uplny zaciatocnik a jednorotor?
Re: uplny zaciatocnik a jednorotor?
Chovají se způsobně, řízení lze nastavit i na čtyřkanál.
Jeste jde o to, jestli i v realu vyladis vrtaska tak, aby se choval tak zpusobne...
Treba u myho Griffina 450 o tom hooodne pochybuju.
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
Spektrum DX8, PhoenixRC
kolaCZek píše:Jeste jde o to, jestli i v realu vyladis vrtaska tak, aby se choval tak zpusobne...
Tak jasně, ani v reále nejsou dvě éra stejná. V simulátoru je to ideál.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Je rozumné koupit Phoenix + nějakou vysílačku "do budoucna" (třeba DX7) a pak k tomu dokoupit nějaký vrtulníček, když se mi bude nějaký ze simu líbit?
Myšleno, jako že budu mít vysílačku a nebudu mít model...
Myšleno, jako že budu mít vysílačku a nebudu mít model...
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Určitě, a dovolím si tvrdit, že to je jedna z nejlepších cest, jakou můžeš dnes začít. Jen ta Dx7 aby měla gonegdóór pro simulátor. Jsou dva titpy. Jeden má a druhý memá ....
Díky za podporu. Už teď vás všechny nemám rád, protože to vypadá na spoustu investovaných peněz a času a vy mě v tom ještě podporujete.
Ještě bych se asi zeptal déle létajících. Zkoušeli jste někdy spočítat, co stojí letová hodina, řekněme takové nějaké std 400-450, když s tím nedělám nějaké extra brikule?? Řekněme, že pořizovací náklady na samotné vybavení bych pominul (i když nebudou malé) a zahrnul bych tam nutnost občas vyměnit servo/motor/elektroniku/ložiska/listy, tu koupit novou baterku, protože už je mockrát nabitá a nefunguje. Tu pořídím nějaké vylepšení, tu si pořídím na zimu něco malinkého na poletování doma atd. Jak to vychází? Jestli nemám třeba zůstat u toho simu.
Pro takový výpočet je hlavním parametrem počet a velikost bouraček, které hodláš provádět...
Ale obecně lze říct že pořízení heliny je jen vstupní obnos, který potom roste a roste. Když budeš létat s rozmyslem a trpělivě postupovat krok za krokem, tak by další roční náklady neměly přesáhnout pořizovací cenu. Pokud s tím budeš práskat jako na běžícím pásu, nemusí stačit ani dvacetinásobek.
Ale obecně lze říct že pořízení heliny je jen vstupní obnos, který potom roste a roste. Když budeš létat s rozmyslem a trpělivě postupovat krok za krokem, tak by další roční náklady neměly přesáhnout pořizovací cenu. Pokud s tím budeš práskat jako na běžícím pásu, nemusí stačit ani dvacetinásobek.
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Tvoje otázka je vlastně nezodověditelná. Trefil ses.
Do letovejch nákladů bych já zahrnoval jen cenu za pořízená pohonné akumulátorové sady. Nic jiného nemá smysl.
Tzn. Pořídím sadu a ta dala 50cyklů Je to jednoduchý. 50 "děleno" pořizovací cenou = Kč na motominutu, motohodinu nebo jeden vzlet.
Nebo pro páníčka třeba má asmysl do toho zahrnovat kde co ale pak v globále a nějakém porovníní s kolegou špatně použitelné. Páč když si do letových nákladů přidáš i béňo za který musíš tu pohonnou sadu dobít, a vůbec nějak doject na letiště, je všechno špatně, a kolkrát ta cifra má až omračující učinky. Jednou jsem si to spočítal a bylo to jako by mne někdo dobře trefil do nosu. Od té doby takové blbosti jako počítat náklady nedělám.
A bouračky do toho také já osobně netahám. Maximálně díly, co odešli čase. jenže Těch je u mne dost málo
Můj výpočet nákladů na jeden vzlet ... příkald:
Mám dva případy. jeden se šťastnám koncem a druhý se smutným - ba dokonce k nasrání.
pohonná sada - šestičlánnek, kterej mne stál 2200Kč
(kupoval jsem čtyři sady)
Jedna sada dovršila svůj život po 27cyklech. = 81.50Kč na jeden vzlet.
Poslední sadu co mám ještě dnes má natočeno přez 300 cyklů. = 7,3Kč na vzlet.
Už víš kterej je ten dobrej a kterej k nasrání?
Do letovejch nákladů bych já zahrnoval jen cenu za pořízená pohonné akumulátorové sady. Nic jiného nemá smysl.
Tzn. Pořídím sadu a ta dala 50cyklů Je to jednoduchý. 50 "děleno" pořizovací cenou = Kč na motominutu, motohodinu nebo jeden vzlet.
Nebo pro páníčka třeba má asmysl do toho zahrnovat kde co ale pak v globále a nějakém porovníní s kolegou špatně použitelné. Páč když si do letových nákladů přidáš i béňo za který musíš tu pohonnou sadu dobít, a vůbec nějak doject na letiště, je všechno špatně, a kolkrát ta cifra má až omračující učinky. Jednou jsem si to spočítal a bylo to jako by mne někdo dobře trefil do nosu. Od té doby takové blbosti jako počítat náklady nedělám.
A bouračky do toho také já osobně netahám. Maximálně díly, co odešli čase. jenže Těch je u mne dost málo
Můj výpočet nákladů na jeden vzlet ... příkald:
Mám dva případy. jeden se šťastnám koncem a druhý se smutným - ba dokonce k nasrání.
pohonná sada - šestičlánnek, kterej mne stál 2200Kč
(kupoval jsem čtyři sady)
Jedna sada dovršila svůj život po 27cyklech. = 81.50Kč na jeden vzlet.
Poslední sadu co mám ještě dnes má natočeno přez 300 cyklů. = 7,3Kč na vzlet.
Už víš kterej je ten dobrej a kterej k nasrání?
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Kup si hned blade mcpX je to bžunda a hlavně to hned neomrzí. Dá se s tím dělat věcí .... jen ty ruce který by to "vše" zvládali ukočírovat.
Zprvu se to dá přirovnat k souloži s fyzikou ale jak jí budou vadnout síly budeš postupně nad ní vítězit. Ale neboj stejně nezvítězíš.
(mám nemalé tušení že to ale moc dobře víš sám
)
Ve vlákně vedle jsi dobře rozlišil letové vlastnosti a charakteristiky dvou dospělých strojů. I tady to v tomto hračkářském případě platí bezezbytku. Na velké létání a smysl páčkování to mcpXko připraví dobře, jen princip, stil odpáčkování jistejch situací se liší od modelů větších rozměrů a to docela razantně. Prcek stršně rád pracuje v režimu vírového kroužku. Pokaždý je to překvápko. A vobčas se i divím proč se tam dostal.
Od koaxu je to sice rychlejší ale je to pro zavisení pořád dost stabilní. A zvládá to i větší větřík. Bojuje statečně.
Zprvu se to dá přirovnat k souloži s fyzikou ale jak jí budou vadnout síly budeš postupně nad ní vítězit. Ale neboj stejně nezvítězíš.
(mám nemalé tušení že to ale moc dobře víš sám
Ve vlákně vedle jsi dobře rozlišil letové vlastnosti a charakteristiky dvou dospělých strojů. I tady to v tomto hračkářském případě platí bezezbytku. Na velké létání a smysl páčkování to mcpXko připraví dobře, jen princip, stil odpáčkování jistejch situací se liší od modelů větších rozměrů a to docela razantně. Prcek stršně rád pracuje v režimu vírového kroužku. Pokaždý je to překvápko. A vobčas se i divím proč se tam dostal.
Od koaxu je to sice rychlejší ale je to pro zavisení pořád dost stabilní. A zvládá to i větší větřík. Bojuje statečně.
Tiše předpokládám, že když si koupím tu DX7, tak to s tím malým Blade mcpx v2 pojede (když ho kupím BNF).
A dá se DX7 přehazovat z MODE1 na MODE2 nebo je to zabastlené uvnitř? (pružinky, přehození významu páček). Jde to -- strýček google dokonce poskytl obrázkový návod na DX6 (http://www.max3design.com/soporte/RC/DX ... change.htm), tak tiše předpokládám, že u DX7 to bude úplně to samé.
A dá se DX7 přehazovat z MODE1 na MODE2 nebo je to zabastlené uvnitř? (pružinky, přehození významu páček). Jde to -- strýček google dokonce poskytl obrázkový návod na DX6 (http://www.max3design.com/soporte/RC/DX ... change.htm), tak tiše předpokládám, že u DX7 to bude úplně to samé.
...teda jestli E-Flite Blade SR lítá ve skutečnosti tak, jak v simu, tak ten bych si pořídil. Nic náročného na obsluhu, pokud to člověk pustí, srovná se to a umí to 3D nesmysly. Co na to zkušení?
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
No neměl jsem ho, ale i tak s klidným srdcem bych Ti ho nedoporučil. To je FP?
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
FP bude spíš ta 120 SR, normální SR je CP. Určitě bych to nebral, řekl bych že i to HKčko bude lítat líp. Nejlepší volba je fakt to MCPx a k DX7 to spáříš jedna radost. Letovej projev bude 10x příjemnější než se setovou vysílajdou...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C
Co je FP a CP?
Chová se T-Rex 450 a jiné vrtulníky v reále tak jako v Phoenixu, tzn, naprosto striktně drží rovinu rotace hlavního rotoru a nikam to neuhýbá? To se mi zdá (vzhledem k nalítaným hodinám na X-Plane) jako dost nepřirozené, ale na akrobacii to může být nutnost...
Chová se T-Rex 450 a jiné vrtulníky v reále tak jako v Phoenixu, tzn, naprosto striktně drží rovinu rotace hlavního rotoru a nikam to neuhýbá? To se mi zdá (vzhledem k nalítaným hodinám na X-Plane) jako dost nepřirozené, ale na akrobacii to může být nutnost...