Vysílač JETI DC-16 (DS-16)

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Drondys

Re: Novy vysielac od JETI

#721 Příspěvek od Drondys »

JMalik píše:...zdá se mi přímo neuvěřitelné, aby takovýmto způsobem hodili bobek na český trh.

Já bych řekl, že to Jeti svým postupem v tomto ohledu celkem dost jasné naznačují. Český trh je prostě nezajímavý a i kdyby se třeba možná pár kusů v začátku někde na českém eshopu objevilo bude to spíš jen symbolická záležitost.

JMalik píše:Pokud bych byl nucený v případě zájmu si tenhle TX koupit třeba v Německu, tak si o tom budu myslet svoje a určitě to hodně "vylepší" názor na možnosti případného řešení reklamací a potíží.

Pokud bude ze zahraničí větší zájem dost pochybuji o tom, že dají přednost dodávkám tady v ČR, které budou menší.

Ohledně reklamací není vyloučeno ani to, že může Jeti pokrýt servis pro ČR zákazníky zahraničních eshopů v rámci EU v tom smyslu, že zákazník z ČR i když koupí DC-16 třeba v Německu nebo kdekoli jinde v EU bude mít možnost ohledně servisu komunikovat přímo s Jeti tady v ČR a taktéž bude mít i možnost poslat ji do servisu přímo Jeti tady v ČR.
creagel

#722 Příspěvek od creagel »

Tak na tomto vydeu je videt to uchyceni haku:

btw: kdyz se podivate pozorne na plakat v pozadi, uvidite tam uz novy render DS-16.

btw2: Zda se mi to, nebo ten clovek rika, ze predstavuje 16ti kanalove radio Jeti s magnesiovym telem? :)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NkyVvlBKxOY#![/youtube]
iampucmeloud

#723 Příspěvek od iampucmeloud »

Taky by mě zajímal ten katalog co leží na stole.
Nemáte ho někdo?
creagel

#724 Příspěvek od creagel »

iampucmeloud píše:Taky by mě zajímal ten katalog co leží na stole.
Nemáte ho někdo?

Podle me je to upraveny ten, co ma Hacker na svych strankach:

http://www.hacker-motor.com/daten/katal ... g_2011.pdf

Ale zadne nove info v nem neni - jen obecne povidani ala "state of art" :D
Libor
Kontaktovat uživatele:

#725 Příspěvek od Libor »

Drondys píše:Já bych řekl, že to Jeti svým postupem v tomto ohledu celkem dost jasné naznačují. Český trh je prostě nezajímavý ...

Já se jim moc nedivím. Když jsem kupoval Mpx Evo, byl jsem v ČR druhý, kdo ho koupil (ľubo bral první na Slovensko), a pak docela dlouho nic. Tohle je dražší, "jiné", ... taky bych nečekal prodeje v počtu desítek kusů.
Libor
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#726 Příspěvek od TomasC »

Točené je to na stánku Hacker motor.

Vysílače se v čechách prodávat budou, to je zcela jisté. Osobně si myslím, že žádný prodejce nemá stejnou odvahu jako HACKER, atd... prostě čekají.

Datum začátku prodeje existuje, ale nechtějte po mě mě tyhle informace. Mě to rádio zajímá po FW/SW stránce. Marketing, prodej, ceny atd... řešte u svého obchodníka.
creagel

#727 Příspěvek od creagel »

TomasC píše:Točené je to na stánku Hacker motor.

Vysílače se v čechách prodávat budou, to je zcela jisté. Osobně si myslím, že žádný prodejce nemá stejnou odvahu jako HACKER, atd... prostě čekají.

Datum začátku prodeje existuje, ale nechtějte po mě mě tyhle informace. Mě to rádio zajímá po FW/SW stránce. Marketing, prodej, ceny atd... řešte u svého obchodníka.

No, ja se zkousel zeptat primo u Jeti (asi nejlepsi zdroj na infromace). Bohuzel uz tyden bez reakce :(

btw: datum zacatku prodeje bylo dle Jeti uz nekolikrat a ani jednou to nevyslo. Tak je otazkou, proc zrovna ted by to melo vyjit.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#728 Příspěvek od TomasC »

Všichni jsou na Norimberku.
Drondys

#729 Příspěvek od Drondys »

creagel píše:...Zda se mi to, nebo ten clovek rika, ze predstavuje 16ti kanalove radio Jeti s magnesiovym telem?

Ne to se ti opravdu nezdá. Na tom videu skutečně mluví o magnésivém obalu "...with magnesium case...". V novinkách pro rok 2012 viz tento odkaz (ten PDF dokument byl vytvořen 27.1.2012 tj. těsně před Norimberkem) píše hacker o hliníkovém obalu a o meagnésiovém tam není ani zmínky. Na tom videu tedy má onen řečník v tomto ohledu buď zastaralé informace ještě z doby kdy se o meagnésiu uvažovalo a nebo naopak zcela nové informace v tom ohledu, že se o něm opět vážně uvažuje. V katalogu Jeti pro rok 2012 viz tento odkaz se patrně z taktických důvodů píše jen o kovovém obalu bez bližší specifikace.
Drondys

#730 Příspěvek od Drondys »

TomasC píše:...Osobně si myslím, že žádný prodejce nemá stejnou odvahu jako HACKER, atd... prostě čekají...

No tak u českých prodejců mimo samotného Jeti se to i celkem dalo čekat. Mě spíš zaráží to, že samotný výrobce tj. Jeti, který má svůj vlastní eshop v něm zatím vůbec českým zákazníkům nenabídl možnost předprodeje a nechává se v tomto ohledu zahanbovat několika externími prodejci ze zahraničí což budí dojem jakoby samotný výrobce měl ohledně reálného prodeje nějaké velké obavy zatímco několik externích prodejců jako je Hacker, HEAD RC nebo třeba HEPF má DC-16 zcela bez obav už v předprodeji. U výrobce bych tedy očekával, že si bude víc věřit a z pohledu prestiže předprodej nabídne jako naprostou samozřejmost přímo ve svém eshopu, a to i když předpokládaný zájem v tuzemsku nebude nijak ohromný. To by Jeti přece nijak nemohlo vadit a nic by tím neztratili jelikož jsou výrobcem a přidat jednu položku do svého vlastního eshopu to snad pro ně také nemůže být tak nepřekonatelný problém, ale zřejmě jim to nestálo za námahu takovou možnost poskytnout.
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#731 Příspěvek od Kuba78 »

no, me to neprekvapuje - ze by konecne u Jeti pochopili co je to prodejni kanal? Proste asi uzavreli exkluzivitu s hackerem a mozna nekym jinym s tim ze prvni dodavky dostane on, oplatkou jim zajisti nejaky odbery.. prece jen trh v Risi je asi jeden z primarnich kam mirit. a nepomerne vetsi nez u nas. A soucasti klidne muze byt nejaka doba po kterou to bude mit hacker exkluzivne a zajistene kusy z vyroby.
me by ke stesti stacilo, kdyby to jen flakli k sobe do eshopu. naklady nula nic - propagaci delat nemusi, kdo chce tak si info najde. materialy v cestine (navod a pod) urcite vznikaly (a pak se teprve prekladaly) takze tady naklady taky skoro nic, servis stejne budou delat tady takze taky nic.. staci jen urcit MOC pro cesky trh, hodit polozku do eshopu a hotovo. a az bude volny kus ve vyrobe, tak holt bude volny kus.
creagel

#732 Příspěvek od creagel »

Kuba78 píše:no, me to neprekvapuje - ze by konecne u Jeti pochopili co je to prodejni kanal? Proste asi uzavreli exkluzivitu s hackerem a mozna nekym jinym s tim ze prvni dodavky dostane on, oplatkou jim zajisti nejaky odbery.. prece jen trh v Risi je asi jeden z primarnich kam mirit. a nepomerne vetsi nez u nas. A soucasti klidne muze byt nejaka doba po kterou to bude mit hacker exkluzivne a zajistene kusy z vyroby.
me by ke stesti stacilo, kdyby to jen flakli k sobe do eshopu. naklady nula nic - propagaci delat nemusi, kdo chce tak si info najde. materialy v cestine (navod a pod) urcite vznikaly (a pak se teprve prekladaly) takze tady naklady taky skoro nic, servis stejne budou delat tady takze taky nic.. staci jen urcit MOC pro cesky trh, hodit polozku do eshopu a hotovo. a az bude volny kus ve vyrobe, tak holt bude volny kus.

Ad manual - pry jeste neni a to z duvodu, ze sw jeste neni finalni a nechteji manual prepisovat.

S tim prodejnim kanalem to zni logicky. Jen nevim, jestli pripada jen mne divne, ze Jeti se za radio tak "stydi", ze ho na svem webu nema (resp. ma jen v katalogu pro rok 2012 a to jeste jako render) a na nejake (at uz pravdive, spekulativni nebo jine) informace clovek musi prolezat fora po internetu. Pritom by si zaslouzilo vlastni stranku s popisem, ukazkou nastaveni apod. (viz. treba futaba, graupner, ...). Maloobchodni cena v CZK se asi tezko ted rekne, kdyz se nevi, kolik bude kurz € pri opravdovem zahajeni prodeje.
Drondys

#733 Příspěvek od Drondys »

Kuba78 píše:Proste asi uzavreli exkluzivitu s hackerem a mozna nekym jinym s tim ze prvni dodavky dostane on, oplatkou jim zajisti nejaky odbery. prece jen trh v Risi je asi jeden z primarnich kam mirit. a nepomerne vetsi nez u nas. A soucasti klidne muze byt nejaka doba po kterou to bude mit hacker exkluzivne a zajistene kusy z vyroby.

...me by ke stesti stacilo, kdyby to jen flakli k sobe do eshopu.

Vždyť o tom jsem psal. Fakt, že výrobce na svém vlastním eshopu poskytne možnost předprodeje je záležitostí prestiže a nijak to nevylučuje možnost toho, že by první dodávky mohl mít Hacker apod..
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#734 Příspěvek od Kuba78 »

ja nerozporuji zes to taky psal, vidime to podobne. Jsou dve moznosti - bud jsou u Jeti genialni obchodnici ze hraji se zakazniky nejakou mistrovskou hru na schovavanou aby je vice nabudili a maji spocitane ze jim to zvedne prodeje o x procent, nebo proste u Jeti jsou lepsi technici nez obchodnici, rok jim trvalo nez pochopili ze kvalitni vyrobek potrebuje i kvalitni marketing a prenechali to kanalu.
bez urazky, zcela vazne, vyloucene nejsou ani jedna moznost. Me je to de facto sumak jak rychle to ztopori na web, ja pasu po DSku a tak jeste asi chvili nebude.
Drondys

#735 Příspěvek od Drondys »

Ono ne nadarmo se říká, že vyrobit i když kvalitně je pořád jen ta menší část problematiky. Ta větší část je obvykle prodat to. :P
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“