Ohýbání depronu
ted zrovna taky stavim neco jako depronovyho elektrovetrone a je to delany komplet z izofloru.. co jsem poztrehl tak to má "léta" presne obrácene než jsou ty vroubky.. tzn léta jsou kolmy na ty vroubky.. nechtelo se mi tomu verit ale pri pokusech o ohybani to tak opravdu bylo.. tzn léta jsou rovnobezna s delsi stranou desky..
Don't drink and drive, smoke and fly.
Johnny píše:tzn léta jsou kolmy na ty vroubky.. tzn léta jsou rovnobezna s delsi stranou desky..
Aha, dík za postřeh. Ale asi jsem trochu dementní (nebo se mi už večer nechce namáhat moskovna
Tuším, že "zelenáč" psal kolmo na léta...to by znamenalo ohýbáni podél vroubků, tedy rovnoběžně s kratší stranou desky. Pochopil jsem to dobře?
Pokud jo, tak by postavit delší křídlo?
já ho mám ohnuty tak že jsem nejdříve nekolikrát přejel pres hranu stolu a teprve potom nalepoil na zebra a zatízil..
já mám ty vroubky rovnobezne se smerem letu.. tzn zepredu dozadu takze ta delsí strana desky je jako odtokovka.. je to divny ale ty leta mi pri pokusech vysli takle..
já mám ty vroubky rovnobezne se smerem letu.. tzn zepredu dozadu takze ta delsí strana desky je jako odtokovka.. je to divny ale ty leta mi pri pokusech vysli takle..
Uff jsem z toho jelen
Tzn. vroubky rovnoběžně s kratší stranou, léta rovnoběžná s delší stranou. Za předpokladu ohýbání kolmo na léta, by se mělo teda ohýbat tak, že náběžka a odtokovka budou z té kratší strany desky
To by ale znamenalo, že jsi ohýbal podél let (kolmo na vroubky)
A nebo z toho už magořím
Johnny píše:..izofloru.. léta jsou kolmy na ty vroubky...tzn léta jsou rovnobezna s delsi stranou desky..
Tzn. vroubky rovnoběžně s kratší stranou, léta rovnoběžná s delší stranou. Za předpokladu ohýbání kolmo na léta, by se mělo teda ohýbat tak, že náběžka a odtokovka budou z té kratší strany desky
Johnny píše:já mám ty vroubky rovnobezne se smerem letu.. tzn zepredu dozadu takze ta delsí strana desky je jako odtokovka..
To by ale znamenalo, že jsi ohýbal podél let (kolmo na vroubky)
A nebo z toho už magořím
no vroubky jsou rovnoběžne s kratsí stranou a léta jsou rovnoběžne s delší stranou.. a pokud to je na krídlo tak tomám ohlé tak že léta jsou rovnobezná s odtokovkou.. zkusim to nakreslit..mmnt
omlouvám se za zmatek..
tak jsem to sesmolil.. http://www.johnnyrc.ic.cz/pub/izoflor.jpg
ano ohybal jsem podel s lety..
omlouvám se za zmatek..
tak jsem to sesmolil.. http://www.johnnyrc.ic.cz/pub/izoflor.jpg
Naposledy upravil(a) Johnny dne stř 14.11.2007 21:15, celkem upraveno 1 x.
Johnny píše:omlouvám se za zmatek..
nic se neděje, já spíš sonduju/učím se správné stavební postupy. Spíš mi jde o to, jak ohýbat vůči létům. Psalo se, že kolmo na léta.
Jestli to dobře chápu, pak jsou léta kolmo na náběžku/odtokovku.
Když ta mě prosím vás opravte
Naposledy upravil(a) Dawie dne stř 14.11.2007 21:22, celkem upraveno 1 x.
Johnny píše:tak jsem to sesmolil.. http://www.johnnyrc.ic.cz/pub/izoflor.jpg
přesně k tomuhle jsem se chtěl dobrat... léta rovnoběžná s náběžkou=ohýbání podél let
- Billy Bob Bean
- Kontaktovat uživatele:
Nevim cos to teda za izoflor měl, mmůj praská když ho ohnu o 45 stupňů na poloměru 5cm... Fakt je, že jsem viděl něco na princip izoflooru, taky vroubkovaný, ale bylo to bláto...Abu píše:Hodne zalezit na tom, co to je za material. Zeleny vroubkovany 5mm izofloor jde stocit do trubicky o prumeru 4cm temer bez pouziti nastroju, zatimco bily 4mm thermoplan je krehky a je problem to ohnout jakkoli.
Extra VA330
Toro 900 Brtutale
Toro 900 Brtutale
-
zelenáč
- Kontaktovat uživatele:
S depronem se dělá úplně stejně jako s balsou.
Obecně: JAKOUKOLIV desku je potřeba říznout proužky ze dvou stran, co se ohne MÍŇ to je po letech. Fixkou na kraj desky udělat značku pro léta, nebo čáru a napsat léta. Máte pokoj. Ohyb desky je VŽDYCKY KOLMO S LÉTY.
DEPRON 6 se dá ohnout do poloměru 2 cm.
Obecně: JAKOUKOLIV desku je potřeba říznout proužky ze dvou stran, co se ohne MÍŇ to je po letech. Fixkou na kraj desky udělat značku pro léta, nebo čáru a napsat léta. Máte pokoj. Ohyb desky je VŽDYCKY KOLMO S LÉTY.
DEPRON 6 se dá ohnout do poloměru 2 cm.
Nic neumím, ale pořád se v něčem šťourám...
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ohýbání depronu
Tak jsem ohýbal Starlon 6 mm do hodně ostrého úhlu (náběžka křídle s profilem Kmf z jednoho kusu) a i když jsem použil všechny zde zmíněné triky (olepení páskou, protlačení tupým nástrojem z rubové strany) tak mi to ve finále prasklo
. Sice jsem ohýbal kolmo na drážky, které jsou z jedné strany stzarlonu, ale při té velikosti křídla to nešlo jinak a navíc i když jsem pak dělal test na kusu starlonu a ohýbal jsem ho rovnoběžně s drážkami, rupnul stejně tak. Na druhé půlce křídla zkusím pájkou z rubové strany "vypálit" v místě ohybu zářez a zeslabit tak materiál v místě ohybu, třeba to pomůže.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
ked robim taky ohyb, tak si to tam vyrezem do tenkej vrstvy depronu, nalejem trocha purexu a kridlo prilepim (uhu porom), ten ohyb bude vdaka purexu pevny
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Bumpy_SK píše:ked robim taky ohyb, tak si to tam vyrezem do tenkej vrstvy depronu,...
To asi bude lepší postup, než to "vypalování" pájkou, které jsem chtěl dělat původně. Při použití pájky se povrch depronu speče a obávám se, že by to bylo sice tenší, ale díky spečené vrstvě ještě křehčí. Dík za tip.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...