FBI, OSA a podobné zhouby lidstva

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
Diskobarel

Re: FBI, OSA a podobné zhouby lidstva

#46 Příspěvek od Diskobarel »

Tim bylo myšleno jen FBI a CIA.
Myslím si, že lidé by měli chodit bosi, je to mnohem zdravější.
Například já když se ráno vzbudím obutý, tak mě bolí hlava...
Diskobarel

#47 Příspěvek od Diskobarel »

Dafe bude stačit, dkyž jí bude mít v mobilu nebo mptrojce :-).
Myslím si, že lidé by měli chodit bosi, je to mnohem zdravější.
Například já když se ráno vzbudím obutý, tak mě bolí hlava...
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od Kuba78 »

JMalik píše:Článek pěknej, ale napsal to buď neználek, nebo naivka. (viz např. "....I kdyby nakrásně Megaupload nabízel výhradně obsah, který je v USA nelegální, pak, pokud by jejich servery ležely mimo území USA, je legálně nepostižitelný....")
Právě jsem se (pasivně) věnoval problematice DNA (protože exmanželka působí v odborné nezávislé medicínské instituci). Jenom idiot bude vyžadovat nějaká lidská práva, demokracii,....pokud už je potřetí v báni za násilné trestné činy.
V tom případě mu klidně odhlasuji, ať mu odeberou a zaregistrují kompletní databázi DNA, včetně dvou, tří generací zpátky a ani nebudu proti tomu, když někdo usoudí, že bude levnější pro společnost, když ho nějak krátce, rychle sprovodí ze světa.
Demokracii může požadovat bezúhonný živočich. Stačí když budeš krást data, hudbu , filmy... - nemůžeš se divit.

(Tím rozhodně neříkám, že jsem na straně podobných idiotů jako je OSA a spol.)

ten clanek psal clovek ktery se v pocitacovem a hernim prumyslu pohybuje pres dvacet let, jeden z klicovych redaktoru puvodniho slavneho herniho casopisu Score. Soude dle ohlasu se kterym se setkal a dle dikce vyjadreni jinych autoru na jinych serverech trefil hrebicek primo doprostred hlavicky, navic shrnul vse kolem.
ACTA je ZLO ktere dopadne na vsechny, nejen na nejake imaginarni pocitacove piraty, jedna se o predzvest toho co bude jeste daleko horsi a co se chysta, totalni kontrola a cenzura vseho a vuse. Tohle uz neni o tom honit nekoho za stazenou pisnicku. A nenahlavejte si ze se to u nas stat nemuze, ze se to stava jen ve zle Cine, jeste zlejsi Koreji nebo podobne.. kecy. V US nastupuje korporatni fasismus, v evrope se buduje nastupce sovetskeho svazu a Cina uz svuj kapitalismus s pevnym vedenim nasla. a VSEM temto naramne vyhovuje mit kontrolu nad vsim a vsemi a Internet jako svobodne medium pro sireni informaci ktere nejsou pod kontrolou a nejsou temi spravnymi informacemi ktere jsou temi spravnymi kanaly davkovany ovcanum je opravdu prekazka.
muzete si myslet ze je to blouzneni nejakych podivinu kteri v horeckach krici o NWO a svetovem spiknuti.. a pak se jednoho dne probudite a rozhlednete se a bude pozde. Staci se zamyslet treba jen v tom nasem malem rybnicku - jake svobody jsme meli treba jeste nedavno, par let po revoluci, a co uz je zakazano, nepovoleno, nevhodne, nekorektni uz ted, po dvaceti letech?
baui

#49 Příspěvek od baui »

jio, můj komentář směřoval ke paušalizacím typu "ty Americký ku***", které s tématem měly málo co do činění a pouze generálně urážely skupiny lidí, se kterými mám dlouhodobé velmi pozitivní, troufl bych si říct přátelské, vztahy.

Obecně s ACTA, SOPA a podobnými excesy nesouhlasím v podobě, v jaké jsou. Z pozice autora softwaru taky rozhodně nesouhlasím s tím, aby mou práci někdo rutinně kradl, jako se to děje dnes za hlasité podpory celé společnosti. Byl bych rád, kdyby existovala vymahatelná cesta, jak tyto zmetky praštit přes prsty. To bohužel neexistuje. OSA mi v tom nepomůže, to je stejné svinstvo jako solární elektrárny, pandury nebo pozitivní diskriminace menšin.
Na politiky to svádět by byl ale alibismus. Politici jsou pořád jen reprezentace nějakého průměru morálních hodnot společnosti, která je volí a z níž pochází.
Tom
DAF
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od DAF »

Diskobarel píše:Dafe bude stačit, dkyž jí bude mít v mobilu nebo mptrojce :-).

To je právě ono, člověk tam má spoustu hovadin a já netuším, jak budu tomu kterému celníkovi, navíc hovořícímu jazykem, kterému nebudu třeba dostatečně dobře rozumět, vysvětlovat, kde jsem co sebral a dokládat, že to mám legálně. Nedělám si iluze, že cizí celníci jsou vybavěni jazykově nějak výrazně lépe, než ti naši. Neříkám, že tam nejsou lidi, co neumí jazyky, ale určitě je něco jiného běžný hovor a odborná debata, a to platí obousměrně, jak pro celníky, tak pro kontrolované lidi. Já se nějak domluvím německy, ale abych celníkovi vysvětloval, co jsem kde stáhnul, nebo nestáhnul, na to moje znalosti nestačí. nebo si budu muset i pro mobil uschovávat faktury, že jsem tu kterou znělku fackt koupil a vozit to s sebou. Vím, že omladina si posílá všechno možné z mobilu na mobil a mezi ntb, takže to člověk ani nemůže uhlídat. Osobně mám v mobilu předplacenou kartu a tam takové věci strhávají z kreditu, takže žádný doklad. Nedělám si iluze, že tam budou mít ve světě tlumočníky na každý jazyk, protože každý má právo na to vyjádřit se v rodném jazyce, nebo v tom, které dostatečně dobře ovládá.

Ovšem svým způsobem je to velmi dobrý tah. Jakési sankci se dle tét smloluvy vystaví drobný občan, který se pak zalekne něco nelegálního stahovat, tím se následně odstaví servery, na kterých tyto věci jsou ke stažení a tím pádem by podle záměru měly zaniknout.
Hitec Aurora 9X
jio

#51 Příspěvek od jio »

DAF píše: ... ale abych celníkovi vysvětloval, co jsem kde stáhnul, nebo nestáhnul, na to moje znalosti nestačí. nebo si budu muset i pro mobil uschovávat faktury, že jsem tu kterou znělku fackt koupil a vozit to s sebou. ...

Na to je jednoduchá odpověď. Nic si nebudeš stahovat, ale připojíš se na iTunyodpadu nebo další podobné katalogy a budeš vše poslouchat online a platit mikroplatbou. Řekl bych, že toto je jedním z cílů celé té šarády a a ve výsledku pak zase budeš hezky s dalšími v řadě pod kontrolou.
JMalik

#52 Příspěvek od JMalik »

Kuba78 píše:
JMalik píše:......................

ten clanek psal clovek ktery se v pocitacovem a hernim prumyslu pohybuje pres dvacet let, jeden z klicovych redaktoru ...................... jedna se o predzvest toho co bude jeste daleko horsi a co se chysta, totalni kontrola a cenzura vseho a vuse. ..........
.....V US nastupuje korporatni fasismus, v evrope se buduje nastupce sovetskeho svazu a Cina uz svuj kapitalismus s pevnym vedenim nasla. a VSEM temto naramne vyhovuje mit kontrolu nad vsim a vsemi a Internet jako svobodne medium pro sireni informaci ktere nejsou pod kontrolou a nejsou temi spravnymi informacemi ktere jsou temi spravnymi kanaly davkovany ovcanum je opravdu prekazka.....

Hlavně klíííííd.
Líčíš to tady jako by měl za chvíli přijít konec světa.
Mě se taky nelíbí praktiky samozvanců typu OSA apod. To ale není důvod k tomu, abych veřejně schvaloval krádeže SW, chrochtal radostí nad kecama chytráků, kteří si už do názvu dají např. "Pirátké kino.cz....." a budou meditovat o svobodě internetu.
Že to bude nepříjemnost? To každopádně. Ale snad si naivně nemyslíš, že by to šlo tímhle způsobem dál do nekonečna.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
jio

#53 Příspěvek od jio »

JMalik: Ať se ti to líbí nebo ne, on konec světa přes ACTA přichází.

Víš, mi za bolševika prakticky nic nechybělo. Měl jsem (jistou) práci, snažil jsem se a tak jsem si postavil barák, i na to auto jsem naškudlil a kdybych pokračoval, tak bych se i do té jugošky na dovolenou dostal.

Pak ale přišel převrat a já zjistil, že žiju v podstatě stejně jak za bolševika, na exkluzivní dovolené do Thajska nemusím, ale najednou vidím, že potřebuji aby mě někdo nebuzeroval a neprohlížel mi na hranicích mobil nebo notebook, jestli tam nemám něco nelegálního a jestli tedy nejsem potencionální zločinec. Tedy jednoznačná presumpce viny a jediná skutečně podstatná věc, kterou mi kapitalista proti bolševikovi přinesl, se tak najednou rozpouští a mizí v nedohlednu.

A když to tak vezmu, tak to, že mě někdo nešpehuje a zatím mi nikdo neleze do mého soukromí víc, než mu sám dovolím, tak o to přicházím. Přicházím tedy o jedinou věc, kterou jsem neměl za bolševika. Jinak řečeno, pokud to tak bude fungovat, tak jsem u toho bolševika raději mohl zůstat. Bylo by mi tam asi líp. To, že dnes koupím to, co jsem kdysi nekoupil? Čert s tím, to byl oželel. Tu nabytou možnost být sám sebou a nebýt dopředu považován za zločince jen z důvodu uspokojení chamtivosti hrstky mocných, to mi vadí.
JMalik

#54 Příspěvek od JMalik »

jio píše:JMalik: Ať se ti to líbí nebo ne, on konec světa přes ACTA přichází.

Víš, mi za bolševika prakticky nic nechybělo. Měl jsem (jistou) práci, snažil jsem se a tak jsem si postavil barák, i na to auto jsem naškudlil a kdybych pokračoval, tak bych se i do té jugošky na dovolenou dostal................

................Jinak řečeno, pokud to tak bude fungovat, tak jsem u toho bolševika raději mohl zůstat.

Máš stále možnost - např. Kubě ten systém ještě funguje :wink:
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
DAF
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od DAF »

to jio, faktem je, že za komančů jsi věděl, že chleba stojí dnes i zítra bůra, červené mléko 3,10 a modré dvojku, ale za potenciálního zločince jsi byl také. Stačilo se párkrát veřejně nevhodně vyjádřit o jediném správném kurzu strany a vlády a měl jsi polepený kádrový profil až do druhého kolena. Nepřimo jsem si to také vyzkoušel, když mi bolševik zakázal poletovat ve Svazarmu na větroni. Místo cizích jazyků nás učili programovací jazyk Mar-Len. Zajeď si do KLDR, tam bolševika ještě mají, můžeš 100 dní truchlit, a bez mobilu. Ten ti tam možná budou šacovat víckrát, než celnící tady. Neříkám, že se mi všechno líbí, co se dnes děje, ale kdyby tu byl dnes bolešvik, myslím, že by to vypadalo mnohem hůř, a nejde jenom ty "svobody".
Hitec Aurora 9X
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od Kuba78 »

nevim proc to zase chcete zvrhnout v diskusi za bolsevika bylo lip/hur a dneska kapitalista je jeste horsi. tahle diskuse byla o tom, ze jen co tu mame zpatky aspon nejakou svobodu, zase se nam ji nekdo snazi vzit - a je zahodno kricet dokud kricet jeste muzeme. Tak se prosim drzte tematu co tu zakladatel nastolil nebo si zalozte jine vlakno.

a mimochodem, dneska uz zadny kapitalismus skoro nikde neni (snad krome ciny kde je neco co se trochu blizi v nekterych rysem pravemu krvavemu kapitalismu anglie 18-19 stoleti a kupodivu teoreticky v Mogadishu, kde diky neexistenci vlady se ustanovil sam od sebe skutecne volny trh), takze se muzete v tom novem vlakne maximalne hadat jestli bylo lip za rudyho bolsevika driv nebo za modryho bolsevika s hvezdama ted.
jio

#57 Příspěvek od jio »

JMalik, DAF: Je evidentní, že jste nepochopili co jsem psal. Ale to je jedno. Stejně se na tom co bude nebo nebude nic nezmění. Nějak bylo, nějak bude.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od DAF »

S ohledem na to, že jsme to dva pochopili stejně, tak to bylo zřejmě špatně formulované. Ale to to nejde. Pamatuju si ny výjezdní doložky, devizové přísliby a podobné nesmysly. Po asi 6 letech žádosti jsme dostali devizový příslib (a to jsme nikdy nechtěli pro celou rodinu a v maximální výši!). Tehdy jsem pašoval pár franků a mařen ven. Koupil jsem si tam vysněné rádio, 4 kanál Robbe. Musel jsem ukecat prodejce, aby mi naspal bumážku, že to je bez záruky a s výraznou slevou, abych se vešel do peněz, které jsme měli při odjezdu. Na hranicích jsem se pak trochu klepal, aby to prošlo. Bylo mi asi 15. Tehdy byla jiná buzerace, ale vzhledem k tomu, že jsme v tom žili, tak nám to třeba už ani nepřišlo. Dnes se o spoustě věcí víc hovoří, tak si také člověk vícero věcí, kterých si dřív nevšímal, uvědomuje. Neříkám, že současný systém je ideální, ale stále si (zatím furt beztrestně) můžem otevřít hubu a veřejně si zanadávat.
Hitec Aurora 9X
mhabr

#59 Příspěvek od mhabr »

DAF píše:... Tehdy byla jiná buzerace, ale vzhledem k tomu, že jsme v tom žili, tak nám to třeba už ani nepřišlo. Dnes se o spoustě věcí víc hovoří, tak si také člověk vícero věcí, kterých si dřív nevšímal, uvědomuje. Neříkám, že současný systém je ideální, ale stále si (zatím furt beztrestně) můžem otevřít hubu a veřejně si zanadávat.

Tohle je příčina, proč lidé s láskou vzpomínají na bolševika. O problémech se veřejně nemluvilo, protože se nesmělo. Noviny a televize ukazovaly, jen co bylo stranou dovoleno a lidé žili v iluzi, že všechno šlape dokonale (jako v té KLDR).
Teď novináři vyhrabou kde co, tak to vypadá, že se sere úplně všechno.
boboland
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od boboland »

DAF píše:........ stále si (zatím furt beztrestně) můžem otevřít hubu a veřejně si zanadávat.

no to je ale všetko čo môžeš. Vykrikovať, vrieskať, kopať nožičkami ...

Ty používam ako oslovenie. platí pre každého kto to číta.

Nesmieš ale nič mať čo sa tým hore nepáči, kúpiť si môžeš (podľa ACTA budeš musieť) len to čo ti dovolia a kde ti to dovolia. Cestovať môžeš kde chceš, ale v princíp nikde, lebo na to nemáš (aspoň u nás 90% ľudí). A samozrejme môžeš hulákať blbosti bez ladu a skladu do éteru (ak si novinár tak ti aj zaplatia).

Sloboda v "demokracii" je to , že si odrobím 8 hodín. Prídem domov a mám čas sa venovať tomu čo chcem, a nie tomu čo musím. Demokraticky ťa budeme "ochraňovať" aby si neprišiel o svoje duševné vlastníctvo. Lebo ak je na čierno, tak z toho nie sú dane, poplatky ... a o to ide.
Že si myslíš, že ACTA ti pomôže aby si mal viac zakázok - sorry, ale nie. Ľudia nekúpia niečo čo nevideli a nevyskúšali pred tým >>> nestiahnem, neviem čo to je, neviem v podstate ani to že to je = nekúpim. Preto je tu shareware. Vyskúšaj a potom plať. Ale ko to urobiť u hudby, Videa a textov ??? NIJAKO, nedá sa to. Najprv musíš kúpiť a potom byť nasraný , že je to shit.
ACTA chce s podporou štátu vybrať viac daní a poplatkov, nič viac, nič menej. To že v princípe je to správne (ten kto vytvorí, nech za to aj niečo dostane), nič nezmení na tom, že je to krok späť.

To ako je rozbehnutý trh s týmito komoditami na tomto svete dnes, už ACTA a iné aktivity, nezastavia a nemôžu radikálne zmeniť. Môžu to len zrušiť = zanikne neskutočne veľké množstvo alternatívnych filmov, kvalitná hudba ...
Teraz je problém sa k tomu dostať a po cenzúre je to v podstate nereálne. Veľké spoločnosti nemajú záujem o kvalitu, ale o peniaze. A pre tieto spoločnosti pracuje štát, ACTA a iné živly.

------------- ako to funguje? -------------
Stiahneš - pozrieš,vypočuješ,prečítaš -
1, (ano) páčilo sa mi to veľmi = ďalšiu vec autora kúpim originál, lebo je SUPER a chcem to mať, lebo viem o čom to je.
2, (nie) nepáčilo sa mi to = off, finish, konec, koniec, kaput >>> Zmažem, a to je všetko.

Nestiahneš nič -
1, (ano) neviem, čo to je. Nekúpim, lebo čo si mám vlastne kúpiť ? Neviem o čo ide. Existuje to vôbec? Neviem, lebo bod 1,
2, (nie) ??? tento bod je vlastne Stiahneš a tak sa aj chová. (tento bod ACTA chce zrušiť)

Softvér je niečo iné, ale toto všetko je o tom čo si nedokážeš vyskúšať vopred (hudba, text, video).

Napísal som si to, pustil do éteru, pokopkal nožičkami ... A TO JE ASI VŠETKO.
A keby som sa ja rozkrájal, tak nič na tom nezmením (nie som hore). Šéfstvo si aj tak urobí všetko podľa seba.
Ale na straníckej schôdzi ...:D to by bolo iné ekšn :D :D :D :D

P.S.: píšte koľko len môžete, lebo ono vám to za chvíľu zakážu. Nebudete mať autorské práva na použité slová !!!
http://bobo.matej.name
Zamčeno

Zpět na „Smetiště“