Easycopter V4.5 COLIBRI
Re: Easycopter V4.5 COLIBRI
Ahoj, měl bych jeden dotaz. Dnes se mi po menším karambolu stalo to, že při opětovném pokusu vzlétnout se mi vrtulník točí proti směru hodinových ručiček.V helinách se absolutně nevyznám,ale kdyby jste mi byli schopni poradit co stím,byl bych rád.Jo a ještě dodám, že vše vypadá funkčně.Nic zlomeného jsem nezpozoroval
Předem díky
Předem díky
Lanyz píše:Ahoj, měl bych jeden dotaz. Dnes se mi po menším karambolu stalo to, že při opětovném pokusu vzlétnout se mi vrtulník točí proti směru hodinových ručiček.V helinách se absolutně nevyznám,ale kdyby jste mi byli schopni poradit co stím,byl bych rád.Jo a ještě dodám, že vše vypadá funkčně.Nic zlomeného jsem nezpozoroval
Předem díky
Nejspíš nefunguje vyrovnávací rotor.
- Pokud se zadní vrtulka netočí - je to jasné.
- Pokud se zadní vrtulka točí tak odpojit a zapojit baterii ve vrťasu (samozř. s puštěnou vysílajdou!!!) a rychle ho položit na rovnou podložku - to vše se má provádět pokaždé aby se zkalibrovalo gyro... Pak by se už točit neměl.
- Pokud se vrtulka točí a normální silou jako před tím a nic nepomáhá, je "něco" špatného na desce... Pokud tomu moc nehovíš, nemá cenu řešit co
zdar
- Pokud se zadní vrtulka točí tak odpojit a zapojit baterii ve vrťasu (samozř. s puštěnou vysílajdou!!!) a rychle ho položit na rovnou podložku - to vše se má provádět pokaždé aby se zkalibrovalo gyro... Pak by se už točit neměl.
- Pokud se vrtulka točí a normální silou jako před tím a nic nepomáhá, je "něco" špatného na desce... Pokud tomu moc nehovíš, nemá cenu řešit co
zdar
pár koaxů > colibri v4.5 > blade mcpx2 + dx6i
Tak vyzkoušíno.
Zadní motůrek jede,vrtulka se točí.Vypadá to jakoby ten motůrek jel tak z 50 procent.Zdá se mi že to nějak vibruje,je to normální?Asi to odnesu do nějakého modelíářského obchodu kde dělají i servis a nechám si to opravit tam.Ne?
Zadní motůrek jede,vrtulka se točí.Vypadá to jakoby ten motůrek jel tak z 50 procent.Zdá se mi že to nějak vibruje,je to normální?Asi to odnesu do nějakého modelíářského obchodu kde dělají i servis a nechám si to opravit tam.Ne?
ještě to zkus dotrimovat...
Jinak je v háji motorek...
Jinak je v háji motorek...
Ok, párkrát to zkusim,jinak je to jasný. Díky
kluci stala se nekomu tato zavvada?:
Pri zkrutu (narazu, chveni) desky sjede jedno servo az dolu a nechce se zastavit... Porad se toci motorek. Jako kdyz nedava snimaci potenciometr zpetnou inf. o poloze... Proletoval jsem celou desku, ale nic... Myslel jsem ze je to studenak, ale nezda se... Spi jestli neblbne potak, ale tam videt pod mikroskopem neni. Nevim co to dela. Mate napady nebo rady? Prosel jsem celou desku, studenaky nebo prasklou cestu na spojich, ale nic...
Pri zkrutu (narazu, chveni) desky sjede jedno servo az dolu a nechce se zastavit... Porad se toci motorek. Jako kdyz nedava snimaci potenciometr zpetnou inf. o poloze... Proletoval jsem celou desku, ale nic... Myslel jsem ze je to studenak, ale nezda se... Spi jestli neblbne potak, ale tam videt pod mikroskopem neni. Nevim co to dela. Mate napady nebo rady? Prosel jsem celou desku, studenaky nebo prasklou cestu na spojich, ale nic...
Stalo se mi to taky. A pomohlo vypnout vrtas a nakroutit servo do stredni polohy prstem... Pak uz slapal v pohode.
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
Spektrum DX8, PhoenixRC
kolaCZek píše:Stalo se mi to taky. A pomohlo vypnout vrtas a nakroutit servo do stredni polohy prstem... Pak uz slapal v pohode.
Mě před časem pomohlo to samé, je to mechanický problém. Rozsah potom nastavit tak, aby se jezdec nedostával do krajních poloh.
Nelítá to? A zkusili jste to nakopnout?
Chlapi díky za reakce...
No jenže když chytnu desku a trochu jí zkroutím tak to servo samo sjede až dolů... Pak to chvíli drží ok, ale když se s tím třeba bouchne víc o zem nebo je nějakej pád, tak se to zachová stejně a zase servo sjede. Už se i dost uvolnilo to větší ozub. kolečko co je na osyčce serva a když to samo takhle sjede dolů a motorek furt jede tak to kolečko spadne z osyčky... Je to v pr...
Přepájení celé desky (čipy, tranzistory, odpory - prostě všechno) na chvíli pomohlo, myslel jsem že mám vyhráno. ale už to dělá zase! Asi je deska v háji. Ale nikde nic (samozř. pod mikroskopem) není vidět!!! Cesty plošňáku jsou jen nahoře a dole - deska není vícevrstvá, takže by to mělo být k nalezení...
Takže buď to může dělat trimr serva nebo popř. ty průchodky co spojujou jednu stranu spojů s druhou
Nevím no.
No jenže když chytnu desku a trochu jí zkroutím tak to servo samo sjede až dolů... Pak to chvíli drží ok, ale když se s tím třeba bouchne víc o zem nebo je nějakej pád, tak se to zachová stejně a zase servo sjede. Už se i dost uvolnilo to větší ozub. kolečko co je na osyčce serva a když to samo takhle sjede dolů a motorek furt jede tak to kolečko spadne z osyčky... Je to v pr...
Přepájení celé desky (čipy, tranzistory, odpory - prostě všechno) na chvíli pomohlo, myslel jsem že mám vyhráno. ale už to dělá zase! Asi je deska v háji. Ale nikde nic (samozř. pod mikroskopem) není vidět!!! Cesty plošňáku jsou jen nahoře a dole - deska není vícevrstvá, takže by to mělo být k nalezení...
Takže buď to může dělat trimr serva nebo popř. ty průchodky co spojujou jednu stranu spojů s druhou
Nevím no.
Tak to je nářez chlapi!!!
http://www.elcar.cz/jednorotorove/5734- ... -heli.html
http://www.elcar.cz/jednorotorove/5733- ... i-pro.html
Vzal jsem ten komplet, nechcete někdo vysílajdu?

http://www.elcar.cz/jednorotorove/5734- ... -heli.html
http://www.elcar.cz/jednorotorove/5733- ... i-pro.html
Vzal jsem ten komplet, nechcete někdo vysílajdu?
tak denes mi dorazil 4.5,,ze začátku vše v pohodě ale po asi 8 baterkách se mi vrťas při vzlétnutí točí doleva,vitrimovat to nejde,když dám na plno doprava tak nic,když doleva tak jak vzteklej točí,když je ve vzduchu a malinko povolím plyn tak se jakoby srovná,vrtulka se točí,tu kalibraci jsem zkoušel,,je možný že je hned v háji motúrek?je teda vařicí až až
papcz píše:... ve vzduchu a malinko povolím plyn tak se jakoby srovná,vrtulka se točí,tu kalibraci jsem zkoušel,,je možný že je hned v háji motúrek?je teda vařicí až až
Jestli jsi to bafnul a začal vrčet, vyvrčel baterku naráz a šupnul další, jak to obvykle dělaj začátečníci, tak nic divnýho.
Kup si rovnou 2 další ocásky.
no těch osm baterek sem odlítal v rozmezí 4 hodin,a určitě ne hned jednu za druhou,,takže to bude ten motorek myslíš?
Nejspíš bude.papcz píše:..takže to bude ten motorek myslíš?
Malej stejnosměr s komutátorem moc nevydrží, vyhřeje se a uhlíky, resp. jejich uložení odejdou. Zrovna tak komutátor, stačí když se jedna ploška trochu vypálí a motor ztratí výkon.
Uložení hřídele taky moc nevydrží.