Funcub vleká Foxe

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
xsukk
Kontaktovat uživatele:

Funcub vleká Foxe

#1 Příspěvek od xsukk »

Ahoj,
už spřádám plány na jaro, aneb nemůžu se dočkat!! :-) Chtěla bych nějakýho kluzáčka malinkýho, kterýho bude můj FunCub vlekat. Spadeno mám na dětské házedlo Fox od Multiplexu. (že bych ho předělala a byl by bez motoru jen se servama) Máte někdo zkušenost? Umí ten Fox dobře klouzat nebo bude lepší ho osadit motorem? Máte někdo vůbec s přestavbou Foxe do RC zkušenosti?

Či napadá Vás nějaké jiné malé éro vhodné na vlekání?
http://www.rcalbum.com/index.php?action=udtl&id=1872;&mbck=6550
Choze
Kontaktovat uživatele:

Re: Funcub vleká Foxe

#2 Příspěvek od Choze »

Hodně lidí toho foxe a podobné modely přestavuje na řízené, moje zkušenosti byly špatné, nějak extra to nelétalo, řiditelnost taky nic moc. Ale když se to dobře udělá.... Osobně bych na vlekání doporučoval něco většího.
Jinak na jaro jsem si taky pořídil funcub, protože jsem chtěl zkusit aerovleky, příjemně mě to překvapilo.
přikládám krátký sestřih z prvních pokusů, bohužel jsme byli jen 2 tak je to ze stativu.
http://www.youtube.com/watch?v=KeQuS7GYc9I
CakeRC

#3 Příspěvek od CakeRC »

xsukk
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od xsukk »

Děkuji, ale jinak to tedy vypadá reálně že? Bude ten Fox plachtit? Jaký větší éro se dá na vlekání použít?
Choze
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Choze »

Jinak podívej na www.rcalbum.com a zadej fox, několik jich tam je
Choze
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Choze »

Aerovleky s foxem už jsem viděl, ale osobně bych šel spíš do něčeho takového. http://www.rcshop.eu/wp-discus-2ct-span ... 32922.html
Matouš

#7 Příspěvek od Matouš »

Známej na letišti vozí Foxe na FunCubu jako raketoplán na hřbetě.Sám se na to chystám. Počítám, že udělám lože z EPP do kterého si trup Foxe sedne a chytnu ho nějakým gumovým očkem přes vlečnej háček. V létě jsem s dětma vypouštěl obdobným způsobem raketu na padáčku. Na vlek se taky chystám, ale s něčím větším.
Dolfi

#8 Příspěvek od Dolfi »

Ahoj.
Myslím, že to není dobrá volba na vlekání.
Neplachtí to, je to házedlo, které lítá na rychlosti. Koupil jsem ho kamarádovi k narozeninám, jako první model a když jsme ho pak prověřovali, byl jsem zklamán, že jsem dal (pouhých ) 300Kč za takový šutr.
Jednoduchá odpověď na tvou otázku.
Hledej model od velikosti Ýzyny. Menší asi ne. Na vlek určitě ne.
Dokonce bych řekl, že se hodí Tracy atd....s klidem.
Kup FOXE, ale 1800 kluzák a budeš spokojená.
Na vše mám SPEKTRUM :)
Jenom na manželku nefunguje :(((( :)))))
Bumpy_SK
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Bumpy_SK »

coro

#10 Příspěvek od coro »

xsukk píše:...kluzáčka malinkýho, kterýho bude můj FunCub vlekat. Spadeno mám na dětské házedlo Fox od Multiplexu.
...
Či napadá Vás nějaké jiné malé éro vhodné na vlekání?

Myslím že ako zaznelo, nie je to moc dobrá voľba.
Vlekal som za PC Cessnou s 200W motorčekom, 1500mm hádzadlo (no nie kompozitové F3K ale konštrukčný ušatý "Rival", ale v podstate to je asi jedno - len to musí mať háčik..) - ide o to aby to vedelo letieť rýchlosťou vlečnej.
Ak Ti bude pilot hádzadla dôverovať, stačí ak vypínací háčik má vlečná a na hádzadle je len obyčajný (po uvolnení ťahu skĺzne - alebo lepšie by bolo naopak ale na F3K sa asi budú brániť namontovať gram navyše, natož celé servo..).

Mne pritom zhorel motor, aj keď som presvedčený že neprávom lebo mal vydržať ešte oveľa viac - píšem to len aby bolo jasno že netreba stavať pohon na maximum lebo aby bol vlek pekný maketový môže trvať plný plyn aj minútu a zaťažené to je viac.
Matouš

#11 Příspěvek od Matouš »

Mě celkem zaujal ten WP DISCUS 2CT Spannweite 1200 mm. Našel jsem ho za 1200,-. Myslím že ho do léta koupím. Na větroně moc nejsem, ale to vlekání mě láká tak myslím, že rozpětí 1,2 mi bude stačit.
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Milan Nes »

Choze píše:Hodně lidí toho foxe a podobné modely přestavuje na řízené, moje zkušenosti byly špatné, nějak extra to nelétalo, řiditelnost taky nic moc. Ale když se to dobře udělá.... Osobně bych na vlekání doporučoval něco většího.
Jinak na jaro jsem si taky pořídil funcub, protože jsem chtěl zkusit aerovleky, příjemně mě to překvapilo.
přikládám krátký sestřih z prvních pokusů, bohužel jsme byli jen 2 tak je to ze stativu.
http://www.youtube.com/watch?v=KeQuS7GYc9I

to nejsou vleky ale střílení z katapultu :-d jinak pěkný, taky se na to chystám, kamarád dostavel vlečnou na 5 kilo větroně tak bude příští sezonu zábava
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
skodovak

#13 Příspěvek od skodovak »

trochu OT,ale musím říct že tohle je pěkná zábava nějak se mi to také vlezlo pod kůži.. jen teda v mém případě není koho tahat.. brácha po prvním mini pádu s Fitem všechno vzdal že na to nemá cit :( ale co teď zkouším létat místo motovětroně toho "motoráka hornoplocha" o to víc mě to štve.. výkonu mám taky na rozdávání troufnu si říct.. :lol:
http://skodovak2.rajce.idnes.cz/Modela Fit 1800, Multiplex FunCub
HPI Savage Flux HP,Firestorm FL12T
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Dejfak »

Co mám zkušenosti tak se Fox vlekat nedá, nebo by musela být opravdu dlouhá šnůra.
Funcub zvládne i EasyStara :-)
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
xsukk
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od xsukk »

Dejfak: Teď sem se na to chtěla zeptat :D Jako fakt bych mohla vlekat EasyStara?? Ale obávám se, že bych musela mít silnější pohonnou jednotku. Ve " very funny" verzi :D
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“