Vysílače Hitec - spolehlivost

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět

Jaké máte osbní zkušenosti(spolehlivost) s vysílači od Hiteca?

Perfektí
70
52%
Slušné
46
34%
Nic moc
10
7%
Již nikdy
8
6%

Celkem hlasů: 134

Zpráva
Autor
Pietro
Kontaktovat uživatele:

#91 Příspěvek od Pietro »

Když zkouším dosah se zataženou anténou tak nechám model na zemi a jdu vždy po 20-30 metrech začne hrát, říká se že tato vzdálenost se zataženou anténou je dobrá že by něměl být problém. protože jestli jdeš se zataženou anténou a po 5 metrech ti serva můžou vyskočit z era jak hrají není něco v pořádku :lol: :D
georg
Kontaktovat uživatele:

#92 Příspěvek od georg »

já se du projít třeba kilák i dál :D
kanál: 40 Mhz-81, 54, 53 a 2.4 Ghz Jeti DUPLEX
Modeláři Točná
blacklight

#93 Příspěvek od blacklight »

georg píše:já se du projít třeba kilák i dál :D

Já raději jedu autem :D :D :idea:
Katana 3m ZDZ160 a další 3m v přípravě
Vladan
Kontaktovat uživatele:

#94 Příspěvek od Vladan »

Já jsem dal nic moc. Měl jsem Optica dva měsíce, z toho měsíc a půl strávil na reklamačkách. Poštou či osobně v Hradci Králové u pana Čečotky nebo u prodejce pana Kostky. 1 rekl. - rozladěný VF díl, 2 rekl. - zoxidované kontakty u VF dílu. U druhé reklamačky jsem byl osobně s celým letadlem / EG/ u pana Čečotky. Vyměnil VF modul, seřídil přijímač, uzemnil serva, vyměnil v konektorech ty plechové bazmeky a pro jistotu omotal káblíky od reglu do kruhového magnetu. Celkem dost věcí na to, že to byla nová souprava. 3 - VF díl měl vůli a při zahýbání s ním, reagovaly serva i motor. 4 - Výměna za MX-12 a kromě chybějících stopek absolutně bez problému....
MX 16S - 35 MHz
Uvidíme, řekl moudrý, oční chirurg ....
F104
Kontaktovat uživatele:

#95 Příspěvek od F104 »

Zkuste si někdy dosahy se zataženou anténou u Hiteců a u Graupnerů. Dost podstatný rozdíl......
F104
Kontaktovat uživatele:

#96 Příspěvek od F104 »

Jinak jsem měl skoro rok Eclipse 7, bez problémů, nastavování dobré, přehledné. Jen mi ke konci začalo zlobit jedno tlačítko. Až na ten dosah.... dobré.
Raketak

#97 Příspěvek od Raketak »

Ono to porovnávání vysílačů se zataženou anténou asi stejně nebude nějak moc směrodatné, jelikož vysílač je navržen na vytaženou anténu a při zatažené se dosti razantně mění celkové parametry sladění soustavy vysílač-anténa (možná bych to přirovnal k propojení antény-dipólu s televizorem kdy anténa má výstup 300 ohmů (dvojlinka) a televizor má vstup 75 ohmů (koaxiál) - sice to pojede ale bude to bída, dokud k anténě nedám symetrizační člen na 75 ohmů aby se celá soustava sladila)...takže něcoříkající porovnání bude jen s vytaženou anténou....
Accipiter Badius + tuning s Roton 100W
Easy Fly, Gemini, Proxima II
mnov

#98 Příspěvek od mnov »

Tak jsem dal slušné. Mám Flash5 a nikdy nebyl žádný problém. Dále mám Optic6 a s ním jsem problémy měl. Rozladil se koncový VF díl a nemělo to v porovnání s jinými vysílači téměř žádný výkon. Naladil jsem ho a od té doby chodí bez problémů, ale už mu moc nevěřím, raděj vyzařovaný výkon občas porovnám s FC16 a Flash5.
Jinak plně souhlasim s Raketak, že zkoušet dosah se zataženou anténou nemá smysl.
F104
Kontaktovat uživatele:

#99 Příspěvek od F104 »

Dělat zkoušku pro porovnání vysíláčů.... uznávám, nemá smysl. Ale pokud má člověk nově osazené éro i s přijímačem, potom to smysl má. Pokud bych tuto zkoušku udělal před letem a ne až nad troskami, viděl bych, že se zataženou anténou serva začnou cukat už cca 20metrů od modelu :D Ale možná to sem nepatří, byla to chyba přijímače.[/img]
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#100 Příspěvek od Hoki »

F104 píše:Dělat zkoušku pro porovnání vysíláčů.... uznávám, nemá smysl. Ale pokud má člověk nově osazené éro i s přijímačem, potom to smysl má. Pokud bych tuto zkoušku udělal před letem a ne až nad troskami, viděl bych, že se zataženou anténou serva začnou cukat už cca 20metrů od modelu :D Ale možná to sem nepatří, byla to chyba přijímače.[/img]
Přesně tak. Před prvním letem s novým modelem si tu práci dám. Pokud nic potom na éru, během provozu, ze soupravy neměním, dosah už nezkouším. Znám chlapa co pokaždé zkouší dosah se zataženou anténou a na spalováku po přistání zašroubovává hlavní jehlu. Holt stará škola a já mu do toho kecat nebudu.
shortsword
Kontaktovat uživatele:

#101 Příspěvek od shortsword »

V mém případě se jedná o pistolové vysílače Hitec Agressor 2ch 40Mhz AM a Agressor CRX 3ch 40Mhz FM. Mám s nimi jen samé dobré zkušenosti. V minulosti to byl i Hitec Lynx.
1:10 EP Citroen Xsara Kit Car (Thunder Tiger)
1:10 GP Honda NSX 2,5ccm (Carson)
1:5 Porsche 911 (FG Sportsline)
Bellanca 480
Tibor BK
Kontaktovat uživatele:

#102 Příspěvek od Tibor BK »

Když to tady čtu tak jsem rád že jsem v době nákupu nepropadl Optichorečce počkal a koupil MX16s
wroum

#103 Příspěvek od wroum »

blacklight píše:
Eragon píše:Mám zajímavou zkušenost s Optikem. Když sem zkoušel dosah na zemi, začali blbnout serva po 150m a vymkly se kontrole po 200. Ve vzduchu lítám s Easy fly tak 300-400m od sebe a nezaznamenal sem žádný problém.

Já jsem létal s Opticem s dvoumetrovkou s reflexní foilií tak daleko( odhaduju i 1,5km) , že jsem skoro už nerozeznal v jaké poloze je a pořát to šlo.

1,5 km :?: :?: :?: s dvoumetrovkou :?: :?: :?:

nevim, ale moje dvoumetrovka je na cca 600m uz docela blbe videt a dal bych to asi neriskoval, o rozpoznani barvy nemuze byt rec uz tak od 500m a pri tak 800m bych si tipnul ze uz nelze temer poznat smer. ale treba se pletu :)
arda1
Kontaktovat uživatele:

#104 Příspěvek od arda1 »

Dnes jsem dělal srovnání Eclipsy a FF9 z hlediska dosahu -v baráku a s anténou vytaženou na první článek.Výsledky jsou zajímavé.
:wink: :lol: :lol:
ICQ 638556901
Pietro
Kontaktovat uživatele:

#105 Příspěvek od Pietro »

wroum píše:
blacklight píše:
Eragon píše:Mám zajímavou zkušenost s Optikem. Když sem zkoušel dosah na zemi, začali blbnout serva po 150m a vymkly se kontrole po 200. Ve vzduchu lítám s Easy fly tak 300-400m od sebe a nezaznamenal sem žádný problém.

Já jsem létal s Opticem s dvoumetrovkou s reflexní foilií tak daleko( odhaduju i 1,5km) , že jsem skoro už nerozeznal v jaké poloze je a pořát to šlo.

1,5 km :?: :?: :?: s dvoumetrovkou :?: :?: :?:

nevim, ale moje dvoumetrovka je na cca 600m uz docela blbe videt a dal bych to asi neriskoval, o rozpoznani barvy nemuze byt rec uz tak od 500m a pri tak 800m bych si tipnul ze uz nelze temer poznat smer. ale treba se pletu :)

no 1,5km asi ne to už by jsi asi neviděl ale máme změřené s vetronem 1,6m výšku 700m byl videt ale zádný zazrak to nebyl.Ale letet se s tim dalo :wink:
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“