uplny zaciatocnik a jednorotor?

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
kolaCZek

Re: uplny zaciatocnik a jednorotor?

#91 Příspěvek od kolaCZek »

Tak nad tim koumam... A premyslim, ze az se mi Griffin rozpadne na prvocinitele (nespis po prvnim letu :lol:), ze bych poridil Blade 450 nebo Blade 400. Jenom me u te 450 trochu desi Spektrum DSMX prijimac (SPMAR6115E). Da se sparovat s Hitec Optic 6? Nebo se da nekde sehnat komplet osazeny Blade 450 bez prijimace?
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
baui

#92 Příspěvek od baui »

Jestli ti do toho muzu kecat...
Blade 400 neni zrovna idealni volba, hodne se koncepcne podoba tomu Griffinovi. V cenove kategorii Blade 450 koupis za prakticky stejne penize o tridu kvalitnejsi vrtulnik - Minititan e325.

Kterykoli z tech setu v outletu u Pelikana ti proti Blade rade da nasledujici:
- o tridu lepsi mechaniku
- kvalitni regulator s relativne slusnym governorem, ten treba u Blade rady vubec nemuzes pouzit
- kvalitni overena serva
- mnohem lip pracujici gyro a vrtulkove servo
- super levne dily - tim myslim opravdu levne, podivej se sam treba tady > http://www.rcmarket.cz/kategorie/vrtulniky-nahradni-dily/mini-titan/
- muzes tam dat jaky chces prijimac, neni nutne vymenovat spektrum

Jedine co je potreba vymenit hned jsou listy, ale dnes koupis slusne uhlikove listi za petikilo, coz je sranda.

Samozrejme, rozhodnuti je na tobe. Osobne bych ale Blade nekoupil jiny, nez mSR nebo mCPX. Nejpozdeji az si vyzkousis poradny vrtulnik totiz prijde chvile, kdy se budes mlatit do hlavy, zes za Blade dal tezce vydelane penize.
Tom
OPR
Kontaktovat uživatele:

#93 Příspěvek od OPR »

kolaCZek píše:OPR: Vsichni jenom lamentuji, jestli to hodit do kulate nebo hranate popelnice. A nekteri dokonce zvazuji i kontejner. Tohle je prvni konstruktivni odpoved... :wink:

Videl bych to casem (asi radsi driv nez pozdeji) na vymenu serv. Ty setovy nebudi zrovna nejlepsi dojem. Nemyslim, ze by to bylo zbytecny vrazeni penez do Griffina. Az se mi Griffin rozpadne, tak serva vyndam a strcim do neceho jinyho.
Ohledne gyra se domluvime pres SZ, at tu neoftopikujem. Gyro se servem se taky neztrati. Pak se taky prenda na lepsi vrtak. :wink:

No ono si to nemaluj moc růžově. To gyro taky není žádný zázrak. Mne fungovalo. A docela dobře. Ale mám známého který jej nerozchodil na dvou různě velkých mašinách. Stejné gyro dělá i LGT a to jsem už také viděl zlobit.

Ten griffin je ukrutná šunka. Je to nacpaný samým elektroodpadem s ohledem na co nějnižší cenu. To semé platí i o drku vrtulníku. Tam s taky koukalo na cenu. :roll:

Na Blade 450 se vyprdni taky. Jeto jako bys sis otřel čumák od hovínek a jen co udělal dálší krok zrovna vyšlápneš dálší pěkné hovno. Jediný co je na tom blade použitelný je ta vysílajda. S tou lítá dost lidí. Jenže to by byl moc drahej kup. Na to taky kašli.

A když už Тě mám na drátě ..... tak k té soukromé zprávě.
Je to přesně ten set cos dával odkaz.

Jinak abys věděl, to gyro je po oprvě kabeláže kdy jeden pin (bílí kablík zavedený do servokonektoru) ztratil svoji plastovou oporu a je tam "na tvrdo" zalepen sekundovým lepidlem. Večer nafotím abys věděl o co jde. Cenu nevím, nový set gyra a serva se prodává za tři. Jako poprvdě jsem rád že to někde může ještě udělat službu. Mám doma dálší dvě gyra a ty také zatím nemám kam strčit. Možná bych mohl spáchat nějaký manuál k tomu i když je to poměrně jednoduché na nastavení. To gyro jsem létal jen chviličku a fungovalo. Ovšem tři roky se válí v šupleti. Bez toho abych ho před tím než Ti jej pošlu nevyzkoušel Ti ho nedám. Proto to nebude hned. Sám mám vrtulník rozebraný a až jej dám dohromady to Tvoje gyro v něm vyzkouším a pokud se bude tvářit že ještě nezapomělo co má dělat (nebo mu sám při zkoušce napácám listem po tlamě :lol: )
pošlu Ti ho.

Předběžně řekněme..... bereš 800,- Kč (včetně poštovného)?
kolaCZek

#94 Příspěvek od kolaCZek »

baui: Je pravda, ze Blade 450 uz vychazi cenou podobne, jako MiniTitan E325 V2. A to uz by nemusela byt uplne spatna volba, ne? Jenom dokoupit gyro a serva. Akoratme zarazily drevene listy... 8O To se bezne pouziva? Kazdopadne v popisu uz se pise o uhlikovych listech, tak nevim....

EDIT: A vlastne... Proc rovnou nejit do T-Rex 450 Pro Kit Combo? Vyjde dokonce nepatrne levneji nez MiniTitan E325 V2. :idea:

OPR: Gyro se servem za 800,- je uplne pohadkova cena. A jestli je pin v plastu nebo v sekundaku je uplne jedno. Proti setovymu gyru u Griffina to bude zazrak. Teda pokud gyro nezapomnelo, co se po nem chce... :wink:
Spektrum DX8, PhoenixRC
OPR
Kontaktovat uživatele:

#95 Příspěvek od OPR »

Pokud souhlasíš s cenou, na tom gyru se ještě domluvíme. OK?

MiniTitan Tě vyjde DALEKO lépe !!!!
S těma dřevjenejma listama se nenech moc vyprovokovat fungují na první poskoky až moc dobře :lol:
Jen to chce velmi kvalitní kontrolu a vyvážení. A bude to OK.

Pak až spadneš :lol: můžeš pořídit něco jiného. V ten moment pořizovat znova dřeváky by asi už moc smysl nemělo. To se daji koupit už lepší listy. A popravdě Mini Titana si známý začal pochvalovat v momentě kdy na něj nasadil Radixy. Uvidíš jak Ti to půjde ale vůbec bych se těch lepších listů nebál. A když spadneš s těma drahýma listama aspoň si uvědomíš že s vrtulníkem se nedělaj blbostě ..... :lol:
Naposledy upravil(a) OPR dne stř 18.01.2012 10:38, celkem upraveno 1 x.
baui

#96 Příspěvek od baui »

Ten Minititan V2, na ktery jsi hodil link je nova verze, uz se trochu lisi. Jako zacatecnikovi bych ti doporucil tu starsi z vyprodeje v levnem setu, na ktery jsem dal link v mem minulem prispevku. V setu za 7000 mas komplet drak, regl, motor, serva, gyro a drevene listy. Listy bych moc neresil, drevaky pouzijes na michani primalexu pri dalsim malovani a koupis si laminat nebo uhlik, otazka petistovky navic. V celkovych nakladech na litani to ani nepoznas.

Neni ani tak podstatna podobnost v cene, ale diametralni rozdil v konstrukci. Blade 450 pouziva komponenty, ktere nejsou zrovna trzni standard. Vetsina lidi, ktera lita B450 stejne skonci u toho, ze "upgraduje", jak tomu s oblibou rikaji. Vymeni serva za kvalitnejsi, daji tam lepsi gyro, motor....a tak dale. Faktem je, ze to neni upgrade, ale snaha z podprumerneho vrtulniku udelat prumerny. Jenze ono lestene h**no zustane h**nem.
Ve finale skoncis s prumernou helinou za dvojnasobek ceny vyprodejoveho minititana za sedmicku, ktery poleti skvele hned po sestaveni.
Tom
baui

#97 Příspěvek od baui »

kolaCZek píše:EDIT: A vlastne... Proc rovnou nejit do T-Rex 450 Pro Kit Combo? Vyjde dokonce nepatrne levneji nez MiniTitan E325 V2. :idea:

V odpovedi na tohle ti muzu polozit otazku: vis, kolik te bude stat udrzba? Mrkni - http://www.rcmarket.cz/kategorie/vrtulniky-nahradni-dily/t-rex-450/ :idea:

Zvykni si , ze porizovaci cena vrtulniku je nejmin podstatnou polozkou v jeho celem zivotnim cyklu. Podstatne je, jestli budes schopny ho provozovat a neustale udrzovat letuschopny. Je rozdil, jestli te jedna bouracka stoji 500 nebo 1500, kdyz tech ran do roka das 20 :idea: Jestli chces trochu usetrit, drz se dal od Alignu, aspon dokud s tim budes mlatit na ruce ;)
Tom
kolaCZek

#98 Příspěvek od kolaCZek »

OPR: Cena mi naprosto vyhovuje. Za novou sestavu gyro+servo bych dal minimalne 3 klacky. Takze pokud bude fachat, tak neni co resit. :wink:

baui: Je pravda, ze Align ma drahy dily... Za znacku se hold plati. Ze zacatku s nim asi moc flakat nebudu. Ale co si budem nalhavat. Az prestanu viset a zacnu poletovat, tak to bude docela draha sranda. Vypada to, ze az se mi rozskoci Griffin, tak hurara do MiniTitana... :wink:
Spektrum DX8, PhoenixRC
baui

#99 Příspěvek od baui »

Align prave neni dvakrat zazrak, zvlast v posledni dobe :) Nepocitam fakt, ze libovolnou jejich helinu je potreba komplet preloziskovat. Je to jen dobre znama, masove vyrabena zalezitost se skvelou obchodni politikou (je mi jasne, ze timhle urazim pulku fora, ale ja nikdy moc nebyl na mainstream :mrgreen: )
Tom
Mikelo

#100 Příspěvek od Mikelo »

Mně jsi naopak potěšil. Myslím si totéž. Konspirační teorie napovídá, že zprasení původního Minititana do verze 2, která na trhu, aspoň pokud vím, oprávněně propadá, zařídili agenti od Alignu :D

A konkrétně pro začátečníka má starý MT jednu výhodu, konstrukčeně nemá zdaleka takovou náchylnost k vibracím, jako Trex.
silcom

#101 Příspěvek od silcom »

baui píše:Align prave neni dvakrat zazrak, zvlast v posledni dobe :) Nepocitam fakt, ze libovolnou jejich helinu je potreba komplet preloziskovat. Je to jen dobre znama, masove vyrabena zalezitost se skvelou obchodni politikou (je mi jasne, ze timhle urazim pulku fora, ale ja nikdy moc nebyl na mainstream :mrgreen: )

Je to pravda, a navyše okrem ložísk hriadeľa nosného rotora a vrtuľky a pod. ešte bohužiaľ aj ložiská motora (600 ESP). Na druhej strane na malom rexovi (450 SE) mi väčšina ložísk vydržala pomerne dlho a to aj napriek tomu, že tento vrtulník mal u mňa zo začiatku hodne tvrdý život.. :) Keď začali odchádzať tak medzi prvými to boli tie malinké potvory na prepákovaní mechaniky nosného rotora.
OPR
Kontaktovat uživatele:

#102 Příspěvek od OPR »

Tak konečně slíbené foto setu gyra a serva.

* = opravovaná montáž pinu, zalepený sekundovým lepidlem
Přílohy
piny.JPG
02.JPG
01.JPG
OPR
Kontaktovat uživatele:

#103 Příspěvek od OPR »

.... pokračování.
Přílohy
04.JPG
03.JPG
kolaCZek

#104 Příspěvek od kolaCZek »

Vzdyt na tom ani neni jakakoliv oprava poznat... :lol:
Tak kdyz mi ho testnes, ze facha bez problemu, tak ho beru. :wink:
Spektrum DX8, PhoenixRC
OPR
Kontaktovat uživatele:

#105 Příspěvek od OPR »

No, řekl bych že to malinko poznat je, ale byla by to silná kurvárna Ti o tom neříct :lol:

Jináč ..... jak na to spěcháš?
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“