F3F pro DS
F3F pro DS
Ahoj
¨Jako začátečník tohoto fora a fanda svahového létání , kterému se již pár let nezávodně věnuji se na Vás zkušené obracím s dotazem.Začal jsem se na svahu se svejma amatérskejma stavbama větroňů nudit a to i mnohdy v docela ostrejch podmínkách.Začal jsem tedy spořit na celokompozitový F3F strojek.Chtěl bych ho využít i pro DS létání, na které jsem u nás našel vhodný svah.Jistěže bych musel vyloučit jakékoliv vůle na náhonech ovládacích ploch atd.Ale poté co jsem viděl co se stalo se Scarym vlastně nevím co takový éro snese,a co bych na něm mněl zmněnit aby nedošlo k rozklepání.Díky a letu zdar.
¨Jako začátečník tohoto fora a fanda svahového létání , kterému se již pár let nezávodně věnuji se na Vás zkušené obracím s dotazem.Začal jsem se na svahu se svejma amatérskejma stavbama větroňů nudit a to i mnohdy v docela ostrejch podmínkách.Začal jsem tedy spořit na celokompozitový F3F strojek.Chtěl bych ho využít i pro DS létání, na které jsem u nás našel vhodný svah.Jistěže bych musel vyloučit jakékoliv vůle na náhonech ovládacích ploch atd.Ale poté co jsem viděl co se stalo se Scarym vlastně nevím co takový éro snese,a co bych na něm mněl zmněnit aby nedošlo k rozklepání.Díky a letu zdar.
koksák
Re: F3F pro DS
hodně důležité je táhlo výškovky, musí být tuhé, to ale platí obecně. Co Ti budou dělat klapky na křídle to uvidíš, až budeš točit to kolo smrti 
-
Polynom
- Kontaktovat uživatele:
O jaké letadlo půjde? kvalitní serva a hlavně přesně udělané náhony jsou nutností... chtělo by to ale doublecarbon...
Děkuji za odpověď ,letadlo nemam zatím vybraný,ale chtěl bych něco s tečkem abych mohl dát servo do směrovky . Směrovka by v tomhle případě nebyly ovládaná.Takže zatím lítám po netu.
koksák
Myslím, že na DS je potřeba něco spešl
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 39axKIqG48
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 39axKIqG48
,,,,,,,,,,,,,,,,
Naposledy upravil(a) pepin dne ned 22.01.2012 15:56, celkem upraveno 1 x.
Je to pěkné video,no tak bych taky rád někdy lítal.Valenta doporučuje jako vhodné pro DS Capucino.Jenom zrovna na něm kritizoval zavěšení křidélek Pan Libor z elektroteamu.Já jsem tomu přesně neporozuměl jako jestli je to funkčně riziková záležitost nebo problém vzhledu ?No určitě to chce něco speciálního .Na druhou stranu nemám v úmyslu lámat rekordy jenom bych rád létal za hranou až bude dobře fuňet.
koksák
kokeš píše:Je to pěkné video,no tak bych taky rád někdy lítal.Valenta doporučuje jako vhodné pro DS Capucino.Jenom zrovna na něm kritizoval zavěšení křidélek Pan Libor z elektroteamu.Já jsem tomu přesně neporozuměl jako jestli je to funkčně riziková záležitost nebo problém vzhledu ?No určitě to chce něco speciálního .Na druhou stranu nemám v úmyslu lámat rekordy jenom bych rád létal za hranou až bude dobře fuňet.
Jako vše, ani DS nepovažuji za žádný přelomový zázrak. Chce to dobrý model (Capuccino mám pocit, že by se rozletělo na kusy), dobrý kopec, no a pak se to samo naučit. Nic víc to nechce..
Myslím, že na lítání dýsingu u nás stačí béčkový brus. Pro dýsing na vyšší úrovni se už hodí éro jako třeba Kinetic, který se dokonce vyrábí u nás.
Martin 'PiNa' Pilný
http://www.PiNa.cz
http://www.PiNa.cz
[..............
Naposledy upravil(a) pepin dne ned 22.01.2012 15:57, celkem upraveno 2 x.
kokeš píše:Ahoj
.............DS létání...........
Nakontaktuj Jardu Čermáka. Jestli se nic nezměnilo, tak jeho výrobek stále drží světový rekord v DS.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Já bych to s tím Capucinem nedělal, to není model na rychlost. !!! Nedávno u Martina byli fotky jak báča rozložil na Rané v dýsingu F3B...a to je kurňa o dost jinde než Capucino.
Jo a u nás to s dýsingem je problematické..nějak těch svahů nejni dost. Jediný o kterým vím, že se to dá, je Raná.
Neboj já to v létě taky testnu...s Energicem (větroň verze)
Jo a u nás to s dýsingem je problematické..nějak těch svahů nejni dost. Jediný o kterým vím, že se to dá, je Raná.
Neboj já to v létě taky testnu...s Energicem (větroň verze)
-
Polynom
- Kontaktovat uživatele:
JMalik píše:kokeš píše:Ahoj
.............DS létání...........
Nakontaktuj Jardu Čermáka. Jestli se nic nezměnilo, tak jeho výrobek stále drží světový rekord v DS.
nezměnilo se nic ale upozorňuji na cenu modelu kinetic která tedy pro český trh není stanovena nicméně se by se pohybovala kolem 80tis kč- absolutní nesmysl! v čr není svah který by tohle letadlo potřeboval. bohatě stačí double carbon f3f a nikdy to ve vzduchu nerozlámete... ds občas létám, je to mazec ale je také třeba zůstat na zemi
Polynom píše:JMalik píše:
nezměnilo se nic ale upozorňuji na cenu modelu kinetic která tedy pro český trh není stanovena nicméně se by se pohybovala kolem 80tis kč- absolutní nesmysl! v čr není svah který by tohle letadlo potřeboval. bohatě stačí double carbon f3f a nikdy to ve vzduchu nerozlámete... ds občas létám, je to mazec ale je také třeba zůstat na zemi
Přibližnou cenu i hmotnost modelu znám.
V ČR (a SR) skutečně není lokalita, kde by se využil výkonostní potenciál toho stroje.
Odkaz jsem dal proto, aby si potenciální zájemce o DS udělal představu o tom, kde je absolutní špička téhle techniky.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka