Vysílače Hitec - spolehlivost
Když zkouším dosah se zataženou anténou tak nechám model na zemi a jdu vždy po 20-30 metrech začne hrát, říká se že tato vzdálenost se zataženou anténou je dobrá že by něměl být problém. protože jestli jdeš se zataženou anténou a po 5 metrech ti serva můžou vyskočit z era jak hrají není něco v pořádku

- blacklight
Já jsem dal nic moc. Měl jsem Optica dva měsíce, z toho měsíc a půl strávil na reklamačkách. Poštou či osobně v Hradci Králové u pana Čečotky nebo u prodejce pana Kostky. 1 rekl. - rozladěný VF díl, 2 rekl. - zoxidované kontakty u VF dílu. U druhé reklamačky jsem byl osobně s celým letadlem / EG/ u pana Čečotky. Vyměnil VF modul, seřídil přijímač, uzemnil serva, vyměnil v konektorech ty plechové bazmeky a pro jistotu omotal káblíky od reglu do kruhového magnetu. Celkem dost věcí na to, že to byla nová souprava. 3 - VF díl měl vůli a při zahýbání s ním, reagovaly serva i motor. 4 - Výměna za MX-12 a kromě chybějících stopek absolutně bez problému....
MX 16S - 35 MHz
Uvidíme, řekl moudrý, oční chirurg ....
Uvidíme, řekl moudrý, oční chirurg ....
Zkuste si někdy dosahy se zataženou anténou u Hiteců a u Graupnerů. Dost podstatný rozdíl......
Mé modely: http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=21
Jinak jsem měl skoro rok Eclipse 7, bez problémů, nastavování dobré, přehledné. Jen mi ke konci začalo zlobit jedno tlačítko. Až na ten dosah.... dobré.
Ono to porovnávání vysílačů se zataženou anténou asi stejně nebude nějak moc směrodatné, jelikož vysílač je navržen na vytaženou anténu a při zatažené se dosti razantně mění celkové parametry sladění soustavy vysílač-anténa (možná bych to přirovnal k propojení antény-dipólu s televizorem kdy anténa má výstup 300 ohmů (dvojlinka) a televizor má vstup 75 ohmů (koaxiál) - sice to pojede ale bude to bída, dokud k anténě nedám symetrizační člen na 75 ohmů aby se celá soustava sladila)...takže něcoříkající porovnání bude jen s vytaženou anténou....
Accipiter Badius + tuning s Roton 100W
Easy Fly, Gemini, Proxima II
Easy Fly, Gemini, Proxima II
Tak jsem dal slušné. Mám Flash5 a nikdy nebyl žádný problém. Dále mám Optic6 a s ním jsem problémy měl. Rozladil se koncový VF díl a nemělo to v porovnání s jinými vysílači téměř žádný výkon. Naladil jsem ho a od té doby chodí bez problémů, ale už mu moc nevěřím, raděj vyzařovaný výkon občas porovnám s FC16 a Flash5.
Jinak plně souhlasim s Raketak, že zkoušet dosah se zataženou anténou nemá smysl.
Jinak plně souhlasim s Raketak, že zkoušet dosah se zataženou anténou nemá smysl.
Dělat zkoušku pro porovnání vysíláčů.... uznávám, nemá smysl. Ale pokud má člověk nově osazené éro i s přijímačem, potom to smysl má. Pokud bych tuto zkoušku udělal před letem a ne až nad troskami, viděl bych, že se zataženou anténou serva začnou cukat už cca 20metrů od modelu
Ale možná to sem nepatří, byla to chyba přijímače.[/img]
Přesně tak. Před prvním letem s novým modelem si tu práci dám. Pokud nic potom na éru, během provozu, ze soupravy neměním, dosah už nezkouším. Znám chlapa co pokaždé zkouší dosah se zataženou anténou a na spalováku po přistání zašroubovává hlavní jehlu. Holt stará škola a já mu do toho kecat nebudu.F104 píše:Dělat zkoušku pro porovnání vysíláčů.... uznávám, nemá smysl. Ale pokud má člověk nově osazené éro i s přijímačem, potom to smysl má. Pokud bych tuto zkoušku udělal před letem a ne až nad troskami, viděl bych, že se zataženou anténou serva začnou cukat už cca 20metrů od modeluAle možná to sem nepatří, byla to chyba přijímače.[/img]
- shortsword
- Kontaktovat uživatele:
blacklight píše:Eragon píše:Mám zajímavou zkušenost s Optikem. Když sem zkoušel dosah na zemi, začali blbnout serva po 150m a vymkly se kontrole po 200. Ve vzduchu lítám s Easy fly tak 300-400m od sebe a nezaznamenal sem žádný problém.
Já jsem létal s Opticem s dvoumetrovkou s reflexní foilií tak daleko( odhaduju i 1,5km) , že jsem skoro už nerozeznal v jaké poloze je a pořát to šlo.
1,5 km
nevim, ale moje dvoumetrovka je na cca 600m uz docela blbe videt a dal bych to asi neriskoval, o rozpoznani barvy nemuze byt rec uz tak od 500m a pri tak 800m bych si tipnul ze uz nelze temer poznat smer. ale treba se pletu
wroum píše:blacklight píše:Eragon píše:Mám zajímavou zkušenost s Optikem. Když sem zkoušel dosah na zemi, začali blbnout serva po 150m a vymkly se kontrole po 200. Ve vzduchu lítám s Easy fly tak 300-400m od sebe a nezaznamenal sem žádný problém.
Já jsem létal s Opticem s dvoumetrovkou s reflexní foilií tak daleko( odhaduju i 1,5km) , že jsem skoro už nerozeznal v jaké poloze je a pořát to šlo.
1,5 km![]()
![]()
s dvoumetrovkou
![]()
![]()
![]()
nevim, ale moje dvoumetrovka je na cca 600m uz docela blbe videt a dal bych to asi neriskoval, o rozpoznani barvy nemuze byt rec uz tak od 500m a pri tak 800m bych si tipnul ze uz nelze temer poznat smer. ale treba se pletu
no 1,5km asi ne to už by jsi asi neviděl ale máme změřené s vetronem 1,6m výšku 700m byl videt ale zádný zazrak to nebyl.Ale letet se s tim dalo