Autobazar - skusenosti ?

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Abu
Kontaktovat uživatele:

Re: Autobazar - skusenosti ?

#46 Příspěvek od Abu »

robotmz píše: Teraz jazdím s 1,4 D bez posilovača,

Vy to furt nechapete.
Vite kolik usetri za fitko?
Jojo, zlatej VAZ 2103 :D
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
robotmz

#47 Příspěvek od robotmz »

Citroen AX 1,4 D, cena v roku 1996 405 000 Sk, keď začali robiť SAXO, išlo na 280 000 Sk.
psena
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od psena »

Asi tu mame cest s profi zavodnikem :D Myslim, ze jsem na tom jako ridic docela dobre , ale objektivne musim uznat, ze za snizenych adheznich podminek je ABS velkej pomocnik a lip bych to prerusovanym brzdenim proste nedal. O prumernych ridicich vubec nemluve, vetsina z nas by stejne v krizovce stejne zustala stat na brzde at si momentalne predstavujem neco jinyho.
Ja jsem se dlouho vyhybal stabilizacim, ted ji v aute mam, tak hned jak napadl snich jsem ji byl vyzkouset na zasnezenou cestu. Reakce byly velmi slusny a o vyssi bezpecnosti nemuze byt sporu.
robotmz

#49 Příspěvek od robotmz »

žiadny závodník :lol: na 38 kW aute :lol: :lol:
len ma baví šoférovať aj ináč ako po rovine a suchej ceste.... čím horšie, tým lepšie :D

ide o to, že sa musíš dostať na hranicu brzdenia, kedy kolesá ešte držia stopu ale zároveň sú už v čiastočnom šmyku, ale nie utrhnuté /pretáčajú sa pomalšie ako "by chceli"/ a mám taký pocit že ABS mi tento stav naruší a začne prerušovať... ťažko takto cez klávesnicu vysvetliť.
Týždeň dozadu bolo to počasie čo trvá len pár dní cez zimu. Od chalupy lesklá cesta /ako na rieke/ zároveň dole kopcom. Chce to maximálne sústredenie, aby človek s nezabrzdenými kolesami nespadol dole zo škarpy :lol: a vedieť ako na to, ak zastavíš, začneš ísť sám so štyrmi zabrzdenými kolesami neovládateľným smerom a tu neviem neviem či ABS pomôže alebo poškodí, chce to proste maximálny cit a cvik.
psena
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od psena »

Me o extremnich situacich nemusis vykladat (odkaz na video do SZ at tady nepohorsuju) asi proto te docela chapu. Ale s tim ABS si fakt fandis. Ma svoje minusy, ale plusy prevazujou.
googie
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od googie »

Niečo k tým cenám. Zajtra idem predať svoj Opel Omega 2.5 V6 r.v. 1997. Vlajková loď Opla stála firmu 1 100 000 SKK. Ja som ho kúpil od firmy v 2003 za 160 000, keď jazdené Fábie stáli 250 000. V tých časoch boli strašné ceny áut. Faktom je, že svoju Omegu s viacerými závadami nie som schopný predať za 300 EUR. Tak som znížil na 250 EUR a čakal. Našiel sa OPEL fanúšik, ktorý ju zajtra kúpi. Ináč by to auto mohlo ísť do šrotu. Škodu 120 by som predal drahšie.
F-86 Sabre EDF 92mm, Parkzone Typhoon, Haikong Spitfire, Zero
robotmz

#52 Příspěvek od robotmz »

psena píše:Me o extremnich situacich nemusis vykladat (odkaz na video do SZ at tady nepohorsuju) asi proto te docela chapu. Ale s tim ABS si fakt fandis. Ma svoje minusy, ale plusy prevazujou.

Aby to niekto zle nepochopil, ja budem rád ak to ABS bude mať viac plusov ako mínusov...
Mimochodom niekto tu písal že šmyk cíti na zadku - to je pravda iba u niektorých áut. Konkrétne tento citroenik ti šmykne zadok iba vtedy ak zatiahneš ručku, tu zadok drží ako pribitý, vzhľadom na jeho malú hmotnosť + sústredenosť hmotnosti v predu...
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od JirkaA »

Nemluvil jsem o zadku auta. Měl jsem na mysli vlastní prdel ve funkci snímače příčných zrychlení :mrgreen: a tím spolehlivě poznáš ať se ti to urve jakkoli. A ten výplod o ABS je už úplně na hlavu. Mam pocit, že jsi v životě v lepším autě neseděl.
OK2WY
robotmz

#54 Příspěvek od robotmz »

Pojazdil som toho dosť väčšinou za účelom testovania :lol: , neboj a aj veľmi drahé kúsky, nakoľko som mal rodinný kontakt v autorizovanom MERCEDESE v Brne.... kde som kadečo poskúšal. a tým nemyslím nejaké väčšie parkovisko...
JosefSvejk

#55 Příspěvek od JosefSvejk »

robotmz píše:
psena píše:Me o extremnich situacich nemusis vykladat (odkaz na video do SZ at tady nepohorsuju) asi proto te docela chapu. Ale s tim ABS si fakt fandis. Ma svoje minusy, ale plusy prevazujou.

Aby to niekto zle nepochopil, ja budem rád ak to ABS bude mať viac plusov ako mínusov...
Mimochodom niekto tu písal že šmyk cíti na zadku - to je pravda iba u niektorých áut. Konkrétne tento citroenik ti šmykne zadok iba vtedy ak zatiahneš ručku, tu zadok drží ako pribitý, vzhľadom na jeho malú hmotnosť + sústredenosť hmotnosti v predu...

Myšleno asi "zadku" jako té části těla, kde se z nohou stávají záda. Zkrátka prdel.
Mimochodem, jsem bývalý závodník a proto ABS, ESP mi taky moc neříká, ESP se dá aspoň vypnout. Nejvíc mi ale vadí el. plyn. S tím posilovačem je to ale naopak.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
robotmz

#56 Příspěvek od robotmz »

s ESP je sranda teraz v zime keď vychádzaš z vedľajšej na hlavnú mimo obce a začne ti to na posypovom materiály hrabať a vzápätí ESP korigovať :lol: :lol: :lol:
psena
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od psena »

JosefSvejk píše:Mimochodem, jsem bývalý závodník a proto ABS, ESP mi taky moc neříká, ESP se dá aspoň vypnout. Nejvíc mi ale vadí el. plyn. S tím posilovačem je to ale naopak.

No na blbnuti samozrejme vse vypnout (nekteri kluci si delali i vypinatelny ABS) , ale nerikej, ze by sis ABS a ESP vypinal na beznou jizdu :D
S preposilovanym autem bys toho moc nepozavodil, zadkem samozrejme citis dost, ale ve volantu jeste vic a driv. S cim presne zavodis? Okruhy,rally, rallycross?
coro

#58 Příspěvek od coro »

Uznám že možno to je vec zvyku, ale Felíciu Van bez posilovača som sa bál riadiť - točila mi volantom na každej jame.. U žiadneho auta predtým (bez posilovača) som ten zlý pocit nemal, ani u žiadneho potom čo už všetky posilovač mali.. Jo asi s výnimkou kamošovej fóbie kde sa posilovač občas vypínal, lebo nejaký Píp ho vymyslel na elektriku - ale kým fungoval tak sa správal normálne.

ABS... normálny vodič ktorý nepreceňuje stav a povahu vozovky, nemá ako zaregistrovať že ho má. Leda že by mu vbehla do cesty srnka - jazdím často, rád a myslím že dobre, ale to ma osobne v tom zlomku sekundy vyplo a stál som na brzde ako debil celou silou. Kým som sa spamätal že čo sa vlastne stalo, bol som ja a našťastie aj tá srnka ďaleko, ale možno jej chýbalo pol metra a nebyť toho ABS chýbalo by pol metra mne, z predku auta - ak nie horšie.
JosefSvejk

#59 Příspěvek od JosefSvejk »

psena píše: S cim presne zavodis? Okruhy,rally, rallycross?

Už dávno nezávodím. :( Poslední fotka ze závodů - Valašská rally 1991:
Přílohy
Rampa2.jpg
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
psena
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od psena »

Jo, moje nejoblibenejsi disciplina. Parada. Kdyz jsem pred par lety jen jednu amaterskou soutez s 300 konovym autem, tak me dala s prehledem na prdel staricka Skoda 110R. Byl to holt skvelej soutezni special a ja jsem mel bezne silnicni auto.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“