje triko.
1,5m není zas až tak mnoho, když si pořídíš třímetrovku s děleným křídlem, bude mít každá půlka rozměr, jako tady celé křídlo. Jinak letadla podobného určení a vyráběná podobnou technologií, jako MPX Blizzard nebo Blaze ST (totéž Hype Wov nebo Pelikán Pulse), mají také křídlo vcelku.
Rychlostavebnice všech těchto modelů jsou dodávány s křídlem neslepeným, tedy se dvěma polovinami. V podstatě si můžeš křídlo upravit na dělené, ale výsledná pevnost a odolnost (a konečná hmotnost) jde pak už zcela na tvoje triko.
abros píše:ten parabolic vyzera dobre, skoda len ze sa kridlo lepi dokopy. Je nieco podobne ako parabolic ale konstrukcie ako Easystar tj kazde kridlo sa da zvlast vytiahnut z trupu pre lepsiu prepravu? Alebo sa takato konstrukcia pouziva iba v zaciatocnickych lietadlach?
Pokud bys chtěl něco jako EasyStar, ale rychlejší... tak je nejlepší ES vybavit lepší elektronikou. Jakou elektroniku tam nacpat si tu jistě najdeš. Kamarád předělával WildHawk a byla z toho pak stíhačka, akrobatické jako Parabolic a navíc s tím vzlítnul i ze země (z nízké trávy, sněhu, apd).
Jinak to křídlo u Parabolica a asi i podobných rozdělit nejde. Jsou tam oboustraně (ze shora i z dola) uhlíkové výstuhy, aby to mělo pevnost.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
dam na radu skusenejsich a zmierim sa s celym kridlom, zbytocne upravovat na ukor funkcnosti to urcite nechcem. Do 130-140cm to este hadam zvlanem bez deleneho kridla. 3metrovku si neporidim asi nikdy:)
Do finalnejsieho vyberu som zaradil Toro 900 a mustang P51 od sad model, este sa mi pozdava Z-50LS bude to akrobatickejsie ako P51 len neviem ci nie az moc. Podla videi co som pozeral potrebuju celkom kratku drahu k startu pripadne bez podvozku bruchom do travy. Toro sa mi pozdava asi najmenej, dako ma to samokridlo neberie:) Celkom sa mi este paci podla videi Multiplex Funcub ale ten brat nejdem stoji raz tolko ako mnou vybrate modely...aj ked mozno by sa oplatilo priplatit.
Aktualneho easystara by som upravovat uz nechcel ale mal som aj taky napad ze by som kupil noveho kedze po vydani ES II stoji iba 1000 ale na druhu stranu neviem ci by to bolo dako akrobaticke s silnym motorom. Taktiez tie kridla mi pridu ze su "autostabilizacne" vychylim kridelka a po chvilke sa model sam narovna, neviem ci by ma to posunulo dalej.
Do finalnejsieho vyberu som zaradil Toro 900 a mustang P51 od sad model, este sa mi pozdava Z-50LS bude to akrobatickejsie ako P51 len neviem ci nie az moc. Podla videi co som pozeral potrebuju celkom kratku drahu k startu pripadne bez podvozku bruchom do travy. Toro sa mi pozdava asi najmenej, dako ma to samokridlo neberie:) Celkom sa mi este paci podla videi Multiplex Funcub ale ten brat nejdem stoji raz tolko ako mnou vybrate modely...aj ked mozno by sa oplatilo priplatit.
Aktualneho easystara by som upravovat uz nechcel ale mal som aj taky napad ze by som kupil noveho kedze po vydani ES II stoji iba 1000 ale na druhu stranu neviem ci by to bolo dako akrobaticke s silnym motorom. Taktiez tie kridla mi pridu ze su "autostabilizacne" vychylim kridelka a po chvilke sa model sam narovna, neviem ci by ma to posunulo dalej.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
- Diskobarel
A co tohle? http://www.modelarka.cz/mx2-ep-plug-play po pioneerovi bych to toho chtěl jít
.
Myslím si, že lidé by měli chodit bosi, je to mnohem zdravější.
Například já když se ráno vzbudím obutý, tak mě bolí hlava...
Například já když se ráno vzbudím obutý, tak mě bolí hlava...