Porucha zdroje Power x-40

Nabíječky, zdroje, přístroje
Zpráva
Autor
midiborec

Porucha zdroje Power x-40

#1 Příspěvek od midiborec »

Ahoj přátelé, stala se mi v neděli taková nepřijemná věc.. Chtěl jsem si nabít lipolky a na zdroji provozuji 2x Icharger 106+.
Zapnul jsem zdroj s jednou nabiječkou bez připojené baterky a normalne to svitilo.. Připojil sem ještě druhou nabiječku a najednou zdroj kleknul...Říkam si že sem ho asi nejak přetižil a praskla pojistka.. Včerá večir sem teda vymenil pojistku (6A 250V skleněná) a chci ho zapnout bez nabijecek a nic.. Tak sem ho rozdělal zapnul a nejak vtom bzučelo dival jsem se sčehoto jde a najednou rana a zajiskřilo se...Bohužel nestačil jsem si všimnout sčeho to bylo a vyhodilo to cele 1 patro... Pojistka ve zdroji byla taky KO... Ted se koukám jestli tam není něco očazené ale nic nevidim.. Nevíte co mohlo odejit ? Moc součástek vevnitř není takže by se to mohlo dat vpohodě opravit jen zase tak moc do elektroniky nevidím.. Opravuje někdo takové věci v okolí Prostějova nebo Olomouce ?
Tady přikládám dvě fotky. Jedna je zelí zdroj a vte druhe je zabrano místo kde to zhruba bylo.. Nekde na straně přepínače a toho velkeho střibrného chladiče.
https://picasaweb.google.com/lh/photo/H ... directlink
https://picasaweb.google.com/lh/photo/Z ... directlink
HITEC, TRAXXAS, ALIGN, RC FACTORY
Sejny

Re: Porucha zdroje Power x-40

#2 Příspěvek od Sejny »

Vnitřnosti stejné jako u Graupner zdrojů známých svojí poruchovostí a nekvalitou. Prý by měl dávat 40A (552W), ale jakmile jsem shlédnul tvé fotky tak jsem se od srdce zasmál :mrgreen:

Že vás baví za takové šméčko vyhazovat peníze... :roll:

Je to něco jak plastové kazeťáky od ťamáků s obrovskou nálepkou 1000W P.M.P.O :mrgreen:

Samozřejmě by ten šmejd šel opravit, ale nemá to smysl, odejde zas. Funkční zdroj by z toho šel udělat následovně: původní střeva odcvaknout a co nejdál zahodit. Nechat si tu šmajchlskříňku a do ní zabudovat poupravené vnitřnosti z PC ATX zdroje Seasonic SS500ET.

Pak budeš mít tichý moderní zdroj který funguje. Jako bonus získáš mnohem lepší účinnost, mnohem menší nároky na chlazení a s tím spojenou nižší hlučnost. Dle mých zkušeností tyhle zdroje při plné zátěži(nedoporučuji zkoušet) hučí asi jako starý ETA vysavač se zadřenými ložisky.....FUJ!
TRX E-Revo, NEU 1515, eZRun 80A, Futaba 3PM, iCharger 3010B, Mystery B6, Schulze LiPoCard.
TRX Revo 3.3 5309, TRX E-Revo VXL. Sbírám Traxxasy :)
chastra
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od chastra »

Sejny píše:Vnitřnosti stejné jako u Graupner zdrojů známých svojí poruchovostí a nekvalitou. Prý by měl dávat 40A (552W), ale jakmile jsem shlédnul tvé fotky tak jsem se od srdce zasmál :mrgreen:

Že vás baví za takové šméčko vyhazovat peníze... :roll:

Je to něco jak plastové kazeťáky od ťamáků s obrovskou nálepkou 1000W P.M.P.O :mrgreen:

Samozřejmě by ten šmejd šel opravit, ale nemá to smysl, odejde zas. Funkční zdroj by z toho šel udělat následovně: původní střeva odcvaknout a co nejdál zahodit. Nechat si tu šmajchlskříňku a do ní zabudovat poupravené vnitřnosti z PC ATX zdroje Seasonic SS500ET.

Pak budeš mít tichý moderní zdroj který funguje. Jako bonus získáš mnohem lepší účinnost, mnohem menší nároky na chlazení a s tím spojenou nižší hlučnost. Dle mých zkušeností tyhle zdroje při plné zátěži(nedoporučuji zkoušet) hučí asi jako starý ETA vysavač se zadřenými ložisky.....FUJ!

Zase tak černě bych to neviděl!!!!!!!! A pokud elektronice moc neholduje tak už vidim jak se hrabe v PC zdroji, kterej je navíc stavěnej na 12V větvi jen na 408W.

PS: nabíjim současně dva články 6S na 10A (C60) a žádný odcházení se neděje :-D
arda1
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od arda1 »

TO Sejny- zase to nedramatizuj. :wink: Radek
ICQ 638556901
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Nakadah »

Vyhodit a koupit prumyslovy zdroj. Za slusny peniz dostanes lepsi kvalitu. Nejsi prvni ani posledni komu bouchl Graupner zdroj. Opravit jiste pujde. Rozhodne bouchly tranzistory na primaru, ale otazka je proc ze. Takze mozna vzal za sve ridici svab TL494 [nebo jeho ekvivalent, netusim co si tam Graupner nechal nasoplit]. Nak
arda1
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od arda1 »

Počkej to přece nevyrábí Graupner ne? Radek
ICQ 638556901
chastra
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od chastra »

Asi se tomu nedá řikat Graupner nebo Power-X. Stejně je vyrábí tahle firma tedy HopWO nebo že by HoW.O? Power-x dodává pelikán.
Prorock
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Prorock »

Jestli by nejlepší zdroj nebylo trakční olověné aku a nějaké jednoduché nabíjedlo.. ?
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Nakadah »

Nejlepsi bude 60A altik z fildy, a pridelat na to slapani. Clovek si vlastni silou dobije baterky a jeste udela neco pro zdravi :D Nak
vodvi

#10 Příspěvek od vodvi »

Nestrašte...
X 40-ku používám taky( s C60)-zatím bez problémů :P

Tak doufám,že ještě dlouho vydrží...
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Nakadah »

Tak doufej doufej :) zjevne tam neco osidili. Nak
baisy

#12 Příspěvek od baisy »

Mám Power X-40 a na něm nabíjím současně do F3A 10 článek Raytronicem C60 proudem 5A a Raytronicem C30 10 článek proudem 5A.
Li-po 10 čl. Turnigy 5000mAh.
Bez problémů.

K tématu: v záruce to asi nemáš viď?

Baisy
moje hračky
http://baisy.rajce.idnes.cz/letadla/
midiborec

#13 Příspěvek od midiborec »

V zaruce to uz neni prave. Elektronice rozumim tak trochu. Prepajet a tak to bych zvladnul jen se nevyznam vtech soucastkach. Nabijel sem max 2x 5A 3clankove baterky.
chapa

#14 Příspěvek od chapa »

Zdroj Power X40 mi taky bouchnul schodil jistič.Nebyl přetížený z ničeho nic při běžným nabíjení s Reytronic C60kou.
miniprotos 450,protos 500
midiborec

#15 Příspěvek od midiborec »

chapa píše:Zdroj Power X40 mi taky bouchnul schodil jistič.Nebyl přetížený z ničeho nic při běžným nabíjení s Reytronic C60kou.

Tak to máme asi stejnej problém... Opravil si to nebo si ho vyhodil ?
Odpovědět

Zpět na „Pozemní elektronika“