Beta 1400 - souhrn a nová diskuze

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zamčeno

Jaký motor a regulátor používáte?

Originální motor
49
44%
Originální regulátor
34
30%
Regl. Turnigy 20A
0
Žádná hlasování
Regl. Turnigy 25A
3
3%
Regl. Turnigy 30A
7
6%
Jiný regl. 20A
0
Žádná hlasování
Jiný regl. 25A
5
4%
Jiný regl. 30A
7
6%
Motor CD2826/6 z HC
1
1%
Jiný motor
6
5%

Celkem hlasů: 112

Zpráva
Autor
Ticcino

Re: Beta 1400 - souhrn a nová diskuze

#46 Příspěvek od Ticcino »

jimiman píše:Ahoj všem,
chlapi měl jsem havárii na čumák a mám dotaz: někdo to v minulosti psal, že lze materiál EPP nějakým způsobem nahřát a on začne zpátky "nabobtnávat" nemáte někdo postup jak na to ??? Děkuji

Jimiman

Ahoj,
hned první věta prvního příspěvku tohoto vlákna odkazuje na původní, 160-stránkové vlákno, kde je mimo jiné postup rovnání čumáku, lepení i s fotkami, detailně popsán.
kazdiccc

#47 Příspěvek od kazdiccc »

Ahoj všem,
tak po jednom zápichu po čumáku jsem musel udělat pár úprav...

Nejdůležitejší úprava uložení motoru, protože ta původní dřevěná překližka praskla...
materiál hliník síla 6mm, váhový rozdíl původní cca 4g moje úprava cca 20g a ještě
by šlo jít s váhou určitě dolů... vyvrtáním vícero otvorů..
[album]753[/album]
Další jsem musel zakročit do křidélek po odjevení prasklin v ohybu...
[album]750[/album]
Vyzkoušel jsem panty od MP-Jetu, vypadají parádně
[album]751[/album]
Jdou s naprostou lehkostí a serva nemají žádný odpor, páky na křídlo jsem použil taky od MP-Jetu
s kovovým kloubem, takže vše jde naprosto hladce, a vychýlky jsou super.. jen nevím jestli můžu
nechat tu mezeru mezi křidélkem a křídlem nebo jí něčím zakrýt...
[album]752[/album]
za jakékoliv připomínky a nápady jsem vděčen díky :wink:
Turnigy T9x-Frsky Open9x, Beta 1400 v3.0, Mustang P-51 EPP
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od Dejfak »

Stavěl jsem tři Bety a dával jsem vše na panty.
Co se mi osvědčilo tak křidélka dávat na 3 panty, jinak se ta klapka prohýbá a nedrží tvar. Tu mezeru jsem tam neměl, nechal jsem ten pulodni EPP pant a jen udělal místo na MPJet pantíky.
Pak nebylo vidět že tam vůbec nějaké panty jsou. Jinak každé spevnění je super, ale při dalším pádu nepraskne třeba přepážka motoru ale utrhne se celý pilon.
Jinak tady je video Bety, je tam udělané chlazení.
Teď v zimně je to zbytečné ale v létě pokud se tam dá větší vrtule, tak to pomůže.
http://www.youtube.com/watch?v=Gl8mzMla ... ata_player
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
mo-mo

#49 Příspěvek od mo-mo »

Ticcino píše:
jimiman píše:Ahoj všem,
chlapi měl jsem havárii na čumák a mám dotaz: někdo to v minulosti psal, že lze materiál EPP nějakým způsobem nahřát a on začne zpátky "nabobtnávat" nemáte někdo postup jak na to ??? Děkuji
Jimiman

Ahoj,
hned první věta prvního příspěvku tohoto vlákna odkazuje na původní, 160-stránkové vlákno, kde je mimo jiné postup rovnání čumáku, lepení i s fotkami, detailně popsán.

Já jsem tady taky novej a snažil jsem se těmi 160 stránkami prokousat. Nakonec mi z toho šla hlava kolem. Je tam spousta dobrých rad, ale já už nevím na které stránce. Taky se ze začátečníků stali už machři a přišli noví začátečníci, pro které je opravdu těžké hledat odpovědi v tom "předchozím románu". Neměli byste se na nás tedy zlobit, že se ptáme na něco, co je pro vás triviální. A vaše rada pro nás příjde dřív, než to louskání. Nerad bych moralizoval, ale taky se nechci stydět za zeptání.
Momo
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od Ancistrus01 »

mo-mo píše:Já jsem tady taky novej a snažil jsem se těmi 160 stránkami prokousat. Nakonec mi z toho šla hlava kolem. Je tam spousta dobrých rad, ale já už nevím na které stránce. Taky se ze začátečníků stali už machři a přišli noví začátečníci, pro které je opravdu těžké hledat odpovědi v tom "předchozím románu". Neměli byste se na nás tedy zlobit, že se ptáme na něco, co je pro vás triviální. A vaše rada pro nás příjde dřív, než to louskání. Nerad bych moralizoval, ale taky se nechci stydět za zeptání.

Nestyď se, není za co ;) já to chápu...
Ticcino

#51 Příspěvek od Ticcino »

mo-mo píše:Já jsem tady taky novej a snažil jsem se těmi 160 stránkami prokousat. Nakonec mi z toho šla hlava kolem. Je tam spousta dobrých rad, ale já už nevím na které stránce. Taky se ze začátečníků stali už machři a přišli noví začátečníci, pro které je opravdu těžké hledat odpovědi v tom "předchozím románu". Neměli byste se na nás tedy zlobit, že se ptáme na něco, co je pro vás triviální. A vaše rada pro nás příjde dřív, než to louskání. Nerad bych moralizoval, ale taky se nechci stydět za zeptání.

Já vim mo-mo. Nechtěl jsem, aby to vyznělo nějak zle. Spíš jsem se zhrozil, že se bude opakovat zase ta samá debata, kdy jeden člověk preferuje fén, druhý člověk polévání konvicí, třetí člověk pak namáčení v zavařovacím kotli (což je podlě mě to nejlepší) a čtvrtý člověk přidá fotku paření, kdy si v zápalu boje vyfotil i ponožky, čemuž jsme se docela nasmáli.

Zkráceně ti to popsali už kluci a vlastně i teď já.
Jen abys nebyl překvapenej, namočením to nezíská absolutně původní tvar. Trochu se to vrátí, ale hlavně na tom vyskáčou pupínky. Prostě, vše co bylo ponořené, tak nabobtná a je z toho taková kůže hrocha po neštovicích. Jde to trochu uhladit. Já to dělal horkou lžící na polívku. Výsledek byl uspokojivý.
mo-mo

#52 Příspěvek od mo-mo »

Jojo, chápu a jsem zde rád a rád si počtu. Je to pro mě hooooooodně plodnýýý. :)
A jak jste mi tady poradili, přestal jsem koukat do krabice a pustil se do stavby. Někde tady byla zmínka vidličky versus válečky. Tak jsem ty válečky blejsknul. Výhoda je, že se při štelování táhla nemusí sundávat z páky.
váleček.JPG
A pro srandu přidávám skvělého pilota s kyslíkovou maskou.
kabina.JPG
Momo
Tchor
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od Tchor »

Tak jsem si poridil kamerku a a dneska s ni sel prvne litat, az doma jsem zjistil ze jsem do ni nedal kartu. Takze videa az nekdy priste.
jožino

#54 Příspěvek od jožino »

A kde si lietal veď napr.u nás v Piešťanoch fučí ako na sibíry...
Tchor
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od Tchor »

U Kačice na Kladensku trochu foukalo, ale nijak prehnane.
mbiron
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od mbiron »

Kissman píše:
Forest píše:Zítra ti ty fotky Bety pošlu.

Parada, prosim tedy foto vzdy co nejkolmejsi... potrebuju horni stranu kridel, spodni stranu kridel, vop. Vop a bok trupu staci z jedne strany. Diky!

Zdravim jak pokracuje tvorba modelu? Bude nekdy k stazeni?
Beta 1400, FS-CT6B, HPI HELFIRE 4,6, Nomadio React, Duratrax Vendetta ST
Kissman
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od Kissman »

viz. prvni prispevek v tomto tematu ;) Beta uz ke stazeni je, skin se jeste dodelava :wink:
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
Forest

#58 Příspěvek od Forest »

Ahoj, jak mám upravit ovládání Bety v Phoenixu? Lítám na mod 2 a Beta je nastavena na mod1. Nejde to někde změnit?
Turnigy Open9 + FrSky // Beta 1400 // AXN Floater // Kinetic 800 //The Folly// AVIA B-534
Ticcino

#59 Příspěvek od Ticcino »

mo-mo píše:Někde tady byla zmínka vidličky versus válečky. Tak jsem ty válečky blejsknul. Výhoda je, že se při štelování táhla nemusí sundávat z páky.

Tomu válečku se říká variabilní koncovka táhla, nebo blimp. Má svoje výhody i nevýhody. Výhodou je možnost použití i na stranu serva, pokud nechceš použít "Z" ohyb. Pak bude blimp na jedné straně a vidlička napevno zalepená na straně druhé. Další výhodu jsi zmínil sám - jednoduché štelování. Nevýhodou je nutnost to kontrolovat a dotahovat, resp. pojistit proti povolení.
Já blimpy používám velmi rád.
FeriGGGG

#60 Příspěvek od FeriGGGG »

onboard divočenie s betou
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TIOJ2ErwDCg[/youtube]
dx6,beastX,A3PRO,guardian2D/3D,FY-30,i86,as3x,R3XS,fox2.3,pulse1.6,hypertaxi,extra300,ryba3d,cracyak
Zamčeno

Zpět na „Letadla - začátečník“