Ne. Je tam 16MHz krystal označený Q16.000A viz obrázky Turnigy v2 modulu i s krystalem, které ve starším tématu viz tento odkaz uvedl olisoft.
Komu vadí nestabilita a chce si vyzkoušet jestli pomůže výměna krystalu může zkusit vyměnit krystal třeba za viz tento odkaz, který má deklarovanou celkem slušnou teplotní stabilitu +/- 10ppm.
Teď jsem dělal jednu funglovku FlySky TH9x a: - byla to sviňa v1 - beeper pípá hrozně potichu (zkoušel jinou desku s beeperem - je to to samé...)
EDIT: v poslední době mě FlySky pěkně "sejří"... Není to tak dávno co jsem z nového hrkajícího Tx modulu vysypal ulomenou součástku... šla tam snadno připájet, ale... ...to nikdo neměl zapnuté ani náhodou...
Anténa - na přijímačích ta část koaxu bez stínění, v T9X to co je v té černé sklopitelné tyčce nahoře - NE. Anténní svod (koaxiální kabel) - to šedé, co vede z desky VF modulu T9X dovnitř a na anténu ANO. Dokonce zpravidla platí čím kratší tím lepší (nižší útlum, tedy u vysílače se na anténu se dostane víc výkonu, u přijímače z antény víc signálu do přijímače).
Alpha 1500 a nějaký ten plackolet /* T9X (ER9X) */
Opravdu nemusí být násobek vlnové délky? Z dob vysílaček na CB - (občanské pásmo) si pamatuji, že propojovaci kabel mezi vysílačkou a anténou byl daný po "násobcích" nebo jak to říct. Pro 27Mhz tuším 3,14metru. Dík.
Eduard píše:Opravdu nemusí být násobek vlnové délky? Z dob vysílaček na CB - (občanské pásmo) si pamatuji, že propojovaci kabel mezi vysílačkou a anténou byl daný po "násobcích" nebo jak to říct. Pro 27Mhz tuším 3,14metru. Dík.
Uff, tak jsem si zkusil do Er9x jen tak napípat plynulé přechody mezi letovými režimy. A zatím jsem vymyslel jen tohle, s tím, že je potřeba: 1. tolik pomocných kanálů kolik je letových režimů, kde každý bere jako zdroj "MAX", je ovládaný požadovaným spínačem a má nastavené zpoždění. 2. + tolik pomocných kanálů kolik chci mít v daném letovém režimu funkcí; pokud mám 3 letové režimy, v jednom chci mít plyn na páce a klapky na potenciometru, v druhém plyn na půlce páky a na druhé brzdy, ve třetím klapky/brzdy na páce a plyn na potenciometru, s tím že oba prvky budou mezi letovými režimy chodit plynule, bude to celkem 6 pomocných kanálů (sakra, proč Er9X neumí závorky?) Každý pomocný kanál z bodu dva bude mixován: ovládací_prvek * pomocný_kanál_letového_režimu_z_bodu_1 3. A každý ovládaný kanál bude tvořen součtem odpovídajících pomocných kanálů z bodu 2.
Určitě to jde nějak efektivněji, napadá někoho jak?
Alpha 1500 a nějaký ten plackolet /* T9X (ER9X) */
Zdravim vsetkych, prave mi dorazila FS-TH9X.. a je to verzia 1 .. zistil som to podla testu v spodnej casti tejto stranky http://ok-rimr.com/cs/jak-na-to/turnigy ... zmena-modu .. takze ten prvy komentar co tam je pod videom neplati, lebo mne pise namiestol MODEL iba MODE.. okrem chyb vo FW a inom zapojeni programatora, budu s nou nejake problemy?
Je to TH9x ode mě. Došla mi ještě jedna a ta je taky v1, včera jsem to zjistil. Navíc má "vysypaný" modul. Ulámaný tranzistor. Už jsem to opravil, ale... Je to napřesdržku. Jde o TH9x z GiantCodu. Jedna měla odlepený displej, druhá modul "na dodělání".
To, že je to v1 pro tebe znamená pouze jeden drát při pájení na jiné místo, jinak nic.
feror píše:Zdravim vsetkych, prave mi dorazila FS-TH9X.. a je to verzia 1 .. zistil som to podla testu v spodnej casti tejto stranky http://ok-rimr.com/cs/jak-na-to/turnigy ... zmena-modu .. takze ten prvy komentar co tam je pod videom neplati, lebo mne pise namiestol MODEL iba MODE.. okrem chyb vo FW a inom zapojeni programatora, budu s nou nejake problemy?
Ten test na webu RiMra se týká jen verze firmware a smysl jej provádět má v podstatě jen u Turnigy 9X. FS-TH9X je implicitně od výrobce FlySky vždy s firmware verze 1 a prodejce GiantCod tam sám nic neflashuje. Firmware verze 2 mají novější verze Turnigy 9X, a to tam flashují na HobbyKingu a ne u výrobce. Je to napsáno i přímo na HobbyKingu viz tento odkaz a viz níže citace.
HobbyKing píše:Important. The TURNIGY 9X has been reflashed with the new v2 firmware, fixing previous menu and mixing issues. This firmware flash is only available from our TURNIGY 9X system as we flash each unit in our office before it is shipped. Purchases of any other rebranded version of the TURNIGY 9X will not have the latest firmware and patches(even the OEM factory does not have these updates).
V některých případech se může stát, že některý kus Turnigy 9X na HobbyKingu nepřesflashujou a pak se prostě dostane k zákazníkovi Turnigy 9X s firmware verze 1, který je tam implicitně od výrobce.
Mimochodem, zrovna jsem nahrál poslední verzi Er9x a v nastavení úplně dole (obr. 1/6) přibylo "Int. FrSky Alarm" s nastavením varování rádia na varování telemetrie. Takže super. Já teda teď modul nemám připojený, tak doufám že to opravdu bude fungovat
Mám dotaz - je pro SPEAKER a VIBRATE mod nějaké spec verze Er9x a když tak jaká? Nevibruje mi to...