TRAXXAS E-REVO 1:10 2.4G RTR
Re: TRAXXAS E-REVO 1:10 2.4G RTR
Nebude to ono. U Summita si nejsem jistý, ale do velkého E-Reva budeš potřebovat spíš 2 x 2S s vysokou kapacitou. Aspoň 5000 mAh.
Tak že zbytečně silný a malá kapacita. Škoda mám jich hodně. 
- darth.hokro
- Kontaktovat uživatele:
bohužel do těhle aut nepoužitelný, málo céčak a malá kapacita. možná něco 1:10 ale tam je zase 3s zbytečně moc výkonu. do reva potřebuješ v podstatě 4s, jezdí se tam 2x 2s do série.
http://darthhokro.rajce.idnes.cz/
darth.hokro píše:bohužel do těhle aut nepoužitelný, málo céčak a malá kapacita. možná něco 1:10 ale tam je zase 3s zbytečně moc výkonu. do reva potřebuješ v podstatě 4s, jezdí se tam 2x 2s do série.
C35 je málo? A Revo je 1:10, nebo se pletu? Fakt to neznám. Říkal jsem si že bych se nemusel starat o baterky. Byly by pořád v akci bud v letadlech nebo v autě.
FlyBear píše:Nebude to ono. U Summita si nejsem jistý, ale do velkého E-Reva budeš potřebovat spíš 2 x 2S s vysokou kapacitou. Aspoň 5000 mAh.
Na ty 2200mAh by to jezdilo jenom chvilku?
To máš těžký - nejdříve si ujasni, co vlastně chceš koupit, teprve potom můžeme solidně poradit. Když tady jen tak nahodíš široký záběr různých aut s poznámkou, že o tom nic nevíš, tak se nedá tvoje konkrétní baterka rozumně posoudit
Mezi autíčky E-Revo a Summit ve velikosti 1:10 je velmi velký rozdíl nejen ve vzhledu, ale především v tom, pro jaký styl ježdění jsou určeny a tedy i v technickém vybavení (třeba motory). Navíc oficiálně uváděná velikost 1:10 u těchto monsterů od Traxxase spíš odpovídá velikosti 1:8. A to už jsou dost velké stroje...
Stejně tak je rozdíl v určení a stylu jízdy mezi auty E-Revo 1/16 VXL a Summit 1/16 VXL, ovšem technologická platforma je u nich prakticky shodná. Tahle ta autíčka "VXL" jsou ve velikosti 1:16, což je o dost menší, než ty plné desetinky. Ale i tak svou velikostí odpovídají například běžným 1:10 buginám.
Na plné velikosti potřebuješ vždy dvě baterky 2S (tedy dohromady se jezdí 4S, ale v autě je vždy uložen jeden 2S ve schránce na levoboku a druhý 2S ve schránce na pravoboku, regulátor pak má na sobě dva samostatné konektory
)
Kapacita 5000 mAh stačí tak plus minus autobus na půl hodiny jízdy. Při kapacitě 5000 mAh je baterka 25C plně dostačující. Ale tvoje 3S/2200 jsou zde prakticky nepoužitelné.
Na ty malé 1/16 VXL by ti 2200 mAh mohlo stačit, dokonce bys mohl použít i dvě baterky 3S spojené paralelně (regl u těch malých aut má jen jeden konektor a stačí připojit jen jednu baterii nebo baterie propojit separátně prodávanou spojkou paralelně či sériově).
Dvě 3S baterie 2200 mAh spojené paralelně by ti v malém VXL e-revu dodaly docela dost šťávy na brutální jízdu a se souhrnou kapacitou 4400 mAh i po docela dlouhou dobu.
Ale musíš si zjistit rozměry - jestli se ti ty tvoje konkrétní baterky vlezou do bateriových schránek v autíčku (VXL má schránky uzavřené a docela malé).
Mezi autíčky E-Revo a Summit ve velikosti 1:10 je velmi velký rozdíl nejen ve vzhledu, ale především v tom, pro jaký styl ježdění jsou určeny a tedy i v technickém vybavení (třeba motory). Navíc oficiálně uváděná velikost 1:10 u těchto monsterů od Traxxase spíš odpovídá velikosti 1:8. A to už jsou dost velké stroje...
Stejně tak je rozdíl v určení a stylu jízdy mezi auty E-Revo 1/16 VXL a Summit 1/16 VXL, ovšem technologická platforma je u nich prakticky shodná. Tahle ta autíčka "VXL" jsou ve velikosti 1:16, což je o dost menší, než ty plné desetinky. Ale i tak svou velikostí odpovídají například běžným 1:10 buginám.
Na plné velikosti potřebuješ vždy dvě baterky 2S (tedy dohromady se jezdí 4S, ale v autě je vždy uložen jeden 2S ve schránce na levoboku a druhý 2S ve schránce na pravoboku, regulátor pak má na sobě dva samostatné konektory
Kapacita 5000 mAh stačí tak plus minus autobus na půl hodiny jízdy. Při kapacitě 5000 mAh je baterka 25C plně dostačující. Ale tvoje 3S/2200 jsou zde prakticky nepoužitelné.
Na ty malé 1/16 VXL by ti 2200 mAh mohlo stačit, dokonce bys mohl použít i dvě baterky 3S spojené paralelně (regl u těch malých aut má jen jeden konektor a stačí připojit jen jednu baterii nebo baterie propojit separátně prodávanou spojkou paralelně či sériově).
Dvě 3S baterie 2200 mAh spojené paralelně by ti v malém VXL e-revu dodaly docela dost šťávy na brutální jízdu a se souhrnou kapacitou 4400 mAh i po docela dlouhou dobu.
Ale musíš si zjistit rozměry - jestli se ti ty tvoje konkrétní baterky vlezou do bateriových schránek v autíčku (VXL má schránky uzavřené a docela malé).
bub60 píše:Ahoj kluci. Uvažuji o koupi auta E-revo nebo Summit , ještě v tom nemám jasno.![]()
Mám několik letadel kde používám aku Hyperion 3S 2200mAh 35C. Dají se použít v těchto autech nebo je to na nic? Díky za odpovědi.
Ahoj,Kde stím chceš jezdit? tím bych začal
Je: E-firestorm flux,Traxxas Summit
Bylo:2x himoto,3x traxxas,4x HPI
http://pavlos12.rajce.idnes.cz
FlyBear:
Díky, takhle jsem to potřeboval vysvětlit. Jsem přesvědčený, že chci 1:10 . Budu muset koupit větší baterky. Máš pravdu, že si musím ujasnit co koupit. Díval jsem se na videa obou modelů a líbí se mě oboje. Na asfaltovou plochu se asi moc často nedostanu. Tak že nejčastěji pole, louky, polňačky, sníh (v Brně ho moc nebývá) Láká mě vodotěsnost Summitu, chci to jako alternativu kdy se nedá létat. Ale dle diskuzí jezdí zase pomalu a prý mě to může omrzet.
Na druhou stranu zase nebudu asi jezdit po skalách na co je Summit asi určený. A potom by mě zase lépe vyhovovalo E-Revo. Je mě jasný, že se musím rozhodnout sám.
Díky, takhle jsem to potřeboval vysvětlit. Jsem přesvědčený, že chci 1:10 . Budu muset koupit větší baterky. Máš pravdu, že si musím ujasnit co koupit. Díval jsem se na videa obou modelů a líbí se mě oboje. Na asfaltovou plochu se asi moc často nedostanu. Tak že nejčastěji pole, louky, polňačky, sníh (v Brně ho moc nebývá) Láká mě vodotěsnost Summitu, chci to jako alternativu kdy se nedá létat. Ale dle diskuzí jezdí zase pomalu a prý mě to může omrzet.
Na druhou stranu zase nebudu asi jezdit po skalách na co je Summit asi určený. A potom by mě zase lépe vyhovovalo E-Revo. Je mě jasný, že se musím rozhodnout sám.
Vodotěsnost Summitu je hezká věc - on ji totiž vzhledem ke svému určení docela dost potřebuje
Ale ani E-Revo na tom není zas tak zle. Pokud by ti pro začátek stačila levnější stejnosměrná verze s motory Titan 550, pak budeš tohle auto mít naprosto stejně vodotěsné, jako je Summit!
Navíc nezapomeň, že ještě existuje Traxxas E-Maxx. To je auto, které bych si dovolil co do způsobu jízdy a využití zařadit někam mezi E-Revo a Summita. Umí jezdit rychle, ale i dost slušně terénem. IMHO takový velice dobrý kompromis, sám ho mám
S tou vodotěsností je to totiž takhle (dále popiosuji jen verze 1:10, tedy spíš 1:8
):
- Summit 1:10 se prodává pouze ve stejnosměrné verzi s motorem Titan řady 750. Pro jeho styl použití je to perfektní pohon a nemá smysl to nijak dál tunit.
- E-Revo i E-Maxx se prodávají jednak ve verzi se stejnosměrnými motory Titan 550, ale také v brushless verzi s reglem a motorem od Castle Creations. Kdo koupí levnější verzi s Titany, velmi často ovšem stejně podlehne nutkání upgradovat na brushless...
- Stejnosměrné pohony včetně reglů si dělá Traxxas sám a jeho regly jsou kompletně vodotěsné. Je jedno, jestli v Summitu, E-Revu nebo E-Maxxovi.
- Brushless pohony od Castle Creations jsou skvělé a výkonné, ale nejsou vodotěsné. Vodotěsnost si tedy do nich dle potřeby každý dobastlí sám (s motory se nedělá obvykle nic, ty to se správnou údržbou přežijou, regly se ovšem zalévají do Plati Dipu - viz návody různě na fórech, včetně zde na rcmanii).
- Vodotěsnost/nevodotěsnost se v daném případě tedy týká pouze regulátorů od Castle Creations. Zbytek elektroniky je na všech třech zmíněných Traxxasech vodotěsný tak jako tak: vodotěsná serva a přijímač uzavřený ve vodotěsném pouzdru se speciální vodotěsnou průchodkou pro anténu a kablíky.
Ale ani E-Revo na tom není zas tak zle. Pokud by ti pro začátek stačila levnější stejnosměrná verze s motory Titan 550, pak budeš tohle auto mít naprosto stejně vodotěsné, jako je Summit!
Navíc nezapomeň, že ještě existuje Traxxas E-Maxx. To je auto, které bych si dovolil co do způsobu jízdy a využití zařadit někam mezi E-Revo a Summita. Umí jezdit rychle, ale i dost slušně terénem. IMHO takový velice dobrý kompromis, sám ho mám
S tou vodotěsností je to totiž takhle (dále popiosuji jen verze 1:10, tedy spíš 1:8
- Summit 1:10 se prodává pouze ve stejnosměrné verzi s motorem Titan řady 750. Pro jeho styl použití je to perfektní pohon a nemá smysl to nijak dál tunit.
- E-Revo i E-Maxx se prodávají jednak ve verzi se stejnosměrnými motory Titan 550, ale také v brushless verzi s reglem a motorem od Castle Creations. Kdo koupí levnější verzi s Titany, velmi často ovšem stejně podlehne nutkání upgradovat na brushless...
- Stejnosměrné pohony včetně reglů si dělá Traxxas sám a jeho regly jsou kompletně vodotěsné. Je jedno, jestli v Summitu, E-Revu nebo E-Maxxovi.
- Brushless pohony od Castle Creations jsou skvělé a výkonné, ale nejsou vodotěsné. Vodotěsnost si tedy do nich dle potřeby každý dobastlí sám (s motory se nedělá obvykle nic, ty to se správnou údržbou přežijou, regly se ovšem zalévají do Plati Dipu - viz návody různě na fórech, včetně zde na rcmanii).
- Vodotěsnost/nevodotěsnost se v daném případě tedy týká pouze regulátorů od Castle Creations. Zbytek elektroniky je na všech třech zmíněných Traxxasech vodotěsný tak jako tak: vodotěsná serva a přijímač uzavřený ve vodotěsném pouzdru se speciální vodotěsnou průchodkou pro anténu a kablíky.
Tak to by asi nebyl problém přispůsobit regl. Nechci to jako ponorku, ale aby tomu nevadila nějaká kaluž. Po E-Maxxovi jsem se moc nedíval. Jdu to dohnat.
Díky.
Díky.
No prvně bych se na ty auta jel k někomu podívat jak na summita tak na E-revo a když bude možnost tak i projet
Podle mě na ty tvé učely co jsi napsal bude asi lepší fakt E-revo se střídákem ono je to skoro stejny E-revo a summit
Summit má oproti E-revu
motor titan 775,Uzávěrky diferenciálu,2 stupnová Převodovka(pomalá,rychla),Kola,Kastle,Narazniky a Světla
jinak je vše stejné
a podle mě na polu uzávěrky nikdy nevyužiješ a 2 stupnou převodovku to je podle mě vhodny jen na šplhaní.A taky si myslím že stou plechovkou by ses akorát tam nudil
ale třeba by sis na to zvykl ja jsem jezdil jen se střádavíma raketama a zvykl jsem si že to jede jak šnek,ale jak bude peníz tak na léto jdu 100% do comba
a jinak summit je podle mě čistě jen do terénu tam se bude vžycky cítit jako doma. takže vyzkoušet a pak bych se rozhodl.
Ješte sem zapoměl co je nejlepší u toho sumce tak ta vodotěsnost,ale ta se dá taky u e-reva pošéfovat(regulator)
Podle mě na ty tvé učely co jsi napsal bude asi lepší fakt E-revo se střídákem ono je to skoro stejny E-revo a summit
Summit má oproti E-revu
Ješte sem zapoměl co je nejlepší u toho sumce tak ta vodotěsnost,ale ta se dá taky u e-reva pošéfovat(regulator)
Je: E-firestorm flux,Traxxas Summit
Tak jsem koukl na pár videí a vypadá E-Maxx taky moc dobře. Tak to bude ještě složitější výběr.
bub60 píše:Tak to by asi nebyl problém přispůsobit regl. Nechci to jako ponorku, ale aby tomu nevadila nějaká kaluž.
"Nějaká kaluž" by neměla vadit ani autu s pohonem od Castle Creations. Já sám tak jezdím v dešti, v kalužích, blátem i na sněhu (jen z toho opravdu nedělám ponorku ani neprovozuju pomalý brodění hlubší vodou!) Tomu reglu by vadilo zatopení vodou, ale občasný postřik včetně nepřímého zásahu sprchou při čištění auta mu zatím nevadil.
Plasti Dip jsem ale již koupil. Leží doma na stole a čeká, až se vrátím ze služebky.
Zalitím do Plasti Dipu totiž přijdeš o záruku. Ale sichr je sichr - regl už mám dost dlouho a je tedy tak jako tak po záruce, takže ho zaliju.
bub60:Taky po Maxíkovi koukám...ale i po jiných a přijde mě že čím víc toho pročtu..tím huř na tom sem.Asi ho prostě koupím a bude...
- darth.hokro
- Kontaktovat uživatele:
zalití plastidipem či Star britem je hotové za pár minut, nejdéle trvá schnutí, radši 24h. Jinak ještě můžeš mrknout na HPI Savage Xs Flux 1/16 ale o pohon se stará kombo 1:10, na 3s 220 by to mělo švihat okolo 83kmh, z jiným pastorkem dle výrobce více než 100kmh
Aku se do něj vleze 2S snad až 5800mah.Bohužel do Traxxas 1/16, narveš maximálně 2200 mah 2S. 3S Maximálně 1300mah, větší už do těch boxů nedáš 
Ještě by měl být znovu v prodeji HPI Savage 2350, jedná se o monster 1:8 tak jako Flux, jen má kombo pouze do 4S oproti Castle creations které je do 6S
PS: Plechovkové verze opravdu nemá cenu kupovat, životnost Titanů je bohužel u něho pár baterek u někoho i pár měsíců. Na Nimh články, vydrží déle, Lipolky jim dodávají více šťávy, motory se krásně hřejí a brzy se upečou
Malá pomoc je koupit menší pastorky a aktivní chladiče, respektive pasivní a šoupnout tam ventilátorky s počítače. Ovšem je to slepá cesta. Cena 1. kusu Titan 550 je u nás okolo 500kč, levnější varianta je HPI GT 550 nějakých 280kč za kus, vždy je potřeba koupit oba. Když tuhle investici člověk za sezónu sečte, zjistí že Brushess verze příjde levněji.
Ještě by měl být znovu v prodeji HPI Savage 2350, jedná se o monster 1:8 tak jako Flux, jen má kombo pouze do 4S oproti Castle creations které je do 6S
PS: Plechovkové verze opravdu nemá cenu kupovat, životnost Titanů je bohužel u něho pár baterek u někoho i pár měsíců. Na Nimh články, vydrží déle, Lipolky jim dodávají více šťávy, motory se krásně hřejí a brzy se upečou
http://darthhokro.rajce.idnes.cz/