AR6100e - dosah, spolehlivost

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Odpovědět
Zpráva
Autor
Karas
Kontaktovat uživatele:

AR6100e - dosah, spolehlivost

#1 Příspěvek od Karas »

Ahoj, jaký je dosah přijímače Spectrum AR6100e v1.6 ? Má to někdo vyzkoušený? Tenkrát byly nějaký přijímače od Spectrum poruchový, ale nevím teď jaký typ to byl.
Přemýšlím, že bych ho dal do 1m Mustanga. Díky :wink:
baui

Re: AR6100e - dosah, spolehlivost

#2 Příspěvek od baui »

Metrové éro už na hranici dosahu neuvidíš, dej ho tam s klidem. Ve 450kovém vrtulníku jsem ho měl uvnitř uhlíkového rámu a naprosto bez problémů jak vysoko, tak daleko na hranici viditelnosti.
Tom
honzis

#3 Příspěvek od honzis »

Mám Spektrum už tři a půl roku a NIKDY jsem nespadl na spojení.
Pokud chceš sváděj to na dosah apod. Vždy to bylo někde jinde a převážně u podezřele levných věcí a toto jsem pozoroval u našich modelářú kteří UŠETŘILI.
Ve finále to pro ně bylo vždycky dražší. Nebo to bylo rukama či ledabylou instalací.
Já mám těch přijímačů asi šest ale originál od Spektrum (ne oranžové) a myslím, (jak píše "baui") to je stoprocentní pravda.
Karas
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Karas »

Dík. Je fakt, že mám dva Orange a tam je ten dosah opravdu nesrovnatelný. Lítal jsem s větroněm a nebyl jsem ani tak daleko, odhad tak 300m a ztrácel jsem signál. Dneska jsem tam dal kopii od HorizontHobby AR6200 a byl jsem v půl kilometru (měřeno výškoměrem) a naprosto v pohodě. Takže Orange jsou dobrý, ale chce to lítat blízko.
Jinak abych to přivedl na pravou míru, tak pokukuji opět po kopii, protože se mi osvedčili, ikdyž zatím jen chvilku.
http://www.targethobby.com/spectrum-ar6100-e-mini-receiver-v16-on-sale-p-4161774.html
Proto jsem vznesl výše zmíněný dotaz, ikdyž jsem to podstatné zatajil. :wink:
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Pajas »

Jak je to vůbec s pravodu, že to je nebo není kopie? Tuhle tu někdo psal, že na Targethobby maj superlaciný originální přijímače a i na fotce je Spektrum.Ale za výprodejovou cenu. Jak to tedy je?
Karas
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Karas »

Pajas píše:Jak je to vůbec s pravodu, že to je nebo není kopie? Tuhle tu někdo psal, že na Targethobby maj superlaciný originální přijímače a i na fotce je Spektrum.Ale za výprodejovou cenu. Jak to tedy je?

Jsou to kopie, ale mají koupenou licenci, takže to prodávají pod názvem Spectrum. Aspoň tak jsem to pochopil já.
baui

#7 Příspěvek od baui »

To původní vlákno jsem zakládal já. Mám je doma a vypadají konstrukčně stejně jako otevřený originál Spektrum, takže bych předpokládal, že jsou to prostě DSM2 Spektra, která už jsou neprodejná vzdhledem k vydání DSM X protokolu. Proto je pravděpodobně prodávají slevněné jako skladové zásoby. Dosah mají naprosto v pořádku.

K těm Orange - už jsem to tu taky kdesi řešil. Někdo s nimi létá větroně v klidu na hranici dohlednosti, mě dva kousky bez problémů na houboletu úplně ztratily signál asi 30 metrů ode mě. Proto na cokoli mimo depronové plackolety (a dnes už díky TargetHobby i na ty) raději cpu originály.
Tom
Frenk
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Frenk »

baui píše:Metrové éro už na hranici dosahu neuvidíš, dej ho tam s klidem. Ve 450kovém vrtulníku jsem ho měl uvnitř uhlíkového rámu a naprosto bez problémů jak vysoko, tak daleko na hranici viditelnosti.

Jak myslíte že by si přijímač vedl v uhlíkovém trupu větroně ?
Nezkoušel jste někdo přepájet prodloužené pigtaily pro vyvedení z trupu ?
Phoenix2000 EPP; Elan od Reicharda; Kestrel od Nine Eagles; Sim:Phoenix v3.0; DX6i(Mod2)+AR6100E
baui

#9 Příspěvek od baui »

Frenk píše:Jak myslíte že by si přijímač vedl v uhlíkovém trupu větroně ?
Nezkoušel jste někdo přepájet prodloužené pigtaily pro vyvedení z trupu ?

Obyčejný přijímač s krátkými anténami je i na létání kolem hlavy naprosto k ničemu. Range check neudělám ani doma přes dva pokoje bez frame dropů.

Mám v celouhlíkovém MiniCoradu AR7010 DSM X s anténami prodlouženými pomocí dlouhých antén od Futaby (http://www.jino.cz/anena-prijimace-r606-r6014-f1431-8759.html). Opletení koaxu je uzeměné na GND na konektorovém roštu, konektory jsem normálně odcvakal. Z trupu kouká posledních asi 10cm a satelit je jen pro dobrý pocit umístěný uvnitř pod křídlem. Funguje to skvěle :)

Obrázek
Tom
Frenk
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Frenk »

Já tedy s AR6100E nemám žádné problémy, až na jednu vyjímku, kdy sem byl na hranici viditelnosti a byla to spíš moje chyba viz.video.
Díky za dodání odvahy do prodloužení antén, mám v plánu použít wi-fi pigtail.
Phoenix2000 EPP; Elan od Reicharda; Kestrel od Nine Eagles; Sim:Phoenix v3.0; DX6i(Mod2)+AR6100E
jarb
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od jarb »

Dnes jsem dokoupil kamarádovi dva tyto přijímače pro Spektrum DX6i a test dosahu ukázal, že až po 70 krocích v testovacím režimu teprve vykazoval prijímač problémy. Návod udává test na 30 kroků. Takže 2x lepší výslekedk než udává doporučení výrobce:-)
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“