FX-30, software v.3.0, čeština - postřehy
FX-30, software v.3.0, čeština - postřehy
Zdravím,
právě jsem nainstaloval nový sw v 3.0 pro češtinu a náhle jsem objevil následující změny:
pozitivní:
- lze přepnout stopky do velikosti přes celý display
- lze vypnout zvuky vysílače (rozděleno na ALARM a Ostatní)
- mix s názvem Zrychlení
- další jsem zatím nezkoumal
negativní:
- při puštění vysílače už není dotaz, zda vysílat, nevysílat (nikde jsem nenašel možnost nastavení, a když už vysílá, nikde z menu nelze vypnout)
- přestaly fungovat kontroly při spuštění vysílače (ovladač plynu není v neutrálu, je aktivován letový režim jiný než NORMAL apod.)
Umí mi někdo poradit, zda se s tím taky setkal, případně, zda lze nějak opravit? Díky moc.
právě jsem nainstaloval nový sw v 3.0 pro češtinu a náhle jsem objevil následující změny:
pozitivní:
- mix s názvem Zrychlení
negativní:
- při puštění vysílače už není dotaz, zda vysílat, nevysílat (nikde jsem nenašel možnost nastavení, a když už vysílá, nikde z menu nelze vypnout)
- přestaly fungovat kontroly při spuštění vysílače (ovladač plynu není v neutrálu, je aktivován letový režim jiný než NORMAL apod.)
Umí mi někdo poradit, zda se s tím taky setkal, případně, zda lze nějak opravit? Díky moc.
MirMin
Re: FX-30, software v.3.0, čeština - postřehy
Kde se dá teď najít nový soft? http://support.robbe.com/ nějak nechce fungovat.
Logo 500 VBar, nano CPX
Díky. Vyzkouším. Je pak možný návrat na verzi 2.1?
XB8R píše:http://www.futaba-rc.com/software-updates.html
Jaká je nyní verze pro 12FG?...doporučuješ verzi s češtinou?...dík
MirMin píše:Zdravím,
pozitivní:
- mix s názvem Zrychlení
negativní:
Možná by bylo dobré se přečíst návod k té verzi. Ono to totiž není jen o češtině...
Hlavním účelem změny verze je změna funkcionality a máš v tom docela guláš, protože zmiňované změny šly postupně.
3.0 přídává:
- Nastavení 3D gyra
- Možnost vypnout pípání.
- Akceleraci u větroňů, jinde už byla.
2.0 přidává:
- Možnost nastavení různě rychlých modů pro PCM-3G
- Vylepšuje zapínání tak, že při FASST není nutné odpovídat dotaz o vysílání - pokud není chyba v zapnutých spínačích.
- Vylepšuje kontroly spínačů při zapnutí tak, že lze nastavit co má být kontrolováno.
- Po 30 min nečinnosti jen vyhodí hlášku, ale nevypne vysílání.
- Umí velké stopky.
- Umí otevřít výběr modelu přímo z hlavní stránky
- Umí 2GB SD kartu
- Rozšiřuje možnosti Učitel/žák nastavení
- Nový model má FS nastaveno na HOLD plynu a OFF battery
- IDLE DOWN má rozsah -100 až 100
- Rozšířen STK to STK mix.
- D/R nastavení má i alternate spínač
- Logický switch na neproporcionální kanály
- Vylepšen Throttel Limiter
- Přidán Offset do Butterfly mixu
- Přidány rozsahy do Governor mixu
- U stopek nastavení způsobu pípání, hodinový režim, zvláštní stopky pro každý letový režim.
Shrnuto: Změn je mnohem více, než jsi uvedl. A ty, které uvádíš jako negativní, nejsou negativní, nýbrž byly rozšířeny jejich možnosti a ty je máš nastaveny jinak, než by jsi chtěl.
2952 píše:XB8R píše:http://www.futaba-rc.com/software-updates.html
Jaká je nyní verze pro 12FG?...doporučuješ verzi s češtinou?...dík
Na Futabě české verze nejsou, ty dává robbe.
Jinak čeština stojí za prd, ze dvou důvodů. Jednak české znaky s diakritikou jsou na displeji hnusné a blbě čitelné. Druhak jsou česká termonologie a zkratky poněkud podivné a matoucí.
Zkusil jsem a přepnul zpět na angličtinu, která je čitelné a hlavně jasná, stručná a jednoznačně srozumitelná.
Souhlasím s zdzd. Jinak pro T 12FG je také verze V 3.0, protože T 12FG má stejný soft jako FX-30.
Logo 500 VBar, nano CPX
zdravím , mám dotaz. Mám 12 už asi tři roky bez upgrade. Jsem celkem spokojen s tím co tam je.
teď bych uvítal ty stopky. Jaký je postup na přehraní softu. Je třeba zálohovat(nerad bych pípal všecno znova
).
teď bych uvítal ty stopky. Jaký je postup na přehraní softu. Je třeba zálohovat(nerad bych pípal všecno znova
T-REX 700N/ Goblin 700Spirit ,PROTOS, EXTRA 330L 3W157 futaba FG12 2,4Ghz
Zazálohuj a udělej upgrade. Jak záloha, tak upgrade se vleze na jednu SD kartu a mohou tam být najednou.
Postup jak dostat upgrade na kartu je přiložen k upgrade, postup jak dostat upgrade do rádia je v návodu k rádiu.
Pokud jsi zatím SD kartu v rádiu neměl, musíš ji v něm naformátovat. Postup je taktéž v návodu k rádiu. Souborový systém na SD je jiný než v počítači a tudíž soubory na SD v PC přímo neuvidíš. Na to je potřebný prográmek, který je součásti upgrade.
Postup jak dostat upgrade na kartu je přiložen k upgrade, postup jak dostat upgrade do rádia je v návodu k rádiu.
Pokud jsi zatím SD kartu v rádiu neměl, musíš ji v něm naformátovat. Postup je taktéž v návodu k rádiu. Souborový systém na SD je jiný než v počítači a tudíž soubory na SD v PC přímo neuvidíš. Na to je potřebný prográmek, který je součásti upgrade.
Díky zdz za shrnutí. Guláš v tom nemám, neboť jsem zřejmě z nějaké tovární verze skočil teď rovnou na tu 3jku. A jak jsem psal, celé jsem to nezkoumal, navíc plno věcí co píšeš ani nevyužívám vzhledem k tomu, že nelítám např vrtulníky, ale spíše jenom větroně.
Určitě se mrknu na to, že někde lze nastavit na co má vysílač upozornit při zapnutí, změna pípání u stopek asi taky bude good, mrknu na ten fail-safe a pak se ještě uvidí...
Dík ještě jednou
Určitě se mrknu na to, že někde lze nastavit na co má vysílač upozornit při zapnutí, změna pípání u stopek asi taky bude good, mrknu na ten fail-safe a pak se ještě uvidí...
Dík ještě jednou
MirMin
Přehráno, Byl to boj. S J. Malíkem padla flaška a nebýt Janičky nevím jak by to dopadlo.

V čem zarytaja sabaka?
v alkoholu
Předpokládám, že jste napájeli sebe, nikoliv rádio.