Otázky o F3K
Re: Otázky o F3K
Já vám všem děkuji za reakce a rady.
Já sám použiju dimondy, chtěl jsem jenom znát váš názor na použití jiných serv pro někoho jiného, ne pro mne.
Jenom pro zajímavost, lítal jsem (svého času) s modely F3B a F3J. v křídle jsem měl standartní serva od futaby s označením S100, později to bylo něco jako S3001 (mám to tak dodnes). Koukali z křídla ven, byli těžké, nepřesné a co myslíte, jak to s nima šlo?
Používal jsem je snad 5 let a i přes vůle v servech i táhlech jsem lítal rychlost s B-éčkem bez problémů. Tenkrát se lepší servo kupovalo za cca 3500,- a plat byl 4-5000,- v lepším případě. No i přes to to šlo. Nebylo "to" pravé jak se všichni tady snaží mi doporučit, ale lítal jsem a bez problémů.
Lidi co nemají dostatek peněz na to, o čem si myslíme, že je nejvhodnější a nejlepší, sem sice chodí, čtou, ale raději se neptají. Vědí, že odpověď bude vesměs podobná a konkrétní pomoci se nedopídí.
Já nemám problém si koupit to co mi ostatní doporučí a nejsem z těch co by chtěli vymýšlet vymyšlené a zkoušet odzkoušené, ale někdy se může stát, že každý z nás na tom bude tak, že cena serva budiž jenom o 100,- Kč nižší, může rozhodnout o lítaní (stavění) - nelítaní.
Já sám použiju dimondy, chtěl jsem jenom znát váš názor na použití jiných serv pro někoho jiného, ne pro mne.
Jenom pro zajímavost, lítal jsem (svého času) s modely F3B a F3J. v křídle jsem měl standartní serva od futaby s označením S100, později to bylo něco jako S3001 (mám to tak dodnes). Koukali z křídla ven, byli těžké, nepřesné a co myslíte, jak to s nima šlo?
Používal jsem je snad 5 let a i přes vůle v servech i táhlech jsem lítal rychlost s B-éčkem bez problémů. Tenkrát se lepší servo kupovalo za cca 3500,- a plat byl 4-5000,- v lepším případě. No i přes to to šlo. Nebylo "to" pravé jak se všichni tady snaží mi doporučit, ale lítal jsem a bez problémů.
Lidi co nemají dostatek peněz na to, o čem si myslíme, že je nejvhodnější a nejlepší, sem sice chodí, čtou, ale raději se neptají. Vědí, že odpověď bude vesměs podobná a konkrétní pomoci se nedopídí.
Já nemám problém si koupit to co mi ostatní doporučí a nejsem z těch co by chtěli vymýšlet vymyšlené a zkoušet odzkoušené, ale někdy se může stát, že každý z nás na tom bude tak, že cena serva budiž jenom o 100,- Kč nižší, může rozhodnout o lítaní (stavění) - nelítaní.
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.
Golfista píše:
......Jenom pro zajímavost, lítal jsem (svého času) s modely F3B a F3J. v křídle jsem měl standartní serva od .......Používal jsem je snad 5 let a i přes vůle v servech i táhlech jsem lítal rychlost s B-éčkem bez problémů. Tenkrát se lepší servo kupovalo za cca 3500,- a plat byl 4-5000,- v lepším případě. No i přes to to šlo. Nebylo "to" pravé jak se všichni tady snaží mi doporučit, ale lítal jsem a bez problémů.
Lidi co nemají dostatek peněz na to, o čem si myslíme, že je nejvhodnější a nejlepší, sem sice chodí, čtou, ale raději se neptají. Vědí, že odpověď bude vesměs podobná a konkrétní pomoci se nedopídí......
Ještě že sem nechodí Laco. Víš co by napsal?
"je to márne, je to márne, je to márne!"
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
RiMr píše:milost píše:http://hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9446
Měl jsem je v obou Isisech na křidélkách. Já jsem byl spokojen. Středy drží dobře, po roce mají malinké vůle v převodech. Rozptylovat může jejich "bzíkání".
A co s nimi měls na ocase?
GWS Pico s torzní pružinou (- eliminuje drobné "vůličky" v převodech).
Kdo je bez miny, ať hodí kamenem.
Viete niekto nieco o Martinovi "Yspim"? Pisal som mu uz dva krat, neozyva sa... Nemenil mail alebo co?
- Homer.Simpson
Chalani co lietate Isis:
Nemate pocit, ze kridlo po case "zgumovatelo"?Proste ze stratilo svoju pevnost a je take nejake moc pruzne?Lietam ho asi jednu sezonu a minule po dlhsom case ked som bol lietat tak sa mi zdalo, ze uz nema tu pevnost, ako ked som ho dal dohromady
Nemate pocit, ze kridlo po case "zgumovatelo"?Proste ze stratilo svoju pevnost a je take nejake moc pruzne?Lietam ho asi jednu sezonu a minule po dlhsom case ked som bol lietat tak sa mi zdalo, ze uz nema tu pevnost, ako ked som ho dal dohromady
Futaba T-14MZ,Proxima II,Skywalker EPO,DJI F450 + NAZA M V2 + H3-2D,Tricopter
- maroslong
- Kontaktovat uživatele:
Jasné že sa opotrebuje a "zmäkne", netýka sa to len Isisa, ale všeobecne tejto technológie a kategórie, kde je krídlo extrémne a špecificky namáhané.
-
Polynom
- Kontaktovat uživatele:
určitě, křídlo nevydrží moc dlouho... já prodávám éra vždy po sezoně a myslím že tu druhou by už nevydržela
- Homer.Simpson
Takze to nebol iba pocit.Takze Isis ide z domu
Ako je to u kompozitov?
Ako je to u kompozitov?
Futaba T-14MZ,Proxima II,Skywalker EPO,DJI F450 + NAZA M V2 + H3-2D,Tricopter
-
Polynom
- Kontaktovat uživatele:
jak jsem psal... je to stejné
- maroslong
- Kontaktovat uživatele:
Kompozit je to isté a je to logické. Na tom polystyrénovom jadre nemá čo povoliť, povolí samotný kompozit, či už je nalaminovaný na pozitívne polystyrénové jadro alebo do negatívnej formy.
maroslong píše:povolí samotný kompozit, či už je nalaminovaný na pozitívne polystyrénové jadro alebo do negatívnej formy.
Co se tedy vlastně s tím kompozitem děje? Ztrácí svou pevnost kvůli cyklickému namáhání při odhodech? Ví někdo něco fundovanějšího?
hOOrNeT píše:maroslong píše:povolí samotný kompozit, či už je nalaminovaný na pozitívne polystyrénové jadro alebo do negatívnej formy.
Co se tedy vlastně s tím kompozitem děje? Ztrácí svou pevnost kvůli cyklickému namáhání při odhodech? Ví někdo něco fundovanějšího?
Ještě jsem neviděl kompozitové křídlo, které by odešlo na cyklické namáhání. Jsou tady v provozu velké větroně, kterým bude 50let a tenhle problém prakticky neexistuje. Kompozit je citlivý v tomto případě na mechanické poškození - omačkání, omlácení.... a na teplotní rozdíly, které jsou u těch velkých letadel eliminované.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Pri vsetkych "kompozitovych" konstrukciach nastava pri prekoceni urcitej medze napatia resp. zatazenia DELAMINACIA. Je to nieco ako medza smyku pri "klasickych" materialoch. Medzu smyku kompozity nemaju alebo len velmi nevyraznu. Delaminacii sa vyhnes predimenzovanim kridla. Napr. vetrone a UL maju koef. bezpecnosti 4 a viac. Takyto koeficient si na kacku nemozes dovolit koli vahe...
Skusil som to vysvetlit "po lopate" takze nieco co pisem nieje odborne uplne pravda
Skusil som to vysvetlit "po lopate" takze nieco co pisem nieje odborne uplne pravda
to diri: Přesně takhle nějak jsem to potřeboval podat, díky!
Polynom píše:určitě, křídlo nevydrží moc dlouho... já prodávám éra vždy po sezoně a myslím že tu druhou by už nevydržela
Docela by mě zajímal i Ondrův (Oncův) názor. Jak moc je to kritické? Isise mám dva roky ale málo létaného cca 100 letů. Nejsem tedy žádný velký vrhač, ale gumovatost nepozoruji.
Vigo