Napipani klapek do Optic 6 Sport

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kissman
Kontaktovat uživatele:

Napipani klapek do Optic 6 Sport

#1 Příspěvek od Kissman »

Tak i kdyz mam navod k Tx na WC a precteny odzadu do predu, tak se me nedari napipat do radia kombinaci sop, vop, kridelka(2 serva) a klapky(2 serva + Y). Poradi nekdo?
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
ladaxvx
Kontaktovat uživatele:

Re: Napipani klapek do Optic 6 Sport

#2 Příspěvek od ladaxvx »

Kissman píše:Tak i kdyz mam navod k Tx na WC a precteny odzadu do predu, tak se me nedari napipat do radia kombinaci sop, vop, kridelka(2 serva) a klapky(2 serva + Y). Poradi nekdo?

Jak tomu rozumět, kombinaci? pokud bys napsal křidélka a VOP, tomu bych rozuměl. Pokud bys napsal křidélka a SOP, tak to by už mohl být mix...a klapky předpokládám ovládané přes Y kabel...ano? protože to jsou podle mě celkem tři různé pozice...
Ale toto všecko je tam v manuále velice srozumitelně popsaný. Já mám sice Optic 6 standart, ale sport se v tomto neliší...myslím.
Kissman
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Kissman »

rozumej tomu tak, ze mam v modelu tato serva a nedari se mi zprovoznit fci klapek...
ladaxvx
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od ladaxvx »

Ahoj. Takže jo, to je jiná. Předpokládám, že to ostatní teda chodí, ty křidýlka ve spojení se SOP atd...
Klapky. Funkce klapek přes Y kabel. Ve spojení s manuálem se ty sám rozhodni, čím to chceš ovládat. Potom si vyhledej ten který přepínač/vypínač SW budeš na to používat. Přiřazení jednotlivých vypínačů/přepínačů SW je v manuále. Já osobně bych na toto zvolil ten páčkový posuvný spínač na pravým boku. Dají se jím nastavit klapky od minimálních výchylek až po max, podle toho, jak chodí servo. Já to mám takto: používám MOD 1, teda plyn na pravým kniplu. Křidýlka taky na pravým. Ale křidýlka mám zapojený dejme tomu jako vztlakový klapky. Tento režim uvedu do chodu 3-polohovým spínačem na pravé straně. Používám toto pouze při přistávání. Při startu zřídka kdy, není to nutný. Při přistávání ano, když lítám s Cessnou 170 cm rozpětí. Naučil jsem se s tím přistávat už skoro maketově. Pokud bych měl u tohoto modelu klapky zvlášť, volil bych otočný spínač (on je to potenciometr) na pravé straně. Velikost výchylky klapek se dá nastavit proporcionálně v celém rozsahu potenciometru. Nebudu a ani nemůžu tady popisovat manuál. To si tam musíš najít sám. Musíš. Opravdu musíš si udělat ten čas, v klidu si sednout, otevřít ten manuál a funkci za funkcí si to zkusmo nastavovat a pozorovat, co a jak se děje. Ono to složitý není. Ale zase to není tak jednoduchý, jak by se zdálo. To až to všecko budeš vidět co a jak se hýbe, co a jak má na co vliv, potom se ti to bude zdát snadný a nastavíš to zpaměti a bez manuálu aji na letišti...
Jo a na ty klapky budeš muset asi použít kanál č.5. Sorry, sem zapomněl.
Naposledy upravil(a) ladaxvx dne pát 03.02.2012 18:00, celkem upraveno 2 x.
Kissman
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Kissman »

Toto reseni je pro Sporta bohuzel nemozne (nedaji se priradit fce k prepinacum a navic Sport nema vsechny prepinace co original Optic). Uz se to povedlo, nastaveno na prepinac podvozku. Mel jsem vadny Y kabel.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“