uplny zaciatocnik a jednorotor?

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
raging

Re: uplny zaciatocnik a jednorotor?

#76 Příspěvek od raging »

kolaCZek píše:baui: Griffin 450 stoji 6.000,- i s vysilajdou, baterkou a nabijeckou. K Rexovi za 10.000,- musis tohle vsechno dokoupit.
Griffin bez zbytecnosti (tedy ve stejnem slozeni, jako dostanes Rexe) vyjde na nejaky 4.000,-. Takze rozdil je 6.000,-. :wink: A samozrejme k oboum musis pricist cenu vysilajdy, baterek, nabijecky a buh vi ceho jeste...

Takze Griffin a k tomu kvalitni vysilajda, dve baterky a slusna nabijecka vyjde stejne, jako samotny Rex nez niceho.

Evidentně nechceš slyšet pravdu.....nicnéně,já ten vrtulník znám,dovezli jsme jich několik pod názvem Razor 450.
Přeju ti,aby si s ním měl co nejméně problémů :wink: bohužel však věřím tomu,že si vzpomeneš,co jsme ti tu psali.
Komu není rady....... :cry:
kolaCZek

#77 Příspěvek od kolaCZek »

baui: A proto pisu, ze Griffin stoji 4.000,-. Protoze kupovat to jako RTF je uplna blbost. A Rex stoji 10.000,-. Takze rozdil je 6.000,-. Coz je vic jak dvakrat tolik. A to mi neprijde jako "trochu si priplat a mas Rexe". :wink:
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
kolaCZek

#78 Příspěvek od kolaCZek »

raging: Nechci tu Griffina nejak obhajovat. Sam bych si ho nekoupil. Dostal jsem ho pod vanocni smetak. Jenom tu chci vyvratit tvrzeni, ze staci prihodit par tisicovek a mas Rexe.

Az se Griffin vysere tak, ze nebude oprava stat par stovek, tak nejspis taky pobezim pro neco lepsiho. Ale jelikoz je to muj prvni sestikanal, do kteryho jsem zatim nevrazil ani kacku, tak se na nem chci naucit zaklady. Prijde mi to skoda hned ho poslat z domu. Na nejaky to zaviseni a osmicky snad Griffin stacit bude, nebo ne...? :wink:
Spektrum DX8, PhoenixRC
zdzd

#79 Příspěvek od zdzd »

Ono to stojí jinak. Trochu si připlať a máš vrtulník. Jinak řečeno za dvapůlkrát ceny ničeho máš jednu helinu.

U helin dvojnásobně platí, že nejsme tak bohatí, abychom mohli kupovat levné věci.

Víš jak ten tvůj kup dopadne? Vyplázneš čtyři litry za něco, nad čím se budeš jen vztekat a nebude to fungovat. Pak to vyhodíš. Pokud budeš svině, prodáš to nějakém neználkovi za polovinu. A pak se na heliny buď úplně vykvákneš, nebo nakonec stejně koupíš toho Trexe. Proč to neudělat rovnou?

EDIT: Aha, tak dárek. Nešel by nějak vykšeftovat zpátky?
baui

#80 Příspěvek od baui »

Kdyz uz je doma, tak bych ho vyletal, se ziskem se toho clovek nezbavi. Mezi tim bych setril na jiny.

K diskusi Griffin vs. poradny vrtulnik... V outletu u Pelikana se da koupit komplet Minititan E325 s motorem, k nemu prumerna vybava a jedna baterka, vse za 7000. Clovek jen dokoupi lepsi listy, levnejsi radio z bazaru a nabijecku taky (kdyz uz setrime) a je vyreseno. Podle meho nazoru je to za pusu kvalitni vyrobek, se kterym ma spousta lidi dobre zkusenosti. Sice je to starsi model, ale nastavis si ho v celem spektru mezi trenazerem a 3D akrobatickym strojem.
Tom
RadekCe

#81 Příspěvek od RadekCe »

Kdybych se mohl vrátit o rok zpátky, šel bych jako začátečník do této sestavy:
Blade mCP X = jeden z nejlepších reálných simulátorů
MiniProtos + Microbeast = jeden z nejlepších vrtulníků své třídy s pádlovou i bezpádlovou hlavou
DX8 = z důvodu mCP X

S nabíječkou, akumulátory, servama aj. je cena > 30tis., ale nejsou to vyhozené peníze! :wink:.
PS: A teď mě hlavně neukamenujte. Je to pouze a jen můj osobní názor, ke kterému jsem po roce došel :).
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
OPR
Kontaktovat uživatele:

#82 Příspěvek od OPR »

RadekCe:

Vím, myslíš to dobře a jistou logiku to má. Ale jako uplně první model pořídit zrovna toho malého šmejda mi nepříjde jako ideální. Ta potvora se páčkuje drobet jiank oproti normálnímu vrtulníku. Pak ta konstrukce. Serva. Vůle všude kde se podíváš. To podtržený dost velkou jedovatostí a prosedáním se. Vrtulník se dost často ocitá v nebezpečnejch pracovních režimech nosného rotoru.

To pořadí bych otočil a když už musí být malý vrtulník na začátek áť je to ten MP. Malinko bych se přimlouval za padlovačku. Je to přeci jenom "přátelšťejší" k naprostému začátečníkovi a hlavně to donutí dotyčného malinko myslet. Dneska je dost lidi na letišti co na radu jako první vrtulník koupí bezpádlo. A to bez jakékoliv vědomosti, do čeho jdou. A většinou bez jakých koliv vědomostí proč vrtulník létá a co se děje když letí. Což je ta uplně nejvíc nejlepčí kombinace. :)
RadekCe

#83 Příspěvek od RadekCe »

Já to taky nepsal v pořádí, ale současně :D.
A když už to má v balení bezpádlovou hlavu, tak rovnou s 3osým gyrem jak na pádlo, tak bezpádlo :wink:.
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
raging

#84 Příspěvek od raging »

kolaCZek píše:raging: Nechci tu Griffina nejak obhajovat. Sam bych si ho nekoupil. Dostal jsem ho pod vanocni smetak. Jenom tu chci vyvratit tvrzeni, ze staci prihodit par tisicovek a mas Rexe.

Az se Griffin vysere tak, ze nebude oprava stat par stovek, tak nejspis taky pobezim pro neco lepsiho. Ale jelikoz je to muj prvni sestikanal, do kteryho jsem zatim nevrazil ani kacku, tak se na nem chci naucit zaklady. Prijde mi to skoda hned ho poslat z domu. Na nejaky to zaviseni a osmicky snad Griffin stacit bude, nebo ne...? :wink:

Dárek se blbě prodává,škoda jen,že se Ježíšek trochu neinformoval :( no,když už je a nic tě nestál,viset se s ním dá a lehce osmičkovat taky.Jenom si dávej bacha na labilitu vrtulníku kolem svislé osy...to orig.gyro spolu s pomalým servem nestíhají :!:
kolaCZek

#85 Příspěvek od kolaCZek »

raging: Presne tak. Tezko vysvetlit Jeziskovi, ze ho prodavam, protoze tohleto a tamhleto. Ale aspon me to dokopalo ke koupi vysilajdy, prijimace, nabijecky a baterek. To se nestrati ani u nasledujicich vrtulnicku a letadylek.
A nez se Griffin rozpadne, tak urcite poslouzi aspon k pochopeni vrtulnikovych zakladu. No a zatim budu setrit a pokukovat po necem lepsejsim... :P
Spektrum DX8, PhoenixRC
Mikelo

#86 Příspěvek od Mikelo »

Inu, nezbývá než popřát ti, abys na něco stihnul přijít dříve než se ten šmejd sám od sebe rozpadne, nebo na své vady havaruje a budeš do něj muset nacpat ty prachy co chceš šetřit na to lepšejší, nebo jej komplet nacpat do popelnice. S touto vědomostí je skoro lepší jej darovat, než začít provozovat, když už jsi jej dostal. Ale není nad to na co si jeden příjde sám a za svoje...
Abych dal do placu i něco konkrétního, začátečníkovi doporučuji, kromě pc simu, již výše zmiňovanou HB V2 od Esky, nebo Minititana E325 (SE), který má levné díly, velmi dobře se šteluje i opravuje a neskrývá záludnosti.
JosefSvejk

#87 Příspěvek od JosefSvejk »

Mikelo píše: S touto vědomostí je skoro lepší jej darovat,...

A za chvíli je tady obdarovaný s úplně stejnými dotazy. :lol:
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
zablabla

#88 Příspěvek od zablabla »

JosefSvejk píše:
Mikelo píše: S touto vědomostí je skoro lepší jej darovat,...

A za chvíli je tady obdarovaný s úplně stejnými dotazy. :lol:

Na druhé straně se se tu zase zatím neřeší témata á la: "Končím s vrtulníčkama - mám si koupit lodičku, autíčko, nebo kačera na špagátku....?" :D :D :D
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG
OPR
Kontaktovat uživatele:

#89 Příspěvek od OPR »

Když už jej dostal, vůbec bych nad ničím nepřemýšlel a nějak to rozlítal. Pokud bude fungovat výbava z krabice alespoň nějak (teď mám spíš na mysli set gyra a serva) lítací to bude. Jde jen o to jaké povahy bude první rána. Nějak extra do toho sypat prašule opravdu nemá cenu. V případě že dojde k rozebrání na prvočinitele ukaž tomu popelnici zevnitř a vůbec toho nelituj.

Kdyby se ti nepovedlo rozchodit nějak slušně gyro tak pokud chceš mám tu jedno HG-5000 (s opravovanou kabeláží)v setu se servem přímo pro gyro. Nějak by chom se už dohodly. Ale setové gyro by fungovat mělo. Alespoň chvilku. Zkus to. Důležitý je zbavit až dokonale helinu od vibrací. A pak už to bývá (v případě že není vadné gyro) v pohodě.
kolaCZek

#90 Příspěvek od kolaCZek »

OPR: Vsichni jenom lamentuji, jestli to hodit do kulate nebo hranate popelnice. A nekteri dokonce zvazuji i kontejner. Tohle je prvni konstruktivni odpoved... :wink:

Videl bych to casem (asi radsi driv nez pozdeji) na vymenu serv. Ty setovy nebudi zrovna nejlepsi dojem. Nemyslim, ze by to bylo zbytecny vrazeni penez do Griffina. Az se mi Griffin rozpadne, tak serva vyndam a strcim do neceho jinyho.
Ohledne gyra se domluvime pres SZ, at tu neoftopikujem. Gyro se servem se taky neztrati. Pak se taky prenda na lepsi vrtak. :wink:
Spektrum DX8, PhoenixRC
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“