Vysílač JETI DC-16 (DS-16)

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
StrycAlois

Re: Novy vysielac od JETI

#736 Příspěvek od StrycAlois »

Drondys píše:... vyrobit i když kvalitně je pořád jen ta menší část problematiky. Ta větší část je obvykle prodat to. :P

To možná platilo, platí a platit bude pro státy, které jsou už dávno západní. My, co jsme západní ještě jen chvíli, máme s kvalitou výroby a dodržováním termínů pořád ještě problémy.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#737 Příspěvek od RiMr »

Strýcu... Pracuju v nadnárodní agentuře a upozorňuje tě, že takový šábes s termíny jak mají ty "vyvinuté státy" nemá nikdo...
DLužno podotknout že evropské... Co se týká komunikace se "zlými" američany, tam to šlape jak hodinky...
Ale Italové, Francouzi, i ti Němci! Vegéééét a ještě z tebe udělají debila.
Amík napíše v tolik a tolik vašeho času to bude na serveru tam a tam. A buď to tam je, nebo když to tam není, tak je v mailu vysvětlení proč ne.
Francouz má něco poslat v deset dopoledne, ve tři odpoledne, když tam píšeš kde to je, tak ti dojde automatická odpověď že už tam nikdo není...
A další den pošlou dotaz ve smyslu "Opravdu to chcete? A vyplnili jste správný formulář QB2Cg58a? Ne? Tak to je neuvěřitelné a velmi laxní! TO se musíte i TAM u vás naučit správně vyplňovat ty správné kolonky!"

Podle mých zkušeností, solidní česká firma se aspoň snaží aby stíhala. Klasická evropská to má v paži, je oprsklá a třikrát dražší...

Teď mě napadlo, zeptej se JMalika, jestli už má EDF od "špičky v oboru" a kdy ho objednával... :)

#738 Příspěvek od JuraS. »

Drondys píše:DC-16 už je v předprodeji třeba na HEAD RC viz tento odkaz nebo třeba na Hacker Motor viz tento odkaz za cca 1000 Eur a podle popisu má být v balení vysílačka, akumulátor, nabíječka, kufr a přijímač.

Nehledě k tomu, že se mi design tohohle vysílače téměř hnusí,ale chápu, že někdo je na blondýny, někdo brunety a někdo zrzky tak designový odpor je jen můj subjektivní názor. To že o vysílači básní už dobu za kterou v Číně postaví přehradu a k ní 500km dálnici mi vadí už víc a že je za cenu za kterou se dají pořídit světově proslulejší vysílače je víc zarážející. To, že mi za tuhle cenu nedají vysílač v papírovým pytlíku jen tak do ruky je snad standardem. Za tuhle cenu by k němu měli dávat i všechny senzory co mají vyvinuty a víc než jen jediný přijímač. Namítnete, že cena je způsobená cenou vývojářů. Sakra nevím jak to dělají jinde, že u nás máme nejdražší dálnice na světě, PHM, rohlíky, poplatky v bankách...
Jo a to jsem patriot.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#739 Příspěvek od RiMr »

krůůůci Juro, co to meleš... :wink:

Vždyť jsou rádia MNOHEM dražší... Tak jaké nejdražší rádia z ČR.

A s tou Čínou...

Myslíš tyhle přehrady:
http://www.casopisstavebnictvi.cz/clane ... etail=2408

a tyhle dálnice:
http://zpravy.ihned.cz/svet-cina/c1-518 ... um-miliony

?

#740 Příspěvek od JuraS. »

jenom to jen můj názor..myslím si, že cena neodpovídá kvalitě a výkonu..možná se pletu..třeba displej by mohl být barevný a i 2x větší...dotykový..ale fakt nikoho neodrazuju od koupě a jistě odsud se mnoho členů těší na ofiko prodej v česku...já to ale na 99% nebudu..
iwojima1
Kontaktovat uživatele:

#741 Příspěvek od iwojima1 »

Vyjadrim sa k tomu trosku s odstupom...
Cakal som na cenu a co bude v baleni ako nadejny kupec. Ale to co je v baleni a za tu cenu pre mna nema význam.
Vysielac je pekný, aj sa mi paci rozmiestnenie ovladacich prvkov, ale co mi je platne opticke snimanie polohy kniplov alebo kovove telo vysielaca. Možno poviete ze to vydrzi viac a predlzi to zivotnost a neviem este co. Ja kupujem nove vysielace vzdy tak po 3-4 rokoch a nie koli tomu ze by som nemal robit co s peniazmi, ale prave to ze ich chcem usetrit, poviete si co je to za blbost, ale jednoducho neverim elektronike natolko aby som si kupil jeden vysielac na dlhsi cas. U par kamaratov, co mali starsie vysielace, sa im to vypomstilo dierou v zemi. A radio zhaslo a uz nikdy nenastartovalo.
Nechcem tu hodnotit ale pre mna je jednoduchsie kupit si FX-20 co je momentalne pre mna dostacujuce radio za 500eur a za 3roky kupit (ak nebude za tu cenu nic insie alebo sa nezmenia moje naroky) dalsiu fx-20 len preto ze je novsej vyroby (cisto teoreticky).
Neberiem nikomu ze to ma telemetriu a vystup na sluchadla to ano, ale vyrobca mohol dat za tu cenu napr dva prijimace a nejake cidla este.
Ked spektrum moze urobit 18 kanalovy vysielac za 800dolarov? nema sice kovove telo a bla bla bla...ale ako vravim naco mi to je?
Neukamenujte ma za nazor. :))
Som trosku sklamany. Este by som bol schopny dat za nu tak 700-750eur... Za to co je v baleni
•Letu zdar•Futaba FX20•Spektrum DX6i•DiablotinXL EME55+starter•Trainer 2500mm•Diablotin MVVS12,7•
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#742 Příspěvek od Doktor »

>iwojima1
Já když se rozhlídnu kolem, tak mam takovej pocit, že čim modernější výrobek, tim větší drek (bez ohledu na kategorii výrobků). Dneska se šetří všude a na všem. Chci tim jenom říct, že né vše co bylo vyrobeno solidně před deseti roky je dnes vyráběno se stejnou pečlivostí. Takže koupí nového rádia bych si já osobně asi moc od té maximální spolehlivosti nesliboval. Pokaká se stejně tak dobře 10let staré rádio jako voňavka. Já tuhle sezonu začnu lítat s 11 let starým rádiem a depresi ze spolehlivosti fakt nemam. Už sem kolikrát přemejšlel za co to vyměnim a jak tak pozoruju vývoj na trhu, tak mi to rádio asi zůstane fakt do doby než se skutečně pokaká. :wink:
iwojima1
Kontaktovat uživatele:

#743 Příspěvek od iwojima1 »

Doktor píše:>iwojima1
Já když se rozhlídnu kolem, tak mam takovej pocit, že čim modernější výrobek, tim větší drek (bez ohledu na kategorii výrobků). Dneska se šetří všude a na všem. Chci tim jenom říct, že né vše co bylo vyrobeno solidně před deseti roky je dnes vyráběno se stejnou pečlivostí. Takže koupí nového rádia bych si já osobně asi moc od té maximální spolehlivosti nesliboval. Pokaká se stejně tak dobře 10let staré rádio jako voňavka. Já tuhle sezonu začnu lítat s 11 let starým rádiem a depresi ze spolehlivosti fakt nemam. Už sem kolikrát přemejšlel za co to vyměnim a jak tak pozoruju vývoj na trhu, tak mi to rádio asi zůstane fakt do doby než se skutečně pokaká. :wink:

ved toto tvrdim ze radsej kupim castejsie lacnejsie radio ako jedno drahsie na dlhsi cas. co sa tyka starsich radii nemam nic proti tomu ale ked je vo vzduchu 10 kil vahy tak to uz neni o tom ze ci rupne ten 10 rocny vysielac alebo nie. Kaslat na ten model ale ze s tym niekoho zabijes to je to.
•Letu zdar•Futaba FX20•Spektrum DX6i•DiablotinXL EME55+starter•Trainer 2500mm•Diablotin MVVS12,7•
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#744 Příspěvek od Doktor »

Já chtěl jenom říct, že když budeš vyměňovat stejnej typ rádia za mladší a mladší, tak to zákonitě nemusí vést k větší spolehlivosti rádia.
iwojima1
Kontaktovat uživatele:

#745 Příspěvek od iwojima1 »

Doktor píše:Já chtěl jenom říct, že když budeš vyměňovat stejnej typ rádia za mladší a mladší, tak to zákonitě nemusí vést k větší spolehlivosti rádia.

to mas pravdu preto som napisal:
iwojima1 píše:(ak nebude za tu cenu nic insie alebo sa nezmenia moje naroky)

A zase je tu lepsi pocit na dusi :lol: 8) :)
JMalik

#746 Příspěvek od JMalik »

JuraS. píše:jenom to jen můj názor..myslím si, že cena neodpovídá kvalitě a výkonu..možná se pletu..třeba displej by mohl být barevný a i 2x větší...dotykový.......

To je skutečně jenom Tvůj názor.
Já mám názor, že pokud o tom nebudou jenom kecat, ale začnou to prodávat a nebude to mít technické funkční potíže, tak je cena naprosto odpovídající a kdyby měli renomé JR, Futaba........, tak by to mohlo stát i dvakrát tolik a nebyl by to problém prodávat.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
creagel

#747 Příspěvek od creagel »

Kdyz uz se tak Hacker snazi propagovat DC-16 (aspon nekdo z prodejcu), tak jsem cekal od nich z veletrhu nejake info (co to jiz umi, kam se to posunulo). Ale jedine nove info je, ze radio dostane sponzorskym darem "jejich" pilot.

http://www.hacker-motor.com/en/news/108/index.html

Takze krome usmevu do kamery nic :( Kdyz vezmu, kolik casu venovali motorum, rc simulatoru nebo padakum, ...
Ja nevim, ale pripada mi to jako by na tom radiu bylo neco "prasivyho", ze se tim nepochlubi jako graupner nebo multiplex.

ad TomasC: To ze jsou vsichni na veletrhu znamena, ze cela firma stoji? To myslim ze ne ;)
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#748 Příspěvek od Kuba78 »

Tomasi, jedna technicka - bude taky neco jako recenze od nekoho kdo by to dokladneji dostal do pracek, napriklad ty?
JMalik

#749 Příspěvek od JMalik »

creagel píše:...........ze se tim nepochlubi jako graupner nebo multiplex.

No, ono když to pojmeš objektivně, tak Graupner se chlubil dlouho s 2,4GHz. Víš jak to dopadlo :wink:
Multiplesk má "hotový" nový TX. Když to začnou prodávat v r.2013, tak to bude normální.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
creagel

#750 Příspěvek od creagel »

JMalik píše:
creagel píše:...........ze se tim nepochlubi jako graupner nebo multiplex.

No, ono když to pojmeš objektivně, tak Graupner se chlubil dlouho s 2,4GHz. Víš jak to dopadlo :wink:
Multiplesk má "hotový" nový TX. Když to začnou prodávat v r.2013, tak to bude normální.

Jj, graupner rules :) Ale on to radio nemel hotovy.Kdyz mel MC32 hotovou,tak to bylo vsude. V prosinci tu krtek rikal, ze sw hotovy a ladi se drobnosti.Jeste v prosinci jeti tvrdilo, ze zacatek Norimberka to jisti :) Tak by me jen zajimalo, kde se to zaseklo. Zatim to k letani moc neni, takze to neva, ale moje staricka mc-15 nejak dosluhuje. Stacilo by, kdyby dali termin pro CR a clovek se podle toho zaridi.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“