Miniprotos, informace, triky, nastavení

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
bonis
Kontaktovat uživatele:

Re: Miniprotos, informace, triky, nastavení

#256 Příspěvek od bonis »

Nerad jsem za blbce, ale raději se zeptám, alespoň se poučím :(
Hlavní hřídel: příčná hřídel unašečů listů, nebo hřídel od kola náhonu, přes tři ložiska, desku cykliky až po hlavu? Nejsem si jist, která je ta hlavní.
Nicméně jsem nelenil, vzal MP a zkusil vůle jak jedné, tak druhé a vše v pořádku.
Příčnou hřídel v hlavě jsem navíc měl teď vyndanou, když jsem měnil gumy a zároveň jsem kontroloval ložiska.
Já totiž jako první podezříval táhla a kuláky, že to někde drhne. Zkušenosti z vrtulky na Mini Titanovi :D
LA700, Logo 550SX, MiniProtos 4S, Gaui NX4, Ricco, miniHquad
Futaba, Spirit, iCharger
baui

#257 Příspěvek od baui »

Myslena byla hridel od kola nahoru, ta svisla :) Spatne namontovany vymezovaci krouzek by mohl zpusobovat podobne chovani, stavalo se to na mCPx kdyz se posunulo kolo po hrideli po padu. No, zkus si pohrat s tim odtlumenim bestie s doporucenymi hodnotami na potacich pro cykliku a uvidis.
Tom
kolaCZek

#258 Příspěvek od kolaCZek »

RadekCe píše:
gamer007 píše:Dnes bych asi taky připlatil a vzal to nej. Ale zatím mám přes 300 startů s 0253 v MP a pořád to chodí spokojeně. Když jsem je kupoval, měl jsem vybraný taky MG, ale pan Krtek mě přesvědčil že do FBL bych měl dát plastový převody. Jsem rád že jsem ho poslechl. Dokonce mám pořád nastaveno 200hz s Beastem...

Tak to si ty serva asi nikdy nevyberu :?.
Jak to tak čtu, tak zatím koupím jen MiniProtose bez Microbeasta, dám tam pádlovku a přehodím na to gyro (HG-5000 combo), serva SH-350 a přijímač z toho mého slavného Griffina? PS: A kromě toho, že ušetřím, tak nebudu muset řešit, co se zbytečným gyrem a servama :D.

Presne nad kombinaci MiniProtos s padlem + regl + motor + 3x SH-0350 + HG-5000 + HSG-5083MG jsem vcera vecer uvazoval... :D Vyslo by me to financne na stejno, jako T-Rex 450 Pro. A MiniProtos se mi libi vic. :)
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
OPR
Kontaktovat uživatele:

#259 Příspěvek od OPR »

bonis píše:Bestie je na místě pro gyro, její boční stěny jsou rovnoběžné s bočnicemi trupu.
Podložka je "PU Adhesive Gel" a přitaženo páskou sucháče.Přívodní kabely jsou volné, tudíž by vibrace přenášet neměly.
Poslední moje úprava byla výměna tlumících gum v hlavě za nové - dnes snad otestuji výsledek.
Oscilace se vždy objeví, pokud se serva dostanou do určité polohy. Nejčastěji dosaženo zastavením couvání: potlačeno + zvýšení kolektivu a následné uvolnění pák v poloze pro vis.
Nechci se hádat, nejsem mistr, ale dle mne se prostě servo dostane do polohy, kdy v důsledku vůlí nereaguje správně (opožděně) na signály z Beastu.
Beast chce stabilizovat a vůle v servu zapříčiní, že se počáteční korekční signál neprojeví. Beast přidá, ale servo už přeběhne moc. Korekce zpět, ale je tam zase vůle. Větší korekce a to už je zase moc.
Tak to pokračuje, dokud nepřidám, neuberu, kolektiv a tím se řídící smyčka dostane ze zakletého kruhu.
Opravte mne, pokud melu blbosti, ale takhle jsem pochopil princip.

Obávám se, že problém bude v tom gelu. Podrobnosti nechtěj znát. Kdybych je začal vysvětlovat, "3D borci" by mě měli zase za idiota.
Doporučuju se toho gelu zbavit. Čím dřív, tím líp.
bonis
Kontaktovat uživatele:

#260 Příspěvek od bonis »

Tak, právě jsem se vrátil z dalšího pokusu.
Vytočil jsem tři baterky a výsledek je: HURÁ!
Tvrdší gumy do hlavy se kladně projevily a spolu s ještě silnějším přitažením Beastu k trupu a po usilovném točením pot 1 jsem dosáhl stabilního chování. Tedy alespoň v prvcích, které jsem si troufl v tom větru zaletět.
Další testy budou probíhat až příští týden, snad počasí dovolí.

Děkuji všem za rady ;)
LA700, Logo 550SX, MiniProtos 4S, Gaui NX4, Ricco, miniHquad
Futaba, Spirit, iCharger
baui

#261 Příspěvek od baui »

Jestli ti pomohlo tesnejsi pritazeni paskou, dej na radu OPRa a zbav se PU gelu. Bestie mi fungovala docela slusne na originalni zlute pasce s vyjmutym otovrem ve stredu a uplne nejlip na klasicke cervene 20kg Loctite oboustrance z Hornbachu. Cele to bylo pretazeno lehce suchacem pro jistotu, ze bestie neodleti. Oboje na miniprotoustovi.

P.S.: Kvalitni odvibrovani je samozrejmosti.
Tom
RadekCe

#262 Příspěvek od RadekCe »

Tak jsem ty sáčky z nového Mini Protose rozložil vedle sebe a 10min na ně čuměl 8O.
No, asi jako první krok si vytisknu manuál. To snad zmáknu :lol:.
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
ZeXx86
Kontaktovat uživatele:

#263 Příspěvek od ZeXx86 »

RadekCe píše:Tak jsem ty sáčky z nového Mini Protose rozložil vedle sebe a 10min na ně čuměl 8O.
No, asi jako první krok si vytisknu manuál. To snad zmáknu :lol:.

Zadny manual neni treba tisknout, staci ho otevrit a stranku po strance podle toho skladat, neni treba nijak extra premyslet, jenom sroubovat a lepit ty spravne sroubky, kde se neda moc splest a nedelat nic silou.
Spirit System
Filip

#264 Příspěvek od Filip »

ZeXx86 píše:Je normalni, ze ma baterka Pulse 2250 45C po letu 41°C ? Venku bylo dneska kolem 2.
Regulator ma asi 30 a motor 25. Vsechno ze setu, remen mam docela volny, krivku na 90% s 16z pastorkem a kolektiv neco kolem 12°. Ctvrtina - polovina letu jsou tic tocy a zarazecky.
Po 4 minutach jsem na 11.1V.

Ahoj. Řekl bych, že je to docela možné. Já jsem teplotu nikdy neměřil, ale lítám na 100%. Délka letu je 3 minuty 20 sekund a dobíjím okolo 1600mah. Baterky vytahuji teď v zimě teplé a v létě byly nooo, více než teplé. Nicméně konkrétně na Pulse 45C jsem s miniProtosem nalítal přes 200 cyklů a zatím pořád ve skvělé kondici :-)

Filip
Agile 7.2, Agile 5.5, Goblin 700, Protos 500, Chase 360, Optima V, Futaba T14FG
ZAPLIK

#265 Příspěvek od ZAPLIK »

Filip píše:
ZeXx86 píše:Je normalni, ze ma baterka Pulse 2250 45C po letu 41°C ? Venku bylo dneska kolem 2.
Regulator ma asi 30 a motor 25. Vsechno ze setu, remen mam docela volny, krivku na 90% s 16z pastorkem a kolektiv neco kolem 12°. Ctvrtina - polovina letu jsou tic tocy a zarazecky.
Po 4 minutach jsem na 11.1V.

Ahoj. Řekl bych, že je to docela možné. Já jsem teplotu nikdy neměřil, ale lítám na 100%. Délka letu je 3 minuty 20 sekund a dobíjím okolo 1600mah. Baterky vytahuji teď v zimě teplé a v létě byly nooo, více než teplé. Nicméně konkrétně na Pulse 45C jsem s miniProtosem nalítal přes 200 cyklů a zatím pořád ve skvělé kondici :-)

Filip

Souhlasím s Filipem. Jen kdy jsi v zimě létal.... Pro Filipa je zima pod 15stupňů???
KDS 550 MSH Brain
Dx 7
Filip

#266 Příspěvek od Filip »

Souhlasím s Filipem. Jen kdy jsi v zimě létal.... Pro Filipa je zima pod 15stupňů???[/quote]

Náhodou jsem s ním lítal v Prosinci, kdy u nás bylo -10C. Nicméně, jsem s ním lítal na Floridě :lol: :lol: :lol:
Agile 7.2, Agile 5.5, Goblin 700, Protos 500, Chase 360, Optima V, Futaba T14FG
ZAPLIK

#267 Příspěvek od ZAPLIK »

Filip píše:Souhlasím s Filipem. Jen kdy jsi v zimě létal.... Pro Filipa je zima pod 15stupňů???

Náhodou jsem s ním lítal v Prosinci, kdy u nás bylo -10C. Nicméně, jsem s ním lítal na Floridě :lol: :lol: :lol:[/quote]
Vždyť jsem to napsal. U nás -10 a Florida ......+20? :)
KDS 550 MSH Brain
Dx 7
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#268 Příspěvek od gamer007 »

Nevíte kdo by opravil průser na reglu viz foto? Co je to vůbec za součástku a co má na starost? Dnes jsem MP rozebíral a zůstalo mi to v ruce 8O

A když už tu jsem, nevíte rozměry ložisek setovýho škorpíka a kterou hřídel k tomu koupit? Včerejší polítání už nebylo tak krásně tichounké, sakra...
Přílohy
IMG_0415[1].JPG
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
kolaCZek

#269 Příspěvek od kolaCZek »

Kondik upadnul... :D Staci napajet jinej. Zabehnul bych do GMka s timhle v ruce, at mi daj stejnej.
A pri trose sikovnosti to zvladnes prepajet sam. :wink:
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
ZeXx86
Kontaktovat uživatele:

#270 Příspěvek od ZeXx86 »

Je to kondenzator, kapacitu a max napeti jakou ma si precti, zajdi do elektra a kup, idealne jim to dones. Pripajej, hlavne tak aby mel spravnou polaritu a zase to poleti.
Spirit System
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“