DX6i

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
vasylp

Re: Spektrum DX6i

#871 Příspěvek od vasylp »

renous děkuji za návod pěkná práce 8)
JETI DS-14 / MAVERICK / Goblin RAW / Spirit / Phoenix /
Werret007
Kontaktovat uživatele:

#872 Příspěvek od Werret007 »

Spektrum DX6i mode 4.
List u vrtule se při létání používá k namotání vzduchu.
lukkio

#873 Příspěvek od lukkio »

arda1 píše:Pěkná práce- ale osobně bych volil asi zelený podsvícení - ta modrá je sice módní ale pro mě dost blbá na oči. Ale zmáknul jsi to pěkně- Radek
EDIT - zkoušeli jste někdo to bílý?

Čau,
ano dle výše zmíněného návodu jsem si pohrál se svojí DX6i a dal jsem si tam před nějakým časem to bílé podsvícení, je to podle mě asi taková největší klasika, žádný módní barvy. Trochu jsem si říkal jestli takový upgrade potřebuju, ale docela se mi hodí při večerním lítání a experimentování doma na Phoenixu :-) Mám prozatím bez samostatného vypínání... Rozhodně doporučuji nezapomenout "ošetřit" přečnívající piny, jinak tam podsvícení dost těžko dostanete :-)
Bobeš Havran

#874 Příspěvek od Bobeš Havran »

Můžete někdo poradit, zda bude fungovat některý z kabelů pro propojení DX6i + PC-RF 4,5, který nabízejí na bazaru - http://inzerce.modelbazar.cz/rc-model/e ... simulator/
:::T14SG:::T-REX 550E HC3sX:::T-REX 450PRO(prodáno):::Walkera HM59D
http://bboobbeess.rajce.idnes.cz
vasylp

#875 Příspěvek od vasylp »

tak osvětleni jsem zapojil vše v poho, práce na pul hodiny, konektor jsem úplně odstřihl i ten tišťak a odpor 380 Om dal jsem přímo na drát 8)
JETI DS-14 / MAVERICK / Goblin RAW / Spirit / Phoenix /
Werret007
Kontaktovat uživatele:

#876 Příspěvek od Werret007 »

Tak jsem si objednal podsvícení též, pokud by někdo chtěl zachovat konektory které jsou u tohoto podsvícení z HC, tak stačí pouze zapojit plus na druhý rudý drát kde je předřadný odpor 480 Ω a mínus na třetí rudý drát viz obrázek.
Jinak vysílačka se zeleným podsvícením, odběr je min, tudíž netřeba řešit vypínač. Teda pro mě vypínač zbytečnost :lol:
Přílohy
Vysílačka podsvícení.jpg
konektor podsvícení.jpg
Spektrum DX6i mode 4.
gasolin

#877 Příspěvek od gasolin »

Mě vypínač chyběl, něco ve mě strašně štvalo, že to pořád svítí :lol:
Nejhorší to bylo při létání v noci, to jak mi to pořád šajní mě vytáčelo do max...vyřešil jsem to tak, že místo tlačítka pro vypínaní motoru, jsem dal přepínač. Jelikož létám jen elektro, tlačítko vypínání motoru mi je k ničemu. V případě, že bych ho náááááhodou někdy potřeboval, nechal jsem ho ve vysílajdě, hezky přichycené tavnou, oddělávat se mi ho totiž nechtělo. Původně jsem chtěl bílé podsvícení, ale pro oči mě nakonec lépe vyšlo zelené. Vzhledově bílá je ale super.

Dávám link jak to krásně chodí :wink:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nTh2yrPfdpA[/youtube]
Werret007
Kontaktovat uživatele:

#878 Příspěvek od Werret007 »

Jo zelená mi přijde pro oči lepší než modrá, právě laboruji jak to udělat aby to fungovalo takto:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=FZ8iy0iuF58[/youtube]

Napadá mě že by to snad mohlo jít s NE555 :?:
Spektrum DX6i mode 4.
gasolin

#879 Příspěvek od gasolin »

Resim jak s dx6i letat s Betou 1400 a zaroven ovladat nataceni vpravo/vlevo umistene kamery v Bete. Dala by se nejak dx6i naprogramovat mixem, ze po zmacknuti neceho by slouzila packa kormidla k nataceni kamery a kormidlo by zustalo bez vychylek?
Maximux
Kontaktovat uživatele:

#880 Příspěvek od Maximux »

gasolin píše:Mě vypínač chyběl, něco ve mě strašně štvalo, že to pořád svítí :lol:
.....

No, já osvětlení displeje neřešil, ale kvůli programování v noci jsem potřeboval vypínat pípák.
Budiž Vám to inspirací, jak vypínat třeba to osvětlení.
http://maximux.rajce.idnes.cz/uprava/

[url]Napadá mě že by to snad mohlo jít s NE555[/url]
Jo, když jsem viděl to video, 555 se přímo nabízí. Spouští to pípákem a pokud mne paměť neklamě, lze tím prohnat až 200mA ... takže můžete blikat o 106 :P
eM.
Naposledy upravil(a) Maximux dne sob 25.02.2012 20:17, celkem upraveno 1 x.
DX6i, EasyStar, Firebird Phantom, MiniTornado, BeeII, Sbach EPP, Lodě: PILOT, ANTJE, Victoria
Werret007
Kontaktovat uživatele:

#881 Příspěvek od Werret007 »

Když vidím rozkuchlou vysílajdu s vyvázanýmy kabely jak to pěkně vypadá tak si říkám že bych ten čurbes měl dát v té vysílačce do pořádku, no stejně kecám :lol: čurbes tam bude asi furt
Spektrum DX6i mode 4.
Werret007
Kontaktovat uživatele:

#882 Příspěvek od Werret007 »

Chlapi, nevíte náhodou jaký signál je na tom pípáku když to pípne?
Nevím jak bych to zjistil :(
Díky.
Spektrum DX6i mode 4.
redguy

#883 Příspěvek od redguy »

gasolin píše:Resim jak s dx6i letat s Betou 1400 a zaroven ovladat nataceni vpravo/vlevo umistene kamery v Bete. Dala by se nejak dx6i naprogramovat mixem, ze po zmacknuti neceho by slouzila packa kormidla k nataceni kamery a kormidlo by zustalo bez vychylek?

Myslim ze mixem to nepujde, ale sla by za par korun (mene nez 100, mozna mene nez 50) postavit malinkata desticka s AVR mikrokontrolerem, ktera by se pripojila do Bety na kormidlo a jeden dalsi kanal a podle toho jaka hodnota by byla na tom pomocnym kanalu byt kormidlovej kanal posilala bud do kormidla, nebo do serva kamery (a tam kam zrovna nic neposila by posilala posledni hodnotu co tam sla). S arduinen by to bylo uplne trivialni, i kdyz by to vyslo o neco draz a vetsi (i kdyz Arduino Nano je maly dost), bez arduina jde o to mit programator mikrokontroleru.
Andrews
Kontaktovat uživatele:

#884 Příspěvek od Andrews »

Nestává se vám někomu, že po přepnutí modelu se Countdown timer otočí? Už několikrát se mi stalo, že si lítám až podezřele dlouho a tak kouknu na rádio a místo countdown je tam countup. Po zastavení času a resetu se teprve nastaví jak má. Co s tím? Reklamace?
vylizplech

#885 Příspěvek od vylizplech »

Andrews píše:Nestává se vám někomu, že po přepnutí modelu se Countdown timer otočí? Už několikrát se mi stalo, že si lítám až podezřele dlouho a tak kouknu na rádio a místo countdown je tam countup. Po zastavení času a resetu se teprve nastaví jak má. Co s tím? Reklamace?

ano stávalo se to i mě,ale někde jsem četl,že stačí po dolétání vrátit čas na nastavení,které máš před začátkem letu,když na to zapomeneš tak se může stát,že místo odčítání stopek ti začne čas od nuly přičítat,já to už vždy tak dělám a zatím bez problémů.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“