F3F pro DS

Název je dostatečně samovysvětlující...
Odpovědět
Zpráva
Autor
Decca
Kontaktovat uživatele:

Re: F3F pro DS

#181 Příspěvek od Decca »

...hehe...koukam že paneláky nenechaly chladnou jenom mojí hlavu:-) ...a to navazuje na další muj postřech a to je Rorýs a jeho let. ..v létě je pozoruju z okna atelieru a mam takovej dojem, že ty si to dávaj taky krutě, právě mezi barákama, panelákama. Všiml jsem si potom v létě na Kladně mezi panelákama toho, že jedna strana je i mírně ofouklá a prohřátá ke všemu a bokem to funí a za domem vubec. Ruzně tam kroužej před tou vyhřátou stranou návětrnou a pak najednou vykroužej pár koleček na boční straně toho domu kde kus toho kola točel přes to závětří za barákem a pak to nasolej v rychlosti zase před tu nahřátou stranu. ...ale nevim jestli je to fakt popohání nebo si tak hrajou...nebo sem já nějakej haluzář. Jen mě napadlo zkusit právě večer v létě někdy v podvečer, právě s káčkem si stoupnout za ten panelák tam kde je závětrno, hodem to dát do luftu a pak se v kruzích spouštět z toho klidu, za roh do toho větříku a zpět. Podle mě by mohla bejt švanda, samosebou v mezích nějaké bezpečnosti...:-)
pepin

#182 Příspěvek od pepin »

s tím panelákem nevim,nevim,bydlím v poslední řadě do volného prostoru s takovým neudržovaným pejskovenčícím parčíkem,běžně jsem tam létal s ery typu Flash,to bylo v pohodě,plácání okolo hlavy,ale nějaké zalétávání větších modelu,ačkoli to tam šlo,bylo už o nervy a nesmí se vloudit chybička,občas bych řekl,že balkony jsem jen tak tak škrtal,právě z duvodu turbulence a nějaký odhad,jak jsem vysoko-máme jen 7pater je opravdu alespon pro mě těžko zezdola odhadnutelná,takže já bych si to uměl představit leda tak při létání ze střechy na nějaké novostavbě bez nájemníku,myslím,že by při podobných aktivitách velice rychle každého ukáznili,pokud tam jsou i zaparkovaná auta,tak bych doporučil i řádně prostudovat pojistnou smlouvu,jestli se vztahuje i na debilní nápady.Ale jooo,ze střechy na novostavbě by to za tu prču stálo.
Decca
Kontaktovat uživatele:

#183 Příspěvek od Decca »

Myslim si že s káčkem najít vhodnej prostor na pokus čítající několik pokusných kol se musí dát najít. Takové ty co se vyskytují na konci sídlišť a za nimi je nějakej prostor by mohly bejt ideální. Nehledě že k takovému poksu by nebylo třeba silného větru, spíš takovej podvečerní větříček:-)
Scary

#184 Příspěvek od Scary »

Fila:
nevím, proč by to mělo být nereálné, ten svah s tím nemá přece nic společného. stromy jsou nahoře obtékané větrem stejně jako kdekoli na rovině. chce to ale vzrostlé stromy. aby se nemuselo létat až nad zem.[/quote]

Nemusí bejt ani moc vzrostlé, jen musíš mít dobré nervy a jít až na drn. http://www.youtube.com/watch?v=58tg0a24Afc :D
Fila
Kontaktovat uživatele:

#185 Příspěvek od Fila »

Nemusí bejt ani moc vzrostlé, jen musíš mít dobré nervy a jít až na drn.

jojo a nebo takto: http://vimeo.com/14318488
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#186 Příspěvek od Vigo »

O víkendu jsme byli v Bohnicích a Pert se za hranou tak nějak potácel s kombatem. Asi spíš náhodou nalétnul šikmo kruh a začalo fungovat něco jako DS. Udělal tak asi jen dvě kola a byla to dost bída, nicméně jasný náznak tam byl. Kombat klesal a stoupal v 45°položeném kruhu.

Kdo Bohnice zná, ví, že nad hranou je tam úplně rovná plocha tj žádné překážky, ani stromy. Podle mě to fungovalo protože u země byla plocha částečně zastíněná vetrem proudícím od skály nahoru.

Kdo je nezná, tak tady je video ze vzduchu. Je to bída, ale pro představu...
viewtopic.php?f=5&t=33077&start=300

Po tomhle už opravdu začínám věřit, že DS funguje skoro všude.
kratas
Kontaktovat uživatele:

#187 Příspěvek od kratas »

Dak jsme zase o kus dál.
Nový rekord v DS 498 mph
801 km/h nebo mach 0.8 ! Opět Spencer Lisenby a jeho Kinetic 100.
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
pepin

#188 Příspěvek od pepin »

To jsou samý světový rekordy,ale jak se zdá,z nás diskutéru zatím jen klasika---skutek utek :D já jel minulý víkend na Ranou,jako že je to jasný,pak se mi nejak stáhla prdelka už dole na cvičný loučce a bylo po pokusu o DS :D

fakt se o tom líp kecá,teda alespon mě :D
kratas
Kontaktovat uživatele:

#189 Příspěvek od kratas »

Já na to nemám ruce, mozek, odvahu, takže se jen kochám těmi, co to zvládají.
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
Tomino_421
Kontaktovat uživatele:

#190 Příspěvek od Tomino_421 »

je to jen MACH 0,65 pokud uvažujeme rychlost zvuku 340 m/s. ;)
Tomáš Hejzlar
PetrD

#191 Příspěvek od PetrD »

Na RCG je to vysvětlené. 498mph je rychlost proti zemi, ale jelikož zároveň proti fučí vítr (údajně 100mph), tak skutečná rychlost modelu proti vzduchu vychází skoro 600mph, což je těch 0,8 Mach.
pepin

#192 Příspěvek od pepin »

Tak dnes jsem měl svuj den D :D fučelo to na Raný asi okolo 8m,tak jsem tam zkusil zanořit upraveného easyglidera,nijak jsem to nepřeháněl,páč srdce jsem měl až v kalhotách,spíš jsem si zvykal na fakt,že létám na závětrné straně-----je to vědomí docela psychický blok,takže dvě kolečka za kopcem a šupky dupky před svah uklidnit a znovu,:D rádce jsem měl,byl tam se mnou Jirka Michálek,tak mě ten základ v realu značně usnadnil,spíš to ale bylo o tom-----kde bych měl být a jak točit,já to točil na jistotu rozklepaných kolen,páč i tak křídla cvičili jako blázen a při těch 8 metrech by to v ideální stopě ten model asi těžko přežil,ty pecky do křídel byli jasně vidět :D
davelbc
Kontaktovat uživatele:

#193 Příspěvek od davelbc »

ja mel svuj den D vcera v hodkovicich na letisti za stromy. podarilo se mi max 9 kolecek, kdy Ocelot uz lital takovou rychlosti, ze jsem radsi strachy vybruslil :mrgreen: je to neuveritelne jak to funguje, litat se musi opravdu az na zem, vsak asi 5x jsem to malem zabodl, ale ero je kupodivu cely. prekvapilo me jaky to ero dela rachot, obcas to vyda i peknou supu, ale Ocelous drzi jak svina, tedy zatim... :mrgreen: no je to dost hustej zazitek, si to ero tam vodit, chvilema mi prislo ze nebylo treba ani moc sahat do pacek.... jen co obdrzim novou spojku kridel na Ascota pujde do DS mozna i on... :mrgreen:
pepin

#194 Příspěvek od pepin »

davelbc píše:ja mel svuj den D vcera v hodkovicich na letisti za stromy. podarilo se mi max 9 kolecek, kdy Ocelot uz lital takovou rychlosti, ze jsem radsi strachy vybruslil :mrgreen: je to neuveritelne jak to funguje, litat se musi opravdu az na zem, vsak asi 5x jsem to malem zabodl, ale ero je kupodivu cely. prekvapilo me jaky to ero dela rachot, obcas to vyda i peknou supu, ale Ocelous drzi jak svina, tedy zatim... :mrgreen: no je to dost hustej zazitek, si to ero tam vodit, chvilema mi prislo ze nebylo treba ani moc sahat do pacek.... jen co obdrzim novou spojku kridel na Ascota pujde do DS mozna i on... :mrgreen:

tak to gratuluji :D
midge

#195 Příspěvek od midge »

Ahoj, dovolím si přispět k tomuto tématu svým novým videjkem z místních luhů a hájů. DS je až v závěru klipu.

http://www.youtube.com/watch?v=WJd9YSw0cD8
Odpovědět

Zpět na „Větroně“