Autobazar - skusenosti ?
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: Autobazar - skusenosti ?
Keď sa nad tým zamyslím, nikdy som nemal auto mladšie než 8 rokov.
A ani jedno z nich nebolo bez havárie (predtým ako som ho dostal). No a čo..
Oni po čase všetky zhnili, cca 20 rokov veku je asi taká už takmer hranica keď začnú hnevať..
Mám taký názor že technicky bola toyota Camry z roku 1985, niekoľko levelov ďalej než je dnešná Fóbia či nebodaj Thália.. Pritom ma ale fakt nezaujíma, či je v každom zrkadle jdnočipák, zdá sa mi že sú dôležitejšie veci.
A ani jedno z nich nebolo bez havárie (predtým ako som ho dostal). No a čo..
Oni po čase všetky zhnili, cca 20 rokov veku je asi taká už takmer hranica keď začnú hnevať..
Mám taký názor že technicky bola toyota Camry z roku 1985, niekoľko levelov ďalej než je dnešná Fóbia či nebodaj Thália.. Pritom ma ale fakt nezaujíma, či je v každom zrkadle jdnočipák, zdá sa mi že sú dôležitejšie veci.
- googie
- Kontaktovat uživatele:
no ja už mám vybraného Grand Voyagera, chcem auto do ktorého aj niečo naložím. Otázka je, či ho idem kúpiť do Ekonomické vozy, kde je údajne všetko preverené aj kilometre a dám zaň 8000 EUR, alebo idem podobný kúpiť do DE, kde je stáčanie síce trestné, ale vylúčiť ho nemôžem. Lenže tam dám zaň 5000-6000 EUR a 2000 EUR dám rovno na nutný servis a viem, čo som do auta dal a čo vymenil. Zobrať technika je samozrejmá nutnosť, to mi je jasné pre oba prípady.
A k tým F autám - francúzke, mám neblahé skúsenosti a nie len ja na okolí. Hlavne čo sa týka elektriky.
A ktým AAA, uvádzam ukážkovú štúdiu ako to dojebať. Kamarát, bohužiaľ naivný málo zbehlý v autách, keďže nemá vodičák dal na žiadosť svojej sprostej krávy a nechal sa zatiahnúť do AAA, kde si sliepka vybrala toto auto a žiadne iné. Lebo sa jej toto páčilo. 10 Škoda Fábia 1,4 za parádnych 3,500 EUR a najazdené "poctivých 190 000 km" Samozrejme mu nanútili úver. Lenže po roku sa na neho ženská vysrala a auto aj záväzky mu prenechala. Naivne mi hovoril, že to teda dospláca ešte dva roky a auto predá. Keď som mu zrátal, že zaplatí ešte 5000 EUR a po dvoch rokoch bude mať to auto mať hodnotu 500 EUR si sadol na riť. Druhá otázka bola, koľko krát sa na tom aute niečo pokazilo za ten jeden rok. To bolo rozprávanie na pol hodinu + dal do auta ďaľších 500 EUR.
A k tým F autám - francúzke, mám neblahé skúsenosti a nie len ja na okolí. Hlavne čo sa týka elektriky.
A ktým AAA, uvádzam ukážkovú štúdiu ako to dojebať. Kamarát, bohužiaľ naivný málo zbehlý v autách, keďže nemá vodičák dal na žiadosť svojej sprostej krávy a nechal sa zatiahnúť do AAA, kde si sliepka vybrala toto auto a žiadne iné. Lebo sa jej toto páčilo. 10 Škoda Fábia 1,4 za parádnych 3,500 EUR a najazdené "poctivých 190 000 km" Samozrejme mu nanútili úver. Lenže po roku sa na neho ženská vysrala a auto aj záväzky mu prenechala. Naivne mi hovoril, že to teda dospláca ešte dva roky a auto predá. Keď som mu zrátal, že zaplatí ešte 5000 EUR a po dvoch rokoch bude mať to auto mať hodnotu 500 EUR si sadol na riť. Druhá otázka bola, koľko krát sa na tom aute niečo pokazilo za ten jeden rok. To bolo rozprávanie na pol hodinu + dal do auta ďaľších 500 EUR.
F-86 Sabre EDF 92mm, Parkzone Typhoon, Haikong Spitfire, Zero
nemci sa o auto staraju lepsie ako slovaci/cesi, ked mas kes tak ber z nemecka
googie píše:A ktým AAA, uvádzam ukážkovú štúdiu ako to dojebať. Kamarát, bohužiaľ naivný málo zbehlý v autách, keďže nemá vodičák dal na žiadosť svojej sprostej krávy a nechal sa zatiahnúť do AAA, kde si sliepka vybrala toto auto a žiadne iné. Lebo sa jej toto páčilo. EUR.
AAA je firma na vysoke urovni, vsechno maji bezvadne promakany vcetne psychologie.
Jednou jsem od tam vylozene tahal znamyho, s kterym jsem tam byl kouknout na auto. Byl jak v drogovym opojeni a chtel na silenou pujcku vzit dost velkou plecku (na kazdem dile karoserie jinej odstin laku) a svoje udrzovany i kdyz starsi Volvo tam nechat za polovicni cenu...
Nevim jak to ti kluci delaji, ale dokazou zblbnout dokonale.
JirkaA píše:Výfuk na oktě mám furt první a originální. Nějak to prostě nehnije (diesel). Tlumiče vpředu ne a ne odejít, ložiska vpředu jsem měnil loni, vzadu jsou původní. Na přední nápravě jsem měnil (nechal měnit) silentbloky (cena v řádu desetikorun za kus, ten větší asi stovku..), teď pružiny protože jedna prdla (při stavu toho, čemu se u nás říká silnice nebo dálnice...). Vzadu jsou tlumiče třetí (není se co divit, běžně mám v kufru metrák nářadí nebo taky půltunu zboží, fakt to auto nemám na parádu) ale tam je to sranda jak cenově, tak s prací, to vyměníš na chodníku před domem mezi dvěma cigárama. Rozsypaný mechanismus el. stahování okna opraven výměnou jednoho dílu, nikoli celého mechanismu (prasklý plastový jezdec, narozdíl od jiných značek dostupný jako náhradní díl za dvacetikorunu). Bolest všech VW starších kár jsou spínače ve dveřích, jsou součástí zámku, časem se uhobluje čudlík mikrospínače, který dosedá na kulisu v zámku - centrál potom nepozná otevřenou polohu dveří z čehož plynou vtipné situace (kolega u firemní oktávky vyjel ze dvora na ulici a šel zavřít vrata, centrál to inteligentně vyhodnotil jako že otevřel auto dálkovým a nenastoupil, takže po minutě dveře zase zamčel a kolega řešil problém - nastartovaný zamčený auto vprostřed ulice, náhradní klíče 80 km odsud) - originální náhrada neexistuje, leda celý zámek za ranec peněz, ovšem odvrtat původní přinýtovaný mikrospínač a nahradit ho jiným za patnáct kaček kousek zase není takový problém..... Mluvím o devět (teda vlastně už deset, to to letí...) let staré káře, 320000 najeto. V podstatě prkotiny, nic vážného.
JirkaA veď ja ti verím, prečo nie, nie je to nič zvláštne čo píšeš.
Kolegyňa má thaliu od roku 2001 ešte tú prvú a zatiaľ menila iba obloženia a zaseknuté obloženie vzadu v bubne....a nejakú chybu kontrolky airbagu. Tlmiče, výfuk /to som ani neveril/, ložiská proste nič.
Prvý rok keď bolo v záruke, tak jej odišla komplet riadiaca jednotka, ktorú museli doviezť na 2. krát z nejakého rakúskeho skladu, lebo tá prvá čo ju doviezli bola tiež zlá...
Pritom je to žena, ktorá lieta v jednom kuse väčšinou na 100-300 km cesty /na dolniakoch má chatu + vkuse lieta na letisko do Viedne/.
Pritom pomaly v každej dlhšej ceste má jazdu cez tú betónovú cestu pri martine /ak niekto pozná, tak na tlmiče to musí byť vražda/...
Vy tu hovoríte o nejakej elektrike, ja kupujem auto tak na 10 a ak sa dá na viac rokov, preto v prvom rade ma zaujíma karoséria a jej úprava, nakoľko motor dnes už aj v hocijakom šrote ďaleko prežije karosériu...
A elektrika?
- pozeral som po autách, ktoré:
1. nemajú klímu ani peľový filter
2. nemajú elektrické okná ani zrkadlá /jedna kolegyňa v meste nemohla opustiť fábiu vtedy asi 5 ročnú, lebo okno jej nešlo vytiahnuť + moja šéfka musela dať na oktávii opraviť pred dovolenkou tento istý problém/
3. nemajú centrál /neverím mu hlavne u týchto lacných šuniek/
4. majú alarm bez centrálu /ten asi dám domontovať/
5. nemajú posilovač riadenia, nakoľko jazdím rýchlejšie, aj v zime do kopcov na lyžovačku, tak nie posilovač /kvôli 100 % kontrole adhézie kolies s vozovkou čo s posilovačom nie je možné.... to že ho nemám ani teraz mi x krát zachránilo kožu kde spočiatku neriadený šmyk som dostal do stavu riadeného...
ps, len tak na okraj, ak by som vyberal auto za 30 000 eur, tak samozrejme "chcem všetko" ale ak beriem to najlacnejšie tak si nechcem pridávať ďalšie v budúcnosti možné problémy.
Kolegova žena pred pol rokom kúpila oktáviu... podrobnosti radšej nejdem písať lebo málokto by veril...
edit: aby som iba neodbočoval, ale však to je v smetisku, súhlasím so PSENOU AAA je firma na vysoko profesionálnej /ojebávačskej/ úrovni, takýchto firiem na SK nie je moc, čo dokážu z hovna upliesť bič.... normálne keď počúvaš tých technikov je to vymetanie hláv presne rovnaké ako čo bývali kedysi tie predaje tých paplónov za 25 tisíc , lenže títo sa na trhu narozdiel od paplonárov dlhdobo držia a to na popredných miestach....
Svojho citroenika som kupoval u nich, ale spôsobom že tie K****é reči som púšťal jedným uchom dnu a druhým von, riadil som sa iba sám sebou a po 7-micho rokoch jazdenia 365 dní v roku to môžem hodnotiť ako kúpu storočia
A elektrika?
- pozeral som po autách, ktoré:
1. nemajú klímu ani peľový filter
2. nemajú elektrické okná ani zrkadlá /jedna kolegyňa v meste nemohla opustiť fábiu vtedy asi 5 ročnú, lebo okno jej nešlo vytiahnuť + moja šéfka musela dať na oktávii opraviť pred dovolenkou tento istý problém/
3. nemajú centrál /neverím mu hlavne u týchto lacných šuniek/
4. majú alarm bez centrálu /ten asi dám domontovať/
5. nemajú posilovač riadenia, nakoľko jazdím rýchlejšie, aj v zime do kopcov na lyžovačku, tak nie posilovač /kvôli 100 % kontrole adhézie kolies s vozovkou čo s posilovačom nie je možné.... to že ho nemám ani teraz mi x krát zachránilo kožu kde spočiatku neriadený šmyk som dostal do stavu riadeného...
ps, len tak na okraj, ak by som vyberal auto za 30 000 eur, tak samozrejme "chcem všetko" ale ak beriem to najlacnejšie tak si nechcem pridávať ďalšie v budúcnosti možné problémy.
Kolegova žena pred pol rokom kúpila oktáviu... podrobnosti radšej nejdem písať lebo málokto by veril...
edit: aby som iba neodbočoval, ale však to je v smetisku, súhlasím so PSENOU AAA je firma na vysoko profesionálnej /ojebávačskej/ úrovni, takýchto firiem na SK nie je moc, čo dokážu z hovna upliesť bič.... normálne keď počúvaš tých technikov je to vymetanie hláv presne rovnaké ako čo bývali kedysi tie predaje tých paplónov za 25 tisíc , lenže títo sa na trhu narozdiel od paplonárov dlhdobo držia a to na popredných miestach....
Svojho citroenika som kupoval u nich, ale spôsobom že tie K****é reči som púšťal jedným uchom dnu a druhým von, riadil som sa iba sám sebou a po 7-micho rokoch jazdenia 365 dní v roku to môžem hodnotiť ako kúpu storočia
robotmz: prekvapuje ma že presne do bodky so všetkým čo si napísal, nesúhlasím.
Asi mám jednoducho po tých rokoch iné, asi presne opačné skúsenosti.
Možno to je iným prístupom výrobcu ktorého som zvlil ja, oproti tomu o ktorom píšeš Ty, k detailom prevedenia tých vecí čo si menoval..
Možno to je iným prístupom výrobcu ktorého som zvlil ja, oproti tomu o ktorom píšeš Ty, k detailom prevedenia tých vecí čo si menoval..
- JosefSvejk
robotmz píše:5. nemajú posilovač riadenia, nakoľko jazdím rýchlejšie, aj v zime do kopcov na lyžovačku, tak nie posilovač /kvôli 100 % kontrole adhézie kolies s vozovkou čo s posilovačom nie je možné.... to že ho nemám ani teraz mi x krát zachránilo kožu kde spočiatku neriadený šmyk som dostal do stavu riadeného...
Tak to mi stačí. Dlouho jsem se tak dobře nepobavil.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
som naučený bez posilovača riadenia a presne na základe toho ako ťažko "resp. ľahko" ide volant viem presne určiť hranicu kedy mi ide auto do šmyku. Možno je to tým že už mám to auto 8 rokov a dokážem prejsť také veci, kde ostatný radšej ostanú dole, prípadne dávajú reťaze /ktoré som nikdy nepoužil.../
... je pravda že všetky možné šmyky mám aj bezpečne odskúšané...
- ak už je tam posilovač, nie je cítiť priľnavosť kolies /tiež som jazdil.../ a u niektorých áut, tam už sa dá niekde hovoriť až o tzv. playstationovom riadení.... to už mi je vyslovene až nepríjemné...
a k tým francúzom. poznám x - ľudí čo majú napr. berlingo a je to pracant jak sviňa bez problémov, ak by bolo lacnejšie, neváham, vo firme máme takisto niekoľko francúzov a nič sa nedeje a to na autách sa u nás zdaleka nešetrí...
... je pravda že všetky možné šmyky mám aj bezpečne odskúšané...
- ak už je tam posilovač, nie je cítiť priľnavosť kolies /tiež som jazdil.../ a u niektorých áut, tam už sa dá niekde hovoriť až o tzv. playstationovom riadení.... to už mi je vyslovene až nepríjemné...
a k tým francúzom. poznám x - ľudí čo majú napr. berlingo a je to pracant jak sviňa bez problémov, ak by bolo lacnejšie, neváham, vo firme máme takisto niekoľko francúzov a nič sa nedeje a to na autách sa u nás zdaleka nešetrí...
Me to zabavny neprijde a to proto, ze je to pravda. Ale je potreba doplnit, ze se to tyka pouze aut se spatne udelanymi posilovaci (vetsinou diky preposilovani).
Kdyz je posilovac ok, tak by nemel byt problem poznat smyk, ale bez posilivace je to 100%..to je proste fakt.
K ostatnim bodum:
Klima:
v tom nevidim problem, pokud jde o manualni, digitalni automatika dokaze pekne pozlobit a cena reseni neni nizka.
Okna v elektrice:
dnes si bez nich asi nedokazu predstavit auto, ale pravdou taky je, ze jsem uz parkrat znamym ( a vetsinou v mrazu a v noci
) resil potrhany nebo vyvlikly lanko ovladaciho mechanizmu. (v 90% zadny reseni neni a musi se dat novy mechanizmus a nejlepe s motorkem, cca 5tis kc)
Central: +-stejny co okna, jen mensi mira vyskytu.
Osobne bez vybavy ani rana, s pripadnymi problemy si dokazu poradit ja nebo moji znami, ale chapu ze ne kazdej ma takovy moznosti reseni a chce mozny problemy minimalizovat.
Ale rekl, bych ze sehnat auto bez vybavy uz dneska musi byt poradnej orisek
Kdyz je posilovac ok, tak by nemel byt problem poznat smyk, ale bez posilivace je to 100%..to je proste fakt.
K ostatnim bodum:
Klima:
v tom nevidim problem, pokud jde o manualni, digitalni automatika dokaze pekne pozlobit a cena reseni neni nizka.
Okna v elektrice:
dnes si bez nich asi nedokazu predstavit auto, ale pravdou taky je, ze jsem uz parkrat znamym ( a vetsinou v mrazu a v noci
Central: +-stejny co okna, jen mensi mira vyskytu.
Osobne bez vybavy ani rana, s pripadnymi problemy si dokazu poradit ja nebo moji znami, ale chapu ze ne kazdej ma takovy moznosti reseni a chce mozny problemy minimalizovat.
Ale rekl, bych ze sehnat auto bez vybavy uz dneska musi byt poradnej orisek
Moc nie, lebo teraz každý tlačí cenu dole a tak sa skoro u každého auta ponúka aj základ bez výbavy. A keď sme už u tej škodovky a jejich RÓMstera
Minulý týždeň sme ho kúpili...
Moment, pozriem na faktúru, včera som ju účtoval:
- základná cena 12947, k tomu príplatky:
airbag vodiča a spolujazdca s vypínaním - 43,-
zásterky vzadu - 18,-
pomocný parkovací asistent 259,-
predĺžená záruka na 4 roky !! 331,-
rezervné neplnohodnotné oceľové koleso 36,98
sklopný stolček na zadnej opierke 27,-
malý kožený paket 59,-
vyhrievané trisky ostrekovača 18,-
predné hmlovky 102,-
- povedzte mi, ktorý z Vás by súkromne DNES dal za tento šrot /podľa mňa vývojový omyl škodovky, jednoducho slepá cesta, ktorá do pár rokov zanikne/ dal 14 198 eur ? a teraz čerešnička na torte - MOTOR benzín 1,2
- a to ešte na druhej faktúre je k nemu povinná výbava + autolekárnička /podľa mňa aj to spadá do povinnej výbavy/ a gumové koberce ?
- poviem vám, normálne ma tie 2 faktúry nasrali... konečná cena bola síce o nejaké zľavy, ale aký zmysel má dať zľavu 3000 tisíc eur, keď aj tak dám za tento OMYL ŠKODOVKY cez 11 000 eur a mám prdľaka s 1,2-kou ? vážiaceho prázdneho toľko ako keď v thálii budú sedieť 4 osoby + plný kufor ? /prevádzková hmotnosť roomstra 1221 kg a oni tam dajú 1,2 ku, no hrôza.../
ak mi niekto ponúka nejakú zľavu, prvé sa opýtam, kedy sa to predávalo za tú pôvodnú sumu, lebo potom tieto praktiky sú rovnaké ako v tescu 50% zľava na kurčatá, cena po zľave 50 Czk/kilo... tak sa pýtam, kedy tieto kurčatá predávali po 100 Czk/kilo

Minulý týždeň sme ho kúpili...
Moment, pozriem na faktúru, včera som ju účtoval:
- základná cena 12947, k tomu príplatky:
airbag vodiča a spolujazdca s vypínaním - 43,-
zásterky vzadu - 18,-
pomocný parkovací asistent 259,-
predĺžená záruka na 4 roky !! 331,-
rezervné neplnohodnotné oceľové koleso 36,98
sklopný stolček na zadnej opierke 27,-
malý kožený paket 59,-
vyhrievané trisky ostrekovača 18,-
predné hmlovky 102,-
- povedzte mi, ktorý z Vás by súkromne DNES dal za tento šrot /podľa mňa vývojový omyl škodovky, jednoducho slepá cesta, ktorá do pár rokov zanikne/ dal 14 198 eur ? a teraz čerešnička na torte - MOTOR benzín 1,2
- a to ešte na druhej faktúre je k nemu povinná výbava + autolekárnička /podľa mňa aj to spadá do povinnej výbavy/ a gumové koberce ?
- poviem vám, normálne ma tie 2 faktúry nasrali... konečná cena bola síce o nejaké zľavy, ale aký zmysel má dať zľavu 3000 tisíc eur, keď aj tak dám za tento OMYL ŠKODOVKY cez 11 000 eur a mám prdľaka s 1,2-kou ? vážiaceho prázdneho toľko ako keď v thálii budú sedieť 4 osoby + plný kufor ? /prevádzková hmotnosť roomstra 1221 kg a oni tam dajú 1,2 ku, no hrôza.../
ak mi niekto ponúka nejakú zľavu, prvé sa opýtam, kedy sa to predávalo za tú pôvodnú sumu, lebo potom tieto praktiky sú rovnaké ako v tescu 50% zľava na kurčatá, cena po zľave 50 Czk/kilo... tak sa pýtam, kedy tieto kurčatá predávali po 100 Czk/kilo
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Božíčku to je masochismus
to vypadá, že nesháníš auto ale spíš žebřiňák
. Zapomněl jsi ještě na ABS, to je taky průda.. A lavice ve dřevě vydrží daleko dýl než hadrový
Já teda nevím, asi se mi ještě nepovedlo sedět v přeposilovaným autě, ale že to šlindá poznám na volantu bezpečně. A že jsem to utrhl poznám daleko dřív takzvaně zadnicí, než podle toho, že jde volant zlehka
.
Nevím co bych musel pít, kouřit nebo píchat do žíly, abych se dobrovolně odsoudil k letnímu vedru, přetahování s autem o volant (ono to funguje i opačně, posilovač pochytá značnou část nárazů do podvozku od našich excelentních silnic), možnost otevřít si kterýkoli okno bez natahování kamsi přes sedačky, totéž při otvírání nebo zavírání dveří...
Ale asi mám na to jiný pohled, v autě trávím poměrně nezanedbatelnou část života, takže mám nároky trochu i na komfort.
to vypadá, že nesháníš auto ale spíš žebřiňák
Já teda nevím, asi se mi ještě nepovedlo sedět v přeposilovaným autě, ale že to šlindá poznám na volantu bezpečně. A že jsem to utrhl poznám daleko dřív takzvaně zadnicí, než podle toho, že jde volant zlehka
Nevím co bych musel pít, kouřit nebo píchat do žíly, abych se dobrovolně odsoudil k letnímu vedru, přetahování s autem o volant (ono to funguje i opačně, posilovač pochytá značnou část nárazů do podvozku od našich excelentních silnic), možnost otevřít si kterýkoli okno bez natahování kamsi přes sedačky, totéž při otvírání nebo zavírání dveří...
Ale asi mám na to jiný pohled, v autě trávím poměrně nezanedbatelnou část života, takže mám nároky trochu i na komfort.
OK2WY
- JosefSvejk
robotmz píše:- povedzte mi, ktorý z Vás by súkromne DNES dal za tento šrot /podľa mňa vývojový omyl škodovky, jednoducho slepá cesta, ktorá do pár rokov zanikne/ dal 14 198 eur ?
A jaký je rozdíl mezi soukromě nebo firemně? Je snad málo aut na výběr? Běž se zeptat šéfa, proč koupil takový šrot a ne třeba Thalii? Thalia nemá posilovač řízení?
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Ja nie som masochista, len za spotrebnú vec nedám viac ako 6500 eur.
To ABS tá Thalia bude mať, radšej by som bol aby nebolo, nakoľko nie som nejaký "začiatočný jazdec" a viem že v krízovkách mi bude viac prekážať ako pomáhať...
K tej výbave. Súvisí to jednak s peniazmi tak ako všetko, po druhé sú to možné problémy do budúcnosti, nakoľko neverím že to vydrží bez poruchy 10-12 rokov /klíma, elektrika atď.../. Môj kolega má momentálne 13-té auto v poradí, väčšinou nové fungľovky ale aj pár starších, najdlhšie mu vydržalo 3 roky a išlo do sveta. Samozrejme že 3 roky bez poruchy vydrží hocičo, takže si nemusí robiť starosti s nákladmi na opravu /výmenu klimatizácie/, keď ju nebude robiť ON, ale už niekto INÝ. Ale paradoxne on stále hovorí jednu vec: NOVÉ je NOVÉ.
PS: nakoniec napíšem len jednu vec, všetko je o zvyku a aj do Thalie budem presadať z terajšieho Citroenu ako do mercedesu a výbavu budem mať takisto lepšiu ako teraz, takže mne vlastne nič chýbať nebude.
To ABS tá Thalia bude mať, radšej by som bol aby nebolo, nakoľko nie som nejaký "začiatočný jazdec" a viem že v krízovkách mi bude viac prekážať ako pomáhať...
K tej výbave. Súvisí to jednak s peniazmi tak ako všetko, po druhé sú to možné problémy do budúcnosti, nakoľko neverím že to vydrží bez poruchy 10-12 rokov /klíma, elektrika atď.../. Môj kolega má momentálne 13-té auto v poradí, väčšinou nové fungľovky ale aj pár starších, najdlhšie mu vydržalo 3 roky a išlo do sveta. Samozrejme že 3 roky bez poruchy vydrží hocičo, takže si nemusí robiť starosti s nákladmi na opravu /výmenu klimatizácie/, keď ju nebude robiť ON, ale už niekto INÝ. Ale paradoxne on stále hovorí jednu vec: NOVÉ je NOVÉ.
PS: nakoniec napíšem len jednu vec, všetko je o zvyku a aj do Thalie budem presadať z terajšieho Citroenu ako do mercedesu a výbavu budem mať takisto lepšiu ako teraz, takže mne vlastne nič chýbať nebude.
JosefSvejk píše:robotmz píše:- povedzte mi, ktorý z Vás by súkromne DNES dal za tento šrot /podľa mňa vývojový omyl škodovky, jednoducho slepá cesta, ktorá do pár rokov zanikne/ dal 14 198 eur ?
A jaký je rozdíl mezi soukromě nebo firemně? Je snad málo aut na výběr? Běž se zeptat šéfa, proč koupil takový šrot a ne třeba Thalii? Thalia nemá posilovač řízení?
toto téma nie je o thalii, ale ak bol rozpočet 12 000 eur, tak sú tu ďaleko lepšie stroje vo väčšej výbave s lepšou motorizáciou.
Kúpil to preto, lebo ten komu ju kupoval ju jednoducho CHCEL, a obidvaja sú zamestnanci. VIEŠ, Z CUDZIEHO KRV NETEČIE !!
ps: thalia ho má, ale v mojej nebude, nakoľko som ho nechcel. Teraz jazdím s 1,4 D bez posilovača, tak predpokladám že ten 1,2 benzín bude ešte ľahší...